Blog premiat

luni, 30 aprilie 2012

Dar sau mita?

Am primit azi pe  mail  o intrebare care incerca sa primeasca si raspunsuri, raspunsuri care chiar pareau edificatoare, chiar daca sunt  spuse in chip de gluma, ascundeau un adevar, intrebarea suna asa:
Care este diferenta dintre MITA si DAR?
- Un DAR este atunci când cel care primeste spune: “Multumesc!”, iar cel care da spune: “Sa nu mai vorbim despre asta!”.
- O MITA este atunci când cel care da spune: “Multumesc!”, iar cel care primeste spune: “Sa nu mai vorbim despre asta!”
Asadar sa vedem ce spune DEX-ul :
MÍTĂ, mite, s. f. Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-și încalce obligațiile de serviciu sau să le îndeplinească mai conștiincios; șperț, șpagă.
  Sunt convinsa ca toti am dat unui functionar public sau unui medic, ca sa ne" descurce" treaba o spaga, ca asa stau lucurile in Romanica noastra, intrebarea mea este alta...Cand dai? Inainte, ca sa il obligi, sau astepti sa iti faca serviciul si platesti dupa? Este o punere de acord, sunt asteptari diferite intre parti....?
   Dar, despre asa zisele "cadouri"date profesorilor...in ce categorie la incadram? Am citit undeva un citat care spunea ca in fiecare om exista o latura de violator sau de hot. Avem o parte intunecata, care prin educatie si disciplina sociala poate fi educata si, la un moment, dat internalizata....dar care sunt oare sansele de recuperare?...se mai poate trai in tara noastra si fara a oferi spaga sau mita sau cum vreti s-o numiti? exista oameni care refuza mita? exista cinste?
   Astept raspunsurile in emisiunea mea de la ora 21..azi 30 aprilie 2012 , aici sau  accesand id-ul de YM - radiopapucel@yahoo.com, pe skype la id:radio.papucel, puteti fi luati in direct!
    Seara implinitoare!....si va" mituiesc" cu o melodie in "dar" muzical...cea care va poate atinge sufletul  accesand: Radio Papuce&Pupacel

Edit later:

IMAGINILE APARTIN PRIETENILOR DIN GRUPUL"PRIETENI ADEVARATI "si au fost postate pe  profilul radioului nostru de pe Facebook  http://www.facebook.com/groups/272245139509027/

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Tupeu sau LIPSA DE EDUCATIE?

    Mai in urma cu cateva minute vorbeam cu o  persoana draga mie   despre un obicei prost pe care il au unii...care se trezesc tam- nesam "ombelico del mondo" si isi inchipuie ca le este permis totul, chiar si nesimtirea de a te suna in miez de noapte, ca, vezi bine si-a adus el aminte de-o chestie apusa, o chestie care s-a intamplat acum o luna... si" pedaland" eu asa prin gandurile mele ,acum,  ma gandeam ca poate asta o fi o moda noua, nu sunt in trend si am lipsit  la lectia asta de viata...poate asa se cade...si, pentru ca de fiecare data cand am nedumeriri, nu mi-e rusine sa intreb si pe cei din jurul meu, daca e bine sau nu e bine...o fac si acum....deci, dragii mei, telefoanele nocturne au devenit o noua moda si nu ma am eu cu moda? ..oi fi "expirata, mai...o paguba...ma!"vorba lui Maximilian in piesa lui "Sofie".... sofisticata,mai...!
    Hmmm, Olga...mi-am zis, mai trebuie sa-ti vopsesti parul tau blond platinat in unul mai inchis... si sa-ti faci implanturi la creieras,  ca poate asa nu o sa  mai raspunzi la numere aiurea la miez de noapte, care  pur si simplu vin si-ti spun:"Evrika, am descoperit America!" dar America lor e WC din baie, unde poate au uitat sa traga apa!
    Nu vreau sa emit  axiome legate de telefoanele mobile, dar le consider necasara intrebuintarea in momentul cand vrei sa comunici ceva , urgent, oportun orei, care chiar nu  merita amanare...vrei pur si simplu sa lamuresti o problema care nu suporta intarziere, dar...,uite ca devin cu ceva mai desteapta incepand din aceasta zi...imi "mutesc" telefonul....el  de buna seama, nu se va revolta...pentru ca ce i-a fost dat sa auda, n-a fost pe placul lui si nici al meu! iar daca vor mai dori unii, altii sa incerce ii trimit frumos pe un site... este raspunsul meu pentru ei, sa-l aleaga pe cel unde se regasesc!...sa-si bage dintii  ascutiti  in beregata celor care le permit acest lucru, astfel de "oameni de bine" care pariaza pe faptul ca te  neutralizeaza, nu realizeaza ca de fapt iti dau sansa de a deveni mai puternic si mai bun...asadar... infruptati-va, si, sa auzim numai de bine !!! Le-ati cautat cu lumanarea..le-ati gasit!
:INJURATURI

luni, 23 aprilie 2012

Omenie, sau... exercitiu de iubire?

     O strigatura osheneasca spune cam asa:"omenia nu mi-o las...de m-or tine cu ovaz,cu ovaz de-a cailor, cu gura de-a mandrelor!"...eu as spune ca omenia, omenie cere... si cinstea , cinste cere...dar in ziua de azi ele au devenit delicatese, unde mai gasesti asa ceva? poate, doar asa, cu lingurita mai gasesti pe la unele case, cu toate ca moralitatea nu ar trebui sa fie ca o pereche de pantofi pe care o schimbi atunci cand se uzeaza, nu o pierzi nici macar atunci cand altii incearca sa te desfiinteze, poate doar atunci cand pierzi stima de sine...N-am incercat sa ma"dezbrac" de caracter nici macar atunci cand  unii m-au provocat...mi s-a parut ca as fi intrat in"hora"lor...si apoi, la ce mi-ar fi folosit?
    Nu incerc niciodata sa incarc pe altii cu setarile mele negative, poate putine persoane stiu cu adevarat cand mi-e  bine si cand mi-e rau, dimpotriva, eman tot pozitivismul de care sunt in stare, ma uimesc de multe ori si pe mine, ajung insa sa cred ca este un soi de iubire si asta, iubire de semeni....am multi prieteni virtuali, sunt intrebata zilnic"ce faci?...esti bine?"...le raspund  majoritatii"Sunt bine...multumesc!" pentru ca la o adica daca mi-ar fi rau...cine s-ar implica? cine m-ar ajuta? NIMENI!!! o singura fiinta s-a implicat (ma refer la cele cunoscute in virtualia), fara sa-i cer insa ajutorul...fara sa stie prea multe despre mine...doar ce postam pe un  forum, atat!... am s-o numesc cat traiesc ingerul meu pe pamant , este un OM ales, care se hraneste cu binele pe care il face celor care ajung in sufletul ei, am fost o privilegiata, sa pot s-o cunosc, sa pot s-o intalnesc si sa ma bucur ca D-zeu a lasat pe pamant si astfel de oameni, oameni determinati de aceasta valenta OMENIA!...
       Camelia Andrei, atunci cand credeam, sau mai bine spus cand nu mai credeam in  cinste, omenie, cand simteam ca prefacatoria, minciuna si fatarnicia sunt "podoabele"pe care  le poarta cu succes cei care  din varii motive(pe care acum nu mai vreau sa le numesc) au fost in preajma mea....mi-ai aratat ca nu toti oamenii sunt"cosmetizati" ca sunt si naturali, curati, asa cum esti tu!
    Prietenii adevarati sunt rari, stiu asta, dar unul poate face cat 100 din cei de duzina,...hmmm!!! prieteni,da!! se numesc asa, te asigura ca sunt alaturi de tine, te pretuiesc, te stimeaza, dar...la primul colt te asteapta surpriza, improvizeaza scenarii, de care uneori ramai uimit, emotii trucate...oricum i-as numi artisti sau amatori ..joaca tare!
     Ma intreb ce-i mana pe unii in acest joc? foamea succesului, gloriei, foamea de bani...ajungand sa-si manince pana  si omenia,  crezand apoi ca odata"ajunsi"  regenereaza si  omenia....eu ma indoiesc! sincer, dar poate sunt persoane care  vin sa ma contrazica...le astept cu drag parerile!
    Unii spun cam asa:"cu omenia mori de foame"...asa o fi? e o eticheta greu  de purtat? sau azi, oamenii moderni nu-si mai maninca omenia cum bine spunea cineva ci se maninca intre ei!?

duminică, 15 aprilie 2012

Paste binecuvantat!

     Nu intotdeauna primim chiar tot ceea ce ne dorim de sarbatori, sau poate nici noi nu reusim sa oferim celor dragi  ce ne propunem... important este sa apreciem ceea ce ni se ofera,  cat ni se ofera, sa multumim pentru ceea ce ni se ofera si sa traim frumos clipa.....,lumina Invierii  m-a invatat cu adevarat sa cred in frumos, sa traiesc sentimentul de impreuna, alaturi de cei dragi!...sa trec  peste ce-a fost, sa cred cu adevarat in mine...sa pot sa aleg ce mi se potriveste, sa separ raul de bine...
    Cred ca odata cu Invierea  multi dintre noi am simtit o eliberare, o usurare de pacate, pe care cu voia sau fara voia noastra le savarsim...de Sf. Paste eu va invit la  pranzul sufletului meu...sa-mi culegeti dorurile, zambetele si "cozonacul" din suflet!...si nu uitati  versurile  lui Alecsandri:
"De la mine pin' la tine
Numai stele si lumina!"

                Paste binecuvantat!Hristos a inviat!



Update:
 Imaginea apartine grupului" Prieteni adevarati "de pe Facebook...pe care ii salut cu dor si mare drag!

vineri, 13 aprilie 2012

Ganduri in Vinerea Mare

          Azi, prin tot ce mi s-a intamplat ...chiar la primele ore  ale  dimineatii, am ajuns sa cred ca viata noastra e de multe ori o Vinere Mare, zile in care ne chinuim sa ducem crucea pe drumul  batut de incercarile vietii, dar,  si zile cand ne chinuim sa ducem crucea celor apropiati noua, celor obositi de viata, invinsi de soarta , intristati sau pur si simplu  loviti de o boala...dar, mi-am pus o intrebare...daca ne oferim sa-i ajutam pe altii, in momente in care ei nu ne cer asta...mai trebuie oare sa amintim momentele? la ce le folosesc?sau la ce ne folosesc noua? o intrebare retorica... si totusi...am sa spun ca daca  eu aleg sa fac un bine cuiva...nu il amintesc dupa un timp  acelei persoane, pentru ca de  fapt si de drept, nu mi-a fost cerut...pur si simplu a fost dorinta mea sa fac un bine....m-am incarcat pozitiv cu sentimentul ca am putut poate sa fiu de folos cuiva, si e grozav sentimentul, pe mine personal m-a incercat de multe ori si stiu ce inseamna!...cunosc trairea!
     Si, asa cum bine imi amintesc ca spunea un prelat al bisericii ortodoxe, ca sa-l intelegem pe Hristos, nu crucea in sine e o povara si nu crucea noastra ne raneste ci vorbele biciuitoare si  privirile intepatoare ale celorlalti, vorbele si "privirile"...(apropos de barna in ochii tai...si paiul in ochiul altuia...)ele sunt uneori paralizante sunt ca niste spini care intra   in carne vie! sunt ca un pumn in tample!
     Cineva imi spunea azi ca persoanele care se victimizeaza reusesc sa primeasca iubire din partea lumii...hmmm!! gresit! niciodata n-am  simtit ceva deosebit  fata de o persoana care incerca sa faca pe victima in ochii mei..si nici nu abordez o astfel de  atitudine...dar in inima noastra exista un rai si un iad...nu pot sa fiu placuta de toata lumea, asa cum poate nu plac nici eu pe toata lumea, pe cei care nu-mi plac...in asez in partea de jos, adica in" iad"ii inghet pur si simplu..nu ii ard! ca n-am eu acest drept...iadul  din inima mea e rece...odata ajunsi acolo, mai greu au sansa sa se ridice, ei poate m-au facut sa plang, sa sufar, dar, au fost poate intr-un anumit  segment din viata mea persoane apropiate mie...m-au ajutat  sa fiu mai puternica, sa stiu sa lupt cu viata, curajul, lupta in sine...cu viata poate il datorez si lor...dar ca sa vina sa le dau" decoratii" pentru ce au facut din Olga Morar, adica un OM  mult mai sigur pe sine si cu mai multa incredere in puterile mele proprii, fara sa mai caut"umere de urgente" asta,  mda...! asta mi se pare anormal!"DECORATIILE" le imparte numai EL!...dupa meritul si stradania fiecaruia!
     Poate ziua"invierii"pentru cei inghetati in iadul sufletului meu va veni intr-o  buna zi....nu-i scot inca de acolo, ii tin sub supraveghere! o sa spuneti ca poate nedreptatesc acele persoane...asa o fi...dar ma intreb cat de normal e sa fii om ... sa iubesti, deci cat  de normal e sa fii nebun,  cat de normal este anormalul credintei si cat de anormal este normalul acestei lumi?...intreb asta....pentru ca toate acele persoane au sustinut ca ma iubesc, ca tin la mine, ca-mi sunt prieteni adevarati....
     Raman in asteptarea Duminicii vindecatoare...dorind tuturor un Paste binecuvantat cu multa liniste sufleteasca , cu bucurii si impliniri infinite!
Imaginile apartin "Prietenilor adevarati" de pe Facebook... le-au postat pe profilul  de pe Facebook a radioului!

marți, 10 aprilie 2012

Multumesc!

   Seneca spunea:
"Ca o piesă de teatru, aşa este viaţa: nu interesează cât de mult a ţinut, ci cât de frumos s-a desfăşurat.'' ....eu vreau sa multumesc azi  grupului" Prieteni adevarati "de pe Facebook, personal Zoitei din Franta, Ceraselei dar si lui Marcel care  fac publicitate radioului Papucel&Pupacel  mereu pe acest site...!
 Codul bunelor maniere nu te invata cum sa spui “multumesc”. De fapt, nici nu e nevoie de asa ceva, ci doar de o minima educatie prin care sa stii ca e obligatoriu sa-ti arati politicos recunostinta, ori de cate ori este nevoie.
   Multumesc mult dragi prieteni......!!!! sunteti deosebiti! va iubesc!
   Aproape ca-mi  vine sa va spun ca la mine in Oas"Multam fain"...dar pot sa devin si  jovial cosmopolita  sa scriu si in alte limbi, voi dragilor meritati asta!..asadar:
      Grazie!
      Merci !
      Danke!
      Thank you!>:D<
 Am si o poezie de la Ruxandra Voicu din Ploiesti careia ii doresc din suflet multi ani buni si frumosi aalturi de cei dragi  sufletului sau!Multa iubire si rasfat!
Foaie verde foi de tei,
astazi eu fac "53"
tuturor va multumesc
si v-astept sa va cinstesc!
la Ploiesti la cotitura,
cu-n gratar si bautura

cu Radio Papucel
ne trezim cu-n cantecel
tot cu el noi ne culcam
cu mult drag il ascultam!

un pupic si inc-o mie
pentru Olga cea zglobie...
sa o pupacim, nu strica
pe Olguta cea dulcica !

miercuri, 4 aprilie 2012

Radio Papucel...va asteapta!

     Logo-ul vorbeste de la sine, vreau insa sa precizez ceva...incercam sa multumim  toate gusturile , dam si manele la cererea ascultatorilor, evident, nu genul acela lalalit si desantat, sunt in trend si "featuringurile"...dam si asa ceva!
     Pentru bani, imagine sau faima, artistii romani prefera "featuringurile"....mi-a placut ce-a spus Flavius Buzila, solistul trupei Hara.... "Featuringurile nu sunt o fita, daca sunt bine facute, ele chiar ajuta. Noi nu facem asta de dragul de a soca, chiar daca multa lume a fost uimita sa vada colaborarea dintre Hara si Tamango, de exemplu. Nu o facem pentru bani, este strict un proiect muzical".  Tamango a semnat un contract si a fost si platit pentru aparitia sa in piesa "Muro Shavo"...suna bine, mie chiar imi place! nu sunt o fitzoasa si ca atare  urasc persoanele care atunci cand aud de Guta,Copilul Minune...sau mai stiu eu ce voce care chiar merita ascultata spun pe un ton greu de inteles" dati manele....hmmm!! imi pare rau...nu ascult asa ceva....bleah!!!!"...mda! sincer n-am avut in zestrea mea muzicala piese cu manele, dar  de dragul unor voci care s-au vrut a fi auzite la radio am un folder cu manele..
      Mi se spune ades urasc radiourile care dau manele, ca deh! rolul radiourilor e de a educa masele, publicul care ne urmareste, aici as spune ca nu e ca la scoala,publicul e deja format, gusta toate genurile muzicale, si apoi cine sunt eu sa ma pun  de-a curmezisul..daca n-au reusit persoane mai influente ca mine sa  faca o educatie muzicala la TV...la radiouri cu mii de ascultatori?
       Asadar sunteti asteptati la Radio Papucel, UN RADIO PENTRU TOATE GUSTURILE!
          Pentru a ne putea auzi clik aici Radio Papucel