Blog premiat

vineri, 20 februarie 2015

Ce inseamna un om implinit?

 
   Daca e sa ne luam dupa definitia din dictionare implinirea inseamna satisfacerea unei nevoi..dar nevoile astea  bata-le vina sunt de moment si trecatoare cu alte cuvinte nu ajungem la o adevarata implinire niciodata!
   Am citit in urma cu ceva timp "Secretele oamenilor impliniti.De ce unii reusesc, in timp ce altii esueaza" - Philip Baker si tot nu m-am dumirit, pentru ca e greu sa ajungi la o existenta exceptionala... ai nevoie de multa tenacitate, perseverenta, pasiune, optmism si lista ar putea continua..si ma intreb cine detine asa un potential urias? ...foarte putini  as zice eu..tine foarte mult de deciziile pe care le luam, problema este ca nu reusim sa luam de fiecare data cea mai potrivita decizie...poate e nevoie de mult curaj, poate nici eu nu am fost suficient de indrazneata in viata si am pierdut! poate n-am adoptat cea mai buna atitudine ...poate nu  am avut alaturi de mine  oamenii  potriviti..."poate" - poate...asta va enerveaza deja si ma opresc aici...dar poate voi ma contraziceti si ma ajutati sa dezvoltam subiectul!Astept parerile voastre, ele vor fi citite intr-o proxima emisiune la Radio Tasha .

6 comentarii:

  1. Aud de multe ori expresia "ce om implinit" ! De ceva timp stau si ma tot gandesc ce inseamna sa fii implinit.. hmm... cred ca tine de valorile fiecaruia....Implinit inseamna a-ti urma destinul/a te resemna/a decide in ce directie doresti sa mergi...O persoană foarte dragă mie si anume mama mea D-zeu s-o odihneasca in pace Pentru mine aceşti oameni echilibraţi sunt oamenii de succes. Cei care ştiu ce înseamnă să fii un familist, un prieten adevărat, un om harnic şi muncitor la locul tău, unul care ştie de distracţie şi ştie de seriozitate...Îmi plac oamenii echilibraţi. Care îşi cunosc menirea de familist. Care ştiu să facă diferenţa dintre familie şi locul de muncă. Care ştiu să facă diferenţa dintre prieteni şi familie. Pentru mine personal, un om echilibrat este un om împlinit. Nu trebuie să fii milionar sau să deţii nu ştiu câte averi pentru a fi un om împlinit. Degeaba eşti împlinit pe partea financiară dacă la partea familială eşti praf. O viaţă echilibrată este o viaţă de succes.O viaţă echilibrată este o viaţă odihnită. Iar o viaţă odihnită va fi una de succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu intamplator am pus imaginea cu banii pentru ca da! unii cred ca asta inseamna sa ai bani de sa-i intorci cu lopata! poate ca ei asa se simt impliniti, la mine insa implinirea are alte coordonate ...sigur nu exclud si partea financiara, off banii astia!conteaza dar nu pot sa ma fericeasca daca n-am cu cine sa-i impart, sa ne bucuram de bunastare...m-am simtit implinita cand l-am avut pe sotul meu alaturi, ne-am bucurat ca doi copii de multe ori de realizarile noastre, am simtit atunci ca traiesc pe deplin!

      Ștergere
  2. Rodica Ichim Un om implinit este acela care si-a gasit armonia interioara si o reflecta in exterior;care se bucura de viata lui asa cum a fost ea cu bune si rele,care isi asuma toate experientele ,trairile,bucuriile si greselile; este acel om care daruieste din ceea ce este si ramane in consiinta celor pe care ii intalneste in aceasta viata inspirandu-i , influientand-i in bine sau schimbandu-le viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Armonia interioara este generata de modul in care gandesti, de modul in care relationezi cu sinele tau, cu partea spirituala a fiintei tale...apropos de asta un parapsiholo de pe Facebook mi-a scris ca am o chakra perfecta! adica schimbul meu de energii cu universul se desfasoara intr-un echilibru perfect...din cele 7 chakre poate doar chakra solara as zice eu ca functioneaza perfect la mine... chakra este asociata cu vointa, individualitatea, egoul, puterea personala, expansivitatea, stapanirea de sine, inteligenta practica.

      Ștergere
  3. Un om implinit?? in nici un caz un om fara prieteni, ...citeodata prieteni iti sunt mai aproape decit familia...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pop Ovidiu Nicolae20 februarie 2015 la 18:48

    Omul implinit e acel om care se identifica cu creatorul..adica el in prima faza a constientizat motivul pentru care el a fost creat..si incepe sa lucreze la cresterea sufletului..pana la nivelul la care..Fericit cel cu inima curata ca acela va vedea pe Dumnezeu..aici este implinirea omului...cand omul ajunge la nivel sufletesc mare..Dumnezeu i se descopera si ii ofera omului o parte din puterile lui..aici apare harul lui Dumnezeu..si omul nostru are har...exemple...Serafim de Sarov , Sf Vasile Cel Mare etc etc..Parintele Cleopa , Arsenie Papacioc si pe care aproape toti il cunoastem Arsenie Boca...acestia sunt adevaratii oameni impliniti...noi restu suntem doar mireni..oameni banali..oameni care nu se pot ridica din 10000000 de motive lumesti...asta este parerea mea..am incercat sa fiu cat mai scurt

    RăspundețiȘtergere