Blog premiat

joi, 29 aprilie 2010

Rabdarea

Se spune ca rabdarea este o virtute,da...poate ca da,dar asta o gasim mai curand la oamenii simpli,la oamenii smeriti care stiu ca ea presupune si buna credinta si marinimie sufleteasca dar si multa intelepciune zic eu...
Ma intreb insa cum poti trai in simplitate intr-o lume cu atatea probleme,cu atatea complicatii?poti gandi tu simplu cand ceilalti nu o pot face?oare comportandu-te asa nu dai impresia de modest,ca sa nu spun prost?
Evident depinde de la caz la caz,depinde ce astepti ,daca merita acel lucru  asteptarea  respectiva si cat de mult timp poti sa aloci acelui lucru...pentru ca la un moment dat te poate duce si aceasta perseverenta la disperare,la panica....facandu-ti rau tie insasi.
Stiu si eu,poate ca rabdarea cu noi insine ar fi prima pe care ar trebui s-o cultivam.....sa nu ne invinovatim pentru orice lucru,marturisesc ca aveam o perioada cand imi faceam zeci de procese de cuget,nu-mi toleram iesirile necontrolate si asta imi dadea o nemultumire de sine....ma facea sa sufar....ma copleseau problemele de perspectiva imi faceam planuri si daca ele nu-mi ieseau asa cum doream si cand doream ma stresam foarte tare,mai apoi am incercat sa-mi educ,daca pot sa spun asa aceasta virtute,pe care mi-am dat seama ca n-o are oricine,e adevarat ca n-am reusit  asa precum mi-am dorit dar nu-mi mai sare tandara asa repede,tolerez,nu defulez frustrarile la intamplare adica pe cine apuc,pentru ca nimeni nu este nevoit sa-mi suporte mie iesirile.Dar sunt si cazuri in care rabdarea nu depinde numai de noi,astfel incat atingerea obiectivului  propus poate intarzia din cauza celor din jur,atunci n-ai ce sa faci decat sa relativizezi lucrurile si sa privesti partea buna  care intodeauna exista chiar daca in mica proportie.Nu merita sa ne crizam pentru ca poate un lucru banal nu poate fi perceput de cei din jurul nostru asa cum il percepem noi.
Daca ai rabdare ajungi departe, stiti cum se spune"cu rabdarea treci mare..." ;))
Cineva spunea  asa: "cu  dragoste si rabdare poti face minuni",subscriu! dar din pacate aceasta stare speciala a noastra,de impacare cu sinele,dar nu de automultumire,a nu ma intelege gresit...ma refer doar de acele pretentii absurde,dorind poate mai mult decat putem duce sau putem realiza..asta ne imbolnaveste psihicul si ne zdruncina puternic sanatatea,ajungem sa nu ne mai intelegem unii cu altii,sa ne certam din nimicuri si sa ne ranim gratuit,uitand sa fim buni unii cu altii.
Concluzionez spunand ca rabdarea si credinta ne sunt de mare ajutor in viata daca stim sa le cultivam,daca vrem sa le cultivam...pentru ca D-zeu nu  ne da  mai mult decat putem duce.
Am insa o intrebare pentru cei care imi citesc blogul:
Cum stati cu rabdarea???????????

Sursa foto:
http://dreamerbsbfan.wordpress.com/2009

23 de comentarii:

  1. In general mi se spune ca sunt enervant de rabdatoare, cu toate acestea am si eu rabdarea mea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal ,draga mea Miki,toti avem limite peste care nu putem trece.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt si am sa fiu mereu ...rabdator, cu toate ca imi cam lipseste...tutunul !
    Înteleptul Solomon, sub inspiratia Spiritului Sfânt, afirma: „ Va jur, fiice ale Ierusalimului, pe gazelele si cerboaicele de pe câmp, nu stîrniti, nu treziti dragostea, pâna nu vine ea” – ( Cântarea Cântarilor 3,5 )
    RABDARE = TOLERANTA.... " Daca ii intrebi pe bunicii tai care au casnicii longevive care este secretul, iti vor raspunde ca INTELEGEREA si RABDAREA. Foarte putini vor spune ca IUBIREA este secretul, iar atunci cand le ceri amanunte despre ce este aceasta IUBIRE de care vorbesc, vor descrie TOLERANTA, RABDAREA, INTELEGEREA. Este necesar sa intelegi nevoile celuilalt si sa ii permiti sa si le satisfaca, chiar daca acestea contravin nevoilor tale. Cel putin, din cand in cand. In acelasi timp, pentru a pastra un echilibru in relatie, este indicat sa ii ceri si tu partenerului sa te ajute in a-ti satisface unele nevoi. Pentru a avea succes atunci cand iti ceri dreptul la a-ti satisface nevoile, diferenta este facuta de modalitatea in care o ceri." ( psihoterapeut Gabriel Dinu )
    Deci parerea mea este ca, atata timp cat exista RABDARE, TORERANTA, RESPECT si INTELEGERE fata de cel din viata noastra, va exista si IUBIRE, si nu orice fel de iubire, ci, una longeviva si de durata impanata cu multe satisfactii. Iubirea nu vine decat in urma asimilarii altor sentimente mai profunde, aceasta putand fi comparata, cu un DESERT, pentru a te bucura de PRAJITURA, esti nevoit sa „„ servesti MAI INTAI alte feluri de mancare „„.
    Cica este bun si un psihoterapeut, la cate ceva....nu se stie niciodata !!!
    Un subiect, foarte INTERESANT, caruia o sa-i dau UN VOT IMPORTANT !

    RăspundețiȘtergere
  4. V-am citit întreg postul...deci...
    De regulă oamenii îşi pierd răbdarea mai spre seară...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nelu,
    teoria ca teoria,practica ne omoara din pacate!
    Weekend implinitor iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Cataline ca ti-ai facut timp si rabdare sa citesti...si bine ca ai facut-o de dimineata ca cxine stie,vorba ta spre seara cum ar fi fost...;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Da multumesc, stiam ceva „„ ASEMANATOR „„ ...
    Ce a fost mai intai, „„ OUL sau GAINA „„, deci prin comparatie te intreb si eu acum, ce a fost mai intai „ TEORIA sau PRACTICA „...
    In orice domeniu, INTAI inveti TEORIA si apoi treci la PRACTICA... DECI......scuze depline !!! :-(

    RăspundețiȘtergere
  8. Rabdareaaaaaaaaa????
    Pentru mine inseamna ceva greu, pentru ca mereu am fost genul de om cu o energie de neclintit. Nu va imaginati, ca mereu trebuia sa fac ceva. Nu suport sa pierd timpul, fapt pentru care imi era foarte greu la scoala sa ii astept pe colegii mei sa termine un exercitiu sau o alta activitate.
    Bunica mea mereu imi spunea ca o sa mi fie greu, fara rabdare, Nu bagam in seama asta. Am crescut. Am inceput sa fiu pe picioarele mele, fapt care m-a facut sa resimt tot mai mult nevoia de rabdare!!!
    Acum simt nevoia de rabdare, si am avut o perioada in care credeam ca am un defect foarte mare, acela ca nu am rabdare. Apoi la grupurile de dezvoltare personala, am invatat ca nu e un defect, nu e nicio calitate. E pur si simplu o actiune de care avem nevoie uneori, fiecare dintre noi. Asa am invatat sa mi-o canalizez spre activitati care o ajuta sa se dezvolte bine, si astfel nerabdarea si energia capata forme pozitive, si am invatat sa am rabdare.
    Da, ciudat pentru mine, dar chiar am rbdare. Stau la cozi imense. Stau in statii. Am rabdare cu copii mai mult decat imi puteam imagina vreodata. Am rabdare cu batranii. Si apoi stiu ca a fi psihoterapeut inseamna a avea rabdare, si asta se cultiva in timp. Ma bucur ca incerc si ca imi reuseste!
    Pentru mine modelul meu de rabdare e mama. Nu va imaginati cata rabdare poate avea femeia asta. Eu numai la gandul ca trebuie sa vorbesc, si sa ,ascult, si sa lamuresc patru adolescenti in acelasi timp, si ma enervez de mor, ea nu. Avea o chestie ciudata, le putea face pe toate. Si era rabdatoare. Rar de tot se enerva. Era disponibila oricand pentru oricine. Te astepta cat aveai tu nevoie. E modelul meu de rabdare. Nu am cunoscut om mai rabdator decat mama. Si ca sa vedeti un paradox...mama care are o rabdare atitpica, as putea spune, a facut copii cu o energie de nestavilit. Niciunul dintre noi nu avem rabdare. Toti suntem bagati in priza. Ciudata chestie. In conditiile in care tata e foarte calm si responsabil. Cine stie ce gene ale stamosilor din neamul al VII-lea avem in noi!!???:)):))

    RăspundețiȘtergere
  9. Extrem de prost...e una din virtutile mele cele mai precare , ce se poate cantarii in nanomiimi de grame... :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Răbdarea vine din noi. O învătăm încetul cu încetul, mai ales după ce trecem prin multi ani din viată. Se spune că bătrânii au cea mai multă răbdare, iar tinerii deloc. Nu stiu dacă se poate generaliza. Oricum, este foarte important să abordăm fiecare întâmplare din viata noastră cu mare răbdare - ceea ce pare chiar imposibil de foarte multe ori... O zi bună, Tasha!

    RăspundețiȘtergere
  11. Monica,rabdarea o cultivi in timp...nu-i nicio problema,poate la varsta ta eram si eu la fel ca tine...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ana-Maria,ma gandeam eu ca asa e,dupa cum ne povestesti tu pe blog,am inceput sa te cunosc deja...;))

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristian,asta ziceam si eu,vine odata cu varsta,oare am imbatrinit deja daca afirm ca am rabdare?hmmm! ma pui pe ganduri cu raspunsul dat!:))

    RăspundețiȘtergere
  14. Rabdarea..e o caitate..si ...da,o capeti cu varsta..dar sunt unele peroane asa de agasante ca tot iti pierzi rabdarea..insa nu tip..nu ma cert..IGNOR..si stii ce doare..?/.Te rog sa ma ierti ca te-am neglijat atata amar de vreme..Intru pe apucate ca o am pe cea mica la mine si nici eu nu stau pe roze cu sanatatea..Dar incerc sa fiu..EU..Nu prea imi iese..dar sper..Te pup si te felicit ptr tot ce faci,ptr tot ce scrii ,pentru mintea si sufletul tau...Te citesc de citit dar nu am timp sa comentez si nu imi place sa arunc vorbe..imi place sa patrund in gandurile tale si sa le strang la pieptul meu..Sper ca se vor limpezi apele..

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
    Mulţumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
    Mulţumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mara,multumesc mult,aprob cele spuse de tine...intradevar e o virtute care se cultiva in timp...
    Te inteleg draga mea,stiu ca ai probleme de sanatate si asta nu-ti permite sa mai stai pe net atat timp...dar ma bucur ca ai reusit acum!

    RăspundețiȘtergere
  18. Vlad,multumesc pentru atentie, poti sa-mi promovezi articolele,daca consideri ca merita,ma onoreaza,deocamdata eu sunt moderator la radiosilverfm....am emisiunea mea de doua ore zilnic,de la 18-10...

    RăspundețiȘtergere
  19. Erata: de la 18-20 de luni pana vineri!Scuze!

    RăspundețiȘtergere
  20. Răbdarea este cheia fericirii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cand esti convins pe deplin ca visele pe care le ai se vor implini, ai rabdare cu carul.
    Experienta este singura care iti da incredere.Dar ai nevoie si de disciplina si de perseverenta in actiunile tale.
    Jobul meu si hobby-urile ma caracterizeaza pe deplin...

    RăspundețiȘtergere
  22. DE ACORD CU TINE DRAGA MEA CORYTA...CU RABDAREA TRECI MAREA!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma bucur draga mea Vero ca este asa! ca te regasesti in ele...foarte bine!:)

    RăspundețiȘtergere