Blog premiat

joi, 24 iunie 2010

Imola "scaldata "in muzica

Am avut placerea sa prind la Imola o manifestare culturala care s-a intins  vreme de 3 zile pe toate strazile Imolei,evident pe strazile centrului istoric,puteai sa-ti alegi genul de muzica dorit,te plimbai si te opreai la muzica care rezona cu sufletelul tau...incepand de la  classic rock,progressive rock,pop,folk,world,blues,muzica country,jazz,latino si terminand cu muzica house.Unele formatii aveau si scaune pentru spectatori,altele erau urmarite in picioare sau am vazut la muzica folk ca cei mai tineri s-au asezat chiar pe jos,direct pe strada...:)
Aproape ca imi venea si mie sa fac acest lucru,pentru ca de atata plimbare prin tot centru istoric si incercand sa gasim muzica care ne place,am cam obosit...dar m-am asezat pe scaunul albastru din imagine si am ascultat muzica rock...
Ne-am mai plimbat si pe la tarabele care expuneau diferite produse,dar ne-am oprit si la o tipa deghizata care in schimbul sumei de 1 euro iti citea inima prinvindu-te in ochi...mie stiti ce mi-a scris pe biletel?.....ca sunt o persoana care am multa energie pozitiva si cei din jurul meu sunt oameni fericiti pentru ca pot sa se bucure de ea...Cameliei nu stiu ce i-a spus si nici Nadiei,pentru ca biletele erau private.Si tot plimbandu-ne de ici colo ne-a prins seara,astfel incat ne-am asezat la o terasica in apropierea unei orchestre care canta muzica dance si am baut  cate-o bere...si am mancat alune... am luat apoi din nou incetisor pe strada,puhoiul de lume parca se intetise cum se insera mai mult,abia razbeai printre lume...cred ca iesisera toti imolezii in strada... :))Tabelele electronice anuntau peste tot evenimentul,desi sincer nu prea mai era cazul ca auzeai peste tot ritmuri diferite,nu trebuia decat sa iesi afara din casa...sa te plimbi pe ritmul preferat...
In mod special mi-a placut un pianist care statea pe o straduta si canta piese clasice....Nu puteam insa ramane indiferenta nici la  portile sau ma rog ,intrarile cladirilor care erau impanzite cu flori frumos mirositoare...ma fascinau!Nici balcoanele  nu-mi dadeau pace..ii vedeam parca pe Romeo si Julieta,chiar daca nu ma aflam la Verona...dar lasa ca vad eu si Verona,vad eu balconul celor doi indragostiti!!! :)Camelia mi-a promis ca va fi chiar data viitoare cand voi pleca in Italia...Uite si imaginea cu pianistul care m-a surprins placut...erau si in jurul lui cativa ascultatori,dar se pare ca majoritatea s-au oprit la muzica mai zgomotoasa nu la ceva lent...deh! gusturile nu se discuta!
In final i-am multumit Cameliei printr-o imbratisare pentru seara minunata pe care am avut-o si ne-am intors multumite ca ne-am rasfatat sufletelul cu muzica pe gustul nostru.
Cred ca festivalul muzicii s-a intins pana spre dimineata pentru ca auzeam pana la casa Cameliei ritmuri muzicale...Ce pot sa spun decat jos palaria pentru acesti locuitori ai Imolei care stiu sa pastreze traditiile ,care stiu sa-si respecte istoria!M-as bucura sa prind timpul cand va fi si la noi la fel.... :)

13 comentarii:

  1. Am tras si eu cu urechea la fiecare gen de muizca,dar mai mult mi-au placut povestile cladirilor,povesti ce-ti pot inunda mintea si sufletul asa cum iti doresti:).
    Frumoasa seara ati petrecut!
    Ce bine te simti intre prieteni adevarati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineaţa doamna Olga!
    Să ştiţi că nu v-am uitat dar am
    probleme cu leptopul meu care este
    pe ducă şi de pe Internet Explorer
    mă blochez de fiecare dată,acum sunt pe
    Google Chrome sper să reuşesc să scriu
    acest mesaj.Frumoase imagini,frumoase locuri
    a-ţi vizitat..
    Vă doresc o dimineaţă frumoasă!
    Vă pup şi vă mulţumesc pentru vizite...

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi mie îmi plac astfel de evenimente. Sunt la fel de fericită când mă aflu în mijlocul lor, le trăiesc cu intensitate. Ai avut clipe minunate alături de oameni minunaţi. Contează mai mult decât toate averile din lumea asta. Oamenii au uitat să mai fie oameni. Au în suflet o sete nebună de răzbunare, ură şi complicarea vieţii inutil. Te felicit şi vă felicit pentru ieşirea din tipar, o ieşire ce face bine sufletului. Te îmbrăţişăm şi las pupicii geaninoşi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Angi,am petrecut zile si seri minunate alaturi de Camelia,nu pot decat sa multumesc lui D-zeu ca mi-a scos-o in cale! este o persoana absolut deosebita,astfel de oameni se nasc odata la 100 de ani,te rog sa ma crezi! eu sunt o norocoasa ca am intalnit-o!

    RăspundețiȘtergere
  5. Geanina ,iesirea mi-a facut extrem de bine,a fost ca un balsam pentru sufletul meu!astept sa ma vizitati...n-am uitat promisiunea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena,te inteleg,nasol ca ai avut probleme ,si poate mai ai...stiu cum este,ma mai enerveaza si pe mine laptopul si PC-ul desi nu sunt vechi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa ceva iți umple sufletul!Ceva de neuitat asa-i Olga!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. :) ce frumos:)

    tot timpul m a fascinat ideea de muzica pe stazi ale oraselor civilizate. si nu stiu de ce?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna dimineata... era sa nu mai plec de aici... mi-a placut mult... imagini, evenimente...a fost tare frumos aici la tine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mariana ,asa este...nu pot uit! a fost minunata sederea mea acolo...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Monica,
    si eu sunt la fel....innebunita dupa centrele istorice!fascinata uneori,Bologna de exemplu e grozava,te da gata!

    RăspundețiȘtergere
  12. Denisia,ma bucur ca ti-a placut!te pup si te imbratisez si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  13. Leapsa cu carti la mine pe blog pentru tine!

    RăspundețiȘtergere