Blog premiat

vineri, 1 noiembrie 2013

Unde cautam pacea si linistea sufleteasca?

 
Am gasit o povestioara care zic eu ne poate edifica pe multi dintre noi, o povestioara cu talc care merita citita!
"UNDE TREBUIE SA CAUT?
Traiau, odata, intr-un sat niste oameni care erau mereu nemultumiti ba de una, ba de alta. Se certau intruna si tot dadeau vina unul pe altul pentru orice necaz li se intampla. Degeaba le dadea sfaturi bune o batrana vestita pentru intelepciunea sa, satenii mai mult se razboiau intre ei in timp ce relele se tot adunau in casele lor.
Intr-o seara, acestia au vazut-o pe batrana in mijlocul drumului din fata casei, aplecata sa caute ceva. Au intrebat-o ce face acolo. Batrana le-a spus ca si-a pierdut acul. Atunci, saritori, toti s-au pus in genunchi si au inceput sa caute de zor. Dupa o vreme, unul dintre ei i-a spus:
-Se lasa seara, in curand nu vom vedea deloc, poti sa ne spui mai clar unde ti-ai pierdut acul?
-L-am pierdut in casa. raspunse batrana.
- Esti smintita! ii raspunse omul. Ai pierdut acul in casa si vrei sa-l gasesti afara?
Linistita, batrana ii raspunse:
- Il caut afara pentru ca aici este lumina. In casa este intuneric.
Cineva interveni:
- Totusi, gandeste-te, chiar daca ai lumina afara, cum poti gasi acul daca nu l-ai pierdut aici? Cel mai bun lucru ar fi sa ducem o lampa in casa sis a cautam acul acolo unde l-ai pierdut.
Batrana incepu sa rada:
- Cat de inteligenti sunteti atunci cand este vorba de lucruri simple. Cand va veti folosi aceasta inteligenta pentru a intelege ce se intampla cu vietile voastre? V-am vazut mereu cautand in exterior explicatii pentru necazurile voastre cand, sunt sigura, din propria experienta, ca ar fi trebuit sa cautati in casele voastre radacinile nefericirii voastre. De ce cautati pacea in lucrurile exterioare? Acolo ati pierdut-o oare?…”

Un comentariu:

  1. ..in noi insine..Oamenii nu pot decat sa ne fie alaturi si sa ne stearga o lacrima,rana din suflet insa doar noi ne-o putem cicatriza privin inainte cu sperantza si incercand sa ne bucuram de orice.Frumoasa pilda.....cauta in tine insati ,asuma-ti esecurile si reusitele si vei descoperi ca doar mergand inainte vei putea zambi din nou..Si apropo...ai un zambet fermecator..ca sa nu mai spun...de voce.Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere