Blog premiat

miercuri, 18 februarie 2015

Cat costa o vorba buna?

       


       Am uitat deja ce inseamna noi...sau ma rog doi...e plina lumea de masti umblatoare si teama mi-e ca sufletul meu n-ar mai putea adaposti un posibil ofertant, au fost persoane care au poposit o vreme dar nu stiu daca au inteles sufletul meu, poate doar  au reusit sa-l atinga, si-au lasat partial amprenta si apoi au ucis sentimentele fara mila...am purtat apoi  un razboi cu mine insami, uneori am castigat alteori am intins steagul alb in semn de pace si am devenit prada de razboi!
      Deh! sunt si eu o biata fiinta cu temeri, cu indoieli, cu zambete si cu zile insorite( cum e cea de azi, cica e cea  mai ridicata temperatura din tara - 6 grade la Satu Mare), ma bucur de viata pana ma doare si ma doare uneori al naibii de tare! de ce spun asta? pentru ca imi ies in cale oameni complexati cu suflete intinate de pacate care nu cauta decat confirmari, incearca sa-si creioneze un portret  anume, dar ei nu sunt nici macar un sfert din ceea ce  incearca sa para, cersesc iubire in loc sa ofere, traiesc dar nu sunt vii...se tarasc! pur si simplu!
     Dar, se spune asa : -  cu cat traim mai multe experiente cu atat suntem mai bogati...ce sa mai zic? heheheh!!!eu sunt milionara deja, poate chiar miliardara... astept "cersetorii" la poarta  sufletului meu!
     Si acum hai sa va intreb ceva cat costa o vorba buna? ce pret are un gest de bunatate?in viata totul sa plateste si eu zic asa -  experienta traita este nepretuita!!!

6 comentarii:

  1. O vorba buna este nepretuita !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O vorba buna nu costa nimic dar este uneroi cel mai frumos cadou!

      Ștergere
  2. Se spune că persoanele care ştiu să folosească puterea cuvintelor reuşesc în viaţă, pentru că ştiu să comunice cu ceilalţi. Dar comunicarea nu înseamnă să spui doar cuvântul potrivit la momentul potrivit. Comunicarea mai presupune şi ascultare atentă. Fiecare din noi are la un moment dat ceva de spus. Fiecare din noi vrea să fie ascultat şi înţeles de ceilalţi. Din păcate, de multe ori oamenii nu mai au răbdare să asculte şi, într-o conversaţie, aceştia pândesc mereu momentul tăcerii, pentru a interveni asupra ideilor cu propriul lor punct de vedere. Uneori, rostim cuvinte frumoase, alteori, datorită furiei sau supărării rostim cuvinte care dor. Regretăm apoişi ne cerem scuze… Şi deci, cuvintele pot clădi, şi totodată pot distruge. Doar de noi depinde puterea lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine sa constientizam valoarea vorbelor! subscriu la cele spuse de tine!

      Ștergere
  3. O VORBĂ BUNĂ.
    Aţi observat cum o vorbă bună vă poate schimba starea de spirit. Contează când aceasta este spusă, de către cine şi în ce împrejurări. Câteodată pur şi simplu numai atât aştepţi de la cineva apropiat sau de la cineva pe care l-ai întâlnit o singură dată. O vorbă bună nu costă nimic, dar în schimb poate oferi multe.

    Nu te costă nimic să spui o vorbă bună atunci când este momentul. Poate aştepţi şi tu câteodată ca o persoană să îţi spună o vorbă bună şi nu se întâmpla acest lucru. Un simplu bună ziua te poate face să te simţi mai bine.

    Mie cel puţin aşa mi s-a întâmplat. La un moment dat am schimbat câteva vorbe cu o persoană şi parcă nu mai eram atât de prost dispus cum eram înainte. Aşadar, contează peste cine dai şi când dai peste acea persoană.

    Un cuvânt spus la momentul oportun poate schimba starea unei persoane, dar în acelaşi timp, o vorbă aruncată în vânt poate face şi rău acelei persoane. Trebuie doar să ştii momentul când să deschizi gura şi să vorbeşti.

    E ciudat cum un om îţi poate face ziua mai bună. Un simplu bună dimineaţă te poate face să te simţi mai bine, să uiţi de problemele care crezi că te apasă în ziua respectivă. Deci să mulţumim celor care ne zic o vorbă bună atunci când avem nevoie şi să le răspundem şi noi prin aceleaşi fapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! chiar si un buna dimineata spus cu zambetul pe buze, poate aduce o stare de bine in sufletul nostru!

      Ștergere