Blog premiat

duminică, 7 august 2011

Sa iau din viata frumosul, sa gasesc frumosul din mine...

    Ai momente in viata cand simti ca cineva ti-a  strangulat norocul, sau ca pur si simplu, norocul tau a uitat numarul casei tale....sau poate pur si simplu  nu te mai place, s-a saturat de banalitatea ta  lipicioasa si cauta alte case unde este primit inca din prag cu bratele deschise...cred ca trebuie sa invoc magia...sa ma ajute, o caut de ceva timp,se lasa greu gasita...dar mai cocheteaza cu mine din cand in cand...adevarul este ca nu te invata nimeni,dar absolut nimeni sa fii fericit/a...sa vezi frumosul oriunde sau mai ales sa vezi frumosul din tine...frumosul care ar trebui sa te bucure clipa de clipa...
   In urma cu ceva timp cineva mi-a spus" ai reusit sa faci sa descopar frumosul din mine..." cat m-a bucurat remarca acelei persoane, nu  pot sa va spun...am inteles ca am reusit sa-i "gadil " sufletul si mintea putin si  a reusit sa descopere valente pe care poate nu stia ca le stapaneste cu mare arta...am reusit sa o fac sa ia din  banalul zilnic ce-i mai bun... s-o fac sa creada ca ce e mai frumos se va intampla, pentru ca doar cu speranta, bunatatea, credinta, dorinta, reusim acest lucru...
   Traim vremuri mai "inghesuite" timpul parca se comprima si putini dintre noi pot aprecia darurile minunate oferite de El, ne bucuram mai mult de "materie" si de" forma", iar de simtit, "vazut" si atins frumosul din noi nu mai e timp...sufletele pline de lumina, sunt umbrite de uratul care poarta un razboi pe viata si moarte cu frumosul, uneori invinge...invinge ca-l ajutam noi prin acceptarea  tacita, prin comportamentul  nostru indiferent.
   Bag seama ca bunatatea, sinceritatea, nobletea sunt  desfiintate de spiritele rele, puterea  celor rai sperie curajul acestora  si ma intreb retoric unde se va ajunge????????oare stim cu adevarat ce inseamna frumosul?? si daca stim de ce nu ne putem bucura de el? sau de ce nu dam posibilitatea celor din jur sa vada frumosul din noi?? de ce-l tinem ascuns? de ce nu-i  bucuram  pe semenii nostri cu el?
    Intrebari care ma framanta azi, in aceasta superba zi de duminica cand vreau sa inchei articolul cu  un indemn: faceti din grauntele de lumina din sufletul vostru un bulgare crescator, veti simti o mare stare de bine, gustati-l din plin, oferiti   o parte din el si celor care nu cunosc gustul lui, imi amintesc cand eram mica, refuzam sa maninc anumite feluri de mancare, feluri pe care poate nu le-am gustat niciodata...nu-mi placea aspectul lor pur si simplu...si mama imi spunea" gusta, fata mea, gusta intai si apoi spune-mi de ce nu-ti place..." asadar, gustati, nu va refuzati aceasta curiozitate, sunt convinsa ca nu veti fi dezamgiti!
    O duminica binecuvantata cu mult frumos in suflet tuturor celor care imi trec pragul!>:D<




20 de comentarii:

  1. Se pare că cei din mass-media îşi fac treaba.(De aceea m-am şi retras în lumea voastră, a celor de la radio enigma). În primele pagini ale tabloidelor apar din ce în ce mai multe trupuri goale, plătite cu bani grei pentru operaţiile estetice. Într-un colţ al câte unui ziar, mai găsim, totuşi şi câte un articol rătăcit, aşternut în doar câteva rânduri, în care se dezvăluie suferinţele unui copil fără posibilităţi materiale, pentru a plăti o operaţie, fără de care nu va putea supravieţui. Poate că ar trebui să urmărim mai de-aproape ştirile despre sufletul chinuit de cine ştie ce boală, decât nudurile falsificate ale aşa ziselor vedete, nu credeţi? "Vedetele" zilelor noastre au devenit deja cunoscute prin comportamentul lor de "doi bani", faptele şi "inteligenţa lor fără seamăn". În schimb, acel suflet bolnav fizic nu prea ni se pare important, deşi... ne poate ajuta la rândul sau, dacă îl vom ajuta să supravieţuiască. Ne-am obişnuit să "ne clătim ochii", cu ceea ce se vede fără efort, nu mai ştim să privim în sufletul omului frumos. Ne îmbătăm cu apă chioară, privind culorile pictate şi refuzăm să privim cerul care ne dăruieşte fără nicio plată curcubeul, stelele şi un infinit de culori vii. Vremurile s-au schimbat, şi nu în bine, dar... trăim cu speranţa, şi ne minţim singuri cu aceleaşi cuvinte: "totul va fi bine!". Oare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumosul e pretutindeni..el nu se termina..e infinit!:)
    eu cred ca toata viata, omul este si va fi in cautarea frumosului si pina la urma nu-l va descoperi pina la capat!Adevarata frumusete izvoraste din sublim si simplitate..
    Eu cred ca, frumusetea este un lucru subiectiv, si, omul e masura lucrurilor. Adevarata frumusetea este in tot si intotdeauna (cu anumite exc), si doar cel curat cu sufletul o poate vedea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumosul pentru mine e un zambet sincer,
    o privire inocenta...bunatatea oamenilor...
    e frumos sa nu te rusinezi de ceea ce esti...SI MAI ALES,e frumos sa poti ajuta lumea sa vada frumosul din ei,frumosul din orice!

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem o natie de oameni frumosi, care avem suflet bun si ingaduitor, care stim sa ajutam la nevoie pe oricine, fie el cunoscut sau nu, de prin preajma sau de aiurea din lume.Poate asa si e normal, pentru ca, spun eu, cineva acolo sus ne iubeste si ne cantareste pe fiecare dupa inima noastra buna, dupa gandul nostru curat !!

    RăspundețiȘtergere
  5. In imprejurimile vietii am constat ca tinerii sunt foarte usor de ranit. Cu ce le poti vindeca durerea? Nu-i poti obliga sa aleaga binele, dar nici nu-i poti lasa sa alerge spre rau. Insa, un singur cuvant poate insemna cat 1000 de cuvinte la un loc. Un cuvant…spus din inima poate vindeca orice durere. Un cuvant care poate oricand starni plansul, sau poate oricand aduce zambetul inapoi pe chipul unui om. Un cuvant ,,frumos” pentru tineri poate insemna mai mult de atat…

    RăspundețiȘtergere
  6. frumosul,este pe cale de disparitie,,,,,iar eu mă simt la fel de vinovat,ca şi cel căzut în păcat


    Păcatul este în noi stare de fapt
    Iubim carnal, nimicul ancestral
    Şi ne trezim la judecată
    Cu sufletul uitat la poartă

    Demenţii vieţi puşi la zidul morţii
    Rămânem păcătoşi în faţa sorţi
    Vina este a ei nu a noastră
    Păcatul ei o dimineaţa albastră

    Noi despuiaţii din grădină
    Sufletul nostru plin de vină
    Ne facem o frunză din deşertăciune
    Să nu se vadă alba goliciune

    Şi ne minţim însăşi pe noi
    Dezastre în violete ploi
    Toţi sfinţi mari judecăţi
    Ne lasă sufletul prin bălţi

    Iubito îmi este sufletul contrar
    Inima îmi bate tot mai rar
    Pulsurile mi-se transformă în rugi
    Din lumea asta nu poţi ca să fugi

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumosul cred ca e, printre altele, o atitudine, o alegere de viata. Trebuie sa cautam frumosul in jurul nostru, in viata noastra....acel frumos divin si simplu, acel frumos sublim si natural.
    Iar frumosul se gaseste in noi, in sufletele noastre. Se gaseste in jurul nostru, in lumea spirituala dar si materiala. Frumosul il vezi dar il si simti uneori. Il simti printr-un sentiment....iar uneori poate fi un sentiment al bucuriei, alteori al tristetii.
    Cu cat ma gandesc mai mult la aceasta notiune, la acest cuvant cu atat mi se pare mai complexa si complicata descrierea si exprimarea lui.
    Sunt momente cand imi dau seama ca nu pot trai fara frumos, e o necesitate existentiala.

    Voi cum simtiti frumosul, cum il percepeti? Cum il cultivati???

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumosul poate fi .....o imbratisare! E prea mult...e prea putin ...nu stiu...??Frumosul poate fi stralucirea din ochii tai...din ochii mei...ai vostri..ai lor....
    Atita timp cit vor fi oameni,frumosul va fi aici,printre noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos este sa fim buni si sa emanam frumosul si dragostea semenilor nostri....Frumoasa e muzica ce-ti mangaie sufletul ... ce te inalta apoi te poarta pe aripile ei , departe!

    RăspundețiȘtergere
  10. Fumosul poate fi....."gindurile unui copil nenascut".


    "A fost odată un bebeluş încă nenăscut. Acesta fusese conceput cu 40 de săptămâni în urmă şi trăia de atunci în pântecele mamei sale. El se simţea bine în acel loc minunat şi creştea în fiecare zi din ce în ce mai mare. Vorbea zilnic cu Dumnezeu şi învăţa foarte multe lucruri de la El. Trăia, parcă, într-un balon plin cu apă înăuntrul unei fiinţe vii. Într-o bună zi, el a simţit că balonul de apă în care locuia s-a spart, iar apa care îi oferise confort în tot acest timp, a început să se reverse. S-a speriat atunci foarte tare, aşa că l-a întrebat imediat pe Dumnezeu:

    - Doamne, spune-mi, te rog, ce se întâmplă cu mine?
    - A sosit vremea, fiule, să te trimit pe pământ, i-a răspuns Dumnezeu.
    - Vai, Doamne! a spus atunci bebeluşul, spune-mi, te rog, cum mă voi descurca acolo,fiind atât de mic şi neajutorat?
    Dumnezeu i-a răspuns:
    - Tu nu ai de ce să te temi, fiule. Dintre toţi îngerii care trăiesc pe pământ, Eu am ales unul pentru tine. Acest înger te va aştepta şi va avea grijă de tine.
    - Dar, oare, mă voi descurca acolo, Doamne? Aici în Rai cu Tine, eu nu făceam nimic altceva decât să cânt şi să zâmbesc, iar acest lucru era destul pentru a fi fericit.
    - De acum înainte, o să-ţi fie şi mai bine, a continuat Dumnezeu. Îngerul tău va cânta pentru tine, iar tu vei zâmbi în fiecare zi şi vei simţi iubirea îngerului tău. Vei vedea că
    aceste lucruri te vor face şi mai fericit.
    - Cum voi putea înţelege când oamenii vor vorbi cu mine, dacă nu ştiu limba pe care o vorbesc ei?
    - Să nu-ţi fie frică, fiule. Îngerul tău de pe pământ îţi va spune cele mai frumoase şi mai dulci cuvinte pe care le vei auzi vreodată. Cu multă răbdare şi grijă, îngerul tău te va învăţa să vorbeşti.
    - Spune-mi, te rog, Doamne, ce trebuie să fac când voi dori să vorbesc cu tine?
    - Îngerul tău îţi va împreuna mâinile şi te va învăţa să te rogi.
    - Am auzit că pe pământ sunt foarte mulţi oameni răi. Cine mă va proteja?
    - Îngerul tău te va apăra, chiar dacă acest lucru va însemna să-şi rişte viaţa.
    - Dar eu voi fi întotdeauna supărat pentru că nu Te voi mai putea vedea.
    - Îngerul tău îţi va vorbi întotdeauna de Mine şi te va învăţa felul prin care tu vei veni la Mine, cu toate că Eu voi fi întotdeauna în preajma ta.
    În acel moment a fost o linişte deplină în Rai. Vocile de pe pământ începeau să se audă din ce în ce mai tare. Simţind aceste lucruri, micuţul a întrebat atunci în grabă, dar
    cu o voce blândă:
    - Oh, Doamne! Dacă a venit vremea să plec acum de lângă Tine, Te rog, să-mi spui numele îngerului meu!
    - Numele îngerului tău nu are nicio importanţă, dar tu vei numi acest înger... MAMI !

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos nu poate fi un om care uraste... asa cum, un om care iubeste nu poate fi urat...
    Frumos este dialogul intre oameni...
    Frumos este chiar si faptul ca se discuta aici despre frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumosul din noi..ce frumos subiect,o sa te spun si eu cateva cuvinte,asa cum spunea si George, frumos e si faptul ca vorbim despre frumos, ca ne gnadim la frumos si nu la urat...uratul ar trebui eliminat ,exilat undeva unde nu exista viata, sa i se urasca de unu' singur!;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunat subiect !
    Frumosul e totusi in noi si in cei de langa noi , important e sa avem "ochi" pentru a vedea asta ! Sigur ca e greu de "vazut" frumosul , e greu pentru ca uratul e prea dens si prea "in fata" in tot ce ne inconjoara si "acopera" ostentativ frumosul . Lumea in care traim are o alta "regula" de supravietuire si anume : "scopul scuza mijloacele" si asta e o regula pe care eu nu o accept dar vrand , nevrand , trebuie sa o ..."inghit " la cei de langa mine . Vreau si ...imi doresc sa revenim toti la regulile dinainte vreme ...la intelegere , bucurie , zambet , iubire si...frumos ...dar stiu ca e greu . E greu pentru ca iuresul vietii de azi nu ne lasa sa ne oprim o secunda si sa ne privim in ochi si sa ...ne intrebam "ce mai faci?" , "cum iti mai e ?" . Cred ca trebuie sa schimbam "ochelarii" si sa luam acei "ochelari cu "dioptriile" ...sufletului frumos ! Toti avem astfel de "ochelari" ideea e sa-i scoatem din "cutiuta sufletului ". Sa vedeti voi ce minunat va fi !
    Restul e tacere si...frumusetea din noi...

    RăspundețiȘtergere
  14. - O, cea mai frumoasa femeie si mai iubita este femeia vie si nu cea din umbra...frumusetea ei simti cum te invaluie..ingaduiti deci unui suflet lipsit de invelisuri lumesti sa repare scaparile unui trup absorbit doar de o prietenie materiala.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit cu mare drag gandurile tale mai ales ca ele pot fi o adevarata lectie de viata ,o lectie despre fericire ,o lectie despre gandirea pozitiva ,o lectie la care n-ar trebui sa lipsim nici unul dintre noi care ne dorim sa ne pastram sufletul tanar ,sufletul de copil ,sufletul frumos si curtat. Am facut o pauza si am recitit .Stii ce m-am gandit ca frumosul despre care vorbesti este egal cu fericirea ,acea fericire pe care cu totii ne-o dorim si dupa care alergam toata viata .Dar FERICIREA ,nu o gasesti nici pe raft la magazin ,nici in cautarile noastre disperate , nici nu vine la noi trimisa printr-un curier …....Fericirea exista...exista in noi.... Sa nu pierdem timpul alergand si sa nu facem efortul de a cauta locul, satisfactia si bucuria in lumea exterioara....Sa ne amintim ca acolo, nu exista bucurie daca avem sau luam ceva, ci numai daca oferim ceva...Iesi la suprafata...Imparte...Zambeste... Imbratiseaza... Fericirea este un parfum cu care nu-i poti parfuma pe altii decat daca ai cateva picaturi si pentru tine... Fericirea e contagioasa... cand esti fericit toti cei din jurul tau sunt contaminati de virusul fericirii si sunt, la randul lor, fericiti...asa vad eu frumosul despre care vorbesti si-l venerezi in gandurile tale . O emisiune plina de emotie si frumos !!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru mine frumos inseamna: clipele minunate petrecute langa copii,pt fiecare imbratisare calda pe care mi-o ofera, pt acele clipe de neuitat in care ma face sa zambesc,pt linistea si siguranta pe care mi le ofera familia, caldura unei familii minunate,care a stiut intotdeauna sa ramana unita, pt fiecare zi cu soare,fiecare dimineata in care deschid ochii si realizez ca Dumnezeu mi-a ingaduit sa mai traiesc o zi alaturi de toti cei dragi...sunt fericita pt fiecare zambet al nepotilor mei ,atunci cand ne vede pe toti la masa, sunt fericita ca suntem sanatosi,ca sunt inconjurata de bunatate si iubire,ca am prieteni(putini dar adevarati),ca nu e razboi, ,ca va am pe voi care-mi ascultati toate gandurile si ca mi-a dat Dumnezeu destula minte ca sa apreciez toate astea! …..cam asta inseamna fericirea mea,frumosul ce ma inconjoara .....dar nu o sa spun niciodata ca exista fericirea suprema,maxima,pt ca atunci nu am face decat sa ne plictisim de viata noastra, inseamna ca am avea totul si stim ca nimeni nu poate avea chiar totul Cateva citate,pe care le-am notat cu multi ani in urma si care de multe ori m-au facut sa inteleg ce trebuie sa pretuiesc cu adevarat pt a fi fericita!!!
    1. Nu exista nici fericire, nici nenorocire pe lume; exista doar compararea unei stari cu cealalta si atata tot. Doar cel care a simtit nefericirea cea mai cumplita e in stare sa simta cea mai mare fericire... Ca sa-ti dai seama cat de bine este sa traiesti, trebuie sa fi dorit sa mori. "Al.Dumas"
    2. Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci. "James M. Barrie"
    3. Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide; dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi. "Helen Keller"
    4. Fericit acela care, cunoscand pretul unei vieti pasnice si linistite, isi odihneste sufletul in mijlocul familiei si nu cunoaste alt pamant decat acela unde a vazut lumina zilei "Charles Montesquieu"

    RăspundețiȘtergere
  17. @Dana,
    Multumim ca ne-a ales din sutele de radiouri...cred ca statutul tau de colaborator RER este se pare pe drept acordat..
    Mult adevar in cele afirmate de tine!
    @Crina...asa este doar cei cu sufletul curat pot sa-l vada...ceilalti cred ca refuza acest drept al nostru...sau nici nu stiu ce sa mai cred!
    @Dorina, frumos spus!"MAI ALES,e frumos sa poti ajuta lumea sa vada frumosul din ei,frumosul din orice!"...asta spuneam si eu...

    RăspundețiȘtergere
  18. frumosul vine din inimile şi sufletele celor ce iubesc frumosul, natura natura ,muzica pictura.

    RăspundețiȘtergere
  19. Dã-i copilului tãu portia zilnicã de distractie si sãnãtate! Jeleurile sub formã de dinozauri asigurã vitaminele şi mineralele necesare pentru dezvoltarea echilibratã a copiilor.
    Fa cumpãrãturi inteligente: http://calivitavitalitatesisanatate.mycali.biz/webshop
    Ai acces la CEL MAI MIC PRET de distributie din Romania la toate produsele din gama Calivita! Cumpãrã acum un Gummy Kids si pe al doilea ţi-l facem cadou!

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca tot ati adus in discutie frumosul sa-l echilibram ,sa-l intelegem , studiind si reversul acestia !

    RăspundețiȘtergere