Blog premiat

vineri, 11 septembrie 2009

Prostii sunt fericiti?




Vorbeam zilele trecute intr-un blog despre fericire... despre prostii naivi care iubesc fara sa vrea ceva in schimb, poate doar o mangaiere sau doar o privire, un cuvant ...si ma intreb azi de ce oare alegem sa fim tristi,de ce vedem doar partea goala a paharului?...pentru ca daca asa vom proceda nu vor reusi niciodata sa fim fericiti,refuz sa ma las bantuita de ganduri negative(desi poate as avea suficiente motive s-o fac),nu vreau asta!!vreau energie pozitiva si am disponibilitate pentru lucruri placute,pe care le intalnesc tocmai pentru ca-mi doresc asta caci gandurile sunt proiectia realitatii.
Nu vreau sa povestesc acum despre lucrurile triste din viata mea,ca sa pot sa va conving ca datorita optimismului meu,am reusit chiar sa infrunt si sa depasesc la un moment dat moartea,m-am amagit,m-am mintit ca totul e ok!si in final asa s-a intamplat!am iesit invingatoare,pentru ca am vrut asta,am stiut ca sunt iubita de cele doua fete ale mele si ca ele isi doresc sa fiu alaturi de ele.Tot ce conteaza este sa nu ne pierdem speranta,sa incercam sa intoarcem spatele raului care uneori cocheteaza cu noi si caruia ii mai intindem mana fara sa realizam ce ne asteapta dupa...va sugerez si voua sa adoptati acest tip de optimism,da rezultate!
Din pacate,realizez ca prea putini oameni sunt optimisti in zilele noastre,se lasa coplesiti de problemele cotidiene,sunt agitati,stresati,rabufnesc,isi varsa naduful pe cine nu merita si uite asa fac si altor persoane zile proaste.
Sa nu-l luati drept un sfat indemnul meu,pentru ca fiecare are metoda lui de-a pastra binele in sufletul sau...eu stiu un lucru:optimista si dand din lumina ta si altora poti sa te simti implinita cu adevarat, sa ai o atitudine pozitiva necesita munca, dar merita toate eforturile din lume .Dar doar cei care inteleg si pretuiesc valorile reale ale vietii inteleg farmecul si sensul acesteia .
Va doresc un singur lucru :sa nu va lasati invadati de negativism...pentru ca reieterez,atata timp cat ne dorim cu adevarat ceva,suntem rationali,echilibrati si-l avem si pe D-zeu alaturi de noi vom reusi tot ce ne propunem,vom avea liniste sufleteasca si zambete in suflet!
Sa aveti parte de cel mai minunat weekend,sa va bucurati de pacea interioara pe care o veti avea daca v-o doriti cu adevarat!

3 comentarii:

  1. Cu cat ne concentram mai mult asupra unui gand cu atat mai mult el se realizeaza. Indiferent ca e bun sau rau. De acolo “de ce feresti nu scapi” sau “ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se-mplineasca”. E legea atractiei. Ar trebui sa fim cu totii mai optimisti si mai pozitivi, ca sa atragem numai ce e bun si benefic pt noi. Si sa-l scoatem pe nu din vovabular in contextul “eu nu am sa reusesc sa fac asta” sau orice alta combinatie care nu ne face bine. Trebuie sa fim pozitivi indiferent de situatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca fiecare dintre noi are cate putin din fiecare. 50% optimism si 50% pesimism – asta e adevarul, asta e realitatea. Eu personal nu cred ca exista un om suta la suta optimist pentru ca nu are cum poate doar sa fie nebun si atunci nu discerne realitatea de imaginatie. Suntem oameni si din pacate cu toti trecem prin greutati mai mici sau mai mari care acestea la un moment dat ne umbresc aceea aparenta a optimismului, ne umbresc si ultima farama de speranta care ne-a mai ramas, practic ajungi de multe ori intre cele doua laturi nu mai crezi in bine si nu te mai intereseaza raul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,eu cred ca sunt de cele mai multe ori mai fericiti decat ceilalti, nu isi pun atatea probleme in viata si nu au nevoie de prea mult pentru a fi fericiti. se identifica oarecum cu omul simplu, multumit cu putin, fara prea multe pretentii si exigente. cred ca acest lucru spune multe si despre societatea romaneasca in general. "prostii" nu au prea multe ambitii, scopuri, ma refer la cele constructive, fara acestea nu prea exista progres, dezvoltare, iar intr-o societate cu o astfel de populatie majoritara, cine poate trai daca nu face parte din categorie? fericirea inseamna lucruri diferite la prosti si la destepti.....

    RăspundețiȘtergere