Blog premiat

marți, 16 februarie 2010

Visul meu

Azi noapte am avut un vis ciudat,am visat-o pe mama ,D-zeu s-o ierte si s-o odihneasca-n pace,se facea ca era in camera de jos de la casa din Negresti,dar cineva intrase,mai precis o hoata, pe geam,era speriata  mama  si striga  cat o tinea gura"hotii!au intrat hotii in casa"...
Ufff!!!! va dati seama cum este cand vrei sa fugi in somn sau sa tipi?nu-ti iese nicicum,asa ca n-am putut nici sa fug de sus din dormitor de unde eram,nici sa strig...probabil cand ma strofocam eu sa strig...m-am trezit...si Doamne ce fericita am fost ca totul s-a intamplat in vis...
Vi s-a intamplat sa aveti astfel de vise cand nu puteti fugi,tipa sau mai stiu eu ce alte lucruri imposibile in vis...?
Va spun eu ,e ingrozitor,te trezesti mai obosita decat daca ai face cateva ture de alergat prin jurul blocului...:)

24 de comentarii:

  1. Cunosc sentimentul de neputinta, e graoznic. Bine ca a fost doar un vis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa am zis si eu...mai ales ca imi povestea fata mea care e ofiter de politie la cercetari penal, ca in oras circula o fata cu astfel de obiceiuri ,patrundea in casa ,te agresa,iti lua ce vedea si apoi disparea,noroc ca au prins-o de curand...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asemenea vise in care nu pot sa strig, sa fug, sa ma apar am si eu. De cele mai multe ori prefer sa le iau drept simple vise, fara a cauta vreo explicatie de ce am visat sau de ce tocmai mie.
    Imi fac o simpla cruce si ma rog sa fie bine la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Olga...e groaznic sentimentul de a nu putea striga in vis...e extrem de obositor...creierul tau vrea sa iti zica ceva...sper ca te simtit bine , clinic vorbind...si mintal...nu glumesc , nu-i de gluma...Sper sa nu mai ai astfel de experienta!Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  5. cunosc sentimentul, eu cativa ani, intre 9 si 14 ani am visat incontinu ca stateam in fata casei mele, in mijlocul strazii si veneau masini din ambele parti, nu puteam alerga din mijlocul starzii, nu puteam face nimic niciodata, si masinile ma striveau in momentul acela ma trezeam mai mult socata decat odihnita. De ce visam, inca nu am aflat, sper sa aflu odata si odata radacina visului asta indelungat si crud.:)


    O zi linistita:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Specialiştii în onirism pretind că ar fi vorba despre un ţel pe care ţi l-ai propus şi timpul în care ţi l-ai propus să-l realizezi. Ei spun că faptul că strigi sau încerci să fugi şi nu reuşeşti arată că eşti încă departe de ceea ce ţi-ai propus.
    P.S. Aia cu detaşarea e aşa: cu cât eşti mai detaşat de turmă, respectiv ai mai multă personalitate şi individualitate, cu atât eşti mai binevenit printre Oile Negre ! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Veronica,marturisesc ca nu mi-am mai amintit de multa vreme ce-am visat,desi sunt sigura ca s-a intamplat asta...dar azi,asa m-am trezit...cu visul in minte...de aceea l-am si povestit...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ohoo si inca de cate ori. Eu visez numai prostii ( de la filmele horror pe care le urmaresc) si mereu ma trezesc transpirata si obosita.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana-Maria..m-ai pus pe ganduri,pe bune!cred ca sunt bine...na! ce sa zic?nu acuz nimic patologic....dar parca poti sa stii?:(

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne Monico,greu trebuia sa fie,sa te trezesti asa mereu...eu am avut in copilarie niste vise ciudate,dar cred ca mi s-au tras de la copilaria mea nefericita,cand mama era deportata politic in Baragan si supusa la muncile campului,la plantatii de bumbac,imi amintesc ca ma lasa pe razor si mai venea la mine din cand in cand sa vada daca totul e ok...cred ca oi fi avand parte pe razor de tot felul de goange care le vedeam si noaptea le visam ca sunt in pat pe mine,tipam,ma zvarcoleam si o trezeam si pe mama,dar ele au disparut dupa o vreme cand imi amintesc ca nasu' meu care era preot a tot facut niste slujbe pentru mine...

    RăspundețiȘtergere
  11. vicea de departe,multumesc pentru interpretare,chiar ma bucur ca ai intervenit,am cautat si eu pe net sa vad cum pot sa-mi explic visul,acum m-ai lamurit...
    Iar legat de articolul tau,da!am priceput cum vine cu detasarea asta...!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Lillee,eu zic,n-am mai visat demult...dar,astazi m-a pus pe ganduri visul..

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, de multe ori... Am şi scris odată o postare intitulată "Coşmar. Sau poate nu...". Era vorba despre un personaj care îşi dădea seama că se află de fapt în vis şi trăia un coşmar real...

    RăspundețiȘtergere
  14. Cristian,ciudate si visele tale...o sa intru la tine sa citesc articolul...:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Din cate stiu eu si fara a vrea sa te ingrijorez , lasand la o parte interpretarea viselor ,specialistii au zis ca visele , in functie de felul lor , transmit anume semnale catre om , catre corp.In general zice-se ca cosmarurile transit o lipsa de ceva vitamine si minerale , e un fel al creierului de a spune "da-mi calciu" sau "vezi ca se termina provizia de magneziu si fosfor"...cam asa traduc eu.Nu cred ca e ceva care sa te sperie , Olga...ia-o ca pe un anunt din partea sistemului tau nervos catre creier , catre corp , catre tine...Fa-ti un minim de analize , asa...pentru a vedea cum mai stai cu glicemia , cu calciul , cu colesterolul...si incearca un regim alimentar fara carne , ca tot suntem in postul Pastelui...cu cat mai putine grasimi , adica numai grasimi din oleaginoase , nu proteine animale...Te pup si sa sti ca nu vreau absolut deloc sa te sperii , ci doar ia-o ca pe un sfat necerut , dar dat cu prietenie!:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Analize,da! o sa-mi fac saptamana viitoare,saptamana asta va fi inmormantarea cumnatului meu trebuie sa soseasca joi sicriul in tara cu avionul...m-am gandit si la post ,evident...:)
    Multumesc de sfat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Revin ceva mai incolo sa citesc!
    Eu te astept la mine!Puipk!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ok.Mariana esti binevenita cand ai timp...te pup si merci pentru cadou!

    RăspundețiȘtergere
  19. sunt groaznice visele astea..cred ca fiecare trecem prin asta macar o data..explicatii...??!! o fi ceva..Sa dai ceva de pomana pentru sufletul mamei tale..asa se obisnuieste la noi cand visezi pe cineva mort..

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna dimineata,
    Am intrat aici,sa exprim unele pareri.
    Despre vis,este ceva care nu poate nimeni sa ni-l ia,viata e complicata si puterea este in noi.
    Alex

    RăspundețiȘtergere
  21. Alex,visele din timpul noptii sunt diferite de cele spre care nazuim noi...te mai astept pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Ziua !
    ~
    Cand eram mic, visam ca zbor ... si ma trezeam, constient de absurd ! De-a lungul vietii ... am avut tot felul de vise (nu este spatiul si "cazul" aici, la dvs.), dar ... cu trecerea anilor, pe unele, am reusit sa le "controlez" ! Pe altele ... sa le "planific" (acelea neterminate ... cu o zi, doua, in urma). Da, am avut si "cosmaruri", am pus intre ghilimele, pentru ca ... in timp ("tragand cu ochiul" la carti despre vise), am inteles CA Toate Visele TRANSMIT MESAJ !
    "Traducerea" corecta a mesajului ... NU se afla in ...carti ! Ci in "evenimentele" AVUTE, sau "in curs de desfasurare" !
    "Adineauri" ... ati precizat ... ca "saptamana asta va fi inmormantarea cumnatului meu trebuie sa soseasca joi sicriul in tara cu avionul"= ESTE un "semnal", dar si doamna Ana-Maria ... se apropie de "adevar", referitor la SEMNALELE care vin CHIAR DE LA NOI (ca "intreg": Corp, Minte, Suflet). Chiar si O SIMPLA ... VORBA, auzita sau nu din intamplare !...
    Dar, pentru "a traduce ... pe aproape", trebuie MULT autocontrol, memoria "visului" (majoritatea ... se "uita" !), corelarea evenimentelor, faptelor, dorintelor, sentimentelor ... Toate isi AFLA "sinteza" ... in cel mai BANAL vis (sau COSMAR).
    Ma iertati ... ca m-am "bagat" si eu !
    Dar ... sa stiti ... ESTE FOARTE Obositor, SA FII CONSTIENT ... "Non-Stop" ... la tot ce ti se intampla !
    (Adica) SA FI INTR-UN PERMANENT DIALOG CU TINE INSUTI ! (cred ca veti regasi aceasta "mica perla" in transcrierea "caietului meu din liceu" ! (am intrerupT transcrierea in luna Iunie ... din cauza Clonei !...ajunsesem putin mai incolo de jumatatea textului.)
    Acum , la "mine" TOTUL E ... prafsipulbere, dar mai rau E ca mi-a disparut (partial) "memoria-continuitatii" ... NICI eu ... nu mai am cum sa "LEG" articolele intre ele ... si ... in cadrul intregului.
    (gata... iar am luat-o pe aratura ! ... imi pare rau, dar, avand asa multe de "spus" ... poate UNELE utile ...GATAstop).
    ~
    De cele mai multe ori ... visul SPUNE "exact" cum este visat:
    Ati visat "mama"...in cazul dvs.: protectie "pierduta"
    "hoata" ... (posibil) pericol iminent, pierdere ; de "sanatate", materiala = decesul rudei, spirituala = de la o simpla SUPARARE ... pana la : BLESTEM, URA, etc.
    "mama tipand: hotii" ... este clar : avertisment,
    dar, si posibil ... REPROS (dumneavoastra trebuie sa stiti ... cel mai bine !)
    ~
    cam atat ... am devenit Obositor ... nici nu stiu de ce am VENIT sa comentez !
    ~,

    RăspundețiȘtergere
  23. MULTUMESC!
    Multumesc pentru interpretarea visului...esti binevenit oricand pe blogul meu!:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Bună Ziua !
    Doamnei "tasha" !
    ~
    Căutând această postare, din "nebăgare de seamă" am trecut PESTE EA ... ajungând să fac un comentariu ... UNDE trebuia ... acum (AZI !) să-l fac !
    Apoi ... am regăsit acest articol !
    Eu sunt cel CARE Vă Mulţumeşte ! (Pentru RĂBDARE ... mai ales !)
    Eu ştiu "ce ravagii" ... mi-a făcut Clona !
    Şi doar bănuiesc ... că şi dvs. Aţi Fost AFECTATĂ !
    Eu vă cer iertare ... pentru că NU reuşesc (SINGUR) ... SĂ SCĂPAM Blogosfera ... de asemenea ... lucruri !
    Pentru că un om (cu o mic) care procedează INFAM ... devine ... doar : UN Lucru !
    Vă Mulţumesc pentru OMENIE !
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere