Blog premiat

vineri, 28 decembrie 2012

Vulgaritate versus delicatete

   Zilele acestea am purtat o discutie cu o persoana draga mine despre vulgaritate, daca ea este acceptata  in zilele noastre si daca da, care sunt segmentele de varsta cu care se pupa in bot...
   Ce pot sa zic? in ce ma priveste consider ca sunt o persoana"open minded"( in sensul bun nu cel care e folosit in site-urile de dating)  incerc sa inteleg si dorinta unora de a se exprima asa, dar incerc pe undeva sa  inteleg si pe cei care se simt oripilati cand aud astfel de expresii....sunt oameni care se ascund dupa cuvinte si sunt alti oameni care folosesc cuvintele pentru a exprima ceea ce simt, indiferent de loc, timp sau  situatie, vulgaritatea poate fi doar o etapa in viata fiecaruia, dar e rau daca ea ne ramine prietena pt mult timp…
  Vremurile astea au in ele multa vulgaritate si incepem prin a observa cum reactioneaza un pusti care se loveste de tine in graba lui de a urmari un amic din fata lui...in loc sa-si ceara scuze, trage o injuratura, te uiti mirat si daca iti permiti sa-l apostrofezi, te trezesti cu o alta injuratura...tine de educatia de acasa?? de persoanele cu care intra in contact, cum spunea un intelept  odata, omul e suma intalnirilor lui din viata.
    Mie una, vulgar mi se pare tot ce e contrafacut, e ca si cum ai pune un trandafir real langa unu' din plastic, ii lipseste mirosul pur si simplu, cam asa si cu expresiile vulgare, am prieteni care nu se pot descarca daca nu injura, asa cum am inteles ca sunt si  barbati care isi doresc in timpul actului sexual sa li se vorbeasca  cat mai dur, asta ii excita la maxim si expresii ca"p..la, p.zda, fu.ut" si lista ar putea continua sunt "parfumul" actului!...
   In alta ordine, mi se par vulgare buzele botoxizate, ma si mir cum pot plescai din ele? ce simt?...buzele mele nu sunt subtiri, dar consider ca oricat de subtiri le-as avea,  nu cred ca le-as umfla de dragul ideii ca ele ar saruta mai patimas  buzele iubitului meu!
    Dragostea se pare ca are si ea doza ei de vulgaritate, sigur impropriu spus asa, pentru ca atunci cand spui dragoste te gandesti la ceva frumos, parca si timbrul vocii se schimba, e mai cald, mai profund, si asta cere in mod ostentativ reciprocitate, pentru ca asa simt eu sa raspund iubirii, cu delicatete, evident nu toti pot  s-o traiasca asa, si apoi vorba cuiva, "ferice de cei cumpatati...pe mine lasati-ma in mediocritatea mea, ma simt liber!"...voi ce credeti? cumpatarea te impinge spre mediocritate?..sau hai sa reformulez intrebarea - libertatea limbajului  iti da fericirea?
     Inchei spunind ca mi se pare ca in ultima vreme fericirea e vecina cu vulgaritatea, si  are mari sanse ca cea din urma sa ajunga stapana, ma sperie uneori nevoia de vulgaritate a unor persoane, si mi-e frica de siguranta  cu care o manipuleaza, vom ajunge cred sa fim  niste "parveniti" in ale vulgaritatii din dorinta maxima de epatare!


17 comentarii:

  1. Vulgaritatea incepe sa devina un sport.A fi vulgar,n-are a face cu educatia,ci cu personalitatea.Mie imi plac femeile vulgare, dar doar sa ma distrez cu ele si atat :)), si mai mult decat asta, imi place la o femeie bunul simt, finetea si feminitatea....
    calitati rare nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha! e ca si sportul ala"saritul cu prajina"...:)))))))))))))))
      ajungi sus , tot mai sus cu un mic artificiu?

      Ștergere
  2. Frustrari la unele domnisoare...domnisoarele respective enunta numele “obiectului” pe care il au permanent in minte, pentru ca asta le e la indemana sa zica mai intai. Neuronul le e blocat pe imaginea respectiva. Asta ca sa fiu si eu putin (?) vulgara.
    E doar o forma de teribilism si, de imaturitate, nu poate sa tina mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blocari de neuroni, hmm...probleme cu sinapsele?
      Glumesc, Irina, ca nu pot fi altfel decat asa...dar una peste alta realizez ca ai mare dreptate e si doza de teribilism, sunt in stare sa spun ce altii nu pot sa spuna!

      Ștergere
  3. Nu stiu cati pot intelege ce vreau eu sa exprim insa de atat sunt in stare. Eu unul nu inteleg sensul vulgaritatii in viata noastra. Lipsa de ocupatie, de bani, de mangaiere sufleteasca si de cea morala, te poate face de multe ori sa iti iesi din fire si sa nu tii seama de ce spui. Se intampla insa ca in acele clipe cineva sa te auda si sa alimenteze cu veselie acea vulgaritate a ta. Vulgaritatea nu este o calitate sau un defect cu care ne nastem, este doar o parte a vocabularului nostru propriu. Eu unul incerc sa vorbesc cat mai putin posibil vulgar, iar atunci cand vorbesc doresc sa nu fiu auzit de nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Red, daca toate lucrurile care le facem ar avea sens, ar fi bine...dar intr-o viata atat de agitata, unii isi pierd "directia" foarte usor ajung frustrati apropos de ce spuneai si tu!Sincer, am fost surprinsa ( ba, mai mult..m-a"luminat" ...:)) )de felul cum a explicat un blogger nevoia unor expresii vulgare in limbajul barbatilor care folosesc expresia, voi da copy paste:
    "‘Ai de pula mea, bă!‘ – cea mai apropiată parte, şi mai intimă, pentru bărbat, e bijuteria dintre picioare. În momentul aprofundării unei situaţii, instinctual, acesta reface conexiunea cu organul, stabilind un pod comunicativ de flux informaţional şi relaţional. Raportează totul la cel mai bun ‘prieten’ pentru aprobare şi contextualizare."
    Tare explicatia, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Da corect, insa un lucru important... Acea bijuterie cenzurata de noi, face involuntar conexiunea cu vulgaritatea.!! Deci vulgaritatea este si involuntara uneori!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu v-as injura pe toti cu mare drag, da’ e de-ajuns sa zic “la dracu” sau “cacat” ca beleste toata lumea niste ochi la mine de parca nu stiu… am zis “sa va fut in amigdale” asa… groaznic, groaznic, sunt o victima a societatii :))))))))) insa trebuie sa recunosc ca de cand m-am lasat de injurat lumea e parca mai frumoasa. inainte nu puteam sa stau fara sa injur cel putin o data la ora, ma trezeam in somn spunand pizda! coaie transpirate! ia muieee! AAAA!!! dar acum pot spune ca ma bucur de libertate din nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvintele vulgare sunt grele, pline de semnificatii si mai ales socheaza, ceea ce atrage si face ca acest" bazar "sa fie frecventat mai mult decat "galantarul" diplomatiei!

      Ștergere
    2. Fao cu tot dragul prietene, dar daca tot esti asa ed vulgar, de ce esti anonom? Rusine?

      Ștergere
  7. Poti inmagazina anumite informatii , le stochezi pur si simplu , dar poate nu le vei folosi niciodata...Oamenii capteaza si bune si rele si ..toate au importanta lor in actiunile prezente sau ulterioare.Deci , parerea mea este ca , vrem nu vrem ...mintea noastra e deschisa inca de cand ne nastem....sau poate chiar dinainte.... depinde ce alege liberul arbitru !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in final esti pentru delicatete? sau ce sa inteleg?
      IN REALITATE nu putem pune in aplicatie orice si oricum...Trebuie sa avem limite caci altfel ar veni sfarsitul lumi, DACA NE-AM DA DRUMUL FARA LIMITE UNDE S-AR AJUNGE?

      Ștergere
  8. Vulgaritatea cuvintelor poluează orice vocabular,și produce pagube deosebit de însemnate în literatura universala.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mărturie De Lauren Lynch. Cum să-ți recuperezi rapid fostul!

    Am fost rănit și mi s-a rupt inima când a apărut o problemă foarte mare în căsătoria mea, acum șapte luni, între mine și soțul meu. atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru un divorț. a spus că nu a vrut să stea niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că s-a împachetat afară din casă și a făcut ca eu și copiii mei să treacă prin dureri severe. Am încercat toate mijloacele posibile pentru a-l întoarce, după multă cerșetă, dar nu a avut niciun rost. Așa că într-o seară, pe măsură ce mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care a întrebat de soțul meu. Așa că i-am explicat fiecare lucru, așa că mi-a spus că singurul mod în care îmi pot reveni soțul este pentru a vizita un caster vraja, pentru că a funcționat cu adevărat și pentru el. Așa că nu am crezut niciodată în vrajă, dar nu am avut altă opțiune decât să-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a casetei de vraja pe care a vizitat-o. DR ODION (drodion60@yandex.com) Așa că, a doua zi dimineață, am trimis un mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar caseta de vrăji m-a asigurat că o să-mi iau soțul în ziua următoare. Ce declarație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi, în dimineața următoare, atât de surprinzător, soțul meu care nu m-a sunat în ultimele 7 luni, mi-a dat un telefon pentru a mă informa că se va întoarce. Atât de uimitor!! Așa a revenit în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala sa și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât cum a fost înainte, cu ajutorul unui război vrăjitor. Așa că vă voi sfătui acolo dacă aveți vreo problemă să contactați DR ODION, vă dau 100% garanție că el vă va ajuta să-i trimiteți un e-mail la adresa: (drodion60@yandex.com) sau whatssapp +2349060503921.

    RăspundețiȘtergere
  10. BONJOUR
    le spectateur est ici pour partager mon témoignage sur la façon dont j'ai finalement rejoint le capot des Illuminati et suis devenu RICHE, CÉLÈBRE ET PUISSANT, j'ai fait de mon mieux pour devenir membre du capot mais j'ai été arnaqué plusieurs fois, avant de finalement tomber sur un témoignage sur le net alors j'ai contacté l'agent, j'avais tellement peur qu'il me demande beaucoup d'argent avant de pouvoir rejoindre le quartier mais à ma grande surprise il n'a demandé à acheter que les articles que j'ai fabriqués et aujourd'hui je suis si heureux de le dire au monde qui est riche et a pu construire de nombreuses entreprises avec tout cela, j'ai la somme de 20 millions de dollars sur mon compte personnel et je suis également connu dans le monde entier pour les affaires qui m'ont été confiées par les Illuminati et qui ont aussi la le pouvoir de faire ce que je veux ... je sais que beaucoup de gens peuvent être sur mon chemin et demander de l'aide ici est leur
    email officiel: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    WhatsApp +3197005032123
    www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
    Méfiez-vous des escrocs et vous devez être âgé de plus de 18 ans.

    RăspundețiȘtergere
  11. HELLO
    the viewer is here to share my testimonial on how I finally joined the Illuminati hood and became RICH, FAMOUS AND POWERFUL, tried my best to become a member of the hood but got ripped off multiple times , before I finally came across a testimony on the net so I contacted the agent, I was so afraid that he would ask me for a lot of money before being able to join the neighborhood but to my surprise he did not ask to buy only the items that I made and today I am so happy to tell the world that is rich and has been able to build many businesses with it all I have the sum of $ 20 million in my account personal and I am also known around the world for the business entrusted to me by the Illuminati which also has the power to do whatever I want ... I know a lot of people can be in my way and asking for help here is their
    official email: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    WhatsApp +3197005032123
    www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
    Beware of scammers and you must be over 18 years old.

    RăspundețiȘtergere