Blog premiat

miercuri, 14 august 2013

Libertatea limbajului poate sa ne dea o doza de fericire?

    
Incerc sa cred ca sunt oameni care se ascund dupa cuvinte si oameni care folosesc cuvintele pentru a exprima ceea ce simt, indiferent de loc , timp sau situatie, si aici ma refer mai ales la cuvintele triviale, poate sa vulgaritatea este o etapa in viata fiecaruia..,incerc sa inteleg si dorinta unora de a se exprima asa, dar ma straduiesc pe undeva sa-i inteleg si pe cei care sunt oripilati cand aud astfel de expresii!!!!!!!
     Dragostea se pare ca are si ea doza ei  de vulgaritate, cu toate ca este impropriu spus asa, deoarece cand spui dragoste te gandesti la ceva frumos, parca si timbrul vocii se schimba , e mai cald, mai profund, din start zic eu cere ostentativ reciprocitate.
     Cineva spunea" "ferice de cei cumpatati...pe mine lasati-ma in mediocritatea mea, ma simt liber!"...voi ce spuneti? cumpatarea te impinge spre mediocritate? sau cu alte cuvinte libertatea limbajului ne da fericire?o facem din dorinta de  epatare? ...ajungand usor sa fim parvenitii vulgaritatilor? o fi ingredientu' fara de care nicio" salata"(cand spun salata ma gandesc la diversitatea  starilor , sentimentelor are le traim intr-o zi)  nu e gustoasa? tragem cate-o expresie deocheata  in raport cu starea pe care o avem? ne eliberam de raul din  noi sau folosindu-le zilnic nu ni se par grave si  e ceva ca "bonjour"?
      Cine injura mai mult? cine foloseste  expresii triviale mai des...femeile sau barbatii? ce parere aveti?si daca o sa spuneti ca barbatii,  au oare drept la circumstante atenuante?... si daca da...care e motivatia?

6 comentarii:

  1. Nu sunt chiar "usa de biserica"cum se zice pe la noi,mai arunc o injuratura rar,cand ma enervez in cadru restrans,dar nu-mi place vulgaritatea si tupeul.Eu zic, ca atat unele fetele ,cat si unii baietii sunt la fel de vulgari.E cam egalitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm„''Există o decență care trebuie păstrată în cuvinte ca și în ținută.”
    Francois Fénelon ....''Cuvintele ..in iubire.. ar trebui sa vopseasca pe dinăuntru cu lumină albă de lună....sau sa fie inlocuite cu gesturi tandre...cred ca iubirea e stridentă pentru cei ce nu o au.Mie nu imi plac vulgaritatile de niciun fel..asta nu inseamna ca uneori nu imi scapa si mie cate o injuratura..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VULGARITATEA ...poate ea fi gasita si in tinutele vestimentare? despre asta ce spui?

      Ștergere
  3. ...ce spuneam mai sus...despre decentza....Normal ca vulgaritatea poate imbraca si haine care sa o caraceterizeze..,dar poate la unele tinere...care vor sa atraga o anume atentie..La varsta noastra.....incercam sa parem doar mai tinerele...insa ...deh.. niste poloneze parca ... am vazut ca incearca sa socheze prin tinuta:))))sau de fapt nu prea au haine pe ele..

    RăspundețiȘtergere