Blog premiat

miercuri, 28 aprilie 2010

Calatoriile

Dragii mei se apropie cu pasi repezi vara...si cum in general concediile sunt luate de majoritatea dintre noi in acest anotimp...stau sa ma intreb incotro  s-o iau?si vreau sa va intreb si pe voi dragii mei daca aveti deja planuri de vacanta...pentru ca nu-i asa chiar si o simpla schimbare de peisaj ne face mai usori,ne debarasam de problemele cotidiene si parca ne simtim dintr-o data mai degajati, imi amintesc pe vremuri cand plecam in concediu cu sotul meu aveam o intelegere pe care o respectam chiar cu riscul de "a-mi musca limba" uneori,pentru ca era litera de lege - in concediu nu aveam voie sa ne suparam.....ca atare nu ne spuneam nicio vorbulita care ne-ar atinge sufletul....era minunat! reveneam acasa cu adevarat reconfortati...relaxati si incarcati cu energie pozitiva.Evident ca pe vremea ceausista nu prea am avut cum sa iesim peste hotare,dar imediat dupa revolutie am realizat ca lumea in care traim este fascinanta,sunt locuri  pe care e chiar pacat in aceasta viata sa nu le vedem,o lume  pe care eu o credeam posibila doar in basme...farmecul fiecarei calatorii este uneori insasi faptul ca te expune la nepravazut...se intamapla sa ai experiente prin care te cunosti mai bine, sau sa-ti dai seama cate lucruri inutile adunam o viata intrega cand de fapt  acestea sunt irelevante si neesentiale,am vazut in tari dezvoltate oameni fericiti,oameni care nu se straduiau ca noi romanii sa munceasca o viata intrega sa devina robii caselor  ci casa era sclava lor,o plateau cu bani putini adica cu rate  rezonabile astfel incat isi permiteau concedii unde le trecea prin minte...i-am admirat si mi-am promis  din acel moment ca asta voi face si eu...pentru ca nu avem zece vieti decat una....si merita traita asa cum o vrem noi!
Marturisesc sincer ca mi s-a intamplat sa pornesc la drum in concediu,fara sa am o tinta anume,ne-am zis asa:ne oprim unde ne place si stam cat ne place...si poate ca acele concedii au fost cele mai reusite...dar,am  recurs si la agentii de turism,sunt excursii  care chiar merita facute ,pachete promotionale care iti surad la tot pasul....
Astept sugestii din partea voastra,locuri care le-ati vazut si v-au placut in mod special,locuri care merita  cautate,vor fi poate idei pentru ascultatorii emisiunii mele de maine....asadar,eu raman in asteptarea lor,multumindu-va anticipat pentru comentarii!

Edit later:
imaginile sunt de la San Marino,stat in stat,un loc care merita vazut cu siguranta,chiar daca este un loc foarte cautat de turisti ,preturile sunt acceptabile...mie una mi-a placut foarte mult,parca m-am simtit teleportata in timp.

14 comentarii:

  1. ohhhooooooooo
    daca ar fi dupa mine mereu as umblaaaaa....pesteeee tottttt....


    noi o sa mergem cu colegii mei in Bulgaria pe 28 mai...inainte de licenta:)):)). Nu e cine stie ce, dar pentru noi, cu buzunar de studenti e o chestie:P si in plus abia astept...

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos, foarte frumos. Eu am planificată o excursie în Italia mai spre sfârşitul anului dar nu ştiu ce şanse voi avea. Am un loc de muncă fără egal şi suntem obligaţi să ne luăm în fiecare lună două trei zile de concediu. Deja vreo 12 zile s-au dus...

    RăspundețiȘtergere
  3. Offf! ce frumos!
    Daa,imi amintesc ca in tinerete am fost si eu la Costinesti ,de acolo am plecat intr- o excursie la bulgari,Golful Balcic mi-a placut foarte tare,e plin de legende,legende care mi-au facut pielea ca de gaina...Castelul reginei Maria,Gradina Botanica,minunata gradina cu cactusi,m-au fascinat...am si acum pozele de atunci,marea e fantastica acolo,o sa-ti placa draga mea Monica...o sa vrei sa mai revii,asa cum am vrut si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adrian,stiu cum e...am lucrat 20 de ani la Muzeul Tarii Oasului,iar vara din pacate nu prea puteam lua concedii,pentru ca eram foarte cautati,cu mare indulgenta directorul ne aproba doua saptamani in sezonul estival,asta in cazul cand plecam peste hotare...Cum sotul meu D-zeu sa-l ierte era politist ,trebuia sa-si ia intreg concediul,ramanea acasa in restul perioadei...mda,asta e!
    Italia imi place foarte tare!!!
    Anul trecut am fost de trei ori!sper sa merg de trei ori si in acest an....:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos subiect ,ne faci sa ne amintim clipele frumoase din viata . Un concediu este mereu o amintire placuta cand nu duci grija zilei de maine , stai si savurezi clipa.Acum voi spune cum zicea tatal meu "Doamne bine era inainte ", in primul rand eram tineri si nu era an fara sa mergem in concediu de obcei cu un bilet BTT cumparat pe bani marunti dar eram foarte fericiti.Dupa '90 am colindata pot sa spun toata Europa , am descoperit alta lume , alta civilizatie , multe , multe frumuseti , hrana suflteasca care dupa parerea mea este adevarata bogatie pe care o luam cu noi . Va recomand sa nu lasati anii sa treaca fara concediu . Stiu ca situatia actuala nu-i usoara mai ales pentru tineri, dar va rog lasati grijile , traiti clipa macar odata pe an !

    RăspundețiȘtergere
  6. Olga...ai colindat ceva , nu gluma :)...noi suntem mai casnici , ca sa spun asa...nu am iesit toti 4 decat o singura data , pana la Szeged si atat ,ca in 3 doar eu si copiii , prin agentie , cum sti , am mers anul trecut si a fost prima si ultima data...Anul asta e olecuta mai deosebit decat normalul nostru...in sensul ca inca nu stiu daca vom merge pe undeva...Concediile s-au mutat in totalitate in Septembrie si inca sta sub semnul intrebarii o eventual plecare a noastra catre relaxare , la inceput lui Septembrie...Mai dezbatem , mai vedem...inca nu am stabilit nimic precis.Oricum , am zis ca ne stabilim cu tabara in Medias si luam roata pe o raza de maxim 100 km tot ce se poate vizita imprejurul localitatii...Asa ca nu stiu sigur daca ne vom cunoaste aceasta vara , din pacate! :|
    Te pup si iti doresc o zi formidabila!

    RăspundețiȘtergere
  7. Leni,stiu ca voi ati colindat lumea,o faceti si in continuare,nu pot decat sa va felicit!
    Si eu asta fac...ma bucur in continuare de locuri noi,locuri noi pentru mine evident,dar care merita sa le vad...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ana-Maria,ma intristezi,as fi vrut sa va cunosc in aceasta vara,ei dar cine stie?! poate ma duc eu la Timisoara ca oricum nasa mea de botez e stabilita acolo...si cine stie?ne vom intalni macar la o cafea...iar la anul ramane invitatia valabila!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mergeţi într-un loc în care nu aţi mai fost!
    Acum , opţiunea de mare sau munte vă aparţie...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cataline,asa fac...de obicei aleg un loc pe care nu l-am mai cautat,tocmai din dorinta de a cuprinde cat mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. Orice călătorie este încărcată de un farmec aparte, chiar dacă este mai lungă sau mai scurtă. Oamenii vor să călătorească din cele mai vechi timpuri, să vadă cu ochii lor, să simtă cu toată fiin?a lor drumul. Numai drumul e interesant - apropo de o melodie veche ?i frumoasă care se cânta prin Cenclul Flacăra...

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumoase imaginile, dar si experientele din calatoriile tale interesante de luat ca exemplu.Am retinut: sa nu ne suparam in concediu...Da asa este. Imbratisari draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dap,Olga...din pacate nu intotdeauna potriveala de acasa e la fel cu cea din targ... :(
    Cu drag imi doresc sa ne intalnim si necunoscute sunt caile vietii...si nu aduce anul ce aduce ceasul si nu se stie niciodata...Eu sunt sigura ca ne vom inatlni vreodata , indiferent unde si cum si vom sta la un pahar de vorbe si o cafea... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nelu de la Brasov28 aprilie 2010 la 17:54

    dintimisoara, ca de obicei un suflet...nemarginit de generos... satu Mare - Timisoara, nu este o distanta atat de mare...
    Multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere