Blog premiat

miercuri, 15 aprilie 2015

Nu-s din ceruri cazuta...



     ...Cam asa spunea Loredana intr-o melodie, alaturi de Directia 5...
"nu-s  din ceruri cazuta"... o parafrazez ca sa pot sa ma explic, ca sa fiu inteleasa exact asa cum sunt, asta pentru ca am avut o discutie pe Facebook cu un ascultator Radio Tasha care imi spunea ca par in fata ascultatorilor mei o persoana foarte greu de accesat...adica am inteles eu ca ar suna cum ca as fi cu nasul pe sus...gresit! total gresit! persoanele cu nasul pe sus sunt dependente de atentie, se cred mult superioare celor din jur, ori nasul meu e acolo unde il are toata lumea, nici mai sus , nici mai jos...dar asta nu inseamna ca nu am cunoscut si eu persoane cu pozitii sociale de invidiat, dar care erau super de treaba dar evident si persoane care abia aveau dupa ce bea apa si se grozaveau in fata lumii, incercand sa para mai mari decat sunt, tocmai pentru ca erau prea mici...
     Vreau sa spun  celor care ma cred asa, ca sunt putin mai normala decat altii,  nu comunic de pe Marte, ci doar la microfon si incerc ca vocea mea sa fie pe placul vostru, n-o pisicesc cum fac unele, n-o sclifosesc, o las sa curga asa senina si calda si nu fac pe mironosita, "nu-s din ceruri cazuta", adica nu-s o sfanta, am si eu pacatele mele ca orice muritor de rand....dar incerc sa mi le spal cu lucruri bune... zic eu(...!!!) as adauga ca sunt o femeie care are ceva de spus si incerc pe cat se poate sa nu devin plictisitoare, n-am virtutii aparte, dar multi din cei cu care am intrat in contact mi-au spus:
 - Am avut ce invata de la tine!
     Franchetea si sinceritatea  mea insa nu ar trebui sa fie inteleasa gresit, nu sunt chiar usor de manevrat, incerc doar sa-mi gasesc curajul de-a exprima exact ceea ce gandesc, am multa dezinvoltura, m-am  calit de-a lungul timpul si nu-mi consum energia de prisos cu nimeni!!
     Sunt asadar cat se poate de normala chiar daca si mie mi s-au trantit usi in nas sau chiar daca unii au murit de ciuda ca mi-e bine...cu prieteni si neprieteni si consider ca autenticitatea e drumul spre succes si dragoste!
   

 Edit later: Azi spre exemplu am avut o discutie telefonica cu un amic de pe Facebook, mi s-a parut ca-l stiu de o viata pentru ca sarmul, charisma, frumusetea sufletului ies la suprafata si pe calea eterului, pe calea undelor nu neaparat face to face!

13 comentarii:

  1. Vocea ta e ca zambetul unei flori.....cine sa te banuiasca de ipocrizie...???GANDURILE NOASTRE ALE TUTUROR POARTA IN ELE ENERGII NEBANUITE,IMPORTANT ESTE INSA CE STARE TRANSMIT ELE.. Iar tu transmiti prin vocea ta la radio ,si nu numai,o sete de fericire.. nu e vina ta ca unii au clepsidra goala..Cine nu a reusit sa te cunoasca nu stie ce inseamna un suflet de vioara..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ma vezi asa, de altfel asa cum vreau eu sa fiu perceputa, uneori insa degeaba ma straduiesc, unii vor vedea numai ce vor ei sa vada! radiofonia este o arta...n-o stapanesc nici eu..dar ma straduiesc sa-i fac fata!

      Ștergere
  2. Sant peroane care par a fi ingamfate, dar daca te apropii de ele si incepi sa le cunosti iti dai seama ca nu intotdeuna sunt asa. Ar trebui sa incercati sa va apropiati de acele persoane si sa vedeti ca nasu lor e acolo unde il are toata lumea, nu toate binenteles. E u am intalnit persoane care nici macar nu au motiv sa fie ingamfate sau cu nasu pe sus si sunt asa pentru ca doar se cred cineva, nu ca ar fi cineva.Nu le suport si multi au uitat de unde au plecat,din pacate,,asta este pararea mea ,sincera si directa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Margaret Thatcher, se pare ca ar fi spus odata: „Dacă crezi că eşti o lady şi trebuie să o spui înseamnă că nu eşti“. De aceea, oamenii care îsi cunosc valoarea nu o trambiteaz.....subscriu!

      Ștergere
  3. Nasu pe sus... esti paradigma care ne face sa nu vedem piedicile marunte si sa calcam in gropile sapate pt altii ! parca ar fi de dorit sa avem proteze pt nas la fel cum, avem pt dintii,asta ne-ar scuti de multe momente penibile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect!!momente penibile gratuite! valoarea o gasesc cei din jur prin ceea ce facem nu e nevoie de recunoastere si laude!

      Ștergere
  4. Un proverb englezesc spune despre unii oameni: „Luminile-s aprinse (adică ochii sunt fizic deschişi), dar nu-i nimeni acasă“. Când îţi cunoşti valoarea eşti prezent, te simţi „acasă“, confortabil, într-o conversaţie sau în relaţionarea cu oamenii, nu ai nevoie să te dai mare şi nu trebuie să fii modest.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca marele tau merit ca femeie ,om de radio si prietena este ca ne faci sa ne recunoastem in trairile tale,sa plutim alaturi in momentele minunate daruite cu atata sinceritate.Deci plutind,plutim cu nasul pe "sus"....te imbratisez cu drag scumpa mea,Olga

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La talentul tau de balerina autentica e usor sa plutesti, ce mi-as fi dorit sa fiu si eu asa diafana...dar deh! sa nu cer Lui mai multe ca oricum a fost generos cu mine, mi-a dat cam ce mi-am dorit eu foarte tare, eu ma bucur insa ca pot sa fac in asa fel incat sa se regaseasca si altii in trairile mele descrise cu sinceritate pe blog...n-am motive sa ascund nici raul nici binele, sunt ale mele deopotriva.
      Cu" nasul pe sus" ( adica mandra de asta...)voi fi insa cand voi avea placerea sa te vad in realitate, pana atunci te pup!!!

      Ștergere
  6. ...si soarele ti-a dat lumina si caldura lui ca sa poti lumina si incalzi sufletele altora, vantul ti-a dat o voce calda si cristalina ce poate sa adie in suflete si sa cutremure …a-i invatat sa te daruiesti si sa primesti caldura care vine din capatul celalalt , ai invatat de la lupi sa strigi iubirea, sa o aperi … ai primit fericire, dragoste, bunatate … eu nu am atatea daruri, dar stiu ca acuma ceva timp, cand am intrat in lumea asta, am primit o scanteie poate… o scanteie ce ma lumineaza si ma trezeste din cand in cand… o scanteie de singuratate uneori, dar de cele mai multe ori e o scanteie de fericire, de lumina, o scanteie ce poate aprinde un foc… un foc ce odata aprins cu greu se mai stinge si care mistuie in el toata singuratatea, iar cenusa ce ramane e curata si fara de pacat… si focul arde, arde intens, arde fierbinte si arunca spre vazduh mii de scantei… e un foc care nu mistuie, e un foc de lumina si caldura… arde in furtuna, arde in ploaie, arde in zapada, arde in sufleul meu si arde in sufletul tau… tot ce am primit eu iti darui tie, tot ce ai primit imi darui mie… daruindu-ne unul altuia… ce lucru mai frumos si mai maret ai putea sa-ti doresti ?…cuvinte care mie mi se par absolut formidabile; pline de esenta, inteles, intelepciune si de sentiment.Se zice ca atunci cand cauti raspunsuri, nu le gasesti niciodata inafara, oricat te-ai chinui, toate se gasesc in tine si numai prin tine poti simti ca te-ai gasit/regasit sau ca ti-ai gasit locul pe acest pamant.Uite o zicala buna si tare bine spusa. Eu am auzit-o in forma asta, recitata de Motzu Pitis si mi-a placut tare mult… e plina de atat de mult tot, incat trebuie simtita si inteleasa… asta-i:
    „Batranii spun ca apa trece si spun pietrele raman ;dar lucrul altfel se petrece pe vehiul nostru glob batran – caci piatra, orisicat de tare, Se macina si trece stand, iar peste trista-i macinare doar apele raman curgand… ”si am sa ma folosesc de data asta nu de cuvintele mele, ci de ale lui Dinu Olarasu – care ar trebui sa va deschida un pic ochii.
    n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
    e de-ajuns o mana de prieteni in asfintit
    n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
    e de-ajuns un cantec de-ajuns si putin infinit

    chiar daca lumea-i un pic anormala
    chiar daca anii sunt grei
    sau cine stie ce razboinica yala
    nu mai suporta chei

    n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
    e de-ajuns o mana de prieteni in asfintit
    n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
    e de-ajuns un cantec de-ajuns si putin infinit

    atata ispita stralucitoare
    atatea planuri, atata chin
    iar ai uitat ca lume-ai facuta
    din foarte putin

    n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
    e de-ajuns o mana de prieteni in asfintit
    n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
    e de-ajuns un cantec de-ajuns si putin infinït..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! raspunsurile sunt in noi...!
      Scanteia despre care vorbesti tu a devenit o flacara la Radio Tasha, lumea te iubeste si te urmareste cu mare drag, ma bucur sa te am alaturi in echipa draga Dana! Sa ai parte numai de bucurii!

      Ștergere
  7. Pentru ca te cunosc personal si in plus asa cum te numesc eu surioara mea de suflet pot spune ca tu esti o fiinta minunata cu un suflet mare care poate cuprinde pe orisicarece se simte legat de tine ,care ta accepta cu bune cu rele eu fara modestie nu am gasit parti rele la tine decat ca esti foarte buna si vrei ca sa sadesti in sufletul fiecaruia aceasta bunatate ...Esti vocea de radio care nu are egal in tot ce faci pui mult suflet si pasiune iar ptr mine esti FEMEIA siPRIETENA ADEVARATA pe care orice om barbat ,femeie ar dori sa o aiba alaturi iar cine vede altceva in tine se inseala amarnic asa ca TE IUBESC MULT OLGUTA MORAR !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E prea frumos ce spui tu despre mine, sigur si reciproca este valabila, si te pretuiesc foarte tare si abia astept sa te revad! Imbratisari si pupicei!

      Ștergere