Blog premiat

duminică, 11 mai 2014

"Simti enorm, dar vezi mostruos..iei totul in serios! "

     

     Cam asa mi s-a spus zilele astea, iau ca atare in serios lucruri care poate n-ar trebuie sa ma afecteze, ci sa  aplic tactica  celor care ma sfatuiesc (banuiesc ca  avantajos..!!!!!!!!! ) si care functioneaza pe - du-te  mai departe! cere mai mult si nu te" vinde "asa ieftin!
     Asa o fi?...hmm!!!dar  ma intreb si va intreb- prietenia se cumpara? o gasim pe raft? sau o dobandim in timp? ma refer la prietenii pentru ca daca ar fi sa  ma refer la dragoste am intalnit o singura data barbatul vietii mele, .... a fost si va ramane  irepetabil!
      Poate visez prea mult cai verzi pe pereti, poate prea profunda in chestiile simple, prea  flexibila, cedez prea usor, ajung sa fiu manipulata pentru ca sufar de dependenta  vis-a-vis de cei  pe care ajung sa-i cunosc intr-o oarecare masura si cand  descopar valente noi la ei, chiar daca nu sunt pe placul meu trec cu vederea, gandindu-ma ca ele sunt pur accidentale, nevoite si lipsite de tendetionism.
     Recunosc ca unii au un usor avans fata de mine in cea ce priveste intuitia, dar a devenit deja foarte obositor pentru mine sa fiu mereu atenta la" bobarnce" care apar asa ca si ciupercile dupa ploaie, si  mereu  de unde nici nu ma astept! Azi am vrut sa fiu analitica si sa vad unde gresesc eu! ce trebuie sa fac sa nu mai  fiu atat de vulnerabila? poate unii jubileaza si-si fac titlul de glorie din asta! ...spunind in sinea lor - i-am facut-o! asa merita! ca e fraiera! atunci cand se rupe emotional o relatie, n-ai cum s-o mai "cosi" oricat te-ai stradui! prefer sa raman eu" tantaloaca" de care au ras altii  pe la  spate! nu pot sa fiu "scorpia" suprema de care poarta frica toti!
    Eu pot sa spun doar atat prietenilor si apropiatilor mei - mie imi place totul la voi chiar si ceea ce voua nu va place si in  toata nevolnicia mea imi asum tot ce spun si ce fac, pot sa recunosc ca mai calc si eu stramb si reusesc sa va exasperez uneori prin calmul meu sau poate prin nesabuinta prin care iau unele decizii pe moment dar la care renunt foarte usor mai apoi tot din dorinta de a va avea aproape! Vreau sa nu mai am zile cand ma intristez, cand  parca nu simt nimic, ba chiar am secunde cand simt ca ma prabusesc desi incerc sa ma agat de orice in acel moment, sa ma mint, sa ma ascund sau poate chiar sa ma las pacalita!
      Destinul ne trimite ingeri atunci cand  simtim ca nu se mai poate, acum astept  macar aripa acelui inger sa ma atinga!

6 comentarii:

  1. "Ce nu te omoara te-ntareste"! Experientele traite iti dau o unitate de masura pentru. experientele viitoare; de ex: sa zicem ca ieri m-ar fi durut groaznic maselele, mi-a trecut, in schimb daca azi m-am accidentat putin la un picior nici nu tin cont de durerea de-un minut comparativ cu durerile de ieri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Manipularea psihologică

    ''O metodă foarte eficientă, dar cu efecte grave asupra comportamentului uman, este manipularea psihologică. La nivel social, acesta este un tip de influență care urmărește schimbarea percepției sau comportamentului celorlalți prin tactici ascunse, amăgitoare sau chiar abuzive. Pentru că manipulatorul își urmărește doar propriile interese, metodele lui sunt exploatatoare, imorale și înșelătoare. Șansele lui de reușită se bazează pe ascunderea intențiilor reale, lipsa de scrupule și cunoașterea victimei și a vulnerabilităților ei. Dr. Simon Baron-Cohen, profesor de psihopatologie la Universitatea Cambridge, a identificat câteva modalități clasice prin care manipulatorii își influențează și controlează victimele:

    Minciuna: Este cea mai comună formă de manipulare umană. În primul moment, e greu de spus dacă cineva minte și de multe ori, adevărul iese la iveală când deja e prea târziu. Un mod de a reduce șansele de a fi mințiți este acela de a conștientiza că există indivizi care sunt experți în arta minciunii și a trișatului. În termeni de specialitate, ei se numesc psihopați și... trăiesc liberi printre noi.
    Minciuna prin omisiune: Este o formă subtilă de minciună, comisă prin omiterea unei părți semnificative din adevăr. Această tehnică se utilizează în propagandă.
    Negarea: manipulatorul refuză să admită că a făcut ceva rău.
    Anihilarea respectului de sine: Manipulatorul folosește sarcasmul și ocara pentru a amplifica frica sau îndoiala de sine în victimă. Folosind această tactică, îl face pe celălalt să se simtă nevrednic și, prin urmare, să i se supună. Tacticile de umilire pot fi foarte subtile: o privire aprigă, un ton agresiv, comentarii retorice sau sarcasm. Manipulatorii te pot face să te simți rușinat pentru simplul fapt că ai îndrăznit să li te opui. Este un mod efectiv de a crea un sentiment de inadecvare în victimă.
    Seducția: Manipulatorii își folosesc farmecul de suprafață, lauda, măgulirea sau sprijinul fățiș, cu scopul de a câștiga încrederea și loialitatea.
    Simularea confuziei: Manipulatorul face pe neștiutorul, pretinzând că nu știe despre ce vorbești sau că nu are suficiente date cu privire la o problemă importantă care i-a fost adusă la cunoștință.
    Afișarea furiei: Manipulatorul își afișează enervarea, mânia, revolta; cu alte cuvinte, o intensitate emoțională menită să șocheze victima și să o facă să cedeze, să i se supună.
    Diversiunea: Manipulatorul nu dă un răspuns direct unei întrebări directe, direcționând conversația către un alt subiect.
    Intimidarea: Manipulatorul își pune victima în defensivă, folosind amenințări voalate.
    Jucarea rolului de victimă: Manipulatorul se portretizează ca fiind o victimă a împrejurărilor sau a comportamentului altcuiva, pentru a provoca milă, simpatie sau compasiune. Oamenii cu conștiință și cărora le pasă nu suportă să vadă pe nimeni suferind și astfel, manipulatorului îi este ușor să se folosească de simpatie pentru a obține cooperare.
    Simularea inocenței: Manipulatorul încearcă să sugereze că răul făcut nu a fost intenționat sau că nu a făcut lucrul de care este acuzat. Manipulatorul se poate preface surprins sau indignat. Această tactică face ca victima să se îndoiască de propria-i judecată sau chiar de sănătatea ei mintală.
    Mnipulatorii sunt de cele mai multe ori psihopați.Acestia au o judecată precară și nu reușesc să învețe din experiențe. Majoritatea problemelor lor provin din narcisismul lor fundamental, din ceea ce Cleckley a numit “egocentrismul lor patologic și incapacitatea de a iubi”. Pentru psihopați, oamenii sunt simple obiecte ale căror nevoi și chiar vieți n-au absolut nicio importanță, cu excepția perioadei în care pot fi folosiți. După folosire, îi aruncă.
    ''
    INcearca sa nu te mai lasi manipulata...iti spune cineva care crede orbeste in oameni si este manipulata permanent pana si de cei din familie..

    RăspundețiȘtergere
  3. Incerc, incerc si tot nu-mi iese!meteahna rea sa crezi in oameni! sa crezi ca toti gandesc ca tine!..si in naivitatea cu care cred in schimbare, in reabilitare si in iubire si sper ca traind bucuriile si satisfactiile care le-au avut dandu-mi mie "tifle" sa le aminteasca ca pot fi si buni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excellent site you have here.. It's difficult to find high-quality writing like yours nowadays.
    I seriously appreciate people like you! Take care!!

    Visit my page ... bingo på nätet

    RăspundețiȘtergere
  5. I had been honored to receive a call from my friend as he uncovered the important guidelines shared
    on your own site. Reading through your blog write-up is a real fantastic experience.
    Thank you for thinking of readers much like me, and I would like for you the best of achievements
    being a professional in this arena.

    RăspundețiȘtergere
  6. WOW just what I was looking for. Came here by searching
    for privacy preferences treatment

    RăspundețiȘtergere