Blog premiat

luni, 1 august 2011

Dorinte

    Se spune ca   formularea unei dorinte este deja un pas spre infaptuirea ei...toti oameni au dorinte,dorinte mai mari sau mai mici, ale mele nu stiu cat sunt de mici sau mari, sunt dorinte lumesti  cu alte cuvinte... ma gandesc ca sunt rezonabile , imi doresc ca fetele mele sa fie fericite alaturi de barbatii care vor fi alesii sufletelor lor, sa ajung sa fiu bunica, sa fiu sanatoasa si sa intalnesc un om sincer si intelegator cu care sa-mi petrec restul vietii in armonie si iubire, curatenie sufleteasca...calauzita de providenta, as vreau sa colind  lumea, sa vad cat mai multe tari... e mult, e putin? voi ce spuneti???
    Citisem undeva ca universul  lucreaza pentru infaptuirea dorintelor noastre, dorinte de care nu intotdeauna suntem constienti si pe care nu le putem controla,si atunci ma mai intreb ceva..de ce ? si in ce mod se intampla?exista un magnetism al gandurilor, al dorintelor...ceva de genu' "ai grija la ce te gandesti ca s-ar putea sa ti se intample????????"


16 comentarii:

  1. Bun subiect , de mare actualitate ! Spun asta pentru ca in ziua de azi am cam ramas cu dorinte...neimplinite ! Sunt campioana la acest capitol !
    Sigur ca acum va veni cineva si va spune "Multumeste-te cu ce-ti da Dumnezeu ...nu cere osanda !"
    Iar eu va trebui sa "vin" si sa spun : " Nu am dorinte ! Sunt fericita cu ce am si cu ce "vine" de Sus ! "
    E foarte adevarat si asta , iar daca vrem sa fim moralisti si sa "dam" bine , vom spune : "Dorinte nu am pentru ca atata timp cat ma trezesc dimineata sanatoasa ...nu pot sa mai "cer" nimic !"
    Dar daca ne-am "pune" la o barfa pe mess sau la telefon...ohoo...cum se schimba treaba ?! Gasim dorinte cat sa incarci un tren de marfa ! Si sa-mi spuna mie cineva ca nu e asa !
    Deci , eu am dorinte ! Imi doresc sa-mi fie mai bine , sa scap de problemele care vin zilnic peste mine , doresc sa-i fie bine mamei mele , doresc sa-mi fie mai bine mie , doresc sa le fie bine prietenilor mei care trec prin "cumpene" de viata ! Cam asta imi doresc !
    Sa nu va mirati ca nu-mi doresc vila la mare sau la munte pentru ca e simpla ecuatia , ar fi o utopie asta deci...imi doresc ceva ce cred eu ca e de bun simt intr-o tara in care "normalul" e cam ..."anormal" ! Iar cavalerul pe cal alb si conturile in Elvetia...inca ... astept ...:)) ;)

    Restul e tacere si dorinte... lasate la voia Celui de Sus !

    RăspundețiȘtergere
  2. Daa!!! Lili,cavalerul pe calul alb, cred ca e o dorinta absolut normala, printul viselor tale, poate sosi in orice clipa, dar daca vine pe cal...cum sa aiba conturi in Elvetia,reformuleaza,dorinta...daca vine intr-o masina "bengoasa" cum spun baietii de baieti...atunci treaba cu contul in Elvetia e ca si rezolvata!
    Sau , ia sa vedem cum facem? poate incarcam pe un vapor dorintele sa mearga spre tara fagaduintei...spre tara unde cainii sunt cu colacii in coada,noroc cu loteria vizelor ca mai apuca si tinerii romani cate-o viza...;))
    Si acum sa fiu serioasa...sa-ti doresc sa-ti vezi dorinta implinita, sa gasesti un om bun,aratos(ca stiu ca esti pretentioasa), iubitor si respectuos care sa te faca fericita!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Reformulez : "Cavaler pe cal alb" ! "Calul " sa aiba ...4 roti ...si garajul sa fie la subsolul vilei ! Sigur ca daca puneam ghilimelele de la inceput...nu mai erau dubii ...;)
    Cat despre ..."aratos"...hmm...sa fie putin mai fain ca...stiti voi cine...ca nici eu nu mai am 20 de ani ! Dar bun si cu ceva neuroni la "manarda" ...chiar nu mi-ar displacea ! >:d<

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa mai merge,cai putere...alta viata! Titan ice!...vorba reclamei...:))
    Mansarda cu neuroni...hehehe!!! pretentie justificata..., dar deh! dupa posibilitati,unii au doar parter...;) si atunci ce te faci Lili????

    RăspundețiȘtergere
  5. dorintele ar fi ok sa fie asa normale ca sa se poata indeplini, daca vrei sa ajungi pe Luna e mai greu, cred eu...:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa dea Dumnezeu sa ai parte de dorintele tale! Fetele tale sa isi gaseasca barbatii visurilor lor, sa ai parte de calatorii, nepotei si de omul pe care il meriti!Pe masura sufletului tau si a inimii tale!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Monica , dorintele mele sun pamantene ... Sigur ca treaba cu vila la mare si caii putere ...poate doar pe ...Luna sa le mai gasesc...aaa...era sa uit...si ...neuronii tot pe acolo or fi ! Nu vreau sa fiu rea , sunt si neuroni aici pe pamant si inca destul de multi , doar ca is "luati" de altele . Dorinta mea e sa gasesc si eu unul ... ;):-p >:d<

    Draga Olga , ce sa fac ?! Astept sa urce neuronii la ..."mansarda"...;) >:d< , desi am spus mai sus ca ei totusi exista...;)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonimule,
    MULTUMESC MULT PENTRU URARE!
    sper ca macare pe jumatate sa prind bucuria implinirii...
    @Lili,
    Poate astepti mult si bine...nu te gandesti sa cauti pe alte taramuri?prin cele tari straine? cine stie,pe acolo 'or fi si mansarde si bani....:)

    RăspundețiȘtergere
  9. As vrea sa pot colinda lumea,e una din dorintele mele,as vrea sa pot sa ma bucur multi ani de iubirea copiilor mei, sa fiu sanatoasa si fericita!

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne ajută! Sunt dorințe atât de normale... Să vi le împlinească Doamne-Doamne! Meritați!... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Sara!Doamne ajuta,asa cum spui!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si eu dorintele mele, poate cam trei:
    - sa am sanatate
    - pace in suflet,dar si in lume..
    - sa fiu iubita de omul sufletului meu pana la adanci batrinete.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tzuca,
    Daca am avea lampa lui Aladin sau pestisorul de aur,dorintele tale ar fi pe loc indeplinite..dar asa???e loc de multa lupta cu noi, cu cei din jurul nostru spre a ne duce la capat dorintele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Hmmm!!! să am o valiză de bucurii ,
    un car de sănătate şi o mare de fericire ...:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi-as dori un strop de liniste,sa dorm mai putin si sa visez mai mult,sa gasesc fericirea la colt de strada,sa merg cand ceilalti se opresc,mi-as dori sa pot darui aripi unui copil,sa invete sa zboare si sa ne incante cu puritatea sufletului sau si sa pot darui tuturor cate un stop de cafea Jacobs,un strop de liniste si rasfat.

    RăspundețiȘtergere
  16. - sanatate pentru mine si familie
    - sa am job-ul in continuare sau poate ceva mai bun
    - sa ne descurcam financiar -
    - sa ne iubim la fel ca pana acum
    - un concediu undeva o plaja ceva
    - sa slabesc
    - sa nu mai stau asa de mult pe net

    RăspundețiȘtergere