Blog premiat

vineri, 8 februarie 2013

Suntem sau nu cabotini??????


   Suntem sau nu cabotini si cum privim si acceptam alti cabotini....????????este o intrebare pe care un ascultator fidel al postului nostru de radio a dorit sa fie tema de dezbatere intr-o  viitoare emisiune.
    Ca sa fim pe intelesul tuturor am adus si explicatia din DEX:
cabotín, -ă, cabotini, -e, s. m. și f. 1. Actor mediocru care urmărește succese ușoare prin mijloace facile; p. ext. persoană care încearcă să se remarce printr-o comportare teatrală. 2. (În trecut, în Franța) Actor ambulant. – Din fr. cabotin. 
    Avea dreptate ascultatorul, pentru ca la o adica viata este un teatru, noi actorii, ne desfasuram  mai mult sau mai putin exemplar! De ce spun  asta?pentru ca nu toti avem talent, si ce facem in  astfel de cazuri? purtam masti! simplu, nu? e vremea mastilor, cu cat ai mai multe masti cu atat reusesti  sa obtii mai multe de la viata!
    Reprezentatia ar fi de dorit sa fie una aleasa,  cat suntem pe"scena" sa fim mandri de rolul jucat, sa fim fericiti,  sa traim viata cum ne-o cere inima pentru ca totul este efemer, sa ne bucuram de  fiecare clipa, asa cum se cuvine.Viata e mult prea scurta  pentru preocupari de alta natura decat cele care ne implinesc pe plan sufletesc!
     Unii dintre noi o traiesc intelept, jos palaria pentru ei!!!...altii traiesc pentru a face averi, nu conteaza mijloacele, importanti sunt banii, devin machiavelici, (calca si peste cadavre...),  unii reusesc, altii se lasa pagubasi, considerand ca "scenariul" adica destinul nu a fost unul prea fericit in ceea ce-i priveste, duc o viata modesta  considerand ca  destinul nu suporta modificari.Eu una zic ca atunci cand ne incapatinam sa schimbam ceva, reusim, ( totul e sa vrem cu adevarat!!!) voi ce parere aveti?Va doriti roluri mari, care sa va marcheze viata...sau roluri mici dar  benefice din punct de vedere material?


P.S. Imaginea  reprezinta  un moment dintr-o zi de duminica in Italia, un pranz la un restaurant din Imola cu draga mea prietena Camelia Andrei.(Cu alte cuvinte, oameni care muncesc, dar stiu sa-si ofere si  momente de rasfat sufletesc!)

8 comentarii:

  1. Cu mască sau fara mască??De multe ori pentru a impresiona pe cineva ne ,,punem masca” celui ce de fapt nu suntem: ne purtăm altfel, demonstrăm alte trăsături de caracter şi ne pare că omul ne acceptă şi ne iubeşte. Însă el acceptă acea ,,mască”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geo, eu as vrea sa joc rolul femeii vesnic indragostita de viata!pun si pasiune evident,( ca altfel nu-mi iese nimic...!) dar cu moderatie... Dragostea aduce fericire, liniste si implinire in timp ce pasiunea este tumultuoasa si impanata cu neincredere, insecuritate, deziluzii si deceptii. Depinde de noi de fapt ce cautam in viata!

      Ștergere
  2. mah ! noi te`am injurat pe tine ? Ha?!
    reclamatii.radio: tu....dece ne injuri pe noi!? :))) da`ne mah si noua teme mai pentru creierele noastre....ni se arde mah "procesoru" daca ni`l forjezi cu de din astea :))))) TE PUPACESC !!!! DE 1001 X !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacatele mele!!!! iooiiiiiiiiii!... Doamne feri' sa-ti "prajesc "creierii, nu ca nu ar fi pe placu' meu( ca-mi vine uneori....sa te strang si de gat...de drag ce-mi esti!!hahahha!!)dar, stii cum se spune? CREIERUL NEFOLOSIT SE UZEAZA!! Vrei sa-ti scada performantele intelectuale(de care eu sunt asa mandra...mandra sa am un partener de radio de talia ta)nu vreau decat sa-ti "solicit"creierasul"..sa-l intretin!!!hahahaha!!


      Ștergere
  3. Actori suntem cu toti in unele momente,si asta nu neaparat din vointa noastra expresa,pt ca viata ne pune fata in fata cu tot felul de situatii bizare;
    Cu toate astea,cel mai important e sa ne faurim destinul din postura de protagonisti,si nu de sufleori sau de ,,oamenii de la costume".
    Va multumesc din suflet pt cuvintele frumoase din comentariul pe care mi l-ati lasat.
    Va imbratisez cu drag.
    Serena.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serena, nu pot face decat asa, un comentariu sincer, pentru un om deosebit!PROTAGONISTI SUNTEM CU TOTI,in propria noastra viata.Stii cum se spune viata trebuie savurata pas cu pas.
      Ieri e Istorie, Maine e Mister iar Azi e un Cadou...sa ne bucuram de el!!

      Ștergere
  4. Legat de dorinte, de schimbari...Coelho spunea ca atunci "cand vrei ceva, tot Universul conspira ca tu sa obtii ceea ce doresti"!
    Mi se pare drept sa-ti doresti ceva si sa lupti pentru a obtine lucrul visat. Altfel...ce rost ar mai avea viata? Si daca pentru ati implini visul trebuie sa-ti mai pui din cand in cand o masca...asta e!

    RăspundețiȘtergere
  5. viatza este o scena..iar noi actorii...mai buni sau mai prosti actori...Toti incercam sa iesim evidentza cu ceva...adesea se cade in penibil....si ne facem ca nu vedem...ne toleram..important este sa nu ne vindem sufletele....

    RăspundețiȘtergere