Blog premiat

luni, 2 februarie 2015

Alegerile vietii

 

    Se spune ca alegerile ne hotarasc viata, unele ne influenteaza in cateva ore, altele toata viata...in cazul in care alegerile au avut un efect negativ,.... dar, daca stau sa ma gandesc mai bine chiar si acele alegeri au rostul lor, ne ajuta sa apreciem binele atunci cand alegerea facuta e corecta.
    Dualitate exista in toate, asa cum exista  durere exista si opusul ei placere...nu toate drumurile alese de mine au dus spre implinirile visurilor mele, acum stau in expectativa si chiar sunt nehotarita, nu mai stiu pe ce drum sa merg, nu mai vreau rezultate negative in urma alegerii facute de mine, vreau sa fiu sigura ca am ales  din multitudinea de posibilitati pe cea mai buna!
    Viata, spunea cineva e un tren lung  si ne trezim in el mergand fara sa stim  unde si cand am urcat, fericirea e o halta iar statiile durerile pe care le traim...Uneori ma simt neinteleasa si tot ce se intampla in jurul meu simt ca ma copleseste, chiar daca sunt o fire pozitiva si vad viata frumoasa si in culori vii, am momente cand o sumedenie de lucruri ma ranesc foarte tare...
    Starea de anxietate de azi cred ca e suma tuturor  alegerilor proaste pe care le-am facut in ultimul timp... asta poate pentru ca sunt prea grijulie cu altii  si prea compulsiva, dar se pare ca este o tulburare in trend...neah!!pentru ca aflu ca de fapt tot raul este spre bine din cele spuse de specialisti cum ca oamenii de succes detin"urma" de obsesie care " munceste" in folosul lor... daca e asa ori ba, ramane de vazut ..incerc sa citesc o carte si sa uit de toate..dar nu inainte de a va dori o saptamana cu mult spor in toate!

2 comentarii:


  1. “Dacă aş fi ştiut atunci ceea ce ştiu azi,
    n-aş fi ştiut asta acum!”
    Stanislaw Jerzy Lec

    Pe parcursul vieţii deseori ni se întâmplă să alegem greşit, să fim dezamăgiţi, să nu mai avem încredere în noi. Ne reproşăm că nu am fost atenţi, că ne-am lăsat purtaţi de val, că am crezut altceva decât realitatea ce ni se înfăţişa în toată splendoarea ei, că… şi ajungem inevitabil la enunţul “dacă aş fi ştiut!”.
    Oare dacă am fi ştiut am fi făcut alte alegeri? Nu am fi regretat că am renunţat fără să cunoaştem ceea ce ne atrăgea?
    Experienţa vieţii îmi spune că tocmai greşelile mi-au deschis calea larg spre cunoaştere, m-au făcut mai drept, mai puternic reuşind să înţeleg limpede care este rostul meu în această viaţă.
    Asumarea greşelilor m-au dus către adevărata lumină!
    Şi la concluzia că totul e zădărnicie dacă uităm că suntem spirit!

    **********

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e daca am stii inainte ce am pati, ne-am feri...dar viata este imprevizibila...te pup Dana!

      Ștergere