Blog premiat

luni, 17 decembrie 2012

Scrisoare catre tine...


      Oamenii viseaza mereu, uneori chiar si cu ochii deschisi, vise despre cum ar dori sa fie viata lor, nu conteaza daca ele sunt ancorate in realitate, conteaza ca le fac bine, n-ai cum sa te gandesti doar la trecut, viata merge mai departe si firesc sa-ti construiesti in minte un scenariu dupa care sa te ghidezi. Uneori chiar si  gandul spre cel drag iti  lumineaza sufletul, nu pot sa ma gandesc la mine, fara sa nu am recunostinta ca sunt mai buna datorita tie,  si apoi  nu trebuie neaparat sa fii perfect ca sa fii bun, stii ca urasc perfectiunea...pot  insa sa fiu mandra ca te am alaturi, proiectele noastre au prins aripi,  "zborul "lor   este darul nostru de sarbatori.
      Cotidianul i-a facut pe oameni sa uite de frumos, sa mai uite sa simta, sa uite de bucuria pe care ti-o poate aduce  muzica, bucuria  regasirii intr-un vers sau pur si simplu o vorba dulce, pentru ca e mai simplu sa ramai indiferent la tot, decat sa imparti cu altii  din timpul tau pretios pentru a le aduce  macar pentru cateva ore   emotia  daruiri si pasiunii  depline.
       De la tine am invatat ca  si visele indraznete se pot implini daca  lupti pentru ele, am imprumutat curajul de la tine, vreau sa-l mai pastrez si pentru anul care vine, chiar daca iti voi plati" simbrie ", pentru ca da! totul se plateste pe lumea asta...nimic nu-i pe  gratis...doar aparent e asa....
       Scrisoarea e deschisa, pentru ca  si gandurile mele sunt la fel de  deschise spre cei dragi mie, tu 7 pacate esti omul care  ai oferit  fara sa astepti, fara sa pretinzi nimic, ai oferit din  suflet  o mana intinsa, exact la momentul potrivit, multumesc pentru lumina din tine pentru noptile care le-ai consumat realizand spoturi si  imbunatatiri paginii de radio. Toate acestea mi-au umplut inima, incurajarile tale, generozitatea ta mi-au hranit sufletul,  ai lasat ca muzica sufletului tau sa fie auzita  in zeci de tari  din lumea intreaga.
        Suntem in prag de sarbatori, vreau sa-ti spun ca-ti multumesc ca esti  aici, si-ti doresc un drum cu  nesfarsite  experiente de iubire, infinite bucurii alaturi de cei dragi tie! Nu uita de darurile tale minunate cu care ne-ai fericit in anul care a trecut, lasa-te inspirat si inspira si pe altii asa cum ai facut-o pana acum! Bucura-te de cine esti!!!
          Echipa Radio Papucel  te iubeste!!!

9 comentarii:

  1. Frumos mesaj...sunteti o echipa inchegata, felicitarile mele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar asa am ajuns sa fim cei de azi!Multumesc pentru felicitari, sa ai un an nou plin de lumina si infinite bucurii!

      Ștergere
  2. Ionescu Emilia -Comarnic17 decembrie 2012 la 14:11

    Deschid Cututa cu iluzii a Olgai Morar si citesc… Citesc si constat ca nu este singura persoana, asa cum si banuiam, care viseaza cu ochii deschisi. In fapt si titlul unei melodii pe care noi o difuzam pe Radio Papucel vine sa ne confirme asta : uneori visam cai verzi pe pereti.

    Aproape ca a trecut un an de zile cand visam..nu ca n-as visa si acum; nu!..dar atunci visam la ceva ce sa fie o implinire a gandurilor mele…o evadare din cotidian...

    A fost o simpla intamplare care s-a materializat in ceva ce n-as fi putut gandi vreodata ca s-ar putea. Iubesc muzica, este felul meu de a ma refugia de neajunsurile si tristetile vietii, este modul meu de a gandi uneori, modul de a-mi spune sentimentele pentru persoanele dragi mie. Muzica a fost aceea care m-a facut sa raspund unui apel venit simplu prin, prin ce altceva ? - decat prin facebook ? – ca deh…daca n-ai facebook nu existi!! Paradoxol, dar si adevarat pe undeva…Ironic si totusi benefic…. La mine asa a fost sa fie. Am continuat sa “exist” datorita facebook!!!
    Olga Morar parca m-a “mirosit” si m-a incitat sa pot sa ma apropii de Radio Papucel, al carui suflet este si va fii intotdeauna. Treptat am cunoscut si pe cel care s-a dovedit a fi cel care face posibil emiterea in bune si frumoase conditii a acestui radiou. Este IT-istul, adminul radioului…7 Pacate ! Am aflat pe parcurs cu cata daruire isi apleaca timpul spre realizarea spoturilor, cere pareri, sta noptile sa construiasca site-uri si apoi sa le modifice in permanenta…Nu il laud!! Nu !! Pentru ca nu-i place asta..ii repugna..spun doar un adevar..atat de simplu!!...
    La prima cunoastere pare un om rigid, rece, ironic…Oameni de acest gen pe mine ma inhiba…Nu, nu a fost doar odata cand mi-a dat peste ceafa (virtual vorbind) atunci cand lucrurile nu au mers bine in prestatiile mele radiofonice. Nici in acest moment nu pot spune ca sunt un moderator bun, dar ma straduiesc pentru ca sunt o perfectionista de felul meu, si mai ales, mai ales ca stiu cu siguranta ca in randul ascultatorilor aduc din ceea ce se afla in sufletul meu : dragostea pentru oameni. Am fost criticata, catalogata de unii..dar..dar…Olga Morar m-a incurajat mai departe…m-a tras de “manecuta”, m-a indrumat si m-a calauzit tot timpul, imi da din profesionalismul pe care ea il are in buzunarul de la piept.
    Apoi….7 Pacate a sarit exact unui cerber sa contracareze, spunandu-mi simplu : fato, tu mergi inainte…ca e bine (chiar daca n-o fi fost…dar a reactionat exact ca un coechipier, care isi respecta si apreciaza ceea ce facem noi, colegii….admir asta in mod deosebit la el!! Si sa stiti – repet – nu-l gratulez deloc!!). M-am mobilizat si am gandit ca acel ascultator, sau aceia, au avut dreptate in felul lor si am continuat sa “remediez’..Numai astfel progresam..prin critici constructive…pentru a fi pe placul tuturor..pentru ca stiti desigur cu totii e greu sa multumesti pe toata lumea. ..De Gustibus….
    Am vrut sa va vorbesc despre gandurile mele materializate, despre Echipa Radioului Papucel in principal..pentru ca este de fapt bilantul unui an si ei au facut ca cea mai mare a timpului meu sa o petrec cu ei…mi se pare firesc sa vorbesc despre ei….
    Vine Craciunul…si facem bilanturi..ne dorim..ne dorim frumoase..ne dorim…sufletele se purifica atat cat pot..asa cum fiecare stie, si cum ii este felul.
    De-a lungul anului au venit si au plecat moderatori…printr-o sita imaginara au ramas cativa aici care iubesc muzica, iubesc oamenii, si care viseaza ..ganduri frumoase, realizabile uneori….
    Multumesc celor care au stat langa mine aceasta perioada….Am simtit oameni adevarati, am simtit liantul, am simtit..frumosul….
    Urez Echipei Radio Papucel Sarbatorile cu bine si ceea ce va doresc sa vi se indeplinesca cu prisosinta..Cu dragoste pentru voi…Marina Emilia Ionescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Emilia, sunt doar un om...ca tine,astept si sper,visez,ma bucur si ma intristez,ma las prada unor slabiciuni si dorinte, infrunt greutatile vietii,iert orice dar nu minciuna,nu-mi ascund mie nimic si nici altora....sunt transparenta!
      Stiu sa plang, sa rad, sa ma infurii, sa mangai, sa cert,sa impac, sa ofer mult si sa cer mult de la mine si de la ceilalti oameni,sa gresesc, sa reusesc.Sunt doar un om.....oricum cu bune si cu rele noi trebuie sa mergem mai departe, impreuna vom incerca sa gasim si sa simtim frumosul, frumosul din fiecare din noi, frumosul pe care El il ofera cu generozitate, trebuie doar sa stim sa-l luam, iar daca ne pirsoseste sa nu ne zgarcim in a-l oferi celor care poate din varii motive duc dorul.
      Sarbatori cu bucurie in suflet, si viata lunga in echipa Radio Papucel!

      Ștergere
  3. Tasha, ai dreptate, in fapt, uitam adesea si nici nu stim sa ne bucuram si cadem in melancolie, unii in depresii, altii in deznadejde. Atitudinea conteaza foarte mult, apreciez atitudinea ta! Ramai asa...esti speciala!
    Am si un banc care vreau sa inveseleasca pe toata echipa Radio Papucel:
    Un pastor isi mina turma de oi pe o minunata pasune cind , intr-un nor de praf , opreste un Jeep Cherokee nou nout , linga el. Soferul , un tip tinar intr-un costum Hugo Boss, pantofi Gucci , ochelari de soare Ray Ban si o cravata YSL , scoate capul pe fereastra si zice :
    - Daca iti spun exact cite oi ai in turma imi dai una ?
    Pastorul se uita la tinar , se uita la turma si calm raspunde :
    -Desigur.
    Tinarul parcheaza masina , scoate laptopul, il conecteaza la telefonul mobil. acceseaza NASA prin Internet, apoi satelitul GPS , scaneaza aria, deschide baza de date si citeva pagini de EXCEL 60 pline de formule, apoi tipareste prin ultima generatie de printer portabil un raport de 150 de pagini si ii spune pastorului :
    - Ai exact 1.586 de oi !
    - Este corect si sint de acord sa iei una dintre oi.
    Se uita senin la tinar care-si alege oaia si apoi o cara la masina , apoi zice :
    -Daca iti spun exact in ce business esti imi dai oaia inapoi ?
    - Da, de ce nu ?
    - Esti consultant.
    - Este corect , dar cum ai ghicit ?
    - Usor, raspunde pastorul ,te-ai abatut pe aici fara ca nimeni sa te invite , ai cerut sa fii platit pentru o intrebare pe care eu niciodata nu ti-am pus-o si mi-ai dat o informatie pe care eu , deja , o stiam! Pe deasupra habar nu ai nimic despre afacerea mea .
    - Cum ai ajuns la concluzia asta ?
    - Pentru ca mi-ai luat ciinele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Irina, pentru interes si pentru urari, va multumesc de fapt tuturor care imi treceti pragul pe aceasta pagina, ma simt bine cand stiu ca cineva, (nu conteaza ca ne cunostem sau ba...)se intereseaza de soarta mea, ma simt ca intr-o mare familie in care orice ciocanit la usa paginii mele ma obliga sa raspund si zambetul vine pe fata instantaneu, asta inseamna ca ma simt bine.
      Acum, am sa va las o povestioara, aceasa este mai scurta, poate unii o stiti...dar nu-i rau s-o recitim!...e plina de intelepciune..

      "Un copil îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:
      - Scrii o poveste care ni s-a întâmplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?
      Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:
      - E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, când vei fi mare.
      Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la acesta.
      - Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut în viata mea!
      - Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusesti sa le mentii, vei fi totdeauna un om care traieste în buna pace cu lumea.
      Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mâna care ne conduce pasii. Pe aceasta mâna o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.
      A doua calitate: din când în când trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta înseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pâna la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.
      A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat e faptul ca ne mentinem pe drumul drept.
      A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijeste-te de ce se întâmpla înlauntrul tau.
      Si, în sfârsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca ceea ce faci în viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa încerci sa fii constient de fiecare fapta a ta."
      Paulo Coelho

      Ștergere
    2. Dumnezeu este in toate si in tot. El ne vorbeste in multe feluri si in multe chipuri, chiar si prin creatia Sa, prin fenomenele naturale ale universului creat de El, dar noi nu-l mai putem auzi sau asculta.
      Suntem prea mult preocupati sa iubim placerea, sa uram puritatea si adevarul si nu mai apreciem frumusetea, nobletea.
      Frumoasa povestioara!Succes in activitatea ta Tasha!

      Ștergere
  4. Frumoase,sincere si poate indraznetze ganduri,draga mea prietena..Eu nu indraznesc sa comentez cu adresa pentru ca ,desi mi-este foarte drag radioul ,nu cunosc foarte bine oamenii ce ii dau viatza.E drept ca despre tine,cu toate ca nu te cunosc personal ,as putea sa scriu un adevarat poem de prietenie ,unul complicat cu o anumita algebra a lui desi eu sunt om al literelor....insa a vorbi despre tine ca om, ca prietena nu este deloc simplu..Tu esti specialaa..adesea te iau de mana si sa ma plimb cu tine prin lumea mea ,prin lumea ta… Uneori ma spal pe fatza cu lacrimile tale cand mi-era greu … alteori te ajut pe tine sa nu fii singura cu tristetea ta si-ti alung mai usor indoielile… sorbind impreuna din aceeasi licoare magica a prieteniei. Vezi?..deja nu ma mai opresc atunci cand incep sa scriu despre tine....si zau..ca nu m-as opri..dar alta era tema blogului. Regret nespus ca anumite probleme de familie ma tzin departe de voi insa cu sufletul va sunt mereu aproape ..Respect si admir intreaga echipa iar pentru 7 Pacate am sentimente de admiratie si respect,iar respectul meu este de multe carate pentru ca el , prin ceea ce face pentru acest radiou , este o adiere de poveste, este magicianul ce poseda o bagheta de iubire cu care incearca sa creioneze o zi perfecta pentru noi toti ce ce va ascultam.... iar voi ceilalti si..imi permit sa spun,mai ales tu,draga mea Olga(sa ma ierte ceilalti moderatori pentru ca nu prea ii ascult din lipsa de timp..)reusesti asa de bine sa preiei iluzia magicianului si sa ne-o transmiti noua ascultatorilor facandu-ne fericiti! Tu ai mereu la picioare un covor de incantare pe care iti porti pasii imbatati de o stare de bine.. iar pe umeri porti o mantie fermecata si cu ea ne porti pe toti pe unde ne este dorul. Felicitari tuturor,"papucei"mei dragi!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma lasi interzisa de fiecare data, n-am cuvinte sa-ti multumesc pentru prietenia noastra virtuala. Daca gandesti pozitiv, nu poti fi negativ pentru ca gandind pozitiv devii acea pozitivitate, eu chiar am nevoie de oameni ca tine in jurul meu,un proverb chinez spune: "Esti ceea ce gandesti" ...esti un OM MINUNAT!SA NU UITI ASTA!

      Ștergere