Blog premiat

sâmbătă, 26 iunie 2010

Introspectie

In urma unei discutii purtate cu o  prietena mai veche am cazut pe ganduri,mi s-a spus ca sunt o persoana care rastalmacesc totul si ca  este o trasatura ingrozitoare...am ramas profund ingandurata si am incercat sa-mi fac o  evaluare,sa ma vad eu pe mine asa cum sunt,asa cum sunt eu ,nu cum ma vad altii care ,uite au fost prietenii mei,dar totusi  ma cunosc mult prea putin...si cat ma doare acest lucru! :(
Desi stiu ca mintea mea profunda,plina de ganduri si firea analitica sunt trasaturi pozitive,acestea duse la extrem ma fac sa ma gandesc mereu la probleme si sa evaluez in permanenta performantele celorlalti....uneori as dori sa ajung ca si ei,dar , poate dorinta mea  de autodepasire ma paraseste la mijlocul drumului.....cred  ca e un semn de batranete... :( si asta ma intristeaza din nou!
Sunt experta in  a nu scapa din ochi detaliile ,sunt preocupata sincer de ceilalti si sensibila la nevoile lor.Sunt dornica sa ascult problemele oamenilor,sa le analizez si sa vin cu solutii viabile. Imi fac prieteni cu precautie,pt a vedea daca se ridica la nivelul asteptarilor mele si prefer sa am cativa prieteni devotati in loc de o multime de cunostinte. Sunt sensibila la ceilalti,sunt prevazatoare,sunt idealista,organizata,meticuloasa.Imi displac lucrurile superficiale....desi nah! uneori mi se mai intampla si mie sa fac rabat...oameni suntem nu-i asa...si apoi cine e perfect pe lumea asta?Imi plac relatiile constructive,incisive,imi place sa iubesc si sa fiu iubita. Ca puncte slabe mentionez ca sunt o persoana a contrastelor.Ating extremele cele mai inalte si cele mai joase.Am tendinta de a pune totul la suflet..... si ma jelesc uneori in mine insami pana ajung sa-mi spun "pfai,Olga opreste-te,unde vrei sa ajungi?"Am o sensibilitate profunda si sentimentala ,dar dusa la extrem ,ma face sa sufar....ca si acum spre exemplu cand imi fac aceasta introspectie.
Adesea stabilesc standarde inalte ,astfel incat sunt greu de atins,aici ar trebui sa ma slefuiesc putin...hm! dar nu-i usor!Poate de aici mi se trage totul...
Uff!!! Olga,cam ciudatica esti o sa spuneti,si da! va dau dreptate! cam sunt!dar ma intreb...se mai poate schimba omul la varsta asta?sau sa incerc sa-mi conving prietenii ca  asta sunt daca  nu va place,alta mama(D-zeu s-o ierte... :(   ) nu mai face....?!

Si parca azi ma simt cam cum zice Adrian Berinde in melodia sa"Captiv in inutil"...:(

Asculta mai multe audio Muzica

22 de comentarii:

  1. "Imi plac relatiile constructive,incisive,imi place sa iubesc si sa fiu iubita. Ca puncte slabe mentionez ca sunt o persoana a contrastelor.Ating extremele cele mai inalte si cele mai joase.Am tendinta de a pune totul la suflet..."

    Aşa este, punem la suflet, de cele mai multe ori ne doare asta. Însă aşa suntem croiţi de la mama natură, nu ne putem schimba... Zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu o sa impacam pe toata lumea niciodata... toti avem mici ”defecte”... totul e sa se incadreze in limitele bunului simt...
    depinde mult si cine ne face caracterizarea... ce valori are...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca asa mi-am explicat si eu...setarile le face Cel de sus pentru fiecare...unii avem gene mai bogate ,altii, dupa posibilitati,vorba cuiva,ca atare o sa ma accept asa cum sunt! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa o fi Cataline,poate avea si dreptate....ce sa zic?

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca am fi si am gandi toti la fel ar fi numai "lapte si miere".Si eu am aruncat poate o vorba si ddupa aceea am regretat , ssi pe mine m-au suparat vorbele altora . Dar din toate am inteles ca oricine poate gresi! Sanatatea este cea mai de pret!

    RăspundețiȘtergere
  6. Olga dragut-o,nu mi se pare ca esti cidata chiar deloc!In normalitate!Chiar te simt o persoana deosebita!
    Schimba-te doar daca tu crezi ca trebuie si vrei!Vei reusi!
    Iar cei de linga tine sa te accepte asa cum esti fara nici o conditie!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. CT,ai dreptate!ne mai jignim cu voia sau fara voia noastra...de data asta a fost cred cu voia ei...si asta m-a durut!

    RăspundețiȘtergere
  8. e imp sa te simti bine tu cu tine;):)

    duminica frumoasa sa ai:)

    RăspundețiȘtergere
  9. perfect!! asa ma simt eu cu mine...duminica placuta si tie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Prietenii te mai si dezamăgesc uneori. În privinţa schimbării, cred sincer că te poţi schimba oricând în viaţă, indiferent de vârstă, totul e să ai o motivaţie suficient de puternică. Şi când spun motivaţie puternică, mă refer la voinţa personală de a fi altfel uite-aşa, fiindcă vrei tu, pur şi simplu, sau o mare pasiune, sau o boală (Doamne fereşte), sau o suferinţă. Unele motivaţii sunt dorite, altele nedorite, cert e că există uneori în viaţa oamenilor. Cei care îşi schimbă astfel felul de a fi, a gândi sau a se manifesta trebuie să aibă motive foarte puternice. Altfel, schimbarea rămâne doar la suprafaţă. Dar, dacă individul respectiv e mulţumit 80% cu sine, schimbarea n-are rost.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tasha, esti o fiinta minunata!Fiecare ne nastem intr-un anume fel, se mai adauga si educatia si experienta si cred ca rezultatul este ceea ce ne deosebeste pe unii de altii.Sunt lucruri pe care le putem schimba sau indrepta .Cel mai important este ca cei ce ne iubesc cu adevarat sa ne accepte asa cum suntem.
    Iti doresc o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. '.Sunt dornica sa ascult problemele oamenilor,sa le analizez si sa vin cu solutii viabile. Imi fac prieteni cu precautie,pt a vedea daca se ridica la nivelul asteptarilor mele si prefer sa am cativa prieteni devotati in loc de o multime de cunostinte. Sunt sensibila la ceilalti,sunt prevazatoare,sunt idealista,organizata,meticuloasa."

    Thasha, ce-mi place comentariul/expunerea ta, esti extraordinara, asa cum mi-ar place sa fie eu.

    ela

    RăspundețiȘtergere
  13. Tasha,
    I want to know if you read what I left on the blog!

    raspune-mi te rog cu da sau nu! atat iti cer nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da' cin' te-o necajit? Si nu i-ai tras un cap in gura? :P
    Haide , mah Olga...pui botu' la prosteala unora? Niste vorbe trimise in eter nu cred ca ar trebui sa te faca sa te gandesti la introspectia ta...si crede-ma , de mult am luat zicala "cine ma place , ma place cum sunt" in brate si o aplic...ca o viata am si trebuie traita! Pune tu fain sub cur astea si bucura-te de viata...lasa grijile lumii altora , iar pe ale tale...hm , daca nu-s strict legate de familie si prieteni , ura si la gara...Dau pup mare si focos , sa treaca supararea! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Ela,multumesc mult pentru gandul tau bun,esti o fata deosebita,te stiu din cele scrise de tine intr-un spatiu virtual in care deh! cu voia sa fara voia noastra am ajuns sa ne mai balacarim unele pe altele,eu mai putin pentru ca in general imi place sa respect parerea altora,atac doar cand ma calca cineva rau pe coada...te mai astept pe blogul meu~

    RăspundețiȘtergere
  16. Dintimisoara,draga mea draga,mai iau in considerare si vorbele altora pentru ca asa cum am scris in profilul meu....as vrea sa nu supar pe nimeni,pe cat se poate...ca o fac in mod involuntar cu o vorba pe care poate o regret mai apoi,asta da!dar cand o fac imi cer scuze daca am gresit,e adevarat ca rastalmacesc vorbele care imi sunt adresate,tocmai din dorinta de a vedea unde e greseala mea sau spre a intelege mai bine ce-a vrut de altfel acea persoana sa-mi transmita...poate aici gresesc...:(

    RăspundețiȘtergere
  17. Tasha,
    esti persoana din "spatiul virtual" care mi-ai adus cea mai mare bucurie pe ziua de azi.
    Vis a vis de locul in care ne-am "cunoscut" totdeauan ti-am citit cu mare placere comentariile de acolo iar parerile noastre au fost identice, n-am nici un dubiu despre asta, doar ca tu dai dovada de mult mai multa intelegere decat dau eu care simt ca trebuie sa raspund fix cum merita persoanele care insista sa-mi impuna parerea lor.
    Iti multumesc pentru invitatia pe blog si o s-o accept cu mare placere.

    Niciodata sa nu mai spui cuvantul "rastalmacit" esti o doamna prea finuta ca sa rastalmacesti o idee/o parere.

    RăspundețiȘtergere
  18. Vocea de departe,ma bucur ca ai trecut pe la mine,nici nu stii ce placere mare imi faci cand imi lasi un comment,conteaza mult parerea ta,apreciez ca nu o faci doar asa intamplator,si asta imi da o stare de bine,multumesc mult! sa ai o saptamana spornica si plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  19. Miki,da,cei dragi noua trebuie sa ne iubeasca,ei ne sunt alaturi si ne accepta asa cum suntem cu bune si cu rele...de acord cu tine!
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ela,am luat din dex cuvantul rastalmacit si ii voi da copy paste:
    A RĂSTĂLMĂCÍ ~ésc tranz. (idei, cuvinte etc.) 1) A tălmăci (intenționat) în mod eronat; a denatura. 2) rar A tălmăci mai mult decât trebuie. /răs- + a tălmăci
    Dar de la a despica firu-n patru cum o mai fac eu si pana sa denaturez,a interpreta fals,tendentios,e cale lunga,tocmai asta m-a deranjat pe mine...aici e problema... :)
    Dar,a trecut! a trecut supararea mea,nu merita in final s-o pun la suflet!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ela,
    te rog mult lasa-mi id-ul tau...

    RăspundețiȘtergere