Blog premiat

luni, 9 mai 2016

Cine am fi noi fara sensibilitate?

     

     Ieri a fost o zi speciala pentru mine, am primit multe ganduri frumoase, multe daruri virtuale, dar si reale si m-am simtit cu adevarat iubita, am realizat ca noi femeile suntem florile Pamantului, ca putem da rost vietii, fara sensibilitatea, intelepciunea si frumusetea noastra am fi doar niste animale de prada, asa insa prin respectul si iubirea barbatilor ajungem sa gasim fericirea mai usor decat am ajunge sa bem apa...si devenim cele mai gingase, intelegatoare si iubitoare fiinte de pe Pamant.
     Sunt o femeie care imbatrineste, dar in pofida acestui lucru, ma simt tanara si frumoasa si mai am sperante, infatisarea se schimba, mi se pare normal sa fie asa, dar sufletul e mereu tanar.
     Vorbeam pe messenger ieri cu cineva care imi spunea ca nimic nu este intamplator, oamenii vin si pleaca  din viata noastra, dar important mi se pare altceva, sa nu ramai tabula rasa dupa ce ai avut de-a face cu ei...unii iti vand iluzii (taman mie...care ma gandeam ca mi-e chiar prea suficienta cutiuta pe care o detin...) eu as cumpara praf de stele, vorba lui Dalai Lama, mai ca lumea e un alt aforism pe care il vazusesm pe Facebook care spunea cam asa -  Oamenii pe care ii poti cumpara cu bani sunt oamenii care te vor vinde pe nimic....subscriu! m-au vandut si pe mine unii pe nimic, dar macar am invatat lectia.
     Prea putine femei ajung sa inteleaga ce inseamna calitatea si moralitatea, iar moralitatea mi se pare cea mai importanta parte dar si atragatoare ...am vazut femei care ajung pe ultimul loc in viata barbatului, suporta asta din lipsa de demnitate, pentru ce? pentru niste firimituri? ca asa le pot numi eu aceste avantaje materiale- firimituri!!! dragelor, o femeie adevarata nu lupta pentru resturi, impuneti respect, asa veti naste admiratie, atentie la atitudine si la vocabular, o femeie care vorbeste mai urat decat un birjar nu va fi respectata niciodata!
     N-am agreat niciodata femeile si barbatii care isi etaleaza opulenta, am admirat femeile si barbatii care vor sa intalneasca suflete, banii nu-l fac pe om, dar e adevarat ca pot sa-l faca sa para altceva...eu insa vreau altceva sa stiu - cati bani face omul din tine, nu ma intereseaza masina somptuoasa pe care o conduci, pe aia o bagi in garaj,  cu omul  te duci in casa...eu caut confort sufletesc...vreau sa vad locul care imi este acordat in sufletul tau...cineva mi-a spus asa: opreste-te la persoana cu ale carei defecte poti trai, pentru ca in rest toti sunt la fel....n-am gasit inca acea persoana si nici nu stiu daca ea va mai aparea in viata mea,  nici nu cad pe spate cand  mi se adreseaza unii  cu" ce faci papusa?" , "ce faci zana?" trebuie sa-mi cuceresti mintea sa pot sa-ti raspund chiar si la cea mai bizara intrebare...vrei sa construiesti ceva cu mine? de acord, nu vreau sa calc pe flori dar nici sa ma afund in mocirla! Parol!
   Nu vreau minciuni coafate, vreau sinceritate, mai degraba adevaruri urate decat  iubire ascunsa, pentru ca nimeni nu-mi darama tristeti sa-mi construiasca imperii de fericire, omul din tine conteaza pentru mine, iar cei care se considera doar in vizita in viata mea raman simpli musafiri si ATAT!!


5 comentarii:

  1. Magdy Romanici9 mai 2016 la 18:47

    Nu vreau minciuni coafate ,vreau sinceritate ...Imbatranesc dar sufletul imi este tanar .Asa este si la mine ...chipul pe zi ce trece este schimbat ...tanar zambetul si sufletul imi raman ...Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ca ai trecut pe blog sa ma citesti si ca te-ai regasit in cele scrise dce mine...sa ai parte de impliniri si bucurii depline!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eugenia Constantinescu9 mai 2016 la 18:53

    Sunt de acord cu tine Olga.comentariile sunt de prisos!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord si eu cu tine,totusi nu vad sensul fotografiilor mele.Multi pot da o alta conotatie intre parerea ta despre femeia adevarata si fotografiile mele, eu nu ma vad si nici nu intru in categoria femeilor adevarate pt.ca asta inseamna perfectiune. Spune bine Eugenia;comentariile sunt de prisos, eu l-am facut pentru ca nu vad legatura intre mine si ceea ce ai scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia la articolul cu femeia adevarata, sustin cele scrise...fiecare dintre noi vede adevarul prin ochii lui, ca de altfel si frumusetea, este in ochii privitorului, iar la articolul respectiv, am spus foarte clar ce cred eu prin femeia adevarata" Eu cred ca o femeie buna, va fi mereu deschisa cu cei din jur, nu va dori sa-si afiseze superioritatea, pentru ca e lesne de inteles, daca o are, se vede de la distanta, isi ajuta si isi respecta aproapele, face totul cu sufletul, cu pasiune , iar pasiunea se simte...pentru ca fara asta nimic nu iese ca lumea!...ea stie sa ierte atunci cand e cazul, poate nu va uita....desi se spune ca iertarea fara uitare e nula...ea nu va fi niciodata sclavul nimanui!!! si stiti de ce? pentru ca doreste sa fie respectata , pentru ca face munca cu responsabilitate si incredere in fortele proprii , merge perfect cu statutul femeii adevarate, iar cei din jur ii vor respecta deciziile si dorintele...femeia stapana pe destinul ei va urmari calea dreptatii, chiar daca e mai grea...ea vrea respect, apreciere si iubire!...isi doreste cu ardoare fericirea si asteapta barbatul menit s-o faca fericita!...daca nu-l va gasi, va merge mai departe, nu-si va plange necazurile la orice pas..." de ce nu te regasesti aici?esti exact asa cum te vad, schimba oglinda daca tu vezi altceva.
      O femeie adevarata,este cea pe care o iubesti! Nu exista un tipar in care femeia sa se incadreze ptr a primi statutul de adevarata! A nu fi genul unui barbat,nu inseamna ca nu este adevarata! Ce nu place unuia,sigur altuia ii place! Si cum se spune,gusturile nu se discuta!
      Multumesc pentru feedback!te pup si te imbratisez cu dor!


      Ștergere