Blog premiat

vineri, 23 aprilie 2010

Capcanele internetului

Se pare ca aceasta agora numita net incepe sa aiba din ce in ce mai multa cautare,oameni adulti,tineri dar si copii incep sa piarda contactul cu lumea reala refugiindu-se in aceasta lume plina de miraj....ratacesc,fascinati de tot ce tehnica le aduce cu un simplu click in fata ochilor....devenind parte integranta din viata noastra....suntem iritati la culme cand cade reteaua,disperati sunam la compania respectiva,de parca s-ar desprinde ceru'-n doua...si cand spun asta ma refer in primul rand la una dintre reactiile mele in astfel de situatii....pentru ca dragii mei cu parere de rau trebuie sa recunosc ca sunt adicta...nu-mi pot imagina viata fara net.Specialistii spun ca in urmatorul deceniu 30% dintre noi ne vom gasi perechea pe net...ei! dar pana atunci sunt de parere ca relatiile virtuale sunt totusi un teren destul de incert,nisipuri  miscatoare...poti usor cadea prada  dezamagirilor...
Azi tocmai despre aceste capcane as vrea sa discutam...
Pe net e mult mai usor sa minti decat in viata reala,pentru ca nu-ti vede ochii nu-ti aude vocea...web-ul este si nu este o posibilitate de a-l ghici pe cel cu care stai de vorba...e adevarat ca-ti transmite impulsuri care se transforma in adevarate trairi,doresti sa-i auzi vocea...il suni....dar totul este in eter....lipseste mesajul nonverbal care de altfel defineste omul.
Nick-name-urile sunt din cele mai ciudate,nimeni nu-si da numele adevarat,tocmai pentru a-si masca cat mai bine identitatea....daca obtine informatii despre tine si nu esti ceea ce si-a dorit e mai simplu asa sa se piarda in neant...
Multi sunt de parere ca e bine sa te cunosti mai bine,sa nu te arunci  repede la o intalnire reala...eu zic ca-i mai bine...pentru ca doar asa iti dai seama daca are o sansa sa ramana cu tine,altfel te iluzionezi cu imagini idealiste iar cand il intalnesti  in final descoperi ca nu e persoana pe care ti-o doresti alaturi de tine...doar o vedere tridimensionala a lui  iti poate da raspunsul..am o seama de prietene care au trecut prin asta,au ramas dezamagite dupa intalnirea reala,poate ca si ele au dezamagit la randul lor...nu pot sa stiu,stiu doar ca nu mai au curajul sa cunoasca in realitate pe nimeni...
Cuceritorii de pe net sunt in general amatori de prada usoara,cauta femei credule,femei care isi alunga singuratatea dar,vai!!! majoritatea sunt insurati,sau au o relatie de mai multa vreme cu cineva....insa cauta,cauta,cauta divertisment,putini sunt cei care isi doresc o rezonanta sentimentala,o relatie de durata.
Daca ii intrebi de statutul social, prefera sa-ti spuna..."o sa discutam acest aspect la intalnirea reala" sau" e o poveste mai lunga...o sa-ti povestesc cand ne intalnim" iar la intalnire afli ca e insurat pana peste cap,are si copii,sau te minte in continuare ca e despartit ,ca nevasta lui e doar o mobila pentru el...ca nu mai inseamna nimic...ca singuratatea in doi il macina cumplit si  cauta sa-si refaca viata,dar cum poti sa-ti refaci viata cladindu-ti fericirea pe nefericirea acelei femei?
Acum sa nu generalizez,sunt si cazuri fericite...cum e cazul colegilor mei de radio:Cristian si Geanina Lisandru,s-au cunoscut pe net,s-au vazut ,s-au iubit la prima vedere si au ramas impreuna...foarte frumos! dar oare cati au norocul lor?
Sunt  si alte exemple reale de tineri care s-au cunoscut si s-au placut,ba chiar s-au casatorit,asta inseamna ca D-zeu este pretutindeni si se pare ca ne ajuta si prin intermediul netului sa ne gasim partenerul/a de viata...
In ceea ce ma priveste eu am avut cel mai mare castig  pe internet cunoscand o femeie din Italia,ea este pentru mine un inger pe pamant...este sora pe care mi-am dorit-o toata viata...dar pe care D-zeu mi-a adus-o in sfarsit in cale prin intermediul netului .Ca atare consider ca internetul ne poate face rau doar daca nu avem o relatie sincera in primul rand cu D-zeu,daca ne lasam calauziti de glasul lui....el ne va da de stire cand se apropie un pericol de noi...si spun ca totul se rezuma la relatia personala a fiecaruia cu D-zeu...cat il lasa pe fiecare mintea sa insele ,sa minta sau sa se joace cu propria lui viata.
Eu as vrea sa va intreb ceva?
Sa presupunem ca ati cunoscut o persona pe net,persoana respectiva va spune ca e indragostita de dvs. Ce faceti?cum reactionati?credeti vorbele acelei persoane,in contextul in care nu a existat in prealabil o intalnire reala?puteti sa-i spuneti vorbe mari pana la intalnirea" face to face"??Ce faci in cazul in care ai investit mult in acea persoana,ai ridicat-o pe un piedestal si realitatea ti-a spulberat totul?

Sursa foto:
http://esoterism.forumgratuit.

25 de comentarii:

  1. Delicată situație. Mie mi s/a întâmplat să îmi cunosc marea iubirea a vieții pe internet într/un mod neprogramat, nu eram în căutări. Mă tot împiedicam de fotografia lui pe blogurile unde comentam. Am fost tentată de câteva ori să văd cum scrie , dar am tot amânat până într-o zi de 3 mai 2009 când mi-am făcut puțin timp și i-am vizitat blogul. Avea postată în acea zi o poezie, iar eu mă opresc din toate când ochii mei zăresc versuri. dacă era proză și nu mă captiva nu mai reveneam pe acel blog.
    Am citit poezia, am lăsat un cometariu și mi-am văzut de ale mele. După câteva ore primesc pe mail un mesaj de la poseorul blogului. MI/a trebuit ceva timp să îl deschid, mă tot întrebam ce nu i-a convenit de mi-a trimis mail. L-am deschis în cele din urmă și mesajul era unul de mulțumire, așa proceda el cu toți cei care îi vizitau pentru prima dată blogul.
    Apoi, nu am mai trecut pe acolo câteva zile, dar el venea zilnic și îmi lăsa mesaje. Au urmat apoi petreceri virtuale și inevitabilul s-a produs, ne/am îndrăgostit. Nu știam mai nimic unul despre celălalt, ne plăcea cum scriem, ne citeam , dar niciodată nu am sărit ,,calul,, nici eu și nici el.
    A urmat declarația de dragoste pe blogul lui în data de 3 august 2010 și a doua zi întâlnirea. Abia așteptam să ne vedem. Simțeam că va fi foarte bine din toate punctele de vedere și așa a fost. Din acea clipă suntem de nedespărțit și ne iubim la fel de mult. Nu aș mai putea trăi fără el. El fiind Cristian Lisandru, minunea din viața mea.
    A fost un caz fericit și nu regret nimic, absolut nimic. Destinul mi/a scos în cale un om la care nu îndrăzneam să gândesc decât în visele mele cele mai frumoase. Îl iubesc cu toată ființa mea și îi mulțumesc fiindcă există. Este primul om care se gândește mai întâi la mine și apoi la el. Suntem sacul și bucățica aceea ce se numește petic, ne este foarte bine și trecem peste toate intemperiile numite invidie, egoism și dureri provocate de ,,binevoitori.

    Dacă s-ar fi întâmplat să nu se producă acea chimie în momentul întâlnirii i/aș fi spus direct, fără ocolișuri, astfel evitam ulterioarele neînțelegeri.

    Te îmbrățișez cu toată dragostea, draga mea dragă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Tasha,
    n-am fost in aceasta situatie deci nu pot sa-ti dau un raspuns. Insa cred ca iti poti intlalni jumatatea si pe net, de fapt e un fel de club in care incepi sa te cunosti si sa ai afinitati fata de o persoana sau alta. Ce pot sa-ti spun e ca mi-am facut cateva prietene foarte bune care atunci cand am avut nevoie mi-au sarit in ajutor desi in viata reala nu ne-am cunoscut.

    Cred ca un om daca vrea sa-ti ascunda anumite lucruri o face chiar daca locuiti impreuna...chiar si dupa 20 de nu poti spune cat de bine cunosti o persoana....asa incat orice e posibil.
    Noroc la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Personajele sunt ca într-o carte pe care o citiţi...
    Unele vă plac, altele nu...
    Dar...dintre toţi...numai Toma a verificat...
    so: sorele mai are uneori dinţi...
    verificaţi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Olga , ai deschis un subiect in care fiecare va scrie din propriile experiente legate de world wide web...Nu se poate generaliza in acest caz , pentru ca fiecare a simtit in felul lui legatura sau legaturile pe care le-a creeat pe internet , via chat sau messenger sau site-uri de socializare...
    Vorbind din experienta mea , pot spune ca sunt , poate , printre putinele persoane entuziasmate de aparitia internetului in Romania..Am avut si eu dezamagirile mele pe www , insa am cautat sa le gestionez cum am putut mai bine si sa am curajul sa accept ca nimeni nu-i perfect si ca in lumea virtuala ,in general , oameni sunt asa cum isi doresc sa fie in viata reala.Si aici vin tot cu exemplul despre mine...pe net sunt o persoana de-o exuberanta dusa la extrem , pe cand in real imi e teama de ridicol sa fiu astfel , sunt mai moderata si pana nu imi dau seama ca in real sunt acceptatat asa cum sunt eu , nu pot deveni exuberanta , asa cum internetul imi ofera sansa.Sunt o persoana optimista si am luat din om partile pune , am pus intai frumosul si binele inainte...si tocmai de aici vin anume dezamagiri ale mele.Dar viata merge mai departe , de ce sa stam tristi , cand e asa de scurta?Si uite asa , datorita internetului , pot sa ma socotesc printre fericitii ce au avut o a doua sansa...si spun , asa cum imi place , ca internetul m-a urcat pe un tzunami al vietii ,val ce s-a spart taman la Timisoara , in brate la Marius...si e bine , e tare bine...Si tot datorita internetului am avut sansa sa cunosc doi oameni simpatici , de dincolo de Atlantic ,pe care i-am cunoscut pe chat in 1999 si apoi , live , in 2006...si cu care patrez legatura...Si ei sunt numai un exemplu , caci datorita internetului am prieteni extraordinari in viata reala , acei prieteni despre care tot spun eu ca exista , acei prieteni cu care nu vorbesti o saptamana,doua , trei...poate mai mult de o luna si atunci cand ii suni ai senzatia ca te-ai despartit de ei cu 10 minute in urma.Internetul e un mod tehnologic in pas cu stiinta ce iti ofera posibilitatea de a tine legatura cu cei dragi , acolo unde telefonul ,poate , nu face fata , in schimb exista internet...asta e unul din paradoxurile zilelor noastre...
    Asa ca atunci cand Alexander Graham Bell a inventat telefonul si lumea era reticenta ,tot asa si acum...oamenii isi pun intrebari si au dileme in fata internetului...Aminteste-ti ce se spune despre cipul de pe pasaport , cel pentru o mai buna evidenta a persoanelor...ca e numarul fiarei si aberatii de astea si peste vreo 20 de ani , si cei ce spun acum asa vor avea pasapoarte biometrice , ca asa va fi regula si nimeni nu va muri din asta...
    Apreciez aceasta descoperire a tehnologiei...imi place , o utilizez cu drag , insa nu pot spune ca fara internet am sa mor....nicicum...Eu nu sun la distribuitor cand pica reteaua-ala e Marius :D , nu injur cand nu merge-decat daca e ceva musai stringent de trimis , nu ma dau de ceasul mortii daca nu-mi citesc mailurile zilnic....Da , o fac , atunci cand nu am ce face...decat statul degeaba , mai bine informatia pe internet...mi se pare echitabil.Ar fi frumos sa citesc o carte , dar n-am si nu dau 30-60 de lei pe una , mi se pare jaf la drumul mare....ar fi frumos sa vad un film...dar nici acolo nu dau bani...ca pot vedea acasa....asa ca abia astept sa ies in aer , in natura...prefer asta internetului...
    Gata , ma opresc...sa ai un weekend frumos si bafta la emisiune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nelu de la Brasov23 aprilie 2010 la 10:39

    Da, Draga mea Tasha,
    un subiect extrem de important si cu o intindere foarte vasta pe mai multe directii.
    Este foarte adevarat, aparitia internetului, a modificat foarte mult OMENIREA.
    Este la fel de adevarat, ca actualmente, este foarte greu de a exista fara internet, insa totusi cred ca trebuie sa diferentiem toate aspectele.... in functie de domeniul de interes spre care dirijam discutia.
    In subiectul de fata,, se doreste a discuta despre efectele internetului,`` + ori - ``,in a cunoaste si forma o relatie....
    Ca si ceilalti, am avut ocazia sa CUNOSC si eu diverse persoane, pe internet. Fata de unele a existat atractie, fata de altele, NU.
    In urma unui esec, dupa inceperea unei relatii, cu o persoana de pe internet, am AVUT FERICITA OCAZIE, sa apara in viata mea, persoana pe care, sunt ABSOLUT SIGUR ca o asteptam.
    Insa gandindu-ma in trecut, nu prea mai doream sa `` INCERC DIN NOU ``o astfel de legatura, insa PERSOANA respectiva, prin insusi modul sau de a fi, a reusit sa ma convinga de faptul ca merita sa O CUNOSC si SA INCERCAM CEVA.
    Acel mod de a fi al respectivei persoane, MI-A CASTIGAT INIMA si SUFLETUL, simtind acea chemare catre IUBIRE.
    Am acceptat cu greu sa purtam cate o conversatie, care apoi s-a prelungit la foarte multe ore de conversatii telefonice, si in acest mod AM REALIZAT ca INTRADEVAR O IUBESC, chiar daca nu ne cunosteam decat VIRTUAL.... si chiar imi facea placere sa spun de foarte multe ori aceste cuvinte TE IUBESC ... pe care nu le regret si nu le retractez.

    Nelu de la Brasov
    Va urma
    Am hotarat sa ne intalnim, drept pentru care am luat decizia de a merge in localitatea unde locuia, ILUZIA MEA VIRTUALA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu fac parte din ăia 30% pe care i-ai numit, Olga. Fericiţi, îmbarcaţi într-o aventură norocoasă şi smulşi pe neaşteptate din cotidian. Asta în privinţa experienţei personale. Altfel, pentru mine Internetul e cea mai mare şi mai accesibilă bibliotecă din lume, iar pentru meseria mea, e vital. Nu doar că îmi uşurează facilitatea de acces la informaţii, dar îmi şi permite să lucrez cu clienţii mei. Fără Internet, ar fi trebuit să-mi schimb nu doar reşedinţa, ci şi meseria şi asta nu mi-ar fi convenit, fiindcă orice s-ar spune, redacţia şi traducerea de documentare e o meserie grea, migăloasă, dar care-ţi instilează o dependenţă extraordinară. Îţi urez o zi frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nelu de la Brasov23 aprilie 2010 la 10:59

    Dupa zecile de ore de conversatie NON STOP, zile si nopti, petrecute alaturi de aceasta fiinta, cuvinte frumoase rostite de o parte si de cealalta, a venit si clipa mult asteptata.... INTALNIREA !!!
    Pentru mine a fost o senzatie, cum doar in tinerete am mai simtit.
    Am fost impreuna 2 ( doua ) zile, care as fi dorit sa nu se termine. In sfarsit puteam sa mangai si sa privesc, IN MOD REAL, persoana DRAGA DIN VIATA MEA.
    Insa ca orice ILUZIE, ( Chiar daca este tinuta intr-o CUTIUTA sau in alta parte ) minunea nu tine mult, iar la reintoarcerea mea in Brasov, PRIMESC VESTEA DEZASTRUOASA.....
    Ca cele doua zile, nu au fost decat parte integranta DINTR-UN JOC ABSURD, in care protagonisti erau SUFLETUL MEU si SUFLETUL EI, ca totul nu a fost decat ~~ CEVA, PRESARAT CU MINCIUNI FRUMOASE ~~.
    Au urmat momente extrem de neplacute pentru SUFLETUL MEU, si o schimbare TOTALA a relatiei noastre.
    Intre timp, am incercat sa aflu MOTIVATIILE care au stat la baza NEPLACUTEI DECIZII A IUBITEI MELE VIRTUALE.... insa, din nou aceleasi MINCIUNI FRUMOASE, asa cum s-a discutat in subiectele precedente.
    Era normal sa aflu ceea ce era de aflat, sa fac tot ce imi sta in putere, sa fiu alaturi de aceasta FIINTA caruia doream SA MA DEDIC TOTAL, insa PANA IN PREZENT, ILUZIA MEA RAMANE RECE SI TACUTA...
    Dupa ce am cunoscut-o si personal, SUFLETUL meu s-a incarcat cu si mai multa DORINTA de a o pastra langa INIMA MEA PE VECI....
    Dar, cine este aceasta FIINTA DRAGA MIE, care a reusit intr-un scurt timp, sa ma faca sa renasc din cenusa, sa imi doresc sa traiesc DOAR PENTRU EA.

    Nelu de la Brasov
    Va urma....

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi place să privesc netul ca pe o pădure - nu neapărat ca pe o junglă. O pădure cu multe poteci, o pădure în care fiecare site - copac - spune o poveste. Mai mult sau mai puţin frumoasă. E drept că în această pădure îşi fac veacul şi destui prădători, iar dacă nu eşti atent poţi cădea în plasa întinsă de ei. Eu am descoperit partea frumoasă a netului. Iubirea mea cea mare a venit de aici, dintr-o poiană frumoasă în care un suflet cald, sufletul Geaninei, aştepta să fie ţinut în palme... Acum mergem împreună şi prin lumea reală, nu numai prin cea virtuală,iar fiecare zi este o poveste...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nelu de la Brasov23 aprilie 2010 la 11:40

    Permite-ti sa o prezint cu mare BUCURIE si DRAG, aceasta este OLGA MORAR alias Tasha, din Satu Mare.....
    Fiinta care a reusit sa imi trezeasca FIORII si SENTIMENTELE CELE MAI PLACUTE. FIINTA pentru care mi-as da si viata,Singura FIINTA pentru care merita sa mai exist si sa iubesc.
    ``Dragostea este un sentiment complex al carui factor esential este duiosia. In dragoste exista un sentiment de slabiciune, o dorinta de a proteja, un imbold de a face bine si de a procura placere - o lipsa de egoism sau in orice caz un egoism bine ascuns.``
    Atat eu cat si Olguta, suntem la o varsta la care ar trebui sa fim mai lucizi, sa traim in realitate nu DOAR IN MODUL VIRTUAL... Sa fIM SINCERI UNUL CU CELALALT, indiferent de situatie, sa vedem si sa intelegem intradevar problemele vietii, intr-un mod mai limpede... Daca primim iubire sa oferim iubire...
    Pe aceasta cale, doresc sa-i transmit Ingerului meu, OLGA MORAR, ca nu imi retrag nimic din afirmatiile pline de sentiment, ca O IUBESC ENORM pentru multe aspecte ale sale, ca o rog sa imi spuna ca unui PRIETEN ADEVARAT, care este motivatia ta sa poti afirma.... ~~~ tasha spunea...
    Nelu, cand realia nu-ti ofera ceea ce astepti, n-ai de ales, te multumesti cu virtualia, decat nimic, e totusi o solutie ! ``, Nu cred ca ar putea exista ceva ce ti-ai dorii si care nu se poate afla si darui, FIINTEI MELE SCUMPE SI DRAGI...
    Te Iubesc OLGA MORAR, dar TREBUIE CA SI TU sA ACCEPTI IUBIREA, SA NU TE RETRAGI IN COCHILIA TA CU ILUZII< CI SA INFRUNTI REALITATEA VIETII< ASA CUM ESTE EA..
    TE IUBESC si TE DORESC IN VIATA MEA, asta este O REALITATE, nu O ILUZIE TRECATOARE...SI IMI CUNOSTI SENTIMENTELE >>>> FOARTE BINE>>>> TE ASTEPT INGERASUL MEU DRAG ! :-) Te astept sa deschizi Portile sufletului TAU, sa intru si sa arunc tot ceea ce te-a facut sa te inchizi in CUTIUTA CU ILUZII , din VIRTUALIA... Sa te scot in lumea REALA si sa ne IUBIM !!!! TE DORESC SI TE ASTEPT....Esti viata mea...

    Nelu de la Brasov

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea Tasha , foarte frumoasa povestea vostra de iubire , m-a impresionat pana la lacrimi .As fi dorit sa aiba un final fericit dar se pare ca e o noua dovada ca virtualul nu se potriveste mereu cu realul. Iti doresc sa-l gasesti pe cel adevarat si sa nu-ti fie tema sa iubesti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa cum bine cunosti draga OLGUTA,I.T.-ul si implicit INTERNETUL, pentru mine reprezinta MULT DE TOT, insa niciodata nu as RENUNTA LA LUMEA REALA in care traiesc, pentru a ma adancii in HATISURILE LUMII VIRTUALE, si `` PENTRU A UITA ANUMITE DEZILUZII DIN LUMEA REALA ``.
    Trebuie sa stim foarte bine, ceea ce ne dorim de la cel de langa noi insa sa stim si ce ar dorii jumatatea cealalta de la noi...
    Fara sacrificiul de a ne cunoaste pe NOI si pe cel cu care ne dorim, ``` sa imbatranim frumos si fericiti ```, nu vom cunoaste ADEVARATA FATA A DRAGOSTEI...
    Niciodata nu trebuie sa ne fie RUSINE, sa spunem, IUBITULUI, IUBITEI, ```` TE IUBESC ```` atata timp cat ne dorim sa oferim si sa primim IUBIRE....
    Atata timp cat ne gandim doar la PROPRIA NOASTRA FERICIRE, fara a lua in calcul si FERICIREA JUMATATII NOASTRE, asteptand sa apara CEA MAI FRUMOASA ILUZIE, VIATA REALA ni se pare foarte grea si complicata, incet, incet retragandu-ne in ABISSUL VIRTUAL, de unde nu mai avem scapare, dorind SA VISAM incontinuu, uitand sa IUBIM CU ADEVARAT.....
    Viata Virtuala, trebuie sa fie doar un impuls, pentru a gasi in VIATA REALA ceea ce AM VISAT in Virtualia... Sa iubesti si sa fi iubit in Viata Reala, este extraordinar, pentru ca stii ca este adevarat, si nu vei suferii ca atunci cand te trezesti DINTR_UN VIS FRUMOS CU PRINTI SI DOMNITE DE POVESTE.....
    Oricat ar fi de ~~ interesanta ~~ trairea in virtual, adevarata si cea mai frumoasa DRAGOSTE o gasesti IN VIATA REALA...

    Nelu din Brasov

    Va urma...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca situatiile difera de obicei...Sincera sa fiu detestam oamenii care isi ascund identitatea sub un nume fals, dar cred ca pe unii dintre noi frica de deziluzii ii determina sa faca acest lucru.
    Ce mai, si in virtual ca si in viata sunt oameni si neoameni. Am mai spus asta si pe blogul meu si-mi sustin parerea.
    Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te binecuvanteze draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nelu de la Brasov23 aprilie 2010 la 13:34

    Prima iubire este de fiecare data cand ne indragostim...Iubirea virtuala: o simpla joaca sau inceputul unei relatii reale?
    Discutam fara niciun fel de inhibitii si poate pentru unele dintre noi sentimentele sunt mult mai bine exprimate in scris decat daca am fi fata in fata cu persoana respectiva.
    Mult mai usor ii trimtiem online un sarut decat am putea sa o facem in realitate.
    Ne place si ne atrage misterul, necunoscutul si ne facem in minte un portret robot al celui pe care il stim doar dupa un nume virtual.
    Apelam la internet pentru gasirea perechii de suflet intr-un numar din ce in ce mai mare. Intr-un fel este un lucru pozitiv pentru ca si sansele de a intalni pe cineva cresc.
    Unele persoane se si casatoresc insa nu toti avem norocul sa ne intalnim iubirea pe net. Ce se intampla cu asa zisa relatie daca acea comunicare excelenta existenta online dispare brusc in momentul intalnirii?
    Toate iluziile, visele pentru o viitoare relatie sunt brusc distruse. Simti ca il iubesti pe cel pe care l-ai cunoscut prin intermediul cuvintelor si nu pe cel pe care il ai in fata ta. Barbatul extrem de indraznet de pe net se poate dovedi o persoana opusa asteptarilor tale.

    Nelu de la Brasov
    Va urma....

    RăspundețiȘtergere
  14. IUBIREA MEA VIRTUALA

    astazi te-am cautat,dar nu am gasit decat amaraciune...si plang...si plang pana cand lacrimile mele vor seca....iar tu....esti o iluzie ce-mi prelungeste agonia...in zadar te-as cauta prin gradina de trandafiri doborati de gerul sufletului meu....totul e negru si intunecat ,iar tu IUBIREA MEA VIRTUALA ai cladit in sufletul meu ceva...sa fiu cu tine pt.totdeauna,caci tu dragostea mea vei veni prea tarziu sa incalzesti gradina mea cu trandafiri inghetati...si plang..si plang ca nu mai am rabdare sa intalnesc soarele de ieri care ma incalzea si-mi dezgheta simturile pt a-ti spune cat de mult TE IUBESC IUBIREA MEA VIRTUALA!
    Iti multumesc tu ,DRAGOSTEA MEA,TU ce mi-ai cladit pe zapada inghetata a sufletului meu inghetat,cararea de trandafiri care mi-au insufletit simturile,de a ma calauzi spre tine...si totusi,inca ratacesc in acest labirint al iubirii...simt ca te iubesc atat de mult,pana la clipa in care vom ajunge la capatul cararii inguste in care nu vom putea incapea amandoi...si-atunci nu voi mai avea altceva de facut decat sa ma imbat cu iluzia fericirii de a te cauta in zadar....
    ....te-am cautat 1000 de vieti...si inca nu te-am gasit...am cutreierat munti, urcand pe creste inalte...si ajungand in varf incercam sa privesc in negru si opac al noptii crestate de un fulger infiorator,al carei vartej de intuneric imi zambea hain ca tu ai plecat ,nelasandu-mi decat durerea infinita...si zambetul ei hidos ca nu te voi mai intalni niciodata...acel zambet care ma va amagi si ma va ucide!....vei ramane aceeasi IUBIRE VIRTUALA care ma va calauzi pana la
    acea cale ingusta,improscata de ploaia de rubism,zarea sangeroasa a sufletului meu inghetat pe care intunericul n-o cicatrizeaza inca...
    ...oare tu, DRAGOSTEA MEA,VEI MAI APUCA SA-MI DEZGHETI SIMTURILE PE CARE TU MI LE-AI HRANIT DE CAND ?NU CRED CFA VEI MAI APUCA ACEA CLIPA,CACI MA VEI GASI INGHETAT IN ACEEASI GRADINA DE TRANDAFIRI LA FEL DE INGHETATI CA SI MINE!...insa,TU REGINA MEA VIRTUALA,cred ca prin sarutul tau fierbinte vei trezi la viata gradina mea cu trandafiri inghetati odata cu mine...
    ....insa noaptea se asterne in sufletul meu inghetat si voi privi neclintit si neputincios la acea femeie virtuala care va plange neputincioasa la capataiul meu...
    ....iar eu voi zambi fericit ca am trait pana atunci iluzia iubirii in rastimp,ca acel chip minunat m-a iubit si m-a plans cu disperare,pana cand chipul negru si opac al intunericului mi-a ranjit, nelasandu-mi decat deznadejsea si disperarea ca nu te voi mai vedea niciodata!
    Iar acum,in intuneric... plang... plang... si iarasi plang, caci nu vei mai veni sa mai topesti gheata din inima mea... iar eu voi ramane acelasi gradinar inghetat de-atata vreme: NEPUTINCIOS SI RECE!

    TE IUBESC PREAIUBITA MEA VIRTUALA! IARTA-MI IUBIREA!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nelu de la Brasov23 aprilie 2010 la 13:56

    Nicolae Volenti
    În neantul...

    În neantul de apururi te aflai așa de bine
    Cofundat în vecinicie rece și nesimțitor
    Nici plăcere-nșelătoare care trece precum vine
    Nici durere nemiloasă cu-al ei zbucium zdrobitor.

    Și-ntr-o zi pe-această lume te-au adus fără de voie
    Întrupându-te din lumea fericitei neființi,
    Și-ai venit, nevinovatul, la povară și nevoie
    Să-mplinești pedeapsa vieței moștenită din părinți.

    Pentru ce? Pentru ca însuți s-aduci pe-alții după tine
    Și ei tot așa să facă pân-la cel din urmă rând
    Chin din chin să se reverse peste VALEA DE SUSPINE,
    Și-astfel să se vecinicească suferința pe pământ!
    ***********************************************
    Boris Pasternak

    Grea cruce sa iubesti pe unii...

    Grea cruce sa iubesti pe unii.
    Dar tu - ce simpla! De-nteleg
    Secretul frumusetii tale,
    Enigma vietii o dezleg.

    S-aude, primavara, fosnet
    De adevaruri, cum razbat.
    Ca aerul îti e-ntelesul,
    Ca el de dezinteresat.

    Freamatul viselor s-aude
    Atunci - si parca le si vezi.
    În rândul marilor temeiuri,
    Tu, precum aerul, te-asezi.

    Usor e: te trezesti, din suflet
    Zvârli pleava vorbei, vechi cusururi,
    Curat s-o duci de-aici-naite,
    Sa nu te mai mânjesti de-a pururi.
    ***********************************************
    Celei asteptate

    Tu ce ma faci sa cânt si sa visez acuma,

    Eu vad ca esti departe, si poate n'ai sa vii...
    Si cine esti, eu nu stiu, cum cine sunt, nu stii;
    Dar simt ca esti frumoasa, ca ochi albastri ai,
    Ca porti ceva în tine din rozele de Mai,
    Tu, care esti departe - si poate n'ai sa vii...

    ... Si cine stie? Poate e visul meu de vina,
    Caci el îti dete viata, si doar în el traesti,
    Tu, care azi nu esti -
    Si poate nici odata aevea n'ai sa fii...

    Dar eu visez - si visul aripile-si întinde,
    Dar eu visez - si visul din nou mai mult s'aprinde,
    - Chiar daca vei ramâne un dor neîmplinit,
    Tu, care nu esti astazi, si poate n'ai sa fii
    Ori esti, - dar prea departe, si pururi n'ai sa vii.

    Cu mult DRAG, pentru Tasha !

    RăspundețiȘtergere
  16. Nelu de la Brasov23 aprilie 2010 la 15:18

    A S Puskin
    Eu te-am iubit...

    Eu te-am iubit si poate ca iubirea
    În suflet înca nu s-a stins de tot;
    Dar nici neliniste si nici tristete
    Ea nu îti va mai da, asa socot.
    Fara cuvinte te-am iubit, fara nadejde,
    De gelozie, de sfiala chinuit.
    Dea Domnul sa mai fii cîndva iubita
    Asa adînc, asa gingas cum te-am iubit.

    **********************************************

    Veronica Porumbacu
    Vor trece ani

    Nici cupele de-argint nu-mi plac,
    nici auritele pocale,
    ci dintre toate cel mai drag
    imi e causul palmei tale.

    Vor trece ani. Si-nnoitoare,
    cu-aceeasi dragoste de fata,
    voi bea din palma ta, de care
    n-am sa ma satur niciodata.

    Pe-acelasi drum, ca la-nceput
    vom dogori mereu la fata.
    Si-ntaia brazda-am sa-ti sarut
    pe-obrazul insemnat de viata !

    Dar daca, in aceeasi zi,
    mi-ai da sa beau din mari pocale,
    eu, dintre toate, m-as opri
    tot la causul palmei tale.

    *********************************************
    Cand moartea imi va spune
    Sa parasesc pamantul
    Cand pentru mine zile
    Nu vor mai exista
    Cand oameni fara mila
    Imi vor sapa mormantul
    Atunci dar nici atunci
    Eu nu te voi uita
    **********************************************

    Cu mult Drag....

    Va urma....

    RăspundețiȘtergere
  17. Nelu de la Brasov23 aprilie 2010 la 15:20

    Nu-mi lua iubirea – Valeria Pintea

    De ce plang, Doamne? Ca am sufletul plin
    De dragoste, de dor si de credinta?
    Cum as putea eu, Doamne, sa spun ca e un chin
    Sa simt tot ce mi-ai dat? Iti port recunostinta!

    Mi-ai dat iubire si speranta in destin,
    Mi-ai dat credinta pentru-o-ntreaga viata.
    Cum as putea sa plang ca am sufletul plin?
    Cad in genunchi plecandu-mi a mea fata.

    Si-Ti multumesc, Doamne si Te implor acum,
    Sa nu imi iei nimic din tot ce Tu mi-ai dat
    Si chiar dac-am sa plang in lungul vietii drum,
    Sa nu-mi consideri plansul ca pe un greu pacat.

    Si-Ti multumesc pentru ca, Tu, imi esti
    Tot sprijinul, tot reazemul din viata;
    De rele, Doamne, Te rog sa ma feresti
    Si da-mi iubire, si da-mi, Te rog, speranta.

    Iubire pentru oameni, speranta-n vesnicie,
    Da-mi linistea de care am nevoie,
    Fereste-ma, Doamne, de ispita si prostie
    Si lasa-ma sa cred, Te rog, Doamne, da-mi voie.

    Sa sper si sa cred in dragostea si-n mila Ta,
    Sa simt ca nu e vis speranta pe pamant
    Si ia-mi, Te rog, viata si fa ce vrei cu ea,
    Dar nu-mi lua iubirea, e tot ce am mai sfant.


    Cu mlt Drag si Respect.....
    Nelu de la Brasov

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt printre cei fericiti, care si-au gasit iubirea...s-a intamplat ca prin intermediul internetului sa se petreaca asta.Eram o mama singura, cu un baietel de 8 luni cand ne-am descoperit.Nu cautam nimic, nici macar nu imi imaginam ca iubirea era atat de aproape de mine.Dupa cateva luni de tatonari,am prins curaj si am acceptat sa ne intalnim.Ce a urmat apoi, e parca desprins dintr-o poveste...Am alaturi un om remarcabil, pe care il iubesc si il respect cu toata fiinta mea, un om al carui scop unic este sa ma vada fericita, un om care-mi ghiceste cele mai ascunse dorinte si face tot posibilul sa mi le indeplineasca,un om minunat care stie sa-mi fie barbat iubitor plin de pasiune, prieten devotat, copil adorabil, tata protector...

    RăspundețiȘtergere
  19. ai spus un mare adevar,referitor la net,draga tasha!eu ,personal,nu sunt o impatimita a netului dar sunt bucuroasa si in acelasi timp,binecuvantata,ca prin intermediul lui,mi-am gasit multe prietene.chiar daca au 20-25ani in fata mea,imi sunt ft dragi si le respect.simt ca le cunosc de-o viata!fiind departe de tara ,neavand prietene aici,in grecia,ele m-au ajutat mult si pt asta le voi multumi mereu.stiu ca nu ma vor dezamagi niciodata ...de aceea le iubesc sincer pt ca stiu ca ma pot baza pe ele....tepup tasha si multa bafta cu emisiunea.clau si eu te asc zilnic.o zi mununata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  20. stimate domn Nelu,sper sa aveti noroc in dragoste si sa vi se implineasca visul de a fi cu pers iubita!se vede ca iubiti sincer....sunteti un sensibil!eu am 34ani si sunt casatorita de 14ani cu un om minunat care ma iubeste ft mult.va doresc si dvoastra si Tashei,acelasi lucru,din tot sufletul.ce poate fii mai frumos pe lume decat sa iubesti si sa fii iubit?NIMIC!daca nu ne-am hrani cu iubire,cu sperante,cu vise....cum ar fii viata noastra?o seara superba sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte interesant acest subiect din care fac si eu parte. Realitatea virtuala este pentru mine un spatiu fascinant, uneori mai real decat viata in lumea materiala. In virtual am cunoscut-o pe cea mai fascinanta si contradictorie fata din tot ce stiu, si sper sa mai cunosc si altele. Dar nu-mi doresc sa trec in viata reala, lumea virtuala in care ma adancesc cu bucurie ... cu nume real, ca si cu diverse pseudonime ...

    RăspundețiȘtergere
  22. GEANINA ,FRUMOASA POVESTEA VOASTRA!
    va ador!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  23. Doctore,virtualul e facinant,adevrat,uneori chiar ti-e frica sa-l intalnesti pe cel care iti inspira asa frumoase sentimente in virtual,tocmai pentru a nu te dezamagi...

    RăspundețiȘtergere
  24. Alinuto,multumesc mult pentru gandurile bune!pupicei satmareni!

    RăspundețiȘtergere
  25. m-da , sint si eu in aceeasi situatie m, si nu ne-am vazut in viata reala , e imposibil ... atit de mult sufer ...

    RăspundețiȘtergere