"Lume,soro,lume....cand sa ma satur de tine....?! ..................."
buna intrebare....nici n-ai cum!sau cand,ca suntem prinsi in freamatul vietii,o zi mai buna ,o zi mai rea...dar una peste alta...viata e frumoasa!...si merita traita din plin... :) Sa aveti o saptamana buna...sper sa fie si a mea chiar daca n-a debutat cum as fi vrut! :)
Multumesc Rodico,vai ce-mi place placinta!fac si eu placinte des,apoi acum in post chiar ca exista o varietate de posibilitati,cel mai mai mult imi place placinta cu varza murata,abia astept sa se mureze varza ca sa fac! :)...fac si strudel cu varza murata...
Da Shary,fac aluatul doar cu drojdie,la care adaug adaug doua cartofi fierti,sa fie mai pufos,intind o foaie mare pe planseta o ung bine cu ulei,o pliez apoi in patru si o intind iar cu facaletul la inceput,apoi cu mainile pina cand se face mai subtire...varza murata o calesc intr-un vas vreme de 10-15 minute ,s-o mai inmoi,apoi o asez pe foaia de placinta ruland-o ca si foaia de cozonac...sau daca nu le fac asa (la cuptor),le prajesc in tigaie,e mai rapid,dar nu mai e gen strudel,si mie tocmai asta imi place(nu cumpar niciodata foi de magazin,le fac eu...) :)
Garantez,incearca si vei vedea! Eu faceam des asta iarna,mergeau grozav cu un vin fiert cu scortisoara,iar sotului meu ii placeau tare mult...de obicei fac o tava din astea,o tava cu branza de vaci sarata(ca asa le place fetelor)si una cu dovleac...si doua zile,n-aveam probleme cu ei,o luna nu-si mai doreau placinte...hehehe!!! asta pentru ca vazusem cum proceda sotul meu cu primele fructe care apar var,cumpara cite doua kg...isi facea pofta si o vreme nu-si mai dorea...functioneaza si cu placintele la fel! :))) Acum ,na! mai glumesc si eu...de facut le faceam de cate ori isi doreau,ai vazut ca si la reality show-ul la care am participat,le faceam fetelor din casa astfel de delicatesuri,nu-mi era lene...dimpotriva,ma simteam incantata ca place ce fac...
Ups!!!! acum recitesc ce ti-am scris legat de placinta cu varza acra,am vrut sa scriu doua bucati de cartofi fierti si am scris ca o unguroaica...doua cartofi fierti! :))
Aaa...si inca ceva...la fiecare pliere ungi cu ulei partea care urmeaza sa se suprapuna ...vezi dimineata m-am grabit sa ma duc la inmormantare si poate nu m-am facut inteleasa...
Bună să fie.Toată săptămâna,și toată luna...și toată viața ,ar fi mai bine.
RăspundețiȘtergereAr fi...nu zic ba! :))
RăspundețiȘtergeredar...mai avem si cate-un strop de rau sa putem aprecia la valoarea lui binele atunci cand il avem!
Minunat blog!
RăspundețiȘtergereAr fi fain sa va am musafir!
Astept!
O saptamana frumoasa,va doresc:*!
Lorelei,o sa-ti fac o vizita,si cine stie...poate mai multe......multumesc pentru invitatie si pentru apreciere... >:D<
RăspundețiȘtergereBuna seara!
RăspundețiȘtergereAsa sa fie,tasha! ;))
O saptamana de vis,iti doresc!
asa e..viatza e frumoasa si scurta..sa incercam sa ne-o facem frumoasa...cat suntem inca ...sa incercam sa ne detasam de rautati si invidii..
RăspundețiȘtergereMultumesc mult HeArT,DOAMNE AJUTA!
RăspundețiȘtergerema bucur ca mai intri si tu pe blogul meu! >:E<
Mara,dar oare reusim?...hm!!!
RăspundețiȘtergereEu una n-am invidiat pe nimeni,niciodata!...dimpotriva...dar,de rautatile altora am avut parte! :(
Tasha...in lumea ta aici se servesc delicatese...dar eu vin cu placinta mea de bostan...o recomand astazi la toata lumea...
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamina buna...
http://rodicabotan.blogspot.com/2009/11/am-aflat-un-secretcum-se-face-placinta.html
Multumesc Rodico,vai ce-mi place placinta!fac si eu placinte des,apoi acum in post chiar ca exista o varietate de posibilitati,cel mai mai mult imi place placinta cu varza murata,abia astept sa se mureze varza ca sa fac! :)...fac si strudel cu varza murata...
RăspundețiȘtergere...cu varza murata??
RăspundețiȘtergereDa Shary,fac aluatul doar cu drojdie,la care adaug adaug doua cartofi fierti,sa fie mai pufos,intind o foaie mare pe planseta o ung bine cu ulei,o pliez apoi in patru si o intind iar cu facaletul la inceput,apoi cu mainile pina cand se face mai subtire...varza murata o calesc intr-un vas vreme de 10-15 minute ,s-o mai inmoi,apoi o asez pe foaia de placinta ruland-o ca si foaia de cozonac...sau daca nu le fac asa (la cuptor),le prajesc in tigaie,e mai rapid,dar nu mai e gen strudel,si mie tocmai asta imi place(nu cumpar niciodata foi de magazin,le fac eu...) :)
RăspundețiȘtergereFoarte interesant, Tasha....desi nu sunt cine stie ce ingrediente, gustul pare sa fie bun, dupa cum scrii.
RăspundețiȘtergereGarantez,incearca si vei vedea!
RăspundețiȘtergereEu faceam des asta iarna,mergeau grozav cu un vin fiert cu scortisoara,iar sotului meu ii placeau tare mult...de obicei fac o tava din astea,o tava cu branza de vaci sarata(ca asa le place fetelor)si una cu dovleac...si doua zile,n-aveam probleme cu ei,o luna nu-si mai doreau placinte...hehehe!!! asta pentru ca vazusem cum proceda sotul meu cu primele fructe care apar var,cumpara cite doua kg...isi facea pofta si o vreme nu-si mai dorea...functioneaza si cu placintele la fel! :)))
Acum ,na! mai glumesc si eu...de facut le faceam de cate ori isi doreau,ai vazut ca si la reality show-ul la care am participat,le faceam fetelor din casa astfel de delicatesuri,nu-mi era lene...dimpotriva,ma simteam incantata ca place ce fac...
Ups!!!! acum recitesc ce ti-am scris legat de placinta cu varza acra,am vrut sa scriu doua bucati de cartofi fierti si am scris ca o unguroaica...doua cartofi fierti! :))
RăspundețiȘtergereAaa...si inca ceva...la fiecare pliere ungi cu ulei partea care urmeaza sa se suprapuna ...vezi dimineata m-am grabit sa ma duc la inmormantare si poate nu m-am facut inteleasa...
RăspundețiȘtergere