Blog premiat

miercuri, 30 ianuarie 2013

Delasarea si amanarea

    

      Traim vremuri pline de stres, n-avem suficient  timp pentru ingrijirea  noastra, pentru proiectele noastre personale, am insa mare admiratie pentru  persoanele care fac fata cu brio  cerintelor societatii de azi, dar si nevoilor  personale si tocmai de aceea  cred ca cei care fac fata  pot fi numiti perfectionisti (ambitiosi) iar ceilalti neglijenti.Posibil ca cei din prima grupa sa nu aiba timp de relaxare niciodata, dar ii vezi mereu ca si scosi din cutie, fac fata  tuturor "obligatiilor" sociale, iar ceilalti ...hmmmmm!  le plangi de mila, de ce? pentru ca ei chiar nu vor sa se implice... duc o viata superficiala, se multumesc cu putin, putin pentru ei, si putin oferit celor din jur!..sigur fiecare face cat poate si cat ii permite mintea, ca deh!... avea barbatul meu, D-zeu sa-l ierte o vorba"ia un fir de par din palma...daca poti?" ce vreau eu sa spun e ca , in ce ma priveste mereu am reusit sa ma automotivez in toate  "drumurile" mele pline de indrazneala si n-am dat inapoi nici cand  poate  am fost criticata, ba chiar am invatat din critica, am luat ce a fost benefic mie si am dus lucrul la capat.
     Intrebarea mea este daca obisnuiti sa amanati realizarea unui proiect din cauze hai sa le zicem secundare( azi n-am chef...sau "si maine e o zi"- vorba lui Scarlett O'Hara)sau va ghidati dupa proverbul"nu lasa pe maine ce poti face azi" si evident  duceti  un lucru la bun sfarsit? Amanati din cauza lenei sau pentru ca joaca la PC, discutiile  pe YM, va fura din timp?
     Astept raspunsurile voastre, ele conteaza foarte mult pentru mine,  vor  fi citite intr-o emisiune la Radio Papucel, in zilele ce vor urma.

2 comentarii:

  1. Adevarata putere e in noi, cand imi stabilesc obiectivele sunt ambitioasa si le duc la bun sfarsit, nu-mi refuz, nici momentele de relaxare(au si ele rostul lor).Sigur, e nevoie de multa implicare, vointa, ca altfel abandonezi la mijloc de drum,si ajungi sa te simti la un moment dat neputincios ba mai mult sa crezi ca de fapt nu esti in stare de niciun lucru dus la bun sfarsit.Stangaciile si greselile nu le poti inlatura decat prin munca....si astfel imbunatatesti situatia, nu ramai deficitar!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine raspunsul nu mai e asa de relevant,pentru ca acea perioada a trecut.Acum am program de voie.Nu prea mi-am propus ceva in viata si sa nu realizez,inadrandu-ma la nivelul meu atunci.Am muncit mult,dar acum sunt multumita cu ce am,fara afaceri si tot felul de smecherii.Acum cred ca oamenii au alta mentalitate.Munca nu e un cuvant care place.Nu vreau sa ma gandesc la unii tineri din ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere