Blog premiat

marți, 26 ianuarie 2010

De la ger la caldura exotica...


Ger cumplit in toata tara,pfai! numai asta ne mai lipsea! ma gandesc acum la cei amariti care nici macar lemne de foc nu au,ce fac in asemenea conditii?
De multa vreme nu s-au mai inregistrat astfel de temperaturi in toata tara,auzeam de cei din Miercurea Ciuc ca deh! la ei iernile sunt mai geroase ,dar,anul acesta  -33 de grade e cumplit frate!nu-ti vine sa iesi afara pur si simplu!si unde pui ce meteorologii anunta ca va tine tot asa pana miercuri...aoleu! cred ca nu se va lasa fara victime,fereasca D-zeu de cei saraci,cum se vor descurca?
Aseara vorbeam pe YM cu prietena mea din Austria e in America pina pe 6 februarie face plaja...undeva aproape de Bahamas,mai precis la 30 de kilometri,este cazata intr-o vila grozava,mi-a aratat cu web-ul interiorul,piscina vilei este parte din Golful Mexic delimitata doar de o plasa subtire de sarma...eu o vedeam ca o terasa acoperita,asa parea pe web,dar ea mi-a explicat cum stau lucrurile de fapt...plasa ii protejeaza de aligatorii care vin pina la ei...aoleu! cand am auzit asta,mi s-a facut parul maciuca! si nici una nici alta am auzit si un foc de pusca,am intrebat-o ce se aude?!...cica un aligator a intrat in curtea vecinului si l-au impuscat...m-a ingrozit! zau asa! tot ea mi-a spus ca de altfel carnea de aligator se maninca,e gustoasa,acolo e ieftina dar ca prin Austria costa o mana si-un picior...poate sa coste,i-am zis,n-as manca asa ceva! pe bune,nici sa arunci dupa mine darmite sa mai dau si bani...la care ea imi zice"stai asa ca ai mancat carnati din carne de aligator de revelion si n-ai stiut ce maninci"...mi s-a facut din nou parul maciuca,am mancat si n-am stiut?pai de ce nu mi-ai spus fata?...v-am povestit pe Jurnal de Austria ca acolo am avut parte de cele mai bizare (pentru mine) mancaruri,ca sa vezi bogatasii cu ce se rasfata...spuneam ca intr-o zi a cumparat consortul ei carne de vitel crescut cu muzica si masaj,si care a costat 200 de euro/ kg....aproape ca mi-a stat bucata in gat cand am auzit....
N-as manca nici carnea de aligator,as prefera sa maninc portocalele cazute pe jos sa beau laptele din nucile de cocos si sa ma declar multumita,parol!
Am facut si o poza prietenei mele  in timp ce vorbeam cu ea ,in poza se vede ceea ce eu povesteam,delimitarea prin sarma a piscinei  casei de restul golfului...
Mi-a povestit si ceva care mi-a placut foarte tare,cica oamenii din zona sunt extrem de politicosi,respectuosi si cu zambetul pe fata,relaxati,nu vezi un muc de tigara pe jos,curatenia este exemplara...iar magazinele sunt uriase,a intrat intr-un magazin care avea 1000 de posete,a iesit fara niciuna...ca n-a reusit sa se hotarasca...hehehe! pai nu mai bine la noi?vezi 10 si -ti iei una frate,pai nu?:)
Sa aveti o zi cu caldura in suflet chiar daca afara crapa pietrele...

9 comentarii:

  1. ce fain...:)...
    eu deja m-am saturat de iarna si trebuie sa mi fac curaj sa ies afara ca am examen...si nu pot sa lipsesc pt k e prezenta obligatorie:))

    si tu sa ai o zi frumoasa si caaaallllldaaaa

    pupici ...cum sa le zic bucuresteni sau targnemeteni:d

    RăspundețiȘtergere
  2. va asteapta un premiu pe blogul meu,poate l-ati mai primit dar as fi onorata daca l-ati accepta si pe al meu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred Monica,si eu m-am saturat!ma gandesc la animalele mele de la Negresti ca sufera de frig,mai ca-mi vine sa le aiu la apartament la Satu Mare,dar sunt convinsa ca nu s-ar impaca cu spatiul,Pio,rottveilerul are o curte imensa in care niciodata n-a fost legat,si apoi aici ar face probleme de clustrofobie..:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehehe...interesant ce scri...eu am auzit ca e tare gustoasa carnea de aligator , ca mult mai buna decat carnea de pui,desi seamana cu ea...dar uite ca ai mancat fara sa sti...
    Pai frumos se distreaza preietena ta...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am, mancat carnat,o fi!n-am stiut insa ce maninc,vorba ei...as fi fost penibila sa intreb mereu ce maninc...nu?
    Oricum,in loc sa slabesc am mai adaugat ceva taliei mele...:)) inseamna ca mi-a cam placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce fain!ce prietene minunate ai!ta traiti tot asa:o prietenie frumoasa si de durata!
    O zi calduta!!!daca....

    RăspundețiȘtergere
  7. Mariana asa este,ma bucur de prietenia unor fete minunate,tin la ele din tot sufletul,mi-au facut viata mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca de obicei nu ma satur sa citesc povestirile tale, ai o chestie...de a capta...
    O zi calda la toata lumea :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lillee,multumesc,sunt simpla,fara prea multe figuri (de stil):))

    RăspundețiȘtergere