Blog premiat

joi, 26 septembrie 2013

Cum as vrea sa-mi petrec batrinetea...

         
      A fost o intrebare venita de la Mirela Retegan, fata de la National FM, pe care eu o stiu inca de cand era la Satu Mare, un adevarat om de radio, plina de viata si foarte spontana...ma gandeam sa dezvolt raspunsul pe care i l-am dat in  postarea ei pe FB si asta pentru ca  nu m-am gandit inca prea mult la acest subiect...(stiti bine ca eu gandesc inca  cu sufletul, care imi este tanar, nevoie mare...deci, cum mama zmeului sa-mi fi pus intrebarea asta pana acum?...)
     Dar, hai, sa vad totusi...le iau pe puncte... ;)
     1.Cred ca as  vrea sa pot citi la fel de mult ca si pana acum, apoi cu siguranta sa mai scriu si pe blog cate un articol sa stie lumea ca creierasul meu inca mai vrea sa aiba memoria vie, altminteri cred ca s-ar simti lezat!!Scrisul si cititul este fitness-ul creierului! ...si de "sportul" sau..."gimnastica" asta chiar nu vreau sa ma las!
     2.Varsta cu parere de rau, vine si cu neajunsurile ei, cute pe obraji, pe maini, poate si pe inimioara(care e cam incapatanata, nu vrea sa dea semne de batrinete) mi-as dori sa pot sa  dosesc  aceste semne cat se poate de mult, sunt o femeie cocheta si asa cred ca as dori sa mor!
      Oglinda, sper sa ma ajute sa vad ce-mi doresc sa vad...daca ce va fi in realitate poate n-o sa ma satisfaca! neahhh!! am facut deja un pact cu ea! ;) o ascund pe asta cu lupa, ...hahaha!!!cea din baie e mai prietenoasa! ;)
     3.Batrinetea fara batrinete, asigurarea mea de viata (polita pe care mi-am facut-o cand eram team leader la Grawe) imi va permite sa calatoresc, cat vreau...poate nu chiar unde vreau...ca deh!! suma nu este totusi astrala, e rezonabila, dupa  buzunarul meu...;)  deci fara griji pecuniare !
     4.Calatorii, calatorii, dar  as vrea sa fiu insotita si de nepotii mei, sa-mi dea si ei o mana de ajutor, sa pot urca in autobus, tren sau masina, depinde de mijlocul de locomotie pe care il voi folosi...
     5. Am visat sa imbatrinesc la casa mea din Negresti -Oas, a fost casa visurilor mele,(dar... n-a fost sa fie)...  m-am impacat cu acest gand, pentru ca atat timp cat am doua fete care ma iubesc nu sunt singura chiar daca el nu mai este langa mine, iar lui  ii spun sa mai astepte ca eu mai am inca multe de  facut  pe acest pamant!
    6.Atat timp cat voi fi sanatoasa si n-o sa ma apuce "piticii" de pe creieras  la dansat..sper sa fiu o  babuta agreata de cei dragi mie...ca nah!! babe ravisante n-am vazut!!! ci doar haioase si intelepte (cele care nu dau in mintea copiilor! ) ...hahaha!! mama a murit la 90 de ani ( cu mintea intreaga..) sper sa-mi fi lasat si mie gena asta! ;)
   7.Basmul"Tinerete fara batrinete" vreau sa prinda viata  si in coordonatele perspectivelor mele,  sa pot iubi viata la fel de mult ca si pana acum sa tin pas cu timpurile ce vor veni!
      Viata e ca o scena, cand se trage cortina vin aplauzele....multe , putine, dupa meritele fiecaruia, vreau sa cred ca voi avea si eu parte la final de  asa ceva  ....
        
Mirela Retegan esti grozava Olga!
este raspunsul pe care mi l-a dat Mirela pe Facebook  ca urmare a celor spuse mai sus!

6 comentarii:

  1. Apropos, de palme ( nu aplauze, ca alea le meriti fara nicio indoiala ) uite ce am gasit pe net:
    "O femeie din Thailanda susţine că poate face pe oricine să arate mai tânăr folosind terapia cu ... palme. Această tehnică, spune thailandeza, şterge ridurile, micşorează porii şi face pielea catifelată fără nici un fel de intervenţie chirurgicală. Pacienţii trebuie, în schimb, să suporte palmele cosmeticianei." ...deci hai sa ne palmuim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nostima metoda....fug sa caut pe unu' care sa ma "intinereasca " pe gratis...:)))))))))))))

      Ștergere
  2. Batranetea e un pas pe care nu multi o prind, insa referitor la asa cv consider c atunci ar tr sa traim din amintiri si cu viziunea viitorului in care ceea ce nu am facut pana acum cu siguranta vom face .precum e si vb aia ...pers predestinate de a nu fi inpreuna in viata asta cu siguranta vor fi in cea de apoi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, traim din amintiri, de acord, asta in cazul in care prezentul nu ne mai permite sa confectionam iluzii, sperante...ne gasim refugiul in amintiri. Foarte adevarat ce spui, multi dintre noi nu mai apucam s-o traim, nici sotul meu D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca-n pacae nu a apucat , a trait doar 50 de ani, dar a trait intr-un an cati altii in 2, s-a bucurat din plin de viata!

      Ștergere
  3. Intradevar olga unii traiesc precum aroma 3in1 .insa ce e viata? Un vis la care in momentul cand ne trezim realizam c suntem prea mici si neputiinciosi in a face cv in acesti ani ....o parte din etniile musulmane aici ma relef la irakieni ei au o viziune clara despre asa cv ...si anume ei viata asta o petrec precum un vis ,un somn profund apoi spre final se trezesc pt a incepe ceea ce au invatat in visul lor...te inbratisez olga .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ai trecut, pentru ca ti-ai facut timp sa ma citesti dar ma bucuram daca lasai si numele tau sa stiu de unde vine mesajul! Imbratisari cu sufletul si de la mine!

      Ștergere