Blog premiat

vineri, 26 februarie 2010

Lume cu necazuri...


Am ramas impresionata in mod neplacut de gestul unui tanar azi in fata la Kaufland,eram cu caruciorul cu cumparaturile langa portbagaj si cand sa ma indrept spre locul de depozitare ma abordeaza un tanar de varsta fetelor mele,un tip in jur de 30 de ani:
-imi dati mie caruciorul doamna?
Ma uit la el...parea bine imbracat,adica in sensul de curatel,nu parea un baiat al strazii,avea in spate un rucsac...
I-am zis:
-ia-l ,baiete!:(
Mi-am adus aminte ca in Viena si in Italia am intalnit multi romani care iti cereau caruciorul pentru fisa de 1 euro...hm! 1 euro insemna totusi ceva puteai sa-ti cumperi ceva pe acel euro...dar pe 0,5 Ron cat este fisa pentru caruciorul de la Kaufland,ce mama zemeului poti sa faci?si cati oare renunta la carucioare?cati bani face acel tanar intr-o zi?Din ce traieste?:(
Hai,ca acum nu mai poti spune"esti tanar ,du-te si munceste!" pentru ca efectiv se reduc drastic locurile de munca...
Doamne! nedrepte timpuri traim!Sa nu mai aiba tinerii unde lucra?se trimit in somaj evident cei mai noi angajati...si ma intreb daca n-au alte resurse cu ce traiesc?
Ba colac peste pupaza incep sa fure...
Imi povestea fiica-mea ca are un dosar cu un tanar care a furat bani de la tatal vitreg.
Mama lui cu acel tata vitreg s-au cunoscut pe net in urma cu doi ani,toate bune si frumoase,omul s-a comportat frumos cu doamna care de altfel chiar este o doamna,este profesoara de lb. germana(venita dintr-un oras din secuime),vinde acolo apartamentul ei si se muta la Satu Mare,vinde si tipul cu care s-a recasatorit apartamentul si ia unul mai mare,pe care il trece pe numele lui(ce neinspiratadoamna ca a acceptat asa ceva...!).Cand a implinit baiatul varsta de 18 ani tatal vitreg i-a spus:
-esti major,te descurci singur!
Baiatul bulversat de situatie,nu mai invata,nu mai reuseste sa-si dea nici bac-ul si se apuca de furat...
Primii bani ii fura de la tatal vitreg...acesta il da pe mana politiei...incep audierile,vine si mama baiatului,care e dezolata,de cateva nopti doarme pe scari,sotul cel bun s-a transformat intr-un monstru,o bate ,bea zilnic in jur de 1 litru de tuica incat femeia nu mai poate sa se inteleaga cu el.Ieri nu s-a dus nici la lucru,n-a gasit post de profesoara si lucreaza la o multinationala ca si consilier financiar...
Mi s-a facut parul maciuca...
Evident,va ajunge la divort,dar pentru asta ii trebuie bani,femeia n-are pe nimeni aici,baiatul e de negasit...politia l-a retinut pentru 24 ore,(ca n-au voie mai mult )si cu obligatia de a nu parasi orasul...baiatul nu s-a mai prezentat la politie zilnic,asa ca e in urmarire.
O femeie care pur si simplu e distrusa moraliceste,si-a pierdut si baiatul si relatia ei este total compromisa.
Aseara cand mi-a povestit fata cea mare cazul i-am spus:
-ce-ar fi s-o luam la noi sa doarma pana isi rezolva problemele?
S-au uitat amandoua fetele lung la mine...am inteles ca nu sunt de acord.Sincer mi se rupe inima cand aud de astfel de cazuri..fata cea mare mi-a spus:
-gata! nu-ti mai povestesc nimic,eu ma confrunt zilnic cu astfel de cazuri,nu le poti sari in ajutor la toti,poti doar sa-i sfatuiesti ce au de facut.
Anul trecut mi-a mai povestit un caz care m-a impresionat desi...poate ar fi de condamnat...dar...asta in postul urmator...
Si ca sa va inveselesc ,atasez imaginea cu florile virtuale pe care le-am primit azi de la un prieten virtual,le impart cu voi...cate un fir la fiecare...

13 comentarii:

  1. multumesc pt lalea:)

    trist...dar traim in Romania, nu ma mai mira nimic:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist adevar!
    Iti doresc un week-end linistit si placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e lalea,sunt branduse galbene,am si eu in curte cateva...mi-am cumparat bulbi din Austria...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mariana,da! sincer m-a cuprins o tristete mare...pentru ca ma gandesc ca la fel ca ei sunt sute!:(
    Weekend placut si tie,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt vremuri grele! Si cand imi amintesc de ele ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca m-a ferit pana acum de ele!
    Doamne fereste pe toata lumea!

    Vine primavara! Sa ne inveselim! Multumim pentru flori, Tasha! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. Mult prea multi oameni necajiti si sarmani...si mult prea multi oameni care ii necajesc pe altii....din pacate!
    Olga , fetele tale au dreptate , nu poti salva lumea si cu o floare nu se face primavara...imi pare rau!
    Ca tine a patit una din surorile mele gemene , in vacanta in Cambogia...da , suna ciudat , dar a petrecut o saptamana acolo....imi povestea asa cum spuneai tu fetelor , ar fi fost in stare sa ii ia pe toti copilasii aia acasa....si am incercat sa ii explic ca aia e lumea lor...In fine...sa zambitm , totusi....florile tale sunt atat de minunate!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. :) sa-l luati la voi! :)
    tot nu ti-ai pierdut increderea in bine! :)
    fetele sunt mai pragmatice! :) pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa e...dar imi era mila de acea profesoara care datorita increderii ei in oameni,si aici n-o condamn deloc,pentru ca un om de buna credinta nu poate sa se gandeasca ca celalalt l-ar putea insela...iar acum doarme in casa scarii,ma gandisem sa-i ofer un pat si manacre...atat! pana se rezolva situatia...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu pe baiat...pe doamna ma gandeam,draga Selena,baiatul daca s-a apucat de furat,greu il mai poti aduce pe calea buna,din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt o trădătoare...iartă-mă, nu ajunsei decât acum pe la tine...am avut o zi plină ieri. Dar astăzi este sâmbătă şi mă răsfăţ cu scrierile tale. Ridic ochii spre scriere şi revin.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu te socotesc asa! stai linistita,intri cand poti si cand ai timp..eu am mai mult timp decat tine si de aia reusesc s-o fac zilnic...nu ma supar daca altii nu pot face asta.Ii inteleg...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Of, Doamne, unde poate duce increderea in oameni!
    Biata femeie!

    Vine primavara si ar trebui sa zambim,dar cand vedem atata tristete in jur...

    RăspundețiȘtergere
  13. Marada,asa este...lumea o duce din ce in ce mai greu...:(

    RăspundețiȘtergere