Blog premiat

vineri, 5 iulie 2013

Cum e bine?

   Pornesc cu o intrebare desprinsa in urma  afirmatiei unei bloggerite din lista  mea de blogging e vorba de Amuleta Japoneza  .
Amuleta Japoneza (care din cate am inteles eu este  actrita  la un vestit teatru din Bucuresti) spunea asa:
 "oamenii frumoşi vor pierde mereu bătăliile cele mai importante, pentru că au bun simţ, pentru că au lucruri frumoase de dăruit şi nu caută dezlănţuiri draconice în raport cu cei a căror minte limitată raspund astfel"
   So?...De ce oamenii"frumosi" sufleteste pierd mereu bataliile importante din viata?
    As zice ca oamenii frumosi sunt acei oameni destepti, care stiu sa lase de la ei... dar m-as contrazice in minutul 2 pentru ca  in viata  orice moment "mort" e daunator tot noua, stiti cum se spune? -  Prostii actioneaza, desteptii analizeaza!!!
    Sa intelegem deci ca oamenii destepti  au mult de pierdut pentru ca gandesc mult, nu se arunca din prima intr-o confruntare... ei se gandesc cum ar putea schimba lumea rea intr-o lume mai buna!...aici e buba!!! Sunt prea putini sa reuseasca!Universul are  aproximativ 15 miliarde de ani, greu de schimbat natura umana! foarte greu!Sunt convinsa ca au incercat milioane de "destepti" pana acum, si nu le-a iesit! Oamenii destepti mai sunt si foarte romantici, ei sunt deasupra ideilor de  bani si avere, n-au tupeu, aici e necazul ca din pacate cele mai multe confruntari in viata se castiga cu tupeu, nu cu dreptate sau logica argumentativa...A gandi asa in lumea in care traim nu stiu daca ajuta...?
      Va  intreb asadar, e bine sa fii destept, prea corect, prea modest, prea timid , prea cu mult bun simt, fara tupeu?....sau e bine sa fii destept si sa faci pe prostu' ...sau prost, cu curaj si nesimtire  si sa actionezi fara stres?
     Weekend relaxant tuturor!!

6 comentarii:

  1. Mie imi plac oamenii destepti,cu tupeu dar cu bun simtz..si care "nu se balacesc in aceeasi albie "cu cealalta categorie..DE CE SA FACI PE PROSTUL...??? Eu ignor tot ce imi repugna..pentru ca am ajuns la o concluzie -unii oameni sunt ca gandacii..nu te temi de ei dar ti-e scarba..-Imi pare rau daca suna dur...dar in jurul nostru exista atata prostie,neomenie,invidie,interes...nesimtire incat ..oricat ai fi de" al dracului" nu poti tine piept..Prostii actioneaza??? dar tot prosti raman..Seara buna,frumoasa si desteapta mea prietena...si sa ramai mereu asa..prostii nu se vindeca....NICIODATA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off.. Mara, nu pot sa ma schimb, oricat as vrea! nu pot sa nu spun ce gandesc, nu pot sa raman uneori chiar atata indiferenta, la nesimtirea unora, si musai vorba ardeleanului sa mai spun ce ma doare!Ignori, ignori, dar pana cand?
      Legat de prostie as zice asa: “ Nu exista oameni prosti, exista doar oameni care nu au capacitatea sa inteleaga anumite lucruri!”insa potrivit altei zicale “Tacerea este cel mai bun raspuns pe care il poti da prostilor!”...am sa urmez sfatul tau...voi ignora, si, voi invata sa tac...!!

      Ștergere
  2. Ba da,exista prosti...imi pare rau sa spun asta...dar ei nu stiu ca sunt prosti:)))Ii vezi dupa cum scriu,dupa cum se exprima,dupa cum gandesc ..dupa cum isi dau in petic...etc.Eu am incercat sa dau un raspuns unei proaste.... si a tinut-o langa un an..vorbea singura,se plangea la toti..ca eu i-am dat ignore total..Asa ca...nu te pune cu prostii,au mintea odihnita ...si din pacate..mai gasesc in jurul lor oameni ca ei care le tin in coarda...Cu un om destept este o placere sa te certi..pentru ca in final ne dam mana.....Eu nu vreau sa schimb nici universul,nici pe cineva anume....Este alegerea mea langa cine vreau sa raman....pentru ca eu stiu cum sunt,crede-ma!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce inseamna sa fii om? Un om daruieste fara a astepta rasplata. Cel care ofera doar pentru a fi recompensat nu face o fapta buna, ci intentia sa este un schimb de marfuri.
    Un om are suflet bun, este milostiv, iertator si iubitor. Altfel tot ce lasa lumii dupa trecerea sa in alta forma de viata paleste ca valoare. Nu mostenirea materiala conteaza, ci testamentul spiritual. Asa cum parintele Argatu sau Arsenie Boca au lasat intregii natiuni odata ce si-au luat ramas bun de la aceasta lume trecatoare.
    intinzi o mana de ajutor atunci cand ai ocazia sa faci o fapta buna, sa apleci capul si sa ceri iertare cand gresesti si sa fii modest la vorba si la port.
    Va recunoasteti printre aceste calitati? Daca nu, analizati-va sinele si incercati sa faceti o schimbare. Si asta cat mai repede pentru ca timpul nu cruta pe nimen Arta de a fi om inseamna sa iubesti si sa fii generos, sa

    RăspundețiȘtergere
  4. Dama cu camelii7 iulie 2013 la 21:20

    Buna seara ,draga mea !Oamenii fericiți nu sunt cei care au tot ce este mai bun pe lumea asta...ci aceia care știu să scoată tot ce este mai bun din ea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma intreb daca mai exista ceva in lumea asta in afara de suspiciuni, reprosuri, suparari, falsitate, mandrie, nepasare.... Cu totii gresim, poate unii mai mult, altii mai putin, depinde de context, de imprejurare, de mentalitatea fiecaruia, de ceea ce gandeste in clipa aceea, de ceea ce simte, de cat de sensibil este, nu e un capat de lume, fiecare om poate trece peste enervare, peste vorbe aiurea, peste gesturi iesite din comun, dar asta nu inseamna sa iti bati joc de cineva, sa-l desconsideri, sa-l faci sa se simta extrem de prost, cu toate ca si tu, ca persoana ai gresit...
    Nimeni nu este de vina pentru ca nu poti ajunge acolo unde vrei, nu trebuie sa cauti mereu un vinovat pentru cea ce ti se intampla, singurul vinovat esti tu si nu trebuie sa iti versi nervii pe cei din jurul tau cautand mereu un tap ispasitor... Ne consumam fiecare clipa cu rautati si asta din cauza ca altii sunt rai cu noi... Avem impresia ca putem fi mai presus decat ceilalti doar pentru ca noi am suferit mai mult sau ca am absolvit nu stiu ce facultati sau universitati, inainte de toate suntem oameni (asa imi place sa cred), indiferent cum ar fi toti avem un suflet si nimeni si nimic nu ne da dreptul sa ii privim de sus pe ceilalti...
    Suntem cat se poate de superficiali, in gandire, in sentimente, judecam oamenii dupa aparente, nu stim sa privim adanc in sufletul lor, sa simtitm ceea ce este cu adevarat acolo... Lumea asta care ne inraieste ne face uneori sa nu mai tinem cont de cum suntem, de ce am vrea sa fie in viata noastra si atunci simtim ca toata rautatea care ne apasa, care constrange un suflet sa se inchida in el, nu face decat sa evapore ceva frumos, ceva la care tii, ceva care e uneori numai pentru tine... Am uitat ce inseamna iertarea, ce inseamna iubirea...nimic nu mai stim sau din prea multa mandrie, orgoliu, prostie,...nu vrem sa stim...
    Am uitat sa iubim, sa fim romantici, sa fim sensibili, sa daruim o floare, un zambet, micile nimicuri care iti pot face ziua mai frumoasa... Alergand continuu dupa valorile materiale si ignorandu-le pe cele spirituale, vom uita sa traim...vom uita ceea ce inseamna sa fii OM....
    mie imi plac oamenii inteligenti , care stiu sa se faca placuti , chiar daca exteriorul nu spune mare lucru in interiorul sufletului gasim un om minunat .
    Oamenii care stiu ce vor in viata nu cei ce incep sa o dea cotita pai sa vezi ,sa nu vezi ,, nuuuuu scurt si la obiect , asta inseamna un om ntelident ,, care intradevar stie ce vrea si isi stie mereu limitele .

    RăspundețiȘtergere