Blog premiat

marți, 29 decembrie 2015

Singuratate in doi

   

        Am scris multe articole despre singuratate, dar pana acum nu am abordat acest tip de singuratate pentru ca, har Lui nu mi-a fost dat s-o traiesc, insa, pentru ca o colega de radio a propus sa discutam in emisia mea despre acest lucru, o sa incerc sa aflu ce spun si specialistii dar si oarecum din ceea ce am vazut ca le este dat sa traiasca unor prieteni de-ai mei.
       O spun din capul locului ca nu  judec pe nimeni, fiecare este liber sa traiasca cum doreste, dar consider ca este cel mai trist mod de viata, sa fii cu cineva si totusi sa te simti singur!Unii o accepta de dragul copiilor( asa sustin ei...!!! ) altii se complac dupa cum vad pentru ca o despartire ar implica o impartire de bunuri si se pare ca pentru ei e mai importanta partea pecuniara decat cea sentimentala, si atunci se resemneaza, isi presara viata cu un amantlac  si merg mai departe, jenant, dar adevarat!
      Nu cred ca as putea sa ma trezesc dimineata si sa simt ca sotul ma priveste ca pe o mobila, fara interes, nu cred ca pot trai fara acei fluturasi in stomac, atunci  cand flacara pasiunii se stinge,  cand m-as simti demotivata as alege cu siguranta divortul, sigur asta tine de caracterul fiecaruia, dar cu siguranta e dificil sa traiesti cu cineva doar ca sa-ti joci rolul parental,  in detrimentul rolului de partener de cuplu.
      Am intalnit multi barbati nefericiti care si-au motivat oarecum pastrarea casatoriei de dragul copiilor, nu stiu daca e o strategie, sa te dai victima cu gandul ca gasesti alinare intr-o extraconjugala, dar nu pun la indoiala faptul ca daca ajungi acolo inseamna ca intimitatea ta e strangulata si usor te indrepti spre o ruptura definitiva si apoi mai bine o singuratate asumata decat otravitoarea singuratate in doi!
      Sper sa nu fiu condamnata de barbati cand voi spune ca sunt ingrati si uita totusi niste lucruri importante, uita faptul ca femeia are mai multe roluri in viata, de sotie, mama si mai apoi bunica,  coplesita de atatea roluri asumate poate  pierde teren in fata partenerului care nu apreciaza dedicarea ei, herghelia de hormoni urla in dragutii de ei si-i indeamna spre alte orizonturi, ea se preface ca nu vede...si uite asa...s-a instalat distanta intre cei doi....insa le-as aminti o vorba din popor, vaca buna se vinde din grajd, si cand femeia isi pune "artileria grea"in functiune...sa va tineti dragi  barbati, pentru ca nevoia de tandrete si afectiune o poate indemna pe drumul ratacirii...si mai bine faceti nitica ordine in dezordine, gestionati mai bine situatia si dati-va sansa reinventarii, sa curga cu declaratii - combustibil care sa reaprinda flacara care v-a  adus impreuna!

13 comentarii:

  1. Un lucru mai rau decât singuratatea sau despartirea e singuratatea în doi. Doi oameni care nu mai au ce sa-si spuna sau daca au sunt doar reprosuri, doi oameni care au uitat ce i-a apropiat si au uitat sa îsi mai rosteasca vorbe frumoase, doi oameni care nu se mai iubesc dar nu au curajul sa se desparta. O relatie în care unul ofera si celalalt doar primeste, în care unuia îi pasa, iar pe celalalt nu îl intereseaza, în care faptul ca adorm si se trezesc în acelasi pat nu mai are nici o semnificatie.
    Devine obositor, frustrant sa vezi doi oameni singuri într-un cuplu sau sa fii chiar unul dintre acei oameni. Te oboseste si te îmbatrâneste.

    În aceasta postura, timpul nu îti poate fi decât dusman. Ce nu faci la timp, faci prea târziu sau niciodata!
    Nu putem trai aceeasi viata de doua ori, nu avem timp sa comitem toate greselile din lume, nu avem timp sa le îndreptam pe toate.

    În concluzie, nu avem timp de irosit cu oameni care nu ne vor, care nu ne accepta si nu ne înteleg.
    E timp doar pentru iubire adevarata, pentru lacrimi de bucurie, pentru vorbe frumoase, pentru atingeri calde, pentru demnitate.

    (Maya Maria Calinescu-2015)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine spus, ce nu faci la timp, faci prea tarziu sau niciodata!! ...Insa nu poti niciodata sa stii cum poti influenta viata altora prin ceea ce faci sau prin ceea ce nu faci.Viata este prea scurta pentru a ne permite sa inlocuim momentele cu ani si dorintele cu regrete.INTRE A EXISTA SI A TRAI E O MARE DIFERENTA!! Multumesc frumos pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai pus punctul pe I,draga mea.Sindurătatea ucide, aşa cred eu.Trebuie să ne ancorăm în Dumnezeu care nu ne va părăsi niciodată!
    Aş dori să-ţi urez un an nou binecuvântat plin de speranţă şi ploi de bucurii. LA MULŢI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un an binecuvantat cu multa iubire si tie, draga mea Elena, ma bucur ca ai trecut si ai lasat un semn...sa-ti dea bunul Dumnezeu numai bine in anul care vine..sa nu stii ce inseamna singuratatea niciodata!

      Ștergere
  4. Nu te mai descuraja, tanti Tasha. Prinde un cocoşel tânar, jumuleşte-l şi pune-l la frigare. ;-)

    Mulţi golănaşi se dau în vânt după "vulpi mature". Nina Cassian la 60-70 de ani băga-n aşternut şi supunea puşti de 18-20 de ani.

    http://femdom-fetish-tube.com/video/32848/

    http://xhamster.com/movies/3400917/dometria_bullwhips_balls.html

    O altă damă (nu din România) se specializase pe dezvirginarea sau iniţierea amoroasă a adolescenţilor. Nu le cerea ca plată decât câteva smocuri de "puf" pubian, pe care îl smulgea chiar ea. Nu vroia să folosească foarfeca, fiindcă vroia ca ei să-şi amintească c-au trecut prin mâinile ei. S-a descoperit când a murit ce făcea cu "puful": umpluse o perniţă pe care ceruse să i se pună sub cap, în sicriu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu alte cuvinte, m-ai facut vulpe batrina, atat timp cat vii cu sfaturi, poate vrei sa fii si cobai?? si toate astea pentru ca am abordat acest subiect?..ma rog! sa zicem c'oi fi batrina, desi nu asa ma simt, tu cred ca esti mai imbatrinit mental ca mine!...cred ca s-au rarefiat neuronii, aia pe care ii mai ai!Rar animal care sa se fi bucurat de mai multa pomenire ca vulpea, daca tot ai facut comparatia, sa-ti multumesc ca mi-ai bagat in seama articolul sau sa sterg mesajul pentru ca eu nu m-am plans de singuratate, dimpotriva...si mai ales am specificat ca nu condam pe nimeni!!
      Vulpea este inzestrata cu atatea insusiri, incat face fata oricaror intamplari. In copaci se catara lesne, se taraste pe burta ca un sarpe, e usoara la sarit ca o pisica, numai la inotat nu se prea incumeta, nu ma runca deci nici pe mine in marea necunoscuta a anonilor si fa-mi un pustiu de bine, declina-ti idntitatea sa stiu cine vine cu ideea?!
      Sarbatori luminate!!La multi ani!

      Ștergere
    2. Draga Tasha daca pot sa fac o completare la ce ai scris anonului, as face-o cu drag, tu alegi daca publici sau nu...
      Anonule daca nu stia si meduzele nu au cap sau creier sau picioare si traiesc milioane de ani, tu macar ai picioare ca te-ai deplasat pe blogul Tashei sa scrii aberatiile de mai sus!

      Ștergere
    3. Anonimule , RESPECT pentru tine :)))Tanti Tasha ati uitat sa mentionati ca vulpea sa hraneste cu animale MICI si are PURECI ! :)))

      Ștergere
    4. Si ajung cumva purecii in papucii tai?sau care-i apasarea ta? mai ariciule!!! iti scoti acele, foloseste-le la masinile tale de papucei!!si la mandrele care pun botul la vrajeala ta! stii ce i-a zis vulpea ariciului? daca nu stii, o sa-ti spun intr-un proxim articol! Pacat de tine ca ti-ai pierdut simtul umorului, candva reuseai sa ma faci sa zambesc, acum esti jalnic!ai ajuns sa numeri purecii vulpii? lol!!!

      Ștergere
  5. Draga Eliza, meduzele se pot constitui intr-o fereastra spre cel mai indepartat trecut...anonul e cu mintea vesela, are idei revolutionare, inspirate ce-i drept de prin nenea Google, ca deh! la ce-i mai trebuie minte daca are de unde sa se inspire? Pup draga Eliza, an nou cu bucurie!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un an bun, fara singuratate va doresc, doar cu oameni minunati in preajma, care sa va faca sa va simtiti iubita, dorita, importanta!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult.... un an in care sa ai parte de tot ce-ti doresti si mai ales sa-ti fie de folos! La multi ani!

      Ștergere
  7. Tuturor ne este data o soarta, dar ea depinde in mare masura de noi. Indrazneste sa faci ceva pentru tine! Nu renunta sa traiesti. Si o sa descoperi ca viata poate fi mai frumoasa de unul singur decat atunci cand traiesti singur in doi.

    RăspundețiȘtergere