Blog premiat

miercuri, 8 aprilie 2015

Deruta

 

    Incerc sa ma aliniez pe cat se poate in randul celor care fac bine, constat ca oricum as face nu-mi iese de fiecare data...si nu fac asta ca sa ajung in Imparatia Cerurilor, ca la o adica Judecata de Apoi o face El ...si  poate nu m-am asezat de-a dreapta adevarului  intotdeauna, poate m-a luat valul si pe mine ca deh! contra curentului nu te poti pune, te ia valtoarea oricum!
   Un lucru insa e cert, n-am incercat sa omor zambetul de pe fata nimanui in mod voit chiar daca am primit ciocane mari de la viata, m-am retras in pustiul din inima mea si mi-am oblojit ranile...n-am "macelarit" pe nimeni si totusi unii  ma acuza de nedreptate, ma intreb cu ce drept? cu ce drept emit edicte? Viata mea e viata mea asa cum si reciproca e valabila, accept diferentele fundamentale dar si pe cele neesentiale dintre oameni, cu alte cuvinte tocmai aici mi se pare ca e frumusetea noastra, fiecare dintre noi a venit pe lume cu un scop, scopul tau poate e diferit de al meu, asta nu inseamna ca trebuie sa te strang de gat sa-mi fie mie bine, sau sa gandesti ca mine, neimplinirile mele, neputintele mele, nefericirile mele mi le asum, trec prin truismul vietii cu  gandul ca odata  candva, undeva intr-o alta lume o sa fie mult mai bine.
    Nu chinui pe nimeni ca sa-mi astampar furiile, nu ma supar pe nimeni si nu vreau sa port resentimente nimanui, fiecare are dreptul sa fie asa cum vrea el sa fie! nu vreau sa imbolnavesc pe nimeni cu patetismul meu, vreau doar sa spun ca iertarea e pentru cei puternici, uneori este dureroasa dar  e cea mai buna cale spre linistea ta, eu am iertat de multe ori, sper sa ma ierte si altii atunci cand  poate ii supar fara sa vreau!scurt-circuitele, curentarile vietii ne arata ca suntem simtitori si  ne trezesc uneori la realitate, iertarea da echilibru si armonie e si o dovada de curaj...fiti asadar curajosi mai ales acum in Saptamana Mare!
    O  zi cu mult senin in  suflet! o zi in care muzica sufletului tau sa dea armonie  spiritului si frumusete zilei!

 

7 comentarii:

  1. Armonia spiritului si frumusete zilei le descopar mereu aici , in acesta minunata CUTIUTA CU ILUZII !

    Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur nespus sa gasesc mesajul tau incurajator! sa fii iubita si rasfatata asa cum meriti! imbratisari imoleze cu dor si drag!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deruta

    Se intampla uneori
    In goana dupa raspunsuri
    Sa te ratacesti.
    Nici macar drumul de intoarcere nu-l mai gasesti
    Simti cum echilibrul te paraseste.
    Confuzie de ganduri, de trairi.
    Simti usoara greata a vartejului
    Simti lesinul foarte aproape...
    Ai fost oare abandonat?
    Te incurajezi - in van - ca nu
    Ca a fost doar o parere
    Si inventezi justificari
    Fara logica.
    De ce aceasta teama de a fi respins?
    Te afli in fata unei rascruci
    Nu stii care este cararea ta
    Dar ai dori ca la capat
    Sa fie niste brate care sa se deschida pentru tine.
    Uneori le vezi, le simti, le-ai dori, dar raman inchise...
    Ar trebui sa acceptam
    Ca purtam in frunte
    Stigmatul pierderii
    Si in inima
    Pe cel al suferintei...

    Toti suntem derutati in anumite situatii, asta pentru ca nu cunoastem acele teritorii, atunci cand vom fi initiati in tainele lui vom fi mai linistiti.
    Uneori flutur indragostit. Alteori doar spinii unui trandafiri. Da, nimeni nu se naste pentru sine... Cautam, asteptam, ne dorim, uneori fiecare din noi altceva, alteori avem un tel comun, fericire, bucurie... Exista trepte in viata. Pe care le urcam una dupa alta. Nu am spus intamplator "urcam". Uneori urcam in grup, in pereche, dezechilibratii urcusului se sprijina de ceilalti, brusc sau cer mai intai ajutorul, cand simt ca treapta este mai alunecoasa si ar exista perspectiva sa nu ajunga la catul urmator. Uneori alegem sa nu ajungem pana la capat-ce ne asteapta, sfarsitul doar.Este coplesitor sa te simti singur intr-o masa de oameni... Cunosc prea bine senzatia... Da, cred ca suntem singuri in cele mai importante momente ale vietii. Uneori si din vina noastra, recunosc, poate ar trebui sa ne bazam mai mult pe diferitele feluri de parteneri, sa vorbim mai mult cu ei, sa ne expunem gandurile si trairile care ne framanta si sa cautam impreuna o rezolvare.Iubirea poate dainui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! rezolvari se gasesc atunci cand ne dorim armonie...pe mine azi m-au derutat niste situatii in care am fost pusa...(poate o fi de la Miercurea Patimilor cand Iuda l-a tradat pe Isus pentru 30 de arginti)...si tocmai imi venea sa-l parafrazez pe Caragiale - tradare, tradare de 3 ori tradare - vorba lui Tipatescu!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Bianca! Invierea Domnului sa-ti umple sufletul de lumina, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de ganduri frumoase si inima de iubire! multa bucurie, sanatate, fericire si puterea de a darui si ajuta semenii.

      Ștergere
  5. Suntem obsedati de rau, de diavol si de puterile lui, in loc sa fim obsedati de Dumnezeu si de Inviere!!!! Stim cu totii ca este o diferenta mare intre a ierta cu gura si a ierta cu adevarat, iar dupa cum se spune ca “Pomul se cunoaste dupa roade”; trebuie sa ne gandim care sunt roadele iertarii, pentru a ne da seama daca cu adevarat am iertat.Avem destule greutati, sa nu ne mai ingreunam si noi nu unele pe care le-am putea transforma in bucurii.Azi fiind Vinerea mare eu sincer nu ma gandesc la rau din contra ma rog ca bunul Dumnezeu sa ne puna in suflet multa credinta si bunatate asa oricine ti-a gresit si te-a lovit sau tradat sa ne rugam impreuna ptr ei ca sa fie mai buni si sa lase toate rautatile deoparte ca viata e scurta si merita sa o traim frumos ...Iti doresc multa sanatate si pace in sufletul tau minunat draga mea surioara!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere