Blog premiat

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Sfarsit de saptamana

 
      Sfarsit de saptamana cu tristeti, bucurii dar mai ales cu doruri, doruri de cei dragi....dar bulgarele bunatatii gazdei mele, care pe zi ce trece se face tot mai mare... ma face sa uit de toate, de toate rosturile, intelesurile pe care incerc sa le deslusesc ...imi cunosc insa puterile si stiu ca pot  fara indoieli si ezitari sa-mi urmez  drumul planuit....cu toate ca uneori am impresia ca m-am inhamat la tras o caruta mult prea mare... Se spune ca ” ce ti-e scris, in frunte ti-e pus”....sunt convinsa de acest lucru, lucrurile se intampla asa cum trebuie(hmmm!!!discutabil...), mai presus de vointa noastra...si totusi ...au partea lor buna, te construiesc redutabil chiar si cele mai putin bune....te invata sa lupti! sa nu te dai batut oricat de greu ti s-ar parea. Cu totii ravnim la impliniri, daca ele nu  apar macar simtim ca ne inteleptim  odata cu trecerea timpului...impachetam regretele, dezamagirile , le ducem la pubela, dar nu ne resemnam. Ne luptam cu noi insine spre a ne pastra inima tanara, spiritul viu, entuziasmul care il avem credeti-ma  ar fi pacat sa-l pierdem....mereu imi  spun ca pot sa fiu mai buna, mai inteleapta si culmea e ca simt ca se intampla, legea inductiei functioneaza....mai cu seama ca privesc mereu inainte cu speranta!
     Uneori simt ca imbrac haina unui personaj din alte vremuri, asta imi spune si prietena mea Camelia," se pare ca nu esti nascuta pentru timpurile astea, mult prea parsive...", ma incapatanez sa raman naiva incurabila, care desi stie ca incercand sa intind o mana spanului, ca sa-l ajut sa iasa din fantana, as putea avea surpriza sa ma traga inauntru, dar daca mi-as ingradi  judecatile, dorintele, n-as mai simti ca sunt libera, libera sa gresesc, sa  fiu OM( hahaha!...adica Olga Morar... ca om sunt  oricum si oricat ar incerca altii sa ma faca sa cred ca am ajuns "neom")...si chiar nu vreau sa-mi irosesc timpul  contabilizand sansele pe care le-am avut si nu le-am fructificat, sau sansele pe care le-am oferit altora si nu le-au consumat, dovada ca au fost iertari fara sens, sanse acordate in mod nemeritat...am ramas cu  speranta ca  mi se va raspunde cu  aceeasi moneda...dar, "moneda "e greu de convertit  si  afli mai devreme sau mai tarziu ca  n-ai dat peste "exchange"-ul cel potrivit, te-a pacalit a scris cu litere mici, aproape invizibile valoarea convertirii...dar, poate in viata este mai bine sa suferi acordand sanse chiar  vazandu-le irosite, decat sa traiesti cu regretul ca nu ai facut-o . Ce pot sa spun? e ca ma simt fericita ca pot sa mai acord sanse, ele m-au ridicat pe un piedestal  unde  nimic nu ma mai atinge,nu ma poate darama nimic ci doar am posibilitatea sa privesc  cu ochelari roz micimea  lumii!
     O zi fascinanta , cu multa iubire si rasfat tuturor celor care-mi "calca "blogul! :)

13 comentarii:

  1. Uite ca te simt deja fericita, te simt ca realizezi ca de fapt feicirea e in tine....nu in cei din jur.Ei au rolul sa-ti dea impulsul, socul, durerea daca este necesar, sustinerea, de a te autodepasi, de a te trezi, de a te uita inauntru pentru a intelege de ce se intampla toate acestea. De acum drumul tau e liber,luminat de interiorul tau "inteleptit" cum spui tu.Calatorie fara peripetii iti doresc din inima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, am incetat sa mai cer cuiva sa ma faca sa simt ca-s fericita,"super-eroul" va fi in mine, nu in altii care lasa impresia ca asta incearca sa faca.Am realizat ca pot sa ma "hranesc" si singura, nu e cazul sa primesc cu lingurita din dulceata vietii, si apoi daca am chef pot chiar sa sorb din polonic, cum o facea si raposatul meu sot, care-mi gusta mancarea nu din lingura de lemn ci asa en-gros, pentru ca pentru el mancarea mea avea cel mai bun gust din lume, nimeni nu era ca nevasta lui in arta culinara si nu numai!Acritul si saratul, condimentatul, il aplica fiecare in farfuria lui!Multumesc pentru urare, "peripetiile"sunt totusi condimentul vietii, ce mi-as aminti eu la batrinete daca acum n-as avea parte de asa ceva?

      Ștergere
  2. florentina_1965@yahoo.es12 ianuarie 2013 la 12:02

    da olguta ai perfecta dreptate in versurile tale scrise ai scris cea ce a simntit inima si gindul ta draga mea dar dumnezeu ne va resplati pe fiecare cu moneda lui care o meritam iti multumesc frumos cas aici printre prieteni tai adevarati iti urez un sf de saptamina cit mai linistit pop

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flory, multumesc mult! la fel sa fie si al tau, adica implinitor!te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  3. Sa nu iti para rau de ce ai facut! Sa iti par rau doar de ceia ce nu ai facu! Cat despere expresia: "sa intind o mana spanului", eu o inteleg in felul urmator. O mana o intinzi, iar cu cea lalta te tii. Daca le intinzi pe amandoua cu siguranta te va trage in fantana!
    Un sfarsit de saptamana asa cum til doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica sa fiu Sfanta Vineri din povestea cu Fat- Frumos Mazararean....?

      Ștergere
    2. Macar Vinerea sa fii ca ea ! :D

      Ștergere
    3. Mi-a fugit mesajul inainte de-a termina de scris....deci cu alte cuvinte sa pun cateaua cu dintii de fier pe span?:))))))))))))))

      Ștergere
  4. Dalai Lama spunea cam asa"Semeni o fapta, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin."Eu zic ca de-a lungul vietii experimentam fericirea,numai cine a suferit pretuieste fericirea, pentru ca suferinta ne inobileaza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, AI DREPTATE!
      Sfarsit de saptamana asa cum iti doresti Dane!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. S-a intamplat ceva regretabil, s-a sters in greseala, desi apucasem sa-l citesc si era superb!te rog din suflet sa-l readuci daca nu-ti cer prea mult...si te rog sa accepti scuzele mele!te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  6. no pb...nu am ciorna.l-am scris direct aici..ma bucur ca l-ai citit..in rest..nu conteaza.pup cu drag..

    RăspundețiȘtergere