Blog premiat

duminică, 17 ianuarie 2010

Cafeaua de dimineata...


In dimineata asta mi-am baut cafeluta cu stapina lui Max,logodnicul Tashei,am zarit-o de la geamul din bucatarie,tocmai cand dadeam comanda expresorului de cafea,cum fetele dormeau inca,i-am facut semn de la fereastra Mariei sa urce sus...sa ne bem cafeaua impreuna.
Tasha mea insa a fost cam tzafnoasa,nu a acceptat curtea lui Max,s-a tot razgaiat,plimbandu-se prin toata casa si implicit plimbandu-l si pe Max dupa ea,care statea cu limba scoasa la un moment dat de atata plimbareala.
Ei,dar nu asta era ceea ce vroiam sa va povestesc...Maria era suparata,baiatul ei medic stomatolog tocmai l-a fericit D-zeu cu un baietel acum trei luni,toate bune si frumoase pina aici...necazul este altul...tatal e cam bolnav,la numai 27 de ani a suportat cea de-a doua operatie de hernie de disc,n-are voie nici macar sa-si ridice copilul in brate.Cand am auzit asta am ramas tare mahnita,imi dau seama prin ce suferinta trece acest om,sa nu poate sa-si tina feciorul in brate,sa-i simta bataia inimii,sa-i simta mirosul acela grozav,sa se cuibareasca la pieptul sau...grea pedeapsa !
Povestea Maria ca zilele trecute a ramas tatal singur cu copilul ea fiind plecata cu nora la piata,copilul s-a trezit si urla ca din gura de sarpe,tatal lui incerca cu o jucarie sa-l inveseleasca dar fara sorti de izbanda,dorinta copilului era sa fie luat in brate....sa simta caldura parinteasca.
Huuuhhh!!! grea supararea Mariei,mai ales ca uite a incercat prin toate caile sa imbunatateasca starea sanatatii baiatului ei,de altfel atat ea cat si sotul ei fiind medici,cred ca realizati ca s-au interesat  sa gaseasca remedii,posibilitati de vindecare a bolii...din pacate nimic nou care sa schimbe starea sanatatii....ba mai mult baiatului i s-a recomandat sa se reprofileze,meseria de medic stomatolog nefiind compatibila cu starea sanatatii lui....Pfai!!! pai, faci 6 ani de facultate si afli ca i-ai facut degeaba? aiurea! si ce poti sa faci?ce meserie poti sa alegi unde sa nu fie nevoie de efort fizic?...intrebari care o macina pe Maria si care ii macina si pe cei doi tineri aflati la inceput de drum...si care ma lovesc si pe mine acum,as vrea sa pot sa-i sugerez ceva,dar,ma depaseste situatia....
Cat de importanta este sanatatea,nu realizam decat atunci cand o pierdem,sanatatea este un dar pe care banii nu-l pot cumpara,sa avem grija de ea,e cel mai de pret lucru,restul vine de la sine!

11 comentarii:

  1. mmmmmmmmmm...ce situatia urata. Saracii!!!
    Sa aiba sanatate si sa le lumineze Dumnezeu gandurile:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit mai demult despre o femeie din Humulesti, pare-se, care se zicea ca vindeca aceasta boala cu masaj, chiar si dupa operatie!
    Articolul era in ziarul Adevarul.
    Nu stiu ce sa zic! Dumnealor, care sunt in cauza, pot sa se intereseze si sa vada cat de adevarat este.
    M-as bucura daca as putea fi de folos prin aceasta informatie!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica...uff!nu stii ce am simtit eu cand mi-a povestit,nu vorbisem cu ea de ceva vreme fiind plecata ba in Italia,ba in Austria si acum cand am revazut-o si mi-a povestit toate cele de mai sus,m-a cuprins asa o tristete incat chiar nu mai stiam cum sa fac s-o ajut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. O,da!!!
    Marada,m-ai ajuta sa poti sa-mi spui numele femeii...cum am putea-o contacta...?dar lasa, o sa vedem cum facem...poate o sa gasim cumva.Oricum am uitat sa spun ca a incercat tot felul de terapii prin masaje,nu au dat rezultate,poate doar stiu si eu daca aceasta femeie are bioenergie si poate repara raul produs...

    Multumesc pentru informatie,s-ar putea sa-i fie de folos,o s-o sun sa-i spun..

    RăspundețiȘtergere
  6. Tasha draga,
    toate suferintele pe care le avem, si nu ma refer doar la cele fizice, au cauze spirituale, pacate sau greseli. Nu exista boala care sa nu poata fi vinecata in doar cateva luni maxim, doar ca pentru asta e nevoie ca suferindul si familia lui sa creada in Dumnezeu, sa fie dispus sa-si indrepte comportamentul, sa-si plateasca pacatele lui sau a neamului lui prin fapte bune si sa intalneasca pe cineva care sa-l ajute sa faca asta. Se poate si culmea...toata terapia e gratuita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uff!cred asta,Maria este o femeie credincioasa, si azi s-a grabit sa mearga la biserica,n-a intarziat prea mult la cafea.
    Tare mult as dori sa stiu ca se poate gasi vindecare in cazul lui.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu sunt din cluj...deci cam departe, dar o sa incerc sa gasesc pe cineva mai aproape si vb pe e-mail in urmatoarele zile.

    RăspundețiȘtergere
  9. urata boala....si de multe ori nici operatzia nici altceva nu da rezultate..si ginerele meu are si e disperat..nu vrea sa se opereze..sihmmm!!!cum naiba sa itzi schimbi jobul..daca te-ai pregatit atatia ani ptr ceva sa faci ce???Cu Dumnezeu ..inainte..

    RăspundețiȘtergere
  10. E un lucru cumplit! Stiu, pentru ca am fost in situatia asta... Faceam crize si ramaneam intepenita intr-o pozitie nefireasca, fara sa pot face nici o miscare si fiul meu se zbatea in patut... Starea psihica, fiind o boala in care sunt presate radacinile nervului sciatic, are o mare importanta.
    Stiu, partea cu credinta in Dumnezeu care vindeca este importanta, dar aici nu poate face minuni...Inclin sa cred ca operatiile nu au fost foarte reusite si nu au remediat partea mecanica, de presare a radacinilor nervoase. In afara tratamentului de decomensare, a celor alternative... mai sunt variante, dar in strainatate. Daca discul este deteriorat, mai nou, se poate inlocui cu unul dintr-un fel de silicon. Este elastic , nu compleresaza mecanic nervul si pastreaza rezistenta coloanei. Dar, din cate stiu, doar la Viena se fac... Sper sa te fi ajutat cu aceste informatii (si eu sunt operata si inteleg). Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc draga mea Elena,iti dai seama ca si parintii lui sunt medici si se intereseaza mereu ca gaseasca remedii..o sa le spun si de Viena...si prin prietena mea o sa ma interesez si eu...daca ...daca...

    RăspundețiȘtergere