Blog premiat

joi, 18 martie 2010

Invitatie..




Aseara am ramas socata la ce am auzit ca se poate intampla la noi in tara,sau ma rog,poate generalizez eu,sa-mi fie cu iertare,poate ar trebui sa ma refer numai la orasul nostru,unde s-a intamplat ce nu-ti vine sa crezi.Va povestisem eu mai in zilele trecute despre soarta unei profesoare de limba germana care a avut nefasta soarta ,neinspirata,nefericita,de a -si pune viata ei si a fiului ei pe mainile unui alcoolic,dar care si-a ascuns acest viciu foarte bine pana a convins femeia sa se casatoreasca cu el.Acum nefericita femeie a ramas pe drumuri,fara serviciu si fara casa...gratie increderii ei in oamni...uff!
Va spuneam ca venind in Satu Mare a acceptat un post la o multinationala,negasind post de profesor,dar,eu stiu cum functioneaza acolo,n-ai un salariu fix,ai un target,pe care daca il atingi faci bani,daca nu - pauza..am fost si eu team leader ,am avut salarii pe care nu le-am visat,mai ales ca echipa mea isi facea bine treaba...dar de unde sa aiba femeia asta relatii daca e venita din secuime si nu cunoaste multa lume? evident ca nu-i merg treburile cum s-a asteptat,iar cei de la multinationala daca nu faci treaba iti strang mana si iti multumesc pentru colaborare...
Ca atare,a inceput sa urmareasca ofertele de servicii pe ziarele cotidiene...si ce credeti? ce-a gasit? un post de femeie de serviciu....:(  s-a gandit in sinea ei,e o sansa de a castiga un ban prin munca cinstita si s-a dus la firma cu pricina...acolo ce sa vezi?
...prima intrebare a fost:
-ce varsta aveti?
-48 de ani...a raspuns femeia...
-imi pare rau...nu corespundeti ca varsta!
-exista o limita de varsta pentru o astfel de munca?pentru a da cu matura si a sterge praful?....a intrebat contrariata biata femeie....:(
-ne pare rau...nu va putem angaja...a fost raspunsul patronului.
Pfai!!! mi-a crescut tensiunea cand am auzit! adica un profesor in zilele noaatre nu e bun nici de dat cu matura!?
Era cu totul altfel daca femeia avea sanul descoperit pe jumatate si patronul i-ar fi vazut tzatzele cand s-ar fi aplecat dupa ceva pe jos?...si neaparat fusta pana la genunchi sa-i admire picioarele...
Am dat sfoara intre prietenii mei sa vad ce pot face s-o ajut pe biata femeie,dar daca acest articol il citeste vreun satmarean care are posibilitatea de-a o ajuta pe femeie(in sensul ca ar stii vreun serviciu ) ii rog din suflet sa ma contacteze pe adresa de e-mail lasata la profilul meu...consider ca mai ales acum in prag de Paste femeia are mare nevoie de bani,iar gestul nostru ar fi unul binevenit...si mai ales apreciat.
Si pentru ca eu ma joc cu fotograful virtual...va invit si la o cafea virtuala...sa nu ma refuzati! o ofer cu mare drag! ;))

28 de comentarii:

  1. Nah , buna si amuzanta cafeluta ta virtula , Olga! ;))
    Cat despre doamna din povestea ta...n-am cuvinte , nu mai exista dreptate pe lumea asta si toate-s cu curul in sus...ma apuca furia si neputinta in fata unor astfel de mizerii...dar oare se poate face ceva? :(
    Sper sa poti reusit sa o ajuti , bafta multa si o zi cat mai frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate asta se intampla demult timp la noi,peste tot,nu numai la Satu-Mare.Femeile nu mai corespund de la 40,asta depinde si de cum arata si de cat sunt de dispuse si disponibile.In situatia doamnei sunt sint,din nefericire, multe femei.Sunt convinsa ca se va gasi cineva din localitate sa o ajute!Dar,Tasha,de ce spui ca fusta trebuie sa fie pana la genunchi? E perfect daca se vede chilotelul,iar bluza(oblgatoriu!)cu vedere la buric.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uff! Ana-Maria,sper sa reusesc,un traducator ar fi cel mai bun lucru,mai ales ca specialitatea ei este germana-romana....dar?toate se fac pe baza de relatii..din pacate.
    Nu disper insa,sper din suflet s-o pot ajuta...azi dau numai telefoane,desi femeia habar n-are de asta,eu stiu de la fiica-mea totul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar daca am baut o cafea super strong dimineata, nu o sa te refuz. Dar o sa cer si lapte

    RăspundețiȘtergere
  5. Angela,ai dreptate,dar na! eu am zis ca pana la genunchi in sensul ca femeia are totusi o varsta.
    Sunt oricum tare dezamagita de gandirea acelui patron,nu-i stiu numele,dar,daca l-as fi stiut l-as fi numit,desi na! e firma lui ,alegerea lui,insa in acest caz mi s-a parut chiar razbunator la cer...chestia cu varsta m-a data gata!

    RăspundețiȘtergere
  6. m-a intristat rau povestea .imi pare sincer rau pentru doamna respectiva si sper din tot sufletul sa ii mearga mai bine.ma gandesc totusi ca poate au ramas si oameni dispusi sa o ajute.din pacate asa e cu serviciul.nu e vorba neaparat de varsta cat de "disponibilitatea" fata de angajator.o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  7. Verronica ,te pup si-ti doresc o zi superba!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarah,n-ai idee cat m-a impresionat pe mine cazul....:(

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumimi de invitatie. Se simte ca ai pus suflet, tare buna a iesit cafeluta. Cat despre doamna profesoara, imi pare nespus de rau sa aud asa ceva. Din pacate nu e singurul caz, am mai auzit asemenea intamplari.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, o problemă cu care se confruntă foarte, foarte mulţi. Cineva doreşte cu tot dinadinsul să transmită ideea că după o anumită vârstă nu mai eşti bun de nimic. Dar experienţa cum poate fi căpătată? Atunci când eşti tânăr nu ai experienţă. Dacă ai experienţă nu e bine, fiindcă este vârsta înaintată... Sunt preferaţi tinerii pentru că acceptă foarte multe compromisuri, asta este ideea de bază...

    RăspundețiȘtergere
  12. April,macar asa s-o bem daca altfel e greu...:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristian,am un licar de speranta,am povestit cazul si unei vecine de-a mele,fost director la o mare fabrica din oras...mi-a promis ca o sa se implice si prin fiica-mea am cerut CV-ul doamnei sa vedem ce se poate face..vecina imi spunea de ceva gradinita in limba germana...ar fi super pentru ea...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Tristă dar reală povestea. Peste tot aceeași situație.
    Nu beau cafea , dar savurez minunățiile artistic realizate de mânuța ta.

    Se pare că îți place tot mai mult să te joci cu imaginea.

    Te îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ar fi super sa reusiti cu gradinita...In plus , cel putin la Timisoara , sunt foarte multe persoane care predau germana in particular....colega mea de birou are o doamna profesoara de germana - pensionata , e drept -care ii preda pustiului ei germana , fara ca acesta sa o invete la scoala , caci e la scoala maghiara si invata romana si engleza :)

    RăspundețiȘtergere
  16. S-au tampit de tot angajatorii. Au cerinte de te crucesti. De curand am ramas si eu fara job ( firma si-a suspendat activitatea ) deci o inteleg pe doamna in cauza. Eu am un mic atu cu varsta si tot imi este destul de dificil.
    P.s: accept cafeaua! Iti sta foarte bine in pozele de mai sus dar cel mai mult imi place prima poza( cea cu cafeaua )

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca e cu lapte cafeaua vreau si io.
    In legatura cu doamna care nu isi gaseste serviciu nu pot sa zic decat ca din pacate asa se intampla peste tot.Mama la fel a patit de multe ori.Se afla la varsta ingrata cand nu poate iesi la pensie pentru ca este prea tanara si magarii de angajatori o refuza fara nici o rusine pentru ca este prea batrana.E groaznic cum isi bat joc de niste oameni cu experienta si care trebuie sa se zbata inclusiv pentru un serviciu cu mult sub nivelul lor.Pacat...mare pacat!

    RăspundețiȘtergere
  18. O sa dau anunt si la ziarul cotidian...sa vedem ce iese pana la urma draga Ana-Maria...o ajutam cumva,da' daca avem noroc!:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Lillee,te cred! am citit articolele tale legat de angajare...chiar m-ai distrat cum ai povestit...stiu cum e ,mai ales in cazul unei femei care arata bine...e conditionata angajarea...

    RăspundețiȘtergere
  20. Geanina,ma mai joc si eu,ca am timp...:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ioana....cafeaua e cum o doresti tu....
    pupicei satmareni!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce rau imi pare pentru doamna profesoara,jalnic!Doamne ajuta-i sa poata razbi in viata,e la o cotitura!

    Olga sint prezenta la cafeluta si multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  23. Aveti un suflet mare incercand sa o ajutati pe biata femeie...
    Asta este , intr-adevar, prea de tot, o intelectuala sa-si cauta de lucru ca femeie de serviciu si sa nu fie acceptata cauza varstei...E STRIGATOR LA CER!
    Uffff,sunt si aici in America oameni care incep o noua viata la 50-55-60 de ani, da sa stiti, cu toata criza asta economica, au mai multe sanse...Daca stii sa faci ceva foarte bine, esti un profesionist, americanii stiu sa aprecieze asta...
    Sper din suflet ca doamna profesoara sa reuseasca sa gaseasca ceva de lucru...
    Mult succes si dvs cu toate aceste demersuri.
    Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  24. Am uitat sa multumesc pentru cafelutza...la mine pica tocmai bine ca-i dimineata, lucrez la niste proiecte si am nevoie de "intaritori".
    Spuneti-mi Doamna, mai face lumea cafea la ibric in Romania??
    Ca eu numai de-asta beam la Azuga...hmmm, nimic nu-i mai bun!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  25. Mariana,te cred,e tragedia femeielor ajunse la o varsta cand ramase fara serviciu,raman cu astfel de injosiri,eu am considerat o mare josnicie din partea patronului firmei...dar? asta e banii lui nu poti sa dispui cuiva sa faca altfel decat il lasa mintea...

    RăspundețiȘtergere
  26. Tartoras,
    Eu fac la expresor,m-am domnit,de cand cu drumurile mele prin strainataturi,dar faceam inainte la cafetiera,le mai am si acum la casa din Negresti,acolo asa fac...;))

    RăspundețiȘtergere
  27. accept invitatia chiar daca e cam tarziu... dimi la 5 cand ma trezesc e mai bine

    RăspundețiȘtergere