Blog premiat

luni, 8 martie 2010

Petrecerea de la Valea Mariei - Negresti -Oas

Am spus saptamana trecuta ca voi petrece si cu vecina care a castigat cele 10 miliarde,asa ca iata,vin cu cateva imagini de la acel chef,din pacate eu n-am mai ramas la dans,pentru ca o alta vecina cu care am petrecut seara,langa care am stat la masa,a dorit sa plece acasa mai repede,astfel incat nefiind cu masina mea,mi-a suras ideea sa revin in oras cu ei...cheful fiind la Valea Mariei,o minunata cabana situata cam la 8 km de Negresti Oas,la 2 km de Vama...intr-o padure pe care D-zeu a dotat-o si cu izvoare termale,dar si minerale,acolo fiind de altfel un complex  turistic,fac concurenta cabanele din jur...
Cea la care am petrecut noi este cu adevarat eleganta in interior,sugerez tuturor celor care trec prin zona s-o caute,are si piscina cu hidro masaj.In perioada interbelica era una dintre statiunile de rasunet din zona,auzindu-se chiar pana la Viena de ea.
Pe intinsul padurii sunt 11 izvoare minerale cu apa acidulata,sulfuroasa,cu continut de fier si sare Glauber,iar pe deasupra au si un continut mai mare sau mai mic de iod.Apa izvoarelor a luat drumul laboratoarelor din Budapesta in perioada interbelica...de altfel trebuie sa va spun ca localitatea Vama nu se cheama intamplator asa,caravanele de sare care transportau sare de la ocnele de sare din tara spre Campia Panoniei,erau vamuite aici...
Padurea este populata si de o  fauna bogata, se gasesc: fazani, veverite,  stancute si cotofene...
Dar sa revin la oile mele,sa va spun ca am petrecut o alta seara frumoasa,la cabana intalnind si fosti colegi de-ai sotului meu,(care erau cu famiile acolo)subalterni de-ai lui dar care azi ii tin locul,unul dintre ei era chiar comandantul Politiei Negresti -Oas,Stan Vasile,va dati seama ca revederea cu ei,mi-a produs o mare bucurie,o bucurie care m-a emotionat pana la lacrimi,pentru ca mi-a adus aminte de perioada cand de 8 martie sotul meu organiza cu  colegii lui de la politie chefuri la aceste cabane spre a ne sarbatori pe noi femeile,alesele inimii lor...faptul ca acest domn comandant mi-a vorbit atat de frumos despre sotul meu,spunindu-mi ca sotul meu a fost cu alte cuvinte mentorul lui...m-a umplut de multumire sufleteasca,e minunat  sa lasi in urma ta cuvinte de lauda,sa-si aminteasca cei care raman cu drag de tine..
Am avut o masa copioasa,ah!!! de parca mi-ar fi lipsit asa ceva...eu care ma lupt cu kg.in plus...dar,am gustat din fiecare,bucataria restaurantului a fost la inaltime...servirea ireprosabila.
Ce mai! am depanat amintiri si mi-am incarcat sufletul cu voie buna.
I-am urat vecinei sa stapaneasca sanatoasa  miliardele castigate la Bingo...si-am atins-o,sa se transmita norocul si la mine....:))

20 de comentarii:

  1. Aşa-mi place, cu petreceri şi cu doamne vesele. La mulţi ani încă o dată şi numai gânduri bune, Tasha!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna TASHA ma bucur ca ai avut parte de un weekend placut si fericit ,iar yo iti urez de ziua noastra azi multa sanatate si tot binele din lume si un pupic dulce
    De 8 martie iti urez o primavara frumoasa, cu soare, fericire si toata dragostea prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primaveri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Terezia Ofimias8 martie 2010 la 17:59

    bravo! bine ca v-ati simtit bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristian...multumesc si eu inca o data! sa fii si tu voios si sa te bucuri de iubirea Geaninei PANA LA ADANCI BATRINETE..

    RăspundețiȘtergere
  5. Anana,multa sanatate si tie si numai bine!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Terezia,da! am petrecut doua zile excelente la Negresti...a fost frumos!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Sorin multumesc mult!! Sa fii iubit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Monica de urare!!te pup si te imbratisez!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta da petrecere intre ...FEMEI!
    Sa dea Dumnezeu ca "atingerea " sa fie cu noroc!
    Daca superstitia functioneaza la petrecere vin si eu sa ...te ating:).
    La multi azi,draga Tasha!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Angi,te invit cu siguranta,da Doamne sa castig si eu!;))

    RăspundețiȘtergere
  11. Am fost si eu aici..foaret frumos! Am prieteni multi in negresti! Esti frumoasa, draga mea! Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  12. Amuleta japoneza,
    ...ma bucur sa aud asta,cand mai vii ,cauta-ma si pe mine,intrebi de sotia fostului comandant de politie,ca sub acest nume din virtual nu ma stie nimeni...in viata reala sunt Olga.

    RăspundețiȘtergere
  13. La Multi ani din nou! :) Te-ai distrat si bravo tie :) Asa vreau...Tasha vesela:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Tassha,ce noroc pe vecina ta!ha ha....ce misto te-ai distrat,te invidiez,dar in sensul bun al cuvantului.ce mi-ar place si mie sa merg prin acele parti...te pupic si las nopate intru sa mai citesc,imi place enorm ceeea ce scrii aici.te pupic dulce!

    RăspundețiȘtergere
  15. Lillee,te-am ascultat! vezi ?ti-am adus si dovezi...:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Alinuto,te astept pe la mine cand doresti!!! esti invitata mea...

    RăspundețiȘtergere
  17. Am inteles. Multumesc. O sa va caut. Cu siguranta avem cunostinte comune. Am fost asta vara la nunta unei bune pritene. Va pup si va imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  18. bravoooo,pentru distractie...asta e..mai si mancam la petreceri..:)))))

    RăspundețiȘtergere
  19. Mara,nu se poate altfel,suparam gazdele,nu? si apoi eu am o vorba....decat sa-mi para rau..mai bine sa-mi fie rau!:))

    RăspundețiȘtergere