Blog premiat

miercuri, 25 noiembrie 2009

Leapsa" bumerang"...de la Ana -Maria


De ce spun "bumerang"?...hm!!!
E nostim cum a ajuns aceasta leapsa de la Ana Maria la mine ,tocmai comentam pe blogul ei la un post cu placintele de ieri...si i-am pus intrebarea ce s-ar face daca teleportati asa ca prin minune,sau prin minunile SF...a la Stark Trek,s-ar trezi cu noi in casa....?!
Si uite ce mi-a raspuns ea: "Tasha mea draga , ati fi fost mai bine decat bineveniti....am fi incins o petrecere pe cinste....iar eu as fi avut , in aceast fel , prilejul - nu-i asa?- sa fiu laudata pentru talentele mele culinare ",acesta fiind doar un pasaj, concluzia actiunii in sine,restul, merita citit pe blogul lui Ana-Maria ,pentru ca are mult umor...parol!

Ei,si acum sa purced la leapsa mea,sa -i raspund fetei ce m-as face daca ati veni toti cei care comentati pe blogul meu la mine acasa....
Uite,problema spatiului este ca si rezolvata,era una care ne apasa si pe mine si pe sotul meu D-zeu sa-l ierte in trecut,si care ne-a pus pe roate,ne-a dat de furca,desi aveam o casa cu multe camere,nu aveam o camera pe masura numarului de invitati sau mai bine zis de persoane neinvitate care vin din proprie initiativa cand gasesc o ocazie precum onomastica ,apar pur si simplu,aici trebuie sa va spun ca pe el il chema Vasile si noi aveam 12 perechi de fini ,plus prieteni care obisnuiau sa pice in astfel de momente...sotul meu a fost comandant de politie multi ani (nu vreau sa fiu rautacioasa dar stiti cati prieteni te trezesti ca ai cand ai o functie...cultiva unii la greu astfel de prietenii,dar asta e o alta poveste demna de un alt post)astfel incat am construit o anexa cu un salon intins unde puteam face chiar si o nunta mai modesta(si chiar am facut o nunta,nunta noastra de argint...)...asa,deci cu spatiul am rezolvat-o....
In privinta bauturii...hehehe!!! pai eu in Oas,sa n-am bautura...??!!!ar fi chiar prea de tot! am palinca dupa preferinte,celor dragi chiar de dat la pachet,asa dupa raposatul pomana ,ca ii cam placea,el avea o vorba,cand aveam musafiri"orice oshan inainte de mancare bea un pahar de palinca"si nu scapa nimeni de acest lucru...dar am si alte fineturi,nu numai palinca,asa ca stati linistiti satisfac dorintele majoritatii...
Cu sucurile ar fi mai greu,dar as recurge la rezerva fetelor care beau una Lipton de lamaie iar cealalta Coca - Cola ...eu fiind adepta apei plate si foarte rar minerala.
Si acum sa trec la mancare....am tot timpul slanina cu ceapa,sa nu uitam ca locuiesc in Ardeal,pe perioada de iarna,dupa taiatul porcilor posibil sa am si carnat si caltabos(daca nu-l tai de pe lista...vorba vine)...dar zacusca,zacusca e nelipsita din camara mea,fac de obicei de trei feluri:cu ciuperci(ghebe),fasole sau vinete....iar gogoosarii ii coc de fiecare data,nu-i toc cruzi, astfel incat gustul ei este aparte.
Anul acesta insa cea de ghebe a fost stearsa de pe lista(eram in Italia in perioada ghebelor iar cu altfel de ciuperci nu-mi place sa fac,ghebele sunt crocante si-mi place sa le simt in gura chiar daca le dau prin masina de tocat de doua ori,ele tot se simt).
In congelatorul meu exista rezerve la pachet de sarmale nefierte,fac de obicei 100 de bucati,le pun in punga cite 25 si in caz de urgenta scot repede o punga care intr-o jumatate de ora sunt gata...deci nici nu apucati sa beti palinca si sa luati o bucatica de slanina cu ceapa ca sarmalele mele(cum numai eu stiu sa le fac de bune...ha,ha,ha!!!!...lauda-te gura ca-ti dau prajitura...)va si trag cu ochiul din castron...
Ei si pentru ca veni vorba de prajitura,v-as da gata cu clatitele mele,aici trebuie sa va spun ca nu ma laud deloc,cele care m-au urmarit la acel reality show la care am participat la Kanal D au auzit cat de laudate au fost clatitele mele ,(cat si alte delicatesuri),de fiecare fata care era eliminata din casa cand trebuiau sa -si dea cu pararea despre cele ramase in casa...spunea:"face d-na Olga niste clatite nemaipomenite".
Clatite cu dulceata de visine sau caise...mmm!!!ce ziceti? Dulceata de visine este din visinii din curtea mea din Negresti,am 5 visini,sunt fructele mele preferate,imi plac enorm fructele viu colorate...
Aaa,ati vrea sa fie cu branza si stafide? nicio problema!cumpar branza de pe piata,am o doamna la care sunt abonata in fiecare saptamina si face o branza....ti se topeste in gura...nu gasesti nici intr-un supermarket o astfel de branza... :)
Ma gandesc ca toate cele amintite ar putea fi stropite cu un vin de casa...nu-i asa?ei,aici marturisesc cu parere de rau ca nu m-am invrednicit sa culeg via de la Negresti,e pe spalier si desparte intr-un mod placut curtea mea de-a vecinului...n-a cules-o nici el ca e plecat in Austria la lucru cu sotia si nici eu ca am fost plecata in Italia...s-au stafidit strugurii pe vita,mai mare rusinea.... :( au ramas hrana la pasarile cerului care poate mi-au multumit.... :(
De ce n-au cules-o fetele mele? simplu! pentru ca vinul de anul trecut l-am dat tot de pomana baietilor care au stat la mine in gazda...iar fetele mi-au zis,daca vor sa bea ,sa culeaga via...n-au cules-o nici ei din pacate... pentru ca s-au mutat intre timp de la mine... :)
Dar,as gasi inca ceva vin de anul trecut printre rafturile din beci,l-as fierbe cu scortisoara...cred ca v-as multumi in final...
Ce-am face mai apoi? pai,ia sa vedem daca tot ati veni in Oas,o muzica si-un dans pe masura v-ar strica oare? :)
Eu cred ca nu!



Ei ce ziceti? v-as primi bine?as fi gazda vrednica de vizita voastra?


Edit later:leapsa o poate lua cine doreste sa primeasca musafiri inopinati.... :))
In special astept s-o ia cei din lista de blogroll...pe care ii vizitez zilnic...so??..ia sa vedem! ;))

28 de comentarii:

  1. Io una vin negresit....pai la atatea bunataturi....si minunatii culinare,cine poate rezista?:)
    Dar cel mai tare si cel mai tare as veni pentru zacusca...Daca scriam intr-un post de al meu ca imi plac castravetii murati asa de mult ca i-as manca si cu ciocolata , ei bine si zacusca este unul din acele alimente pe care l-as consuma si in loc de desert si de orice fel de mancare....chiar si cu imghetata si cu ciocolata si oricum...:))))
    Asa ca Tasha...ai un musteriu...:))ENGAGE! Ma vezi?!Hehehehehehehe.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-am si primit cu flori!
    Si apoi ,la drept vorbind de ce nu ne-am vizita pe bune? eu te astept de-adevaratelea oricand! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Bune delicateturi gatesti si tu. Osanca adevarata.
    Dar cu muzichia m-ai uns la suflet. Atat ce ador dansurile voastre.
    Si nu e intalnire mai frumoasa daca nu se lasa si cu un dans.
    Frumos, deosebit. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  4. Veronica,daca-i asa...pe cand un dantz in Oas? ;)
    Ia-o ca pe o invitatie! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Tasha, îţi răspund mâine. :)
    Da' o fi a la Cerculeţ. :p

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai nici ma asteptam altfel..mor de curiozitate s-o vad! cred ca portia mea de ras va fi sigura...in rest nu mai conteaza cu ce ne servesti! :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Gata, Tasha, am preluat...si am raspuns..:))

    Good morning...si tie, si vizitatorilor tai!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu riscul de a te plicisi, vin la tine si sub aceasta infatisare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Shary,ma bucur ,sunt nerabdatoare sa te citesc,fuguta pe blog la tine sa vad reactia ta...curioasa foc! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună diimineaţa!
    Frumoasă primire..iar aţi schimbat
    decorul... văd aici de toate
    bunătăţile...am savurat în gol din
    toate...aşa cum am mai spus aveţi
    un har de a povesti aşa frumos...
    Sunteţi o gazdă drăguţă e puţin spus,
    nu îmi găsesc cuvintele acum,păcat că
    distanţa este prea mare între noi...
    Sî aveţi o dimineaţă plină de soare
    şi multă iubire din partea celor dragi!
    O îmbrăţişare caldă din capitală!

    RăspundețiȘtergere
  11. Deci,care este...io am luat-o pe bune , invitatia si daca anul urmator suntem sanatosi si avem si bani si mai bagam o tura de Romania,pe bune trec sa te intalnesc...am zis!:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ana-Maria,te astept cu tot dragul,crede-ma!abia astept sa te cunosc in realitate,o sa-ti placa zona,garantez,iar eu ca fost muzeograf iti dai seama ca o sa fac in asa fel sa nu te plictisesti o sa-ti arat tot ce merita vazut in zona...si o sa te duc si in vecini,in Maramures la Sapanta,la Cimitirul vesel care este unic in Europa...merita vazut e la circa 20 km. de Negresti..deci aproape!

    RăspundețiȘtergere
  13. Wouuu, nu am fost in zona de loc, invitatia cade precum in trasnet si zau ca maine plec la drumetie, cui nu ar place sa viziteze o astfel de gospodina si cand te gandesti ca pe deasupra este si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Elena esti marinimoasa cu mine in privinta laudelor,multumesc oricum...la drept vorbind,o vorba buna ajunge la suflet de fiecare data...si acum simt mai mult ca niciodata nevoia vorbelor bune...multumesc!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  15. Ioi! Ce de bunataturi. Gusturi, senzatii, mirosuri...
    Esti o grazda tare faina, draga doamna!

    RăspundețiȘtergere
  16. Paul,te astept cu flori in gara? ;)
    Multumesc pentru compliment!cand vine din partea barbatilor...are o alta cadere...hehehe!!mai ales ca deh,voi barbatii aveti un talent sa faceti o femeie sa infloreasca doar cu citeva vorbe...:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred sincer ca esti o gazda excelenta, ai si spatiu si ...ghebe si ceapa si voie buna.Te felicit draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  18. Tasha, fost muzeograf. Ce frumos. Si eu tot om al culturii sunt. Mi-am propus ca, concediul din 2010 sa-l fac la Sapanta. Am pe cineva drag mie acolo care ma alimenteaza cu palinca din aia buna.
    Mi-am propus sa-mi vad oamenii dragi in campul muncii.
    Zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  19. yummm!!!!!!!!!!!!!! suna asa de bine!!!!
    si cand vad poza mi se face sete:DDDD
    Am si eu o intrebare..cum ati dat sa apara fetele astea ca de mess? aici pe blog

    RăspundețiȘtergere
  20. Fleury,mi-s dragi fetele care scriu, comenteaza, pe blogul meu si de aceea uite,s-a transformat intr-o conversatie placuta aceasta sectiune...sau n-am inteles eu intrebarea? :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Veronica,sper ca atunci ma vei cauta si pe mine mai ales ca sunt in drumul tau...daca comentariile sunt moderate o sa-ti las si numarul meu de telefon,id-ul, sa ai cum sa ma contactezi.

    RăspundețiȘtergere
  22. ooooff,ce-mi faci?o sa preiau si eu leapsa..dar stai asa,soro,ca nu apucai nici macar sa pun retetele pe blog... ;))
    pacat ca n-am poze cu alte marafeturi,pe care le servesc de obicei oaspetilor mei!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ei,ma bizui pe tine,stiu ca nu ne lasi tu sa raminem pe uscat...vorba vine...ai un suflet tare mare,fata draga,daca ai fii mai aproape,cu singuranta eu as fi fost una dintre cele care ma autoinvitam la tine...si nu veneam cu mana goala,aduceam si eu o bucatica de Oas...;))

    RăspundețiȘtergere
  24. Iubesc dulceata de visine si, la fel ca dumneavoastra, servesc doar apa plata (desi nu stramb din nas nici la apa normala, de izvor sau de la chiuveta).
    :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Terra,mi-am adus visinii din Ungaria,sunt un soi de visini grozavi,fac visine asa mari ca ciresele...grozave!:)

    RăspundețiȘtergere
  26. A nu nu..nu ma refeream la doamnele dragute de aici..ci la faptul ca daca dau asa:) apare ca fata galbena de pe mess...la mine pe blog nu apare asa:( Si vroiam sa stiu daca ati setat ceva in el sa va apara asa.
    Si Doamna Elena am vazut ca are fetisoarele ca de messenger.
    Va pup.O seara placuta..sper ca m-am facut inteleasa..mi-e cam somn :P

    RăspundețiȘtergere
  27. Aaaa!!am priceput!!! am un cod pentru emoticoane,ti-l dau si tie daca vrei...cu draga inima! >:D<
    L-am primit si eu de la o blogherita...dar din dar se face rai!

    RăspundețiȘtergere
  28. Sigur, imi puteti da linkul.Sunt asa simpatice si haioase fetele astea;))
    Multumesc mult:D

    RăspundețiȘtergere