Blog premiat

marți, 9 august 2011

Sa fii barbat,oricand si oriunde...

Aseara intr-o emisiune de radio,un coleg de-al meu, Alex Oprea , a lansat o intrebare,care suna cam asa:
"ce inseamna sa fii barbat adevarat?"
...singur adevarati suntem cu totii, barbati sau femei, ca doar nu suntem inchipuiri,suntem oameni...insa intrebarea lui m-a pus pe ganduri si i-am raspuns cam asa:

Cand vorbim despre barbatul adevarat cred ca trebuie sa ne uitam la valorile personale si codul moral si etic al fiecaruia…dar in primul rand cred ca trebuie sa stie  el cu adevarat cine este , trebuie sa stie care sunt scopurile lui, ce pasiuni are in viatza, ce valori are….
 Sa fiu sincera am avut parte numai un singur barbat adevarat pana acum – sotul meu   - D-zeu sa-l ierte, restul  sa-mi fie cu iertare , mi s-au parut ca sunt “fatalai”,s-au temut si de umbra lor…unii si-au ascuns iubirea, de parca ar fi rusinos sa te mandresti ca iubesti  o femeie careia ii spui ca este aerul tau…
Poate pentru unele femei un barbat adevarat inseamna unul care arata”beton” vorba ta Alex, gen George Clooney, pentru mine nu infatisarea e relevanta(adevarat  conteaza intr-o oarecare proportie, as minti daca as nega acest lucru, nu este insa primordiala,)caracterul mi se pare cel mai important, un barbat care minte, care e in stare sa te vanda la prima oportunitate, nu cred ca-l poti numi astfel…
Poate pentru unii barbati sa fii “adevarat” inseamna  sa fii frustrat, egoist,  indolent, posesiv si lista ar putea continua, nu sunt misandrina, Doamne frereste! Sa nu fiu inteleasa gresit! ….ador insa barbatii care stiu sa-si  apere iubita  in orice situatie, sa  ofere protectie..din nefericire, unii, atunci fug mai abitir!Se simt adevarati numai cand se afla”deasupra”,  oare o fi destul  atat?????
Apropos de asta , hai sa-ti spun un banc:
Un barbat adevarat se adreseaza unei femei pe strada:
"As avea o intrebare: daca v-as oferi un milion de dolari ati face sex cu mine?".
Raspunsul vine imediat: "Bineinteles!"
"Dar pentru 5$?"
"Vai, domnule,dar ce fel de femeie credeti ca sunt?"
"Asta am stabilit mai inainte, acum negociam pretul!"

Voi ce parere aveti dragii mei,cum trebuie sa fie un barbat adevarat???????


Sursa imagine:
http://www.veselie.ro/imagini_Barbati-9.html

16 comentarii:

  1. SA FII BARBAT …..
    PAI…CE POATE INSEMNA DECAT EXACT CEEA CE AI SPUS IN TITLU..SA FII BARBAT ORICAND SI ORIUNDE !
    Dar cati barbati , sunt barbati !
    Acum depinde fiecare ce intelege prin a fii barbat…..
    Am un bun prieten care spune , cand ii este pusa posibilatatea rezolvarii unei probleme sub semnul intrebarii , ’’Ce sunt eu ? barbat sau ,,carlig de rufe ‘’!!
    Ce inseamna sa fii barbat ?
    Muschi , ceafa groasa, lanturi din a caror cauze abia poti sta ..pe verticala….masini “” bengoase””..si normal ..un vocabular adecvat..acestui tip ..masculin ..mai da..asta barbat ..hi..hi
    Poate a fi barbat pentru unii inseamna ..finete, elegant,politete insuportabila….fata de toata lumea d e la ..sa traiti…da a traiti …da sefu ..s a traiti sefu..de la ..sarut manusitele….vai ce frumoasa suntem azi..hi..hi..bine imbracat..vesnic lingusitor…poate si cu success la femei..Barbati de ..paie…
    A fii barbat.. ..Persoana cu o stare materiala buna , intr-adevar educat, chiar cu neuronii la locul lor, aratos , cu success la femei , isi cunoaste valoarea . stie ce doreste o femeie , si stie sa ofere , stie s a iasa cu bine din orice situatie..poate avea mai multe relatii in aceeasi perioada..dar neinteresat de o relatie stabila..
    A fii barbat …tinerel, mai mult sau mai putin frumusel dar cu un oarecare success la femei . ceva situatie materiala, cuceritor…dar care dup a ce termina o relatie…vorbeste foarte urat despre ea..despre relatie si persoana cu care a avut-o ! Asta pentru a fii la inaltime , nu ?sau din frustrare ,,ca de orgoliu nu poate fii vorba..
    A fii barbat…cate tipuri de barbate sunt ….la fel valabil si pentru femei…putem discuta la infinit..
    A fii barbat…A FI FEMEIE .. inainte de toate …..INSEAMNA SA FII OM…
    Daca se intelege ce inseamna asta..va fi barbat ..va fi femeie …va fi om …
    Relatiile de pe internet ?
    Busines ..normal..siturile matrimonial, siturile care promoveaza diferite activitati ,,,inclusive cele sexual e..aduc mari castiguri patronilor..,,Da ..si celor care ..presteaza aici serviciile..
    Profita de ..o parte din internauti carora le place asa ceva..
    Oricum..cei care presteaza asa ceva..ma refer la barbati ..sex virtual…ar trebui sa se consulte ..pe bune ei ..sufera de o afectiune ..normal ..psihica..
    Deci ..banul sa traiasca …
    Daca relatiile pot fii sau nu de durata..Cunosc cazuri care au ajuns si la casatorie…
    In rest ..multa minciuna ..dorinta de a aparea altceva decat esti ..sa fii de fapt ce ai dori dar nu poti ..
    Unii chiar fac din asta un tel…un hobby ..un modus vivendi ..
    De la iubire la ura ..e numai un pas..dar aici intervine tot calitatea de ..Om ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, draga mea, am citit si eu tema emisiunii domnului Oprea. Nu m-am bagat sa raspund pentru ca este prea amplu subiectul si ca si Katy eu nu prea fac diferenta intre barbat si femeie decat ca au sexe diferite in rest sunt oameni reali deci adevarati. Ca sa nu o lungesc cred ca indiferent ce sex ai trebuie sa posezi calitatea de OM ceea ce putini dintre noi o mai au in zilele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca ai observat sau simtit pe pielea ta, dar LIBERTATEA este una din cele mai importante valori ale barbatului. In special partea masculina se orienteaza mereu in directia eliberarii de constrangeri. Sunt mai multe tipuri de eliberari, sau libertati ce ii motiveaza pe barbati. Hai sa vedem care ar fi ele :

    - Libertatea fizica/politica. Evident ca nimanui nu prea ii place sa fie constrans intr-o locatie prea mult timp. Tot aici intra si eliberarea fata de un regim politic ce impune anumite legi ce-l limiteaza pe barbat in exprimare.

    - Libertatea financiara. La un moment dat, multi isi doresc sa nu mai depinda de un salariu fix si se apuca de afaceri. Aceasta libertate are legatura si cu eliberarea timpului, pentru ca ideal o afacere o deschizi pentru a te bucura mai mult de timpul tau, nu pentru a munci si mai mult… ideal, repet ;)

    - Libertatea sexuala. Se aplica atat in cazul barbatilor cat si in cazul femeilor deoarece am fost conditionati de cand ne stim sa reprimam dorinta sexuala. Odata ce se elibereaza, barbatul devine atat de relaxat cu exprimarea dorintei sexuale fata de o femeie de care se simte atras, incat i se va parea cel mai natural lucru de pe Pamant.

    - Libertatea spirituala. Aici intra eliberarea de toate constrangerile interioare ce-i limiteaza energia barbatului si nu-i permit sa simta ca face parte din ceva mai maret decat propria lui persoana. Pot fi constrangeri ale egoului, sentimente de separare, sentimente de competivitate nesanatoasa fata de alti oameni, invidie, gelozie, posesivitate si toata gama de emotii ce-l tin pe barbat blocat in cusca emotionala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vezi tu, barbatia astazi nu se mai masoara in cine a facut armata. Nici in cine este mai dotat sexual. Nici in cine are cele mai multe femei. Nici in cine are cei mai multi bani sau cel mai tare telefon de pe o raza de 3 cluburi inundate in Red Bull si in decolteuri infierbantate.
    .... iti spun ca
    un barbat adevarat este ca un Ferrari in fata caruia NU reuseste sa stea nimeni si dupa care toti intorc capul pe strada norocosi ca au avut ocazia sa-l vada.

    RăspundețiȘtergere
  5. Barbatul adevarat isi traieste viata cu pasiune. Gaseste entuziasm dincolo de rutina zilnica pentru ca face ceea ce ii place, traieste liber de prejudecatile si limitele celorlalti, si viata lui chiar are directia aleasa de el. Iar o astfel de pasiune este cel mai mare feromon pentru Ele, si este si ceva ce isi doresc toti prietenii tai negativisti, timizi ori pesimisti.
    Barbatul adevarat face lucrurile sa se intample. Daca nu reuseste din prima, NU se duce la terapie psihologica, NU se arunca intr-o mahmureala trista de 3 zile, NU da vina pe profesori. Ci incearca din nou. Edison a stricat 8000 de becuri pana a descoperit becul asa cum stim si cum il folosim astazi; studenteste vorbind, simplul fapt ca nu avem la dispozitie 8000 de reexaminari ca sa luam un examen trebuie sa te invete sa incerci mult mai atent si mai inteligent data viitoare. Mai ales daca privesti examenul ca pe o provocare, si nu ca pe un stres.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un barbat adevarat vede in femeia pe care o doreste un element care il completeaza, nu care il defineste.
    Altfel spus, va avea intotdeauna curajul sa spuna iubitei sale “Esti poate cea mai magica parte din viata mea, si stiu asta pentru ca viata mea inseamna si prieteni, cariera, sport, si alte amice care m-au ajutat sa fiu cel pe care l-ai gasit tu si il iubesti atat.”
    Si apropos de ce se scria mai sus...
    Pai da, cum sa-i ceri unui Ferrari sa parcheze pe o singura strada, cand atata si atata lume isi doreste sa-l vada??

    RăspundețiȘtergere
  7. Barbatul adevarat este barbatul lipsit de complexe, prea putin gelos, capabil sa supuna o femeie din priviri, barbatul care nu va ceda evident, este barbatul care nu discuta mai mult decat este strict necesar despre viata lui si a celorlalti si, de ce nu, barbatul adevarat este cel care nu va sta o ora in oglinda inainte sa plece de acasa ci va arunca doar o privire (sau doua) ca sa se asigure ca totul este in regula, nu va pune o “tona” de parfurm pe el si nici nu se va urca mandru la volanul unei masini “tari”, pentru ca BARBATUL ADEVARAT este discret…

    RăspundețiȘtergere
  8. o femeie de calitate care stie sa recunoasca un barbat de calitate cu siguranta nu are ce sa infirme nimic din tot ceea ce.ai spus…nu cred ca varsta te face mai barbat..nu trebuie neaparat ca sa ai 30…40…50 de ani ,sa fii mai intelept.parerea mea este ca toate aceste lucruri zac in fiecare dintre noi.mai mult sau mai putin.poti sa faci si 10 scoli,100 de scoli ,oviata intreaga sa te tot scolesti. irelevant. instinctul e de baza.sa simti in tine acea dorinta,acea pasiune..ce zace.n tine…..si.atunci,cum ai spus si tu,e de.ajuns doar o singura privire…. ce mult imi place cum suna….doar o singura privire.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un Barbat Adevarat isi cunoaste scopul pana in cele mai mici detalii, iar daca ceva nu coincide cu scopul lui, renunta fara regrete.

    Fie ca are zeci de femei in pat, fie ca are doar una, fie ca face afaceri de milioane, fie ca se face calugar , toate au legatura cu scopul lui.

    Daca inca nu stii care este scopul tau, ei bine , fa-ti ca scop intermediar, descoperirea scopului in viata si apoi pornesti la drum.

    RăspundețiȘtergere
  10. La un barbat imi place sa ascult cu placere inflexiunile vocii , felul cum miroase cand este foarte aproape , sa-i ghicesc gandurile , modul in care lasa sa se intrevada anumite abilitati , un spirit treaz si un suflet bun il face pe un barbat sa fie atractiv pt o femeie chiar daca nu poate sa umble pe picioarele lui .

    RăspundețiȘtergere
  11. ...hmmm...ia sa incecam
    - sa fii inteligent
    - carismatic
    - cu simtul umorului
    - sa stii sa fii un bun prieten...sot...amant
    - fizic...sa fii ingrijit si atragator...

    Acum nu va asteptati ca toate aceste calitati sa le gasiti la barbati....dar calitatile unui barbat sunt puse in valoare si de pasiunea pentru femeia ce-l descopera

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand, pentru a fi un barbat adevarat trebuie sa dai dovada de caracter... sa fii sincer in primul rand si sa stii ce vrei, sa fii puternic atunci cand ti se intampla o nenorocire... sa stii sa faci fata tuturor provocarilor si sa nu fii slab... sa-ti spui mereu ca esti puternic si ca poti razbi.

    Inteligenta si bunul simt este o alta combinatie care ar trebui sa nu fie uitata De aspectul exterior ce sa mai spun? Nu vreau sa ma intelegeti gresit, doamnelor si domnisoarelor... nu la frumusete ma refer... stiti bine ca este trecatoare ca si tineretea... ma refer daca reusesti sa lasi in urma ta un miros placut pe care sa-l adulmece cu placere... felinele.

    Acum o sa ma intrebati: unde se afla exemplarul pe care il descrii aici? Eu va pot spune ca cel mai sigur exista... si nu doar unul ci mai multe clone ale acestuia, trebuie dar sa fiti optimiste... niciodata nu se stie de unde sare iepurele...
    O zi cat mai frumoasa va doresc si nu incetati sa renuntati la cautare... dragele "mosului"

    RăspundețiȘtergere
  13. In primul rand trebuie sa arate bine.. pentru ca intai ne vedem (abia apoi ne auzim, ne cunoastem, ne intrebam…). Da'nu trebuie sa aiba ochii verzi, 1,90 m si muchii lui Popeye marinarul ca sa imi placa de el.. Ci trebuie sa aiba acel ceva care sa imi atraga atentia.. Acel ceva ar putea fi un pic de mister sau un detaliu nesemnificativ: poate, felul in care isi tine mainile sau cum ingana o melodie. Ce apreciez? Apreciez un baiat inteligent, spontan, cu un caracter puternic.. care stie sa te faca sa te simti in siguranta.. care nu se injoseste in fata nimanui pentru niciun motiv. Hmm… 2 calitati obligatorii: sa fie increzator in sine si sa ma faca sa rad.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce calitati te fac barbat adevarat?
    Sa fii tare ca un taur, sa mananci ca un porc, sa f.... ca un iepure?

    RăspundețiȘtergere
  15. Vai, vai si aoleu baieti…asa va vedeti, sau va doriti sa fiti ? N-as crede. Ce ‘zana’ credeti voi ca ar vrea sa traiasca intr-o asemenea ferma, sau menajerie ? Cu timpul s-ar transforma si ea : ar arata ca o vaca, s-ar comporta ca o scroafa, sau invers, si ar ‘turna’ la copii ca o iepuroaica. Ce, cand, cum si cu cine sa faca altceva ?
    Corect, un barbat puternic, dar cu un caracter puternic. Sa aprecieze o mancare buna, dar nu sa manance chiar orice, ca si porcul (asta mai mananca si ..…). Si povestea cu iepurele, tac-pac si gata…si apoi sa se ascunda de frica sub pat…ca asa e iepurele fricos…
    Raspunsul meu s-a vrut a fi o gluma, asa cum am interpretat si afirmatiile voastre.
    Eu una apreciez la un barbat caracterul, bunul simt, inteligenta, atitudinea, sensibilitatea, respectul, umorul, demnitatea, dorinta de a se autodepasi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru calitatile "zanelor", avem un registru diferit de animale, si toate la diminutiv: albinuta, furnicuta, porumbita, caprioara etc.
    Ce bandit urechila, si cand face .... e fricos. ... La asta nu m-am gandit

    RăspundețiȘtergere