Blog premiat

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Leapsa "intelectuala"de la Veronica


Citind pe blogul Veronicai azi,am descoperit ca ma asteapta aceasta leapsa intelectuala,s-o fi numit asa pentru ca e legat de domeniul cartilor,in fine,vedem noi pina la urma cat de intelectuala este... ca atare, hai sa vedem cum raspund..desi azi nu cred ca e ziua mea buna,m-am trezit cam cu fata la cearsaf,am ramas si singura acasa ca fetele mele s-au dus la un film la Mall In Cluj,so, home alone...:(

 1.Cand cititi, pentru a marca locul unde ati ramas cu lectura , folositi semne de carte sau indoiti pagina?!

Nu indoi pagina niciodata!tin mult la carti,pun ce am la indemana atunci,un petic de hartie orice...

2.Ati primit , in ultimul timp o carte drept cadou si , daca da , care a fost aceasta?
Da..am primit de la fiica-mea cea mare"Niste raspunsuri" am vrut s-o cumpar eu,sa vad cum scrie Mihaela Radulescu,...aflasem ca  bestsellerul"Despre lucrurile simple"se afla in topurile nationale de vanzari...

3.Cititi in baie?
Nu,niciodata..n-am astfel de placeri!
4.V-ati gandit vreodata sa scrieti o carte si , daca da , care ar fi fost aceasta?

M-am gandit,as fi vrut sa scriu amintiri despre Baragan
...inca nu sunt in stare sa le astern,ma dor...cu toate ca s-a scris foarte putin despre aceea perioada cand multi oameni au suferit din cauza regimului.
5. Ce credeti despre colectiile de carte de la noi??
Hm!parerile sunt impartite ,dupa cum citesc eu...daca se refera la colectiile scoase de cei de la ziare precum Jurnalul National,Adevarul,Cotidianul, eu zic ca este o chestie  laudabila,poate asa se atrage tineretul spre lectura.Sincer?am si eu astfel de colectii,desi imi dublasem  astfel unele carti avute deja in biblioteca..
6.Care este cartea preferata?

Greu de spus...am avut mai multe...le-am scris in profilul meu ...poate as pune cap de lista "Jurnalul fericirii

7. Va place sa recititi unele carti si care ar fi acestea?
Faceam candva asta,de fiecare data vedeam altfel cartea,exact cum faceam cu filmele,prima oara ma interesa actiunea,data urmatoare  efectele,realizarea in sine..
Legat de carti,acum nu mai am timp sa recitesc,am si eu o varsta,mi se pare ca oricum nu voi apuca sa citesc tot ce  merita...
8. Ce parere ati avea despre o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciati si ce le-ati spune?
Am avut parte de asa ceva,nu odata,am lucrat 20 de ani  intr-un muzeu,unde se faceau lansari de carte destul de des...e o placere sa stai de vorba cu ei,poti sa le dai feedback-ul ,unii chiar sunt intersati sa afle parerea ta,am un prieten scriitor care imi trimite in format electronic cartea inainte de a o publica,sa-mi dau cu parerea,face asta nu numai cu mine,ci si cu alti prieteni de-ai lui...in urma discutiilor purtate aduce imbunatatiri cartii...mi se pare o treaba isteata.

9. Va place sa discutati despre ceea ce cititi si cu cine?

Uneori da..cu fetele mele sau inainte cu sotul meu.
10. Care sunt motivele care va determina sa alegeti o carte pe care sa o citit?
Sincer?conteaza si autorul,evident...dar uneori ma hazardez,imi place un pasaj,ceva...si o cumpar,din fiecare carte am luat ceva bun.

1. Care credeti ca este o lectura "obligatorie" , o carte pe care cineva trebuie sa o citeasca?
Poate "Codul bunelor maniere"...ar fi prima...

12.Care este locul preferat pentru lectura?
N-am un loc preferat,citesc unde apuc,in fotoliu,la masa de birou,pe canapea intinsa pe o parte...

13. Cand cititi ascultati muzica sau lecturati in liniste?
Poate sa fie si muzica..uneori chiar imi place sa ascult muzica clasica in timp ce citesc,mai nou ascult Gheorghe Iovu cand citesc....mai ales cand fac lectura electronica.

14.Vi s-a intamplat sa cititi carti in format electronic?
DA....chiar am comandat  ceva de citeva zile..."Manualul de vindecare al cancerului"Dr.Viancer Ludovic...cam scump a fost insa...110  ron...nu stiu daca chiar merita...l-am parcurs pina la jumatate,abia ieri l-am primit.

15.Cititi numai carti cumparate sau si pe cele care sunt imprumutate?

Si,si...

16.O carte este pentru mine.....Cum ati descrie o carte?
O delectare...


Ufff!!Veronica,sper sa te multumeasca raspunsurile mele,ti-am spus ca nu e o zi grozava azi pentru mine...
Leapsa merge mai departe la Alina,adniana,Monica Olteanu,Selena,Oana,fetele de pe 100Ro.

15 comentarii:

  1. multumesc mult, dar am mai primit-o de cateva ori, si apoi eu am postat-o pe 100Ro...gasesti articolul acolo....


    si ce parere ai despre NISTE RASPUNSURI....?????

    RăspundețiȘtergere
  2. intai va spun ca imi pare rau ca nu sunteti intr-una din zilele bune. sper ca pana la finalul zilei sa va mai inveseliti si sa mai treaca din tristete.
    raspunsurile sunt ok...exprima ceea ce simtiti si ce credeti dumneavoastra legat de carti. am intuit ca sunteti o persoana care citeste, doar ati lucrat in acelasi domeniu ca si mine :)), si era, asa, curioasa. stiti ca sunt curioasa foc, nu?! :)))
    zi buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm...imi ceri parerea?nu sunt critic literar,dar am sa incerc sa-ti raspund pe masura puterilor mele,e greu sa vorbesti despre tine insati,sa-ti vezi interiorul,hai sa recunoastem ca de cele mai multe ori intrebarile noastre raman fara raspunsuri,introspectiile ajuta,adevarat,dar tot nu ne edifica...o admir pentru curajul ei,pentru sinceritatea ei,expresivitatea ei,o carte care merita citita,chiar daca gurile rele au facut-o praf!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Veronica,ma bucur ca am reusit sa-ti satisfac curiozitatea...:)
    E dupa masa deja,starea e spre bine,dar m-am enervat si din cauza unei verze pe care mi-au cumparat-o fetele ieri de la Kaufland,tare ca cizma...:))
    desi le-am spus cum trebuie sa arate varza de sarmale,deh!n-au gasit alta,e adevrat ca am dat si eu o raita pe la magazinele din jur si tot cam asa ceva se gasea!pfai!la piata mi-a fost lene sa merg(masina e la ele) ,acolo gaseam sigur!si abia am oparit-o!...abia am reusit sa termin sarmalele,care adevarat ca au iesit foarte gustoase,dar mari ca niciodata din cauza verzei...:))
    Mirosul lor le-a starnit si pe vecinele mele pe care le-am invitat la cite-o portie...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lille...mi-a trecut,de dimineata aveam o durere de spate cumplita,abia m-am ridicat din pat...cred ca m-am racit,am iesit pe balcon dupa dus sa intind haine...nu mi s-a parut rece...ca la Satu Mare e parca primavara...e placut,dar totusi...nu-i de joaca!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tasha..de astanu fac eu sarmale cu frunza de varza...Nu stiu cat sa oparesc varza, imi ies mari cat frunza ca nu stiu cat sa mi-o portionez.
    Sa nu mai spun ca mi-am luat masina de invelit sarmale de la Bucuresti si sta in pod la mama ca nu o folosesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ca acum esti ok. Cat despre leapsa, am completat-o acum cateva zile:) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Veronico,eu sunt as in facut de sarmale,fara sa ma laud,una la mana pentru ca-mi plac si apoi era mancarea preferata a sotului meu,nu era saptamina in care nu sa nu fac sarmale,acum au preluat si fetele preferinta lui,asa ca musai sa fac,cat am fost plecata in Viena si in Italia,le-am lasat la punga in congelator,gata facute trebuiau doar puse la fiert.De obicei imi cumpar eu varza din piata,de la tarani,aia e buna.Asta de import e vorba ceea "varza".

    RăspundețiȘtergere
  9. Lillee,nu-i bai,vorba ardeleanului..tu sa fii sanatoasa!:) pupicei satmareni!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmmmm....eu te inteleg si e adevarat ca nu avem noi dreptul sa o judecam, dar mie mi se pare ca ea in cartile ei...nu face decat sa arunce cu noroi in unii oameni. Cel putin in prima, aia cu lucrurile simple asta a facut. Ii judeca pe aia care nu stiu ce familie au, nu stiu ce mai zicea de Andreea Marin si de altii...si ea este ca aia...Eu daca as sti ca sunt asa m-as abtine. Nu as incerca nici pe departe sa ii judec pe altii doar pt a arata cat de corecta sunt eu. A arata ca esti corect, consider ca nu o faci decat atunci cand iti asumi alegerile, nu judeci si cand cineva te incrimineaza cu ceva neadevarat sa ai curajul sa vorbesti, sa te aperi...daca nu te aperi lasi loc de interpretari!!!!

    Cred ca si cartile astea scoase de ea, de Andreea Marin si altele ca ele nu fac decat sa fie politica de tactica si apreciere....pot gresi, poate fi varsta de vina...dar asta cred eu...

    RăspundețiȘtergere
  11. „uff, veronica ...” =)) și mi-ai dat-o și mie ... :) am scris-o cu plăcere. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Monica,stii ca asta place romanilor,caterinca...ce sa zic?prima carte chiar n-am avut curiozitatea s-o citesc,a doua ti-am spus de ce am facut-o...nu-mi pare rau,sincer!:)

    RăspundețiȘtergere