Blog premiat

duminică, 26 aprilie 2015

Cum stii ca el e alesul/a?

 

    Nu stiu daca asta se invata, daca poti tine cont de sfaturile familiei( desi se spune ca mama ar fi cea care isi pune amprenta pe dezvoltarea afectiva ) daca exista un abecedar al iubirii, daca te poate cineva instrui in legatura cu felul in care sa iubesti si sa te lasi iubit, nu cred ca sunt lectii la care trebuie sa fii prezent/a ca sa nu devii handicapat/a emotional si sa faci cea mai proasta  alegere din viata ta, adica sa te hotarasti sa-ti legi viata de o persoana cu care nu prea ai multe in comun...nu tot ce  straluceste e aur si uneori avem nenorocul sa cadem in propria noastra capcana, pentru ca mintea ne poate juca feste in sensul ca dai peste o relatie toxica care in loc sa te fericeasca si sa fie una autentica, fara constrangeri te terorizeaza, pur si simplu!... dar tu speri in continuare ca lucrurile pot avea un alt drum si te implici pe zi ce trece mai mult si mai mult pana cand simti ca atingi infernul, plangi si suferi, dezvolti fobii si  atacuri de panica, in loc sa cresti in iubire, intelegere, respect, daruire.
    O sa spuneti...ok! dar unde gasesc asta? simplu! la persoana care stie sa te asculte, omul cu care nu trebuie sa faci un efort extraordinar sa poti comunica, omul care te rasfata si face lucrurile care vede ca-ti plac si tie, nu numai lui...omul care stie sa taca atunci cand tu esti nervos/a esti pornit/a pe hartza, (dar si reciproca  mi se pare absolut  necesara...) este o persoana responsabila, nu face angajamente pe care nu le poate onora...acum  sa nu intelegem gresit omul nu este o masina, nu poate executa comenzi o viata intreaga, imprevizibilul are rolul lui in viata fiecaruia dintre noi, nevoile noastre sunt schimbatoare, apare plictiseala, noi oamenii suntem setati sa ne dorim mereu ceva nou dar aici deja apare acel sentiment de fidelitate, pentru ca atunci cand esti convins ca persoana de langa tine este de neinlocuit, n-ai cum sa dai pe laturi...si atentie!! nu poti sa ceri celuilalt ceea ce tie iti lipseste!
    Uneori e bine sa ai parte de ghizi in aceasta mare calatorie a vietii, dar poti fi propriul tau ghid daca simti din prima ca poti sa-i destainui orice adica simti pur si simplu ca-l stii de o viata, asa ai sansa sa fi doi in unu, adica doua jumatati perfecte, nu uitati de mitul androginului, se pare ca asa eram la inceputurile noastre, doar ca zeii ne-au invidiat pentru acest intreg, se pare ca impreuna barbatul si femeia avea puteri foarte mari dar zeii despartind sfera ... ne-au dat batai de cap !! ne cautam echilibrul ani buni, unii il gasim altii poate intr-o alta viata, sau poate in cele 7 despre care s-ar spune ca le avem de parcurs!
     Drum bun in viata alaturi de persoana potrivita, asa cum florile sunt unice prin rostul lor si noi oamenii suntem facuti sa aducem bucurie si frumusete celor din jurul nostru, sporiti bucuria, iubirea si multumirea in doi, e minunat!!
   

Un comentariu:

  1. Cautarea fericirii necesita timp si rabdare, iar in era vitezei suntem tentati sa sarim in primul tren pe care il vedem si apucam pe primul drum care ne iese in cale. Se poate sa intalnim aceasta persoana prea devreme, astfel incat sa nu fim pregatiti pentru ea si sa o sa scapam printre degete. Ca persoana care iti face inima sa bata mai tare sa fie “The One”, atunci cu siguranta senzatia trebuie sa fie reciproca, altfel esti doar indragostit.

    RăspundețiȘtergere