Blog premiat

duminică, 12 ianuarie 2014

E bine sa pui prietenia la incercare?

    

        Numesc prietenie relatia pe care o ai in virtual cu anumite persoane pe care le cunosti pe site-uri de socializare pentru ca asta este pur si simplu  termenul consacrat, ei bine...daca am supune la un test al prieteniei o seama din acestia ar disparea precum gandacii la lumina becului, cineva spunea ca testul prieteniei este aidoma testului albinei salbatice - o prinzi in pumn si numeri rar pana la 20 , daca nu te raneste inseamna ca e reala!Pe cei 4000 de prieteni de pe Facebook n-am cum sa-i testez, cand le-am dat accept m-am gandit ca la o adica e simplu,  cu un "ignor" l-ai eliminat din lista , e doar o simpla apasare de buton. 
      Ce te faci insa cand ajungi sa socializezi cu ei si pe Messenger, ajung la un moment dat sa se muleze pe forma sufletului tau, esti alaturi de ei la bine si la rau, esti umarul lor de urgenta, unora le stergi lacrimile, ii strangi in brate, ma rog...la forma metaforica ca sa afli dupa o vreme  ca de fapt te-au folosit, si-au umplut desaga si pleaca spre alte zari...mda! nu simt nevoia sa plang cu asistenta, imi plang si singura necazul, pot sa disimulez si sa nu afle nimeni niciodata ce simt cu adevarat, dar atunci ma intreb  care o fi rostul lor pe lista mea de YM?
      Consider ca e nevoie si de putina sinceritate, dedicare intr-o astfel de relatie, putin, macar atat cat sa realizeze celalalt ca se poate baza pe tine atunci cand se confrunta cu o problema sa poti fi colacul de salvare, printr-un gand bun, o solutie care poate sa-l scoata la liman.
       Descoperi insa in timp ca ipocrizia e salutara in mentinerea unor astfel de relatii "reconfortante", daca pot sa le numesc asa...iluzia prieteniei dispare foarte repede, nici n-apuci s-o pui la incercare, si-au umplut golul existential si  iti spun"imi pare rau ca ma despart de tine dar...."si motivele invocate sunt diferite, de la caz la caz...pai, nu-ti vine sa te rasucesti in tine cand vezi cate masti ai in jur? iti zici"duca-se!..." n-a fost pe masura ta, dar ramai cu izul neplacut al tradarii, pai d'le -tradare, tradare sa stiu si eu as zice eu acum , vorba lui nea Iancu... ;)...mda! n-au nici macar curajul sa-ti spuna ca tradeaza, afli de la terte persoane... si unde pui ca iti spun aproape zilnic - esti o persoana la care tin foarte mult!o persoana draga sufletului meu...ma lesi!!! (vorba ardeleanului...).Gata!! nu mai vreau sa cultive nimeni astfel de relatii cu mine, voi deveni mai riguroasa in privinta limitelor prieteniilor si colaborarilor online, nu am gasit insa formulele imbatabile, dar voi incerca sa le"compun" astfel incat sa  practic o atitudine care sa nu ma dezavantajeze in timp. Voi deveni mai conventionala!Testul cu albina...mi se pare foarte bun! Voi ce spuneti? cam cate intepaturi ati avea in palma?;)


         


12 comentarii:

  1. Greu de pus la incercare...Poţi vedea în timp real cui şi câtor oameni le place ce scrii pe aceste reţele dacă nu eşti un om foarte echilibrat, începi să deviezi de la ce eşti tu sau ce ţi-ai propus să fii, ca să obţii mai multe «like-uri», cât despre prietenie virtualâ, no comment!





    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poti sa zici dureros este ca tocmai cine scrie acest articol a procedat taman asa foarte dureros ,, cand te folosesti de cinev pnt ceva anume, apoi il faci in fel si chip pacat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dureros? crezi? neaaahhh!!! toate trec, chiar si durerile fizice...apoi cele care nu merita bagate in seama?daca am scris ceva in acest articol care a lezat anume pe cineva, inseamna ca s-a recunoscut in datele problemei, altminteri de ce mi s-a raspuns?Sper ca niciun prieten dintre cei care ma citesc nu s-a suparat in urma acestui articol, iar daca s-a suparat sa-l ia ca pe un trolling si discutam in privat, la o ceasca de vin fiert cu scortisoara! ;) ! insa daca e vorba de" ne-prieteni" vorba neamtului - EGAL!

      Ștergere
  3. Candva Ioan Holender,Timisoreanul ce a condus 20 de ani destinele Operei din Viena, cu a carui prietenie de-o viata ma mandresc,intrebat de tineri studenti ce parere are despre prietenie,a raspuns...." Nu exista,exista interese mai mari sau mai mici ".
    Dovada ca sunt si exceptii este chiar acest om minunat ,care nu uita sa ia alaturi de el fostii colegi de joaca din copilarie sau sa ajute cand acestia au nevoie de un sprijin

    RăspundețiȘtergere
  4. Am un singur exemplu personal de prietenie adevarata, inceputa online si apoi concretizata offline, adica in realitate, este vorba de Camelia Andrei din Italia...in rest prea putine au rezistat testului...sau ma rog, poate eu n-am rezistat, sau n-am facut fata incercarilor! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Din punctul meu de vedere, e foarte important sa ai prieteni dar sa stii si care sunt cei adevarati si care nu. Sa stii sa faci diferenta dintre “add friend” de pe Facebook si viata reala. Sa fii sincer si deschis si sa stii ca mereu iti vor deschide usa, chiar si la ora 1 noaptea. Sa nu profiti de ei, dar sa poti sa le ceri ajutorul oricand si sa il oferi inapoi tot oricand. Sa ai la cine apela, dar sa nu iti faci prieteni doar pentru asta. Sa nu ii faci niciodata ce nu ai vrea sa iti faca tie si sa nu crezi ca doar pentru ca sunteti prieteni, va accepta orice, oricand, oricum!

    RăspundețiȘtergere
  6. E greu sa gasesti lucruri in comun cu un strain...e greu sa legi prietenii online, dar ce mi se pare mai greu e sa le poti pastra!

    RăspundețiȘtergere
  7. O fi asa cu prietenii care te imbratiseaza fals, dar cu cei care se indeparteaza, aparent fara niciun motiv cunoscut, cum e?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi, Bianca cam asa se intampla in ziua de azi, te gasesti fara motiv pe lista indezirabililor, traim in secolul vitezei si oamenii nu lasa timp nici macar pentru explicatii... :(

      Ștergere
  8. E bine sa te bazezi doar pe tine..Am avut o experienta asa de amara pe netlog cu o ''prietena'' care m-a facut sa-i trimit bani,haine,sa plang aiaturi de ea cand se vaicarea si o facea ...zilnic...ca m-am lecuit..Am parasit ..pe unii i-am regasit pe facebook..dar nu imimai darui inima nimanui.Eu,care si asa am atatea pb cu parintii mei si ,stii bine,nu ma pot baza nici pe frate...am renuntat de mult sa mai cred,ca in afara de familia mea...adica sot,copii,gineri si nepoti...ar simti ceva adevarat pentru mine si ar sari sa imi fie alaturi....la necaz.Am invatzat sa dau like pe facebook ...dar si in viata.ATAT.Nu mai vreau sa judec pe nimeni si nici nu ma intereseaza judecata altora fata de mine,ignor disputele,nu vreau sa mai ma incarc negativ cu problemele nimanui..Vorbesc f serios..m-am autoeducat si sunt imuna la rautati..pentru ca dau ignor unor asemenea oameni...nici macar nu ma intereseaza de ce ma parasesc sau nu ma mai plac..In real....e putin mai complicat....dar in virtual chiar nu sufar,nu analizez,nu ma stresez..Te pup si ...cred ca trebuie sa te detasezi de tot ce nu iti place..sau de cine nu te place..este parerea mea..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc sa nu las lucrurile sa ma afecteze, incerc sa ma hranesc cu lucruri frumoase, dar sunt anumite reactii si vorbe peste care nu pot sa trec atat de usor ... pur si simplu sunt dezgustata de ce vad si aud, ma intreb spre ce ne indreptam si cat de jos am decazut ca specie.
      Asa ca azi va intreb pe voi: cum faceti fata rautatii din jur? Pe mine nu ma mai ajuta nimic din tot ce stiu ..

      Ștergere