Blog premiat

luni, 12 aprilie 2010

Despre sex...

O zi minunata la Satu Mare...cu soare din plin  dis-de -dimineata,e soare si-n sufletul meu,imi beau cafeluta si ma gandesc ca ma pot declara o femeie fericita,pentru ca simt din plin ca sunt iubita,iubita de fetele mele,iubita de CEL DE SUS ca imi scoate in cale oameni minunati care imi fac viata frumoasa.
Ma supara insa PC-ul...ca-mi face figuri,dar problema asta sper s-o rezolv cat mai repede,noroc cu laptopul ..
Ma gandeam insa la un lucru...ce tema sa dezbat azi in emisiune?....Ana-Maria zicea sa vorbim si despre sex...hm! nimic impotriva!dar ca sa pot  dezbate tema,am intrat si eu sa culeg cateva date,nu pentru ca ma rog...n-as putea spune parerea mea personala la o adica,pentru ca sincer nu sunt ipocrita si nu ma ascund dupa perdea,dar ...ceea ce gasesc pe net este de altfel si ceea ce cred eu - adica, ca sexul este un vector important intr-o relatie,o viata sexuala normala te face mai fericit/a,mai /asi te pastreaza mai tanar/a,dar si mai implinit/a...
Si uite ce teorie  gasesc pe net in sprijnul  celor spuse mai sus de mine :
" Persoanele care fac dragoste de trei ori pe saptamana arata cu 10 ani mai tinere decat varsta cronologica. Nu are rost sa fiti mai activi: nimic din ce depaseste aceasta frecventa nu aduce vreun beneficiu suplimentar. Si nici nu cautati un partener suplimentar, daca cel oficial nu corespunde solicitarii. Sexul de ocazie sau adulterul nu incetinesc procesul de imbatranire. Dimpotriva, se pare ca il accelereaza, datorita ingrijorarii, proceselor de constiinta si stresului."
Ei,uite ca tocmai pe baza teoriei de mai sus,as vrea sa discut azi la emisiune,daca evident veti fii alaturi de mine si ma veti ajuta..ca altfel ce ma fac eu fara ajutorul vostru?
Intrebarea mea ar fi :facem sex din dragoste, sau acceptam la o adica si cel de ocazie?
Pentu mine, inseamna apogeul iubirii,nu ajung acolo decat in momentul cand simt ceva "mortal in regiunea fiintei mele"vorba cantecului,dar,asta nu inseamna ca asa ar trebui sa faca toata lumea,spre exemplu o prietena de-a mea recunoaste sincer ca are probleme daca renunta la sex,adica o dor sanii,este nervoasa,agitata...in fine,nu suntem construite la fel,accept parerea fiecareia,dar pe mine nici macar o herghelie de hormoni nu m-ar impinge spre un sex de ocazie...
Astept cu mare interes parerile voastre,le voi citi pe toate in emisiune...draga Ana-Maria din Timisoara,nu uita ca ma bazez pe tine...daca tot m-ai provocat la o astfel de tema....
Sa aveti o saptamana implinitoare!




sursa foto:www.okay.ro

16 comentarii:

  1. Ha, ha, am să-mi permit să fac o glumă: doar de trei ori pe săptămână????? De trei-patru-cinci ori pe zi! Cât mai mult, cât mai mult, ca să întinerim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul e ca fiecare fiinta e unica. Pentru unii cel mai important intr-un cuplu e sexul, pentru altii comunicarea, depinde de firea omului. Cate putin din fiecare e perfect. Nici fara, nici prea mult (ca strica :)), sa pastram un echilibru in tot ceea ce facem. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaa!!! subscriu Cristian,mai ales in cazul tau,ca o ai pe draga ta Geanina,cred ca n-o sa imbatraniti niciodata!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. DE ACORD CU TINE,CE-I MULT STRICA...,DAR SA STII CA SI IN SEX ESTE NEVOIE DE COMUNICARE...astfel nu prea iese cum trebuie,parerea mea...;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti exact asa cum mi-am imaginat!N-as putea spune nimic in plus,nimic in minus.La emisiunea de astazi,va trebui sa te bazezi mai mult pe tineri...iar eu voi fi acolo...sa-i aud pe ei,dar mai ales pe tine!Succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper sa reusesc sa intru sa nu-mi faca probleme calculatorul,pentru ca abia maine o sa vina specialistul in probleme de IT,azi din pacate nu poate...iar de pe laptop,inca n-am intrat desi am instalat SAM-ul si aici...ramane de vazut...dar maine seara cu siguranta voi voi...:)
    Multumesc mult ca esti alaturi de mine!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai,daca nu ne spunem off-rile de unde sa ghiceasca partenerul ce ne trece noua prin cap?la asta ma refeream draga April...;)
    Maine o sa-ti trimit codul promis,azi nu pot,o sa-ti spun pe mess de ce...ok?

    RăspundețiȘtergere
  8. De atâtea ori am auzit "cel mai important organ sexual e creierul". Îl înghiţim ca axiomă prăfuită. Biologic vorbind, dacă scormonim prin hipotalamus, găsim că afirmaţia e adevărată. Nu doar că acolo se formează impulsurile sexuale, dar şi orientările sexuale, în funcţie de mărimea nucleului hipotalamusului. Dacă mai amestecăm în ecuaţie şi nevoia de comunicare, beneficiile biologice ale sexului sau ceea ce numea cineva "sex sanitar" (dacă e doar atât, e grav, zic eu...) şi adăugăm cel mai complex element, afectul numit iubire, dăm peste cel mai discutat, disputat şi analizat aspect al vieţii sociale umane. Cred că dincolo de problema simplă, sex şi iubire sau sex sanitar stă un aspect şi mai interesant de explorat, sexualitatea în sine, multifaţetată şi bogată ca viaţa însăşi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Olga , te salut! :D
    Vad ca ai dat curs sugestiei mele...hehehehehe...
    Ce pot sa scriu?Desi aceasta activitate este condamnata moral de unii , e adorata de altii...Eu fac parte din ultima categorie.Pentru mine , personal , sexul inseamna ,in primul rand dragoste , contopire , sa arzi ca o vapaie si sa te stingi incetisor cu zambetul pe buze...inseamna sa te topesti si sa formezi un singur trup...inseamna uitare dulce de sine , inseamna dor si vapaie , inseamna unire cu inaltul , inseamna sa ajungi cu talpile stelele , :D vorba unui fost iubit de al meu , maior in armata romana , la vremea respectiva... :D Sexul sporadic si de nevoie nu m-a interesat niciodata si nu l-am inteles...am fost "utilizata" din acest punct de vedere , pe vremea cand habar nu aveam ce inseamna sa traiesti din plin actiunea...si am ajuns o persoana rea , frustrata , egoista , invidioasa , barfitoare...o femeie bolnava de sindrom NF...Bine ca a trecut , m-am facut bine , din pacate cu o piedere in viata , au trecut niste ani de lipsa...si cand am reluat activitatea am dat la spate orice urma de moralitate crestina , sa nu fiu inteleasa gresit , nu am facut trotuarul , ci am inceput sa retraiesc ca o femeie , sa am o relatie stabila fara sa fiu recasatorita si sa traiesc in concubinaj , asa cum se spune...Chiar si in aceasta situatie nu m-am gandit s-o iau pe aratura si sa imi insel partenerul...iar atunci cand am simtit ca relatia schioapata , am discutat civilizat si am pus punct relatiei la modul civilizat , normal si am ramas in relatii de prietenie...Nu imi place sa insel , a zbura din floare in floare nu mi se pare o experienta , asa cum unii afirma...experienta o capeti cu timpul , daca vrei si ai ochii , urechile si mintea deschise....daca esti inchis in niste dogme si principii ale altora...devi un frustrat.Ma orpesc aici , nu vreau sa aberez prea tare pe subiect , este lag si se poate dezbate pe marginea lui zile insir.Nu vreau sa provoc si nici sa intru in polemica cu nimeni...tocmai de aceea voi incheia aici cu propria-mi parere si anume : sexul e placere si cum spuneau sustinatorii flower power in anii '60 , "Make love , not war!" :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit şi... atat.. nu-mi pot da cu parerea... la experienta mea... nu cred ca as avea ce spune...:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu sunt tanara...dar hai sa-mi dau cu parerea: NU sexului de ocazie si DA armoniei cu tine insuti si cu partenerul...mi-am dat seama in acesti ani ca dorinta nu trebuie inabusita si asta se poate doar prin ganduri frumoase si prin evitarea amestecarii problemelor intre ele...de fapt toate vin de la cutiuta, inclusiv echilibrul pe care nu multi il cunosc...In rest, pacat ca sunt foarte multe probleme "fabricate"...asta a dus problema sexului in derizoriu sau obsesiv...

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru mine sexul e sex, ceva lipsit de sentiment, de patos, de trairi puternice. Pentru mine a face sex este atunci cand iti inseli partenerul,cand esti un bondar trandav si umbli din floare in floare, cand te eliberezi hormonal, adica te racoresti.
    Insa a face dragoste e ceva sublim pentru mine. Implica sentimente puternice, trairi de nedescris in cuvinte, furnicaturi prin tot corpul, vibratii. Si daca acest act minunat in care sunt implicate 2 trupuri ce ard de dorinta sa se intalneasca, sa se uneasca intr-un tot unitar, sa se contopeasca este completat de un abient pe masura, atunci cuvintele nu-si mai au rostul.
    Nu am facut dragoste/sex ocazional. Am stiu sa-mi dozez foarte bine hormonii. Nu sunt dependenta, dar recunosc ca atunci cand se intampla etrait la cele mai intense cote.
    Legat de ce ati spus dvs. ca a face dragoste de intinereste cu 10 ani, acum realizez de ce copii mei de la dansuri nu m-au crezut cand le-am zis cati ani, crezandu-am mult mai tanara :)), si de ce la 18 ani imi se dadea mereu 28.
    Va pup si va imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tasha, cu cat mai mult cu atat mai bine. Te eliberezi...arzi calorii si te simti bine. Plus ca iti imbunatatesti relatia :)
    P.s: ce emisune? Da-mi detalii te rog si un link ceva, vreau sa te urmaresc. Am ramas in urma :((

    RăspundețiȘtergere
  14. Sexul si dragostea sunt doua lucruri total diferite din punctul meu de vedere. Sunt doua actiuni pe care le facem altfel...si da e important si e bine sa fim sinceri cu noi insine si sa stim cum stau lucrurile cu realitatea sexualitatii noastre si cu blocajele pe aceasta tema!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi permit sa adaug si eu cateva cuvinte , la anii mei abia acum am aflat ce inseamna sa faci sex (dragoste ) , fiecare persoana e unica si are felul ei de a simti si a dori , cred doar ca nu ne putem impreuna unii cu altii asa de pliciseala sau ca efect de intinerire , e ceva mult mai profund pentru altii si mult mai la indemana pentru ceilalti ! Suntem creati diferit si avem nevoi diferite ! Tasha , te inteleg perfect ce spui dar stiu sigur ca daca ai intalni acum dupa o viata persoana pefecta pentru dorintele tale ai merge direct in pat cu el ! Scuze pentru brutalitatea exprimarii , intelege doar ca am vrut sa exprim rapid in cuvinte ca il vei recunoaste , ca toate simturile iti zic ''el e'' , ..chiar daca dupa cativa ani apar ceva probleme , dupa , nimic nu te va face sa crezi ca ai simtit gresit ! Sexul e cea mai profunda exprimare cand se ragasesc cele doua personaje , restul e cautare a implinirii , iar tu ai decis sa astepti nu sa te arunci in patul nimanui ! Asa am facut si eu ! Si a meritat ! Va las , sunt noua aici si nu vreau sa dau lectii , nici nu am experienta nici pregatirea , am trait o viata de frustari si strig si eu aici ...pup !!!

    RăspundețiȘtergere