Blog premiat

sâmbătă, 23 februarie 2013

Planeta mea

     Ghici ce mi-a trecut azi prin cap? sa ma mut pe o alta planeta!
Nastrusnica idee, o sa spuneti...da' ia spuneti-mi cati dintre voi nu ati dori sa traiti pe o planeta civilizata, cu oameni noi, cu filosofii de viata noi,... mi se pare totul invechit desi s-ar spune ca secolele XX - XXI au avut parte de cele mai  mari schimbari...vad prea multa lume trista, ingrijorata de ziua de maine, lume care se subjuga reciproc cu alte cuvinte, am devenit mici tirani, aproape toti vrem ceva, dar de implicat ne implicam mai putin.
    Pe planeta mea, as asculta multa muzica, ar fi veselie si  oamenii ar avea preocupari  diferite, nu le-ar pasa de"capra vecinului" ci poate daca ar auzi-o ca zbiara prea tare i-ar arunca un pumn de fan, adica ar fi mai generosi! Vecinele ar schimba  intre ele chiar retete de prajituri sa-si poata "indulci" consortii, atunci cand vin de la serviciu obositi, ar fi armonie deplina!...barbatii ar fi stalpii casei, ar proteja familia,  n-ar mai fi campioni la"sarituri de garduri" iubirea  lor ar fi neintinata, pura, adevarata!...oamenii nu s-ar barfi atat de mult, ci ar citi si ar  urmari filme in acel timp..Neaaaaahhh!! sa nu-mi spuneti insa ca ce-mi doresc e fila de legenda pentru ca si legendele pornesc de la realitate!
     Unde s-ar situa planeta mea? la sute de ani distanta de asta! iar  prelatii populatiei  de acolo s-ar ocupa de monitorizarea  acestei planete care se pare ca nu ne mai suporta la cat ne-am inrait...de acolo ar incerca sa teleporteze doar acei oameni care sunt vrednici aici pe pamant.
     Ce ziceti v-ar placea o evadare de acest fel? o evadare  spre o lume mai buna, mai civilizata, mai iubitoare? Va pun o vorba buna? Cine se inscrie? ;)

8 comentarii:

  1. Ma refer acum doar la tara noastra, nu la planeta si spun asa: oare ce blestem s-a abatut asupra acestei tari de ne-am pierdut busola chiar in halul asta? Parca pe unii i-a tampit democratia asta de tot, nu stiu ce sa zic, a fost ca o cutie a Pandorei, odata ce s-au deschis granitele spre occident, am importat numai ce e rau!O lume de rebuturi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Debusolati, intradevar!!democratie rau inteleasa in care fiecare face cam ce vrea!

      Ștergere
  2. O alta lume? o alta planeta?Bilantul de rau si bine e mereu constant in lume.
    Ai tu acuma "ochiul" cu care vezi ce nu vedeai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ochiul e atintit mai mult spre bine, poate ca ai dreptate, sau asa imi place mie sa vad lumea, si cand o vad in alte culori(sumbre) in vine sa stau cu ochii inchisi o vreme! intr-un fel aplic legea strutului!;)

      Ștergere
  3. Inainte de a ne intreba daca…?, ar trebui sa ne intrebam daca LUMEA doreste sa fie schimbata. Poate ne place sa ne complacem in rautatea care ne inconjoara, in egoism. De ce nu am incerca noi sa schimbam ceva si astemptam ca altcineva sa faca totul pentru noi? Fiecare dintre noi isi doreste numai partea buna a vietii pentru copilul lui. Nu cred ca cineva pleaca in viata insosit de un bagaj de rautati, de ura, de ranchiuna. “Mizeriile” astea le dobandesti pe parcurs. De ce le dobandim si nu ne debarasam de ele? De ce cedam in fata celor care care ne insufla numai partile rele ale vietii? Poate e mai simplu. In loc sa luptam impotriva sentimentelor negative care pun stapanire pe lumea asta, mai bine cedam. Asa am facut noi, asa vor face si copiii nostri. Nu cred ca SCHIMBAREA LUMII mai are vreo sansa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citatul aratat nu este tocmai adevarat.
    Nu ma refer la planeta iluzionara,
    ci la citatul incadrat cu pana si cerneala.
    Cand cineva vorbeste urat despre tine
    inseamna ca ai facut ceva ce nu este bine.
    Atunci fa-ti probleme, daca este adevarat
    si cauta de te indreapta sa nu fi judecat!
    Nu fi ca fariseii cand li s-au spus de rau,
    aratand ca vina este in Fiul lui Dumnezeu!
    Doar lingusitorii nimic rau n-o sa-ti spuna.
    Cine a scris citatul, nu e o mama buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, de obicei cand arati cu un deget spre cineva, noua sunte indreptate inspre tine...deci?asta nu inseamna ca eu nu iau in considerare critica constructiva!ba da!! chiar invat sa-mi corijez greselile!uneori imi iese...alteori recidivez...recunosc!

      Ștergere
  5. Asa este! Toti avem greseli(pacate). Ferice de cel ce se corecteaza ca la urma urmelor sa fie fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta. Daca am urmarii aceasta corectare zilnic in viata noastra am gusta fericirea adevarata care nu va trece niciodata. Din pacate umblam dupa alte fericiri...
    Ce am scris adineauri nu este adresat unui om, ci incepand cu mine este valabil pentru orice suflet omenesc.
    Multe se scriu in lumea aceasta dar nu toate sunt si adevarate. Multe imi sunt ingaduite dar nu toate imi sunt de folos. Multe cai i se par omului bune dar la urma se vad ca duc la moarte. Din toate acestea doresc tuturora sa alegeti doar ce vine din mana lui Dumnezeu!(nu vb. doar despre religie, credinta) Ce vine din alta sursa are un cost asa de mare incat nu vei putea plati o vesnicie intreaga, iesind de acolo.
    Viata e prea frumoasa insa nici cei mai bogati oameni nu stiu sa o traiasca! Ea se aduna, nu se risipeste... Cel intelept asa gandeste!
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere