Blog premiat

marți, 7 octombrie 2014

Cine esti tu?

 
      Buna intrebare! mi  s-a pus azi de catre  un asa zis amic, ca prieten nu-l mai pot numi...daca imi era nu-mi punea intrebarea, ar fi stiut exact cine sunt si cine as fi fost si fara sa invoce personalitatea sotului meu, dar daca tot a invocat-o ii spun asa - in spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica, neicusorule! Femeia este marea" educatoare" a  barbatului, de la femeie invata  barbatul politetea, virtutiile fermecatoare, arta de a placea, tot femeia te lasa, iar daca nu stii te invata sa poti sa crezi in visurile tale, pentru ca voi barbatii sunteti mai rigurosi, ascultati de glasul ratiunii, dar daca v-ati lasa asa mereu ati duce o viata extrem de anosta, poate de aceea incercam structural sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, dar nici nu va lasam sa calcati in strachini....
     Mesterim impreuna  ziduri, garduri (care mai sunt si sarite cateodata ...!! ) dar culmea e ca nu stam cu biciul  si nu pandim pasii vostri gresiti, increderea in persoana noastra ne da siguranta si rationalitate suficienta sa nu cadem in deriva.
     Cine sunt eu? o femeie care mi-am asumat toate problemele cotidiene, am stiut sa fiu si mama buna,( sunt mandra de  educatia pe care am dat-o fetelor mele...) dar si sa suplinesc lipsa tatalui cand serviciul  nu i-a permis sa fie alaturi de familie.
     Cine sunt eu? o femeie care m-am luptat chiar si cu moartea si am invins-o!
     Cine sunt eu?  o femeie care a lasat inima si emotiile sau instinctele sa vorbeasca pentru ca am realizat ca frumusetea noastra a teranilor de aici vine...poate chiar si din acele povesti pe care le-am trait in nechibzuinta, in pasiune, mister sau nebunie, poate am avut si o poveste atipica iesita din conventii dar care a dat voluptate vietii, m-a facut sa cred mai mult in mine!! Sa mai am o viata pe care s-o iau de la capat si tot la fel as trai-o, aceleasi alegeri le-as face, pentru ca nu ma rusinez de nicio alegere facuta!
      De ce crezi ca voi barbatii sunteti mai presus de noi femeile? ca aveti mai multa forta? forta e buna la dat cu securea, la mutat mobila...lucruri brute, dar te intreb neicusorule, cati tati sunt prieteni cu copii lor?cati le cunosc trairile? cati fac up-date la viata periodic? putini, foarte putini! se cred doar autoritatea absoluta si cam atat! Nu sunt super woman,  nu!!!... nici gand! sunt o femeie care nu a facut rabat profesional, iar din punct de vedere familial,  am lasat sotul sa creada ca el e cel mai puternic, (si nu pentru ca avea o importanta functie publica ci pentru ca asa am invatat de la mama mea ca femeia trebuie sa asculte de barbat) ...l-am sprijinit insa discret sa nu-si piarda echilibrul, pentru ca o femeie puternica nu are nevoie sa recurga la tactici masculine, de a se bate pe piept intr-o replica de genu' - Me Jane, you Tarzan!!! Pentru mine el a fost un zeu, a fost icoana mea, dar cand il aveam alaturi  sau pe strada stia sa se poarte ca un simplu muritor, inegalabila lui iubire ma facea pe mine sa  simt ca nimeni niciodata nu mi-ar lua locul, am fost regina sufletului lui!
      Lumea a evoluat neicusorule, cred ca ai nevoie de un up-date serios ca sa te trezesti la realitate si apoi sa ma intrebi - cine naiba esti tu Olga Morar?!

23 de comentarii:

  1. Taci , tu Mititico !
    Nu-ti mai face ganduri - esti mai presus de toti si toate !
    Citindu-te , imi vine in amintire Enrico Macias si " Le femme de mon ami " ...
    Oare de ce ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa ma astepti - sunt langa tine si astazi si maine , mereu .
      Melodia citata nu are o conotatie anume - inductiv am facut o conexiune intre cuvintele , trairile tale si gandurile mele .
      Esti bucuria celor care-ti citesc blog.ul si a celor care asculta postul tau radio .
      Modestele mele cuvinte sant prea simple ptr. a-ti face un regal asa cum meriti , insa pot spune cu toata responsabilitatea ca esti puterea , speranta , lumina cititorilor sau ascultatorilor tai .
      Am convingerea ca tuturor le esti tare draga si ma consider onorat , privilegiat sa fiu " anonimul tau " .
      Doar ca neavand veleitatile lui Coelho , mai bine tac si te pup pe nasuc pana te tocesc ( evident cu intreaga stima si consideratie ) .
      Uite asa !

      Ștergere
    2. Nu trebuie sa ai veleitatile lui Coelho, trebuie sa scrii ce simti, atat! pupa-ma asadar! sunt o pupacioasa si la randul meu ofer pupici toti oamenilor de bine, pentru gandurile lor frumoase, pentru ca rezoneaza cu trairile mele, pentru ca stiu ce inseamna respectul. Uite asa, mi-ai facut iar ziua! Multumesc mult!

      Ștergere
    3. Olga, si asa nasucul tau e mic,daca ti-l mai pupa si anonimul...nu va mai ramane nimic din el ;))))) pupicei

      Ștergere
    4. Sunt cârna, asa e! dar se spune ca atunci cand te pupa cineva cu sinceritate si consideratie ( cum spune anonimul meu..hai ca deja devin posesiva!!!!! ) iti face bine la sanatate, deci nu-i potolesc avantul anonimului ... ;) dimpotriva! astept sa ma pupe zilnic!

      Ștergere
    5. Anonimul lui Olga si numai al ei !8 octombrie 2014 la 12:57

      Taci , tu Flory ca te pupacesc si pe tine pe ... ochisori !
      Asta fara sa uit nici o cipa ca sunt numai si numai al lui Olga .
      Sîc !

      Ștergere
    6. :))) vrei sa ne certam pe Olga,acuma? Olga e si a mea!!! Nu ma pune s-o impartim ca tot eu voi fi in avantaj ș))) he he

      Sâc

      Ștergere
    7. Cadeti pe pace asupra partii - stanga sau dreapta? jumatate tu, jumatate eu! vorba cantecului! ;)

      Ștergere
    8. Cum sa ne certam ?!
      Este suficient de plina lumea de orgolii , vanitati , neintelegeri , ca toate acestea sa-si gaseasca transponere si pe blog .
      Era doar un minim dialog de complezenţa cu alt comentator .
      Evident , un anonim nu poate uzurpa locul sau pozitia nimanui .
      In ce ma priveste , chiar daca am cartile cele mai rele , tot voi castiga . O spun cu mahnire iar nu cu mandrie deoarece stiu foarte bine ca totusi castigatorul nu ia nimic ...
      Ai prins ideea , Flory ?
      Multumesc ptr. eventuala intelegere si mai cu seama multumesc Olgai ptr. spatiul acordat .
      Cu stima !

      Ștergere
    9. Anonimul meu drag ( marturisesc ca am prins drag de tine, de aceea ma adresez asa...!!! a innebunit lupu '!!!!!.... ) esti minunat, si-mi place maxim dialogul cu tine, e delicat, parfumat si tradeaza o prezenta cu umor rafinat, pfai sa fie, sa nu-mi spui ca esti insurat! ca tocmai voiam sa te cer de barbat! Ei uite, ai castigat ceva si nu e putin, chiar daca e virtuala propunerea, trebuie sa recunosc ca m-ai dat pe spate! Nah! acum sa te vad ce-mi raspunzi!

      Ștergere
  2. Are vreo legatura cu realitatea trimiterea la acea melodie? ma intreb si eu...nah!!! ca-s cam curioasa din fire...
    Multumesc oricum ca ma vezi "Deasupra tuturor" apropos de piesa lui Dj Yaang...sustinerea ta in acest moment imi face bine, oricine ai fi!..dar daca spui ca esti al meu...ramai al meu! ;) te astept si maine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea draga......cine ti-a zis ,ce ti-a zis......inseamna ca nu ti-a fost niciodata amic.In viata asta avem ,,amici,, care doar stiu sa profite de noi,si cum nu le mai satisfacem o placere ,ne arunca la cosul de gunoi. Pierderea este a lor ,nu a noastra!
    Eu pot sa iti fac o mini caracterizare,te cunosc doar de cateva luni dar deajuns sa-mi dau seama cu ce persoana am de-a face :) Esti OM in toate sensurile bune......un om puternic care a calcat moartea in picioare......esti un om curajos,integru,sincer,modest.....cea mai mare calitatea a ta este faptul ca ai putere sa-ti iubesti si dusmanul.O putere care sincer nu o au prea multi,eu una nu pot.Te pup si te iubesc suflet drag!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea Flory, pe dusmani cica e bine sa-i tii aproape, glumesc, evident! Nu pot sa plac tuturor, nu ma straduiesc, ar fi o utopie!Dusmani trebuiesc iubiti pentru ca sa devenim mai buni, mai toleranti, pentru a transforma firea asta "imposibila" pe care o avem si a capata un caracter curat, lipsit de rautate si egoism.
    Si apoi mai e ceva....Ne fac mai preventivi, gandind ca cineva ne asteapta la un colt, gata pentru lovitura de gratie! lol cate caramizi ma asteapta!!!
    Am insa un principiu - intr-o disputa in public, cand suntem insultati, palmuiti, se arunca cu ceva in noi e bine sa ne pastram verticalitatea si sa nu ripostam cu aceeasi moneda..si ce nu stiu dusmanii e ca opinia publica va fi de partea noastra, vom fi victime si victimele in public sunt castigatorii la masa verde.
    Hehehe! daca nu ar fi dusmanii atunci nu ne-am da seama de propriile noastre calitati pentru ca dusmanii ne invidiaza pentru ceva care ei nu au...se numesc CALITATI iar daca nu ne-ar invidia nimeni pentru asta nici nu am observa CINE suntem noi ... ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua,
    Îmi cer scuze că intervin şi eu cu o părere..."Cine esti tu?" Întrebarea se pune uşor, răspunsul e greu de dat.Şi asta...pentru că, în realitate, nu ştim cine suntem...În rândurile de mai sus, e doar o mică parte din ceea ce reprezintă Olga Morar. Doar suprafaţa, pipăibilul doar...Olga este un "fenomen..."Fenomenul Tasha", şi tot mi se pare prea puţin spus despre Ea. Olga are un univers... în sufletul ei generos şi cald. Poţi defini Universul, în câteva cuvinte?! Eu nu pot. În schimb, pot afirma cu sinceritate că... o admir, iubesc şi preţuiesc. Pentru mine este un înger!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ups!! fenomen! e mult spus, dar cand vine din partea unei scriitoare ma onoreaza foarte mult.Te pretuiesc foarte tare Floarea si multumesc din adancul sufletului meu pentru felul in care ma vezi tu!Faci parte din acei prieteni pe care ii pastrez in loja sufletului meu, la loc de onoare!Te pup si te imbratisez!

      Ștergere
  6. " in spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica, neicusorule! Femeia este marea" educatoare" a barbatului, de la femeie invata barbatul politetea, virtutiile fermecatoare, arta de a placea, tot femeia te lasa, iar daca nu stii te invata sa poti sa crezi in visurile tale, pentru ca voi barbatii sunteti mai rigurosi, ascultati de glasul ratiunii, dar daca v-ati lasa asa mereu ati duce o viata extrem de anosta, poate de aceea incercam structural sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, dar nici nu va lasam sa calcati in strachini...."Ce mai pot adauga eu ? M-ar mai ajuta oare fanteziile mele ..cele mai nastrusnice de ar fi? Nu cred...ai subliniat foarte bine esenta ..rolul femeii in viata barbatului, ....ai mers pe firul rosu al actiunii ..Femeia ADEVARATA...eterna poveste..eterna controversa a vremurilor trecute ...cand nu avea voie sa paseasca inaintea barbatului, cand nu avea voie sa se afirme, un exemplu relevant fiind ..scriitoarea George Sand. care .a fost nevoita sa isi ia ca pseudonim , un nume de barbat pentru a reusi, pentru a-i fi acceptate cartile spre publicare...eternul miraj si muza vremurilor contemporane..unde are mult mai multa libertate, autonomie de actiune ..din pacate prost inteleasa ..de unele ...reprezentante ale sexului frumos..si nu putine din pacate!!!...mi-a placut ce am citit aici..motiv pentru care iti las si un dar muzical cu drag..pentru toate urmasele demne ale Evei nevoite sa supravietuiasca intr-o lume a barbatilor ...deci si pentru tine! Pe aripile fanteziei , se iscaleste un suflet boem , romantic si desuet iti multumeste pentru delectare !:)
    http://youtu.be/iSSCtgpLqHI " Titi Botez Femeia eterna poveste"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Magda, esti o femeie instruita, o doamna fata de care am avut mereu un respect considerabil, nu ma gandeam nicio clipa ca articolul meu va avea atatea comentarii intr-un timp atat de scurt, noi urmasele Evei cred ca la cat suntem de iscusite ar trebui sa inventam un pipometru. Un pipometru e un aparat care indica persoanele care nu te au la pipota....deh, Magda asa le-am detecta la timp nu am mai face un munte de povesti, nu ne-am mai certa ca la balamuc cand ne despartim si viata ar fi mai senina! Suflete boem, cum te autointitulezi..stii ce mi-as dori acum?sa ma aflu intr-o padure unde fiecare frunza sa fie o soapta de iubire, fiecare arbore un cantec si fiecare clipa petrecuta aici o binecuvantare simtita cu tot trupul si tot sufletul meu care tanjeste demult dupa o iubire curata!..dar niciodata nu e prea tarziu..si cine stie? poate acel Fat-Frumos scapa de obstacolele pe care vrajitoarea le-a pus in calea lui Fat - Frumos si apare si el in timp calare pe o martzoaga! ;) Pupici si imbratisari pentru commentul tau!

      Ștergere
  7. Magda alias Fantezia8 octombrie 2014 la 21:04

    Cu multa placere Olga!!
    Frumos comentariu!!
    iti doresc sa intalnesti aceea dragoste curata , pe acel Fat Frumos visat ...
    Referitor vrajitoarea cea rea...nu cred eu sa aiba farmece si potiuni asa de puternice sa subjuge vointa lui Fat Frumos...
    daca s-a impiedicat ...si a pus obstacole in calea iubirii frumoase, curate..nu din cauza vrajitoarei in primul rand,
    ci din cauza slabicunilor lui
    care au fost exploatate de vrajitoare
    vrajitoare sunt multe pe pamant
    ce ne am face daca ne am lasa agresati si ispiti de ele?
    vointa si ratiunea noastra unde sunt?
    usor sa dam vina pe vraji, obstacole puse in cale de terti...
    in ceea ce ma priveste ..exprimarea fu buna!
    draga mea,
    daca soseste la timp..perioada de gratie expira ...
    orice pe lumea asta are un termen de valabilitate!
    Doamne ajuta sa ne intalnim fiecare Fatul aducator de fericire!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Cele mai bune si mai frumoase lucruri din lume nu pot fi vazute, auzite sau chiar atinse, trebuie sa fie simtite din inima" asa imi spunea cineva zilele trecute subscriu!" Fatul "este un simbol al binelui si asa vreau sa fie perceput, de cei care au citit comentariul meu - Fat-Frumos este materializarea tuturor sperantelor mele de mai bine, El poate sa fie unul care imi face declaratii romantice la radio, sau unul care imi trimite flori prin Fan Courier, un tip binedispus sau o seriozitate sarmanta, intrerupta din cand in cand cu un zambet cuceritor, istet, comunicativ si sociabil, sa interactioneze cu cei din jur si sa ma respecte!! dar uite ca Fat-Frumos...Personaj de poveste de-a lui Petre Ispirescu m-a facut sa visez cu ochii deschisi... lumea aceea este perfecta draga mea, iar in interiorul zidului locuieste...fantezia ( apropos de nick name-ul tau)...ei bine..fantezia feminina locuieste in interiorul ideii de Fat-Frumos..Lumea exterioara nu este perfecta si noi fiind vietuitori ai acestei lumi cateodata gri cu nori grei de ploaie si cateodata seaca si galbena caniculara , noi suntem la fel de imperfecte ca si ea ...dar visele noastre , dorintele noastre ..Da!!! ele sunt perfecte ...ele sunt Fat Frumosul din noi , si odata atinse la un nivel catusi de mic..nu numesti scopul ajuns..Fat Frumos...tinzi sa te numesti pe tine draga mea...Ileana Cosanzeana. inca o data multumesc!

      Ștergere
  8. Cum sa te dau pe spate ?!
    Esti o Entitate !
    Eleganţa ta sufleteasca , rafinamentul , distinctia de inalta clasa si multe altele din acelasi registru de valori ce-ti confera un parfum anume , se revarsa din prea-plinul inimii tale si asupra noastra , astfel incat gandurile , cuvintele noastre capata alta echivalenţa si alte rezonanţe , generate fiind chiar de tine .
    Nu , nu a inebunit lupul - au inebunit salcamii lui Tudor Gheorghe - stii cantecul .
    Si apoi , sunt toamne in care liliacul infloreste a dou.a oara ...
    Cu alte cuvinte , primavara ramane in anumite suflete chiar si in plina toamna , dincolo de evidenţe aritmetice stricte , dincolo de timpul strans in anotimpuri .
    Pe considerentul ca aici nu ne aude nimeni , o sa-ti raspund cu titlul de exceptie si la intrebarea care viza insuratoarea :
    Nu , nu am fost , nu sunt insurat . Considerandu-ma vantul de sub aripile tuturor m-am multumit cu acest statut . De altfel aceasta precizare si derivatele existau si in contul FBK pe care l-am deschis ptr. tine si l-am inchis din pricina ta .
    Apreciez in mod deosebit spontaneitatea ta care reafirma faptul ca ti-ai pastrat spiritul viu si liber de liniaritati , sabloane , stereotipuri .
    Fara a fi dat o tenta fortat romantioasa spuselor mele si evitand angrenarea in dezbateri cu amplitudini de colocvii literar-filozofice pigmentate pana la saturatie de citate din clasici - am raspuns unora din intrebarile tale , raspunzandu-mi in esenţa mie la intrebarea care ma preocupa de un timp :
    oare de ce-mi esti atat de draga ?!

    GANDURI BUNE SI PTR. CEILALTI DISTINSI COMENTATORI dar si o notificare ptr. ei :
    " Quo vadis ? "
    Iar daca in impenetrabilitatea voastra veti arunca primii piatra - eu pot sa le duc pe toate ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa recunosc si sa spun si in scris ca acest cmentariu este plauzibil :) Poate pe viitor imi fac si eu un blog ,poate primesc si eu comentarii la fel de frumoase ;) Olga esti o norocoasa iar anonimule tine-o tot asa :D

      Ștergere
    2. Astept cu nerabdare blogul tau! legat de noroc pot sa spun asa - norocul meu e viata, ca-mi scoate in cale oameni minunati ca si voi!

      Ștergere
  9. Stai, stai putin ca m-ai pus pe ganduri, deci nu a innebunit lupu' ...hm!!! a inflorit liliacul a doua oara!!! frumos spus...batrinii spun ca atunci cand infloresc copacii toamna se anunta toamna lunga si frumoasa, asta sa fie motivul "infloririi" mele? o fi de bine?..o fi o toamna nebun de frumoasa, cam asa ca sufletul meu care o mai ia razna?! inseamna ca am dat in primavara din toamna,,,,floarea si tineretea merg mana in mana carevasazica daca ele infloresc si oamenii sa intinereasca!! Dar mai e si partea rea ...(asta tot din credintele populare stiuta, deh !!cei 20 de ani ca muzeograf au insemnat ceva pentru mine...!!!)...semnele bune din acest an prevestesc semne rele pentru anul viitor, copacii isi dau toata puterea acum, vine insa inghetul si le ia puterea..dar tu anonimule o sa ajuti ca"rabufnirea" sa nu-si piarda avantul mai ales daca sustii ca iti sunt" atat de draga"...ce spui te prinzi?
    Imi pare rau ca ti-ai sters contul pe FB din cauza mea...am comis cumva o rautate fara sa-mi dau seama?daca da..imi cer scuze, nah! le mai comit si eu! Fii preocupat de intrebare si cine stie darca ramai in "arealul" meu... poate impreuna gasim raspunsul! ;)

    RăspundețiȘtergere