Blog premiat

luni, 23 iunie 2014

Increderea

       Puterea de a merge mai departe sta in noi,in interiorul nostru,abilitatea de a-ti dobindi lucrurile bune din viata ta tine de inteligenta ta...totul e sa nu-ti bulversezi resortul:sa nu arati prea mult sa nu flirtezi prea mult, pentru ca tot ce-i prea mult dauneza,si dauneaza mai ales tie...
      M-am convins pe pielea mea de acest lucru, se pare ca am creditat o persoana care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor mele, asta e!ne mai inselam, e ca si cu fructele de la piata ,este tentatia sa le alegi pe cele aspectuoase chiar daca costa mai mult pentru ca cele chircite nu-ti atrag privirea, desi poate miezul lor e mai dulce si nu gaunos ca al celor frumoase, pentru ca da!mai ai surpriza sa gasesti si astfel de fructe ,frumoase pe dinafara dar putrede pe dinauntru...
     E greu sa citesti sufletul cuiva, mai ales cand el este la distanta, si pentru ca eu sunt de parere ca in iubire nu poti limita nimic, nu poti impune reguli, incerc sa ma comport ca atare..dar, ce bine ar fi sa poti si aici face putina ordine...ca in circulatie...cu semne sa stii unde drumul este cu denivelari, cu alunecari de teren, drum in lucru, drum ingustat...si alte astfel de lucruri...sa n-o iei pe contrases ca s-ar putea sa dea unu' in tine si sa te accidenteze grav, sau doar sa te raneasca usor si eventual sa te ajute sa-ti gasesti banda potrivita..
    E destul de socant sa constati ca oameni in care ai crezut, fata de care ai fost deschisa cu care ai impartit si bune si rele o vreme, sa-ti zica la un moment dat sa dispari din viata lor pentru ca ai facut nu stiu ce, ca si cum tot ce a fost pana atunci, nu mai exista.Un pas gresit...sau poate nu pe placul acelei persoane( mai grav daca el exista doar in mintea celui care acuza!!) si s-a dus totul, ca si cum n-ar fi fost nimic, ca si cum prietenia, timpul oferit, atentia, tot, nu ar mai conta. Te si intrebi daca nu cumva oamenii respectiv nu au o problema...la mansarda...eu una mai spun in gluma in serios, ca e de lucru la acoperisul meu, da' frate unii au tigle lipsa frate, fara numar, fara numar....vorba manelistilor!
     "Nu ştii că numa-n lacuri cu noroi în fund cresc nuferi?"spunea Lucian Blaga... Increderea in tine si in ceilalti iti da masura trecerii prin viata. Nu poti colabora si trai alaturi de ceilalti daca nu poti avea incredere. Este un abandon si o investitie, se cucereste greu si se pierde repede. A invata sa ai incredere este una dintre cele mai dificile sarcini in viata, implica caracter si responsabilitate.... Specialistii spun asa - Cu cat e mai limitat cercul de incredere a unei persoane, cu atat creste posibilitatea ca acea persoana sa fie mahnita, iritata, nervoasa si cinica.Increderea influenteaza semnificativ moralul si spiritul de echipa. Intr-o cultura de incredere la nivel inalt, membrii unei echipe sunt capabili sa manifeste sentimente, diferente, si sa dezbata un conflict intr-o maniera constructiva. Dezvoltand nivele superioare de incredere se vor reduce atitudinile defensive, competitia nesanatoasa si sabotajul. Inchei prin a spune ca traim intr-o lume in care este foarte greu sa tii o relatie..o relatie sincera, lipsita de interese, altele decat cele emotionale.
      “Iubeste-ma cand o merit cel mai putin; atunci am nevoie cel mai mult”, spune un vechi proverb chinezesc, hai sa  ne luam dupa el din cand in cand! ;) o saptamana plina de frumos tuturor!

6 comentarii:

  1. Am gasit pe net ceva care mi-a placut , subscriu:
    Într-o zi, un om a căzut încercând să urce pe un munte şi, în cădere, s-a agăţat de o creangă a unui copac. Cum stătea atârnat, s-a uitat în sus şi a strigat: „Ajutor!”. O voce îi răspunse: „Ce pot face pentru tine, fiule?”. „Salvează-mă!”. „Te voi salva. Dă drumul crengii şi vei fi în siguranţă. Trebuie doar să ai încredere în mine”. Omul s-a gândit o clipă şi a întrebat: „Mai e cineva acolo sus care mă poate ajuta?”. De mici ni se spune să nu vorbim cu străinii şi să nu avem încredere în ei. Iar astăzi, nu mai poţi avea încredere în nimeni. Doar ştim, intenţiile bune sunt cimentate cu interese ascunse. Câţi dintre noi ar asculta vocea şi ar da drumul crengii? Câtă valoare are astăzi „Ai încredere în mine, te voi prinde”? Neîncrederea în ceilalţi ne face să fim suspicioşi faţă de tot ce se întâmplă în viaţa noastră – chiar şi un „Mulţumesc” sau un zâmbet este analizat prin prisma neîncrederii: „Dar care i-au fost intenţiile, de fapt?”. Ca într-un cerc vicios, ajungem în final să nu avem încredere nici în deciziile proprii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viata este prea scurta pentru a o petrece cu oameni care nu merita. Daca cineva te vrea in viata lui, iti va face loc in ea, nu trebuie sa te bati tu pentru un loc acolo. Prieteni adevarati nu-ti sunt cei ce sunt langa tine cand esti fericit, ci cei care iti sunt aproape cand ti-e cel mai greu.

      Ștergere
  2. Încrederea este darul cel mai de preț pe care i-l poate oferi un om unui alt om. Nici banii, nici timpul și nici plăcerea nu se pot ridica la același rang într-o relație.Există oameni foarte carismatici…dar care în afară de o doză bună de manipulare șarmantă nu mai au mare lucru de oferit… pentru că nu au nici competență la nivelul dorit de tine și nu au nici un caracter format (suferă la capitolul integritate).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand m-au ranit am plans. Cand m-au inbrancit am cazut. Si am sperat ca isi vor da seama ca au gresit si se vor intoarce. Speram ca cineva imi va intinde o mana sa ma ridic. Dar nu a venit nimeni. M-au abandonat acolo si m-au uitat. Cine?Cei care sustineau ca ma iubesc si care spuneau ca pentru ei sunt inportant. Le multumesc.Pentru ca datorita lor am invatat pentru cine merita sa plang si pentru cine nu merite. Datorita lor am invatat ca atunci cand mi se face branci,nu trebuie sa ma dezechilibrez. Datorita lor am invatat ca atunci cand cad,trebuie sa ma ridic singur,fara a astepta o mana intinsa.

      Ștergere
    2. Uneori simt ca vreau sa tip,ca trebuie sa le spun tuturor ce simt....si chiar o fac pe calea eterului, desi uneori chiar ma condamna lumea, dar e o cale de refulare, sunt si eu om ca toti oamenii.M-am saturat de zambete false,m-am satutat de sentimentele care le tin in mine...M-am saturat sa ma ascund,sa tin totul in interior.

      Ștergere
  3. Eu am hotărât ceva. Am hotărât să nu mai cheltui timpul meu cu oameni care e clar că nu dau doi bani pe mine sau pe principiile mele. Am hotărât să nu acord timpul meu persoanelor care au alte intenţii decât acelea de a mă cunoaşte pe mine ca şi persoană mai bine, nu de a profita de pe urma meseriei sau contactelor mele. M-am trezit de câteva ori în compania unor oameni cu care în mod normal nu mi-aş petrece timpul sau nu m-aş simţi fericit, şi am luat o decizie. Da, mereu voi fi dispus să acord timp celor care ştiu că au nevoie de acel timp şi îl valorează. Mereu aş lua din timpul meu şi l-aş petrece chiar şi în prezenţa celor care nu mă vor, dacă aş şti că asta i-ar face oameni mai buni. Dar niciodată… niciodată nu mai vreau să valorez timpul meu pe nişte oameni falsi

    RăspundețiȘtergere