Blog premiat

miercuri, 19 decembrie 2012

Ce faci cand te ia gura pe dinainte?

         Cum,  necum, uneori ne ia gura  pe dinainte, avem un moment de suparare si ne trezim  ca spunem vrute si nevrute, sau mai mult nevrute si negandite... 
         La mine in Ardeal este o vorba"gura, bate curu' ", problema este ca eu cand gresesc am bunul simt sa recunosc ca mai exagerez in furia mea de moment, nu vreau sa nedreptatesc pe nimeni, culmea este ca uneori mi se intampla sa ma descarc exact pe cei mai dragi mie, de ce fac asta? pentru ca, nu intamplator mi-s dragi ci pentru ca si ei la randul lor imi arata  iubirea, si  cand iubesti esti capabil sa  suporti si toanele cuiva .
        De ce sunt trista acum? pentru ca ma aflu exact in saptamana  dinainte de Craciun cand  spiritul Craciunului ar trebui sa ma opreasca sa  spun vorbe  care ating, pentru ca Nasterea Domnului  inseamna prilej de bucurie, pace si liniste interioara, Craciunul este ziua cand daruim si primim multa iubire si caldura sufleteasca.
       Cred ca o pauza in lumea virtuala mi-ar face mai mult bine, tocmai de aceea incep cu urarile de pe acum, dorindu-va sarbatori cu sanatate, intelepciune, fericire, liniste, daruire si infinite bucurii!
        Craciun cu pace!


12 comentarii:

  1. Apropos de ce ai scris mai sus, cu vorba din Ardeal am un banc:

    Doi tigani la divort.
    Judecatorul intreaba tiganca care este motivul divortului. Aceasta raspunde:
    - Domn'judecator, tiganul meu îi nebun, cand vine baut acasa ma ia la bataie. Uitati si aseara, chiar inaite de proces, m-o lovit si mi-o scos toti dintii din gura.
    Judecatorul vrand sa faca morala tiganului,îi spune:
    - Tu chiar esti nebun, asa se bate o femeie? Si sotia mea ma enerveaza, dar îi trag cate o palma la fund.
    La toate acestea tiganul raspunde:
    - Aveti dreptate dom' judecator, dar tiganca mea e rea de gura, nu rea de cur...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sa-ti raspund printr-o poezie a Anei Blandiana pe care eu o admir foarte tare.

      Ana Blandiana - Cuplu

      Unii te văd numai pe tine,
      Alţii mă văd numai pe mine,
      Ne suprapunem atât de perfect
      Încât nimeni nu ne poate zări deodată
      Şi nimeni nu îndrăzneşte să locuiască pe muchia
      De unde putem fi văzuţi amândoi.
      Tu vezi numai luna,
      Eu văd numai soarele,
      Tu duci dorul soarelui,
      Eu duc dorul lunii,
      Stăm spate în spate,
      Oasele noastre s-au unit de mult,
      Sângele duce zvonuri
      De la o inimă la alta.
      Cum eşti?
      Dacă ridic braţul
      Şi-l întind mult înapoi,
      Îţi descopăr clavicula dulce
      Şi, urcând, degetele îţi ating
      Sfintele buze,
      Apoi brusc se-ntorc şi-mi strivesc
      Până la sânge gura.
      Cum suntem?
      Avem patru braţe să ne apărăm,
      Dar eu pot să lovesc numai duşmanul din faţa mea
      Şi tu numai duşmanul din faţa ta,
      Avem patru picioare să alergăm,
      Dar tu poţi fugi numai în partea ta
      Şi eu numai în cealaltă parte.
      Orice pas este o luptă pe viaţă şi pe moarte.
      Suntem egali?
      Vom muri deodată sau unul va purta,
      Încă o vreme,
      Cadavrul celuilalt lipit de el
      Şi molipsindu-l lent, prea lent, cu moarte?
      Sau poate nici nu va muri întreg
      Şi va purta-n eternitate
      Povara dulce-a celuilalt,
      Atrofiată de vecie,
      Cât o cocoaşă,
      Cât un neg...
      Oh, numai noi cunoaştem dorul
      De-a ne putea privi în ochi
      Şi-a înţelege astfel totul,
      Dar stăm spate în spate,
      Crescuţi ca două crengi
      Şi dacă unul dintre noi s-ar smulge,
      Jertfindu-se pentru o singură privire,
      Ar vedea numai spatele din care s-a smuls
      Însângerat, înfrigurat,
      Al celuilalt.

      Ștergere
  2. Draga Tasha,una dintre cele mai aprige boli ale omului modern, care traieste intr-un ritm alert, este stresul. Tensiunea nervoasa afecteaza nu doar organismul, ci si stabilitatea relatiei de cuplu. Vorbim sau actionam fara sa gandim, asta pentru ca oboseala, ritmul te da peste cap.
    Si cred ca mai este ceva...Entuziasmul de la inceputul relatiei nu este vesnic...refulezi!Sarbatori cu suflet luminos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e...Stiu cu singuranta ca voi avea parte de prieteni peste tot pe unde voi trece...pentru ca asa sunt eu...ma hranesc cu caldura sau uneori chiar si nepasarea lor...nu-i deranjez pentru nimicuri si ma gandeam zilele trecute, apropos de intrebarea pe care mi-a pus-o cineva, daca ai prieteni adevarati pe care poti sa-i suni la 3 noaptea...nu stiu !n-am verificat asa prietenia niciodata,pentru ca mi s-a parut o chestiune de bun simt...poate doar in caz de viata si moarte...
      Dar acum parca mi-as dori un prieten care sa-mi fie mai mult decat un prieten si care sa se transforme din piatra in apa ,ca si mine ,sa ma insoteasca in drumul meu...pina la varsarea in marea eternitatii...(chiar daca mi s-a spus aseara ca imi doresc sa fiu singura si tocmai de aceea m-a ajutat sa mi se implineasca dorinta).
      Multe pietre se prefac ca sunt apa pt. o perioada scurta, dar dupa un timp isi arata adevarata intruchipare de piatra ...
      Si cine stie poate mai sunt si citeva pietricele care isi doresc sa devina apa..

      Ștergere
  3. Si totusi unii sunt de parere ca poti gasi remedii la stari de incarcare nervoasa. O actrita spunea la un moment dat ca numai munca a ajutat-o pe ea sa supravietuiasca tradarii prietenilor si durerii provocate de despartirea de cel iubit: "Totdeauna am stiut: munca este singura care nu ma va trada niciodata si in orice moment ma pot ascunde in ea".Spor in toate, si sa auzim numai de bine! Sarbatorile sa-ti aduca liniste in suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA!Doar ca eu as vrea ceva... mintea mea cu cu vise colorate, (ca doar asa supravietuiesc, asa isi reconstruieste universul)... s-o dau in custodie cuiva...sa aiba grija de ea, si mai am o rugaminte! custodele sa nu-mi elibereze tichet...il pierd! am pierdut tichete mult mai importante la cat de aeriana sunt(si-am fost acuzata ca le-am pierdut in scopuri mai putin demne de statutul meu..)...si ar fi pacat! candva o s-o cer inapoi...dar, asta nu se va intampla curand!acum...vreau sa uit...sa uit...sa uit!Se prinde cineva?

      Ștergere
  4. Ma prind..dar nu eu trebuia sa ma prind,sunt sigura...Sunt convinsa ca deja ai brad impodobit cu amintirile cele ma frumoase,ti-ai sadit sperantele in instalatii multicolore si ai ascuns tacerile si neimplinirile in globuletze lucioase …..De sarbatori visele prind viata....daca nu ,bucura-te de tot ce te inconjoara si spera...mai e mult pana pina la "varsarea in marea eternitatii.."Craciun fericit,draga mea prietena!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Mara!Craciun luminos si tie! intind bratele sa te cuprind si sa-ti multumesc ca esti de cativa ani buni alaturi de mine!

      Ștergere
  5. Bună ziua doamna,Olga!
    Nașterea Domnului să-ți aducă pace și liniște sufletească,bucurie
    și-mplinirea tuturor dorințelor alături de cei dragi!
    CRĂCIUN FERICIT!
    SĂRBĂTOTI FERICITE!
    Cu mult,mult drag!

    http://www.youtube.com/watch?v=MbZWnRvKGg8&list=HL1356245779

    RăspundețiȘtergere
  6. Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatare, belsug si fericire!Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fie ca sfanta sarbatoare a Craciunului sa-ti aduca sanatate, liniste sufleteasca si implinirea tuturor gandurilor bune!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau să mulțumesc nelimitată acestui mare bărbat numit Dr. ODION, sunt fericit astăzi pentru că soțul meu este acum din nou plin de dragoste, soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, doar pentru că am avut o mică neînțelegere. m-a părăsit și mi-a promis că nu se va mai întoarce niciodată la mine. plang toata ziua cautand o solutie care sa ma ajute sa-l readuc. Apoi am văzut o partajare a mărturiei pe Instagram de ANGELA DAVIS. Îl trimit prin e-mail și îi spun problemele mele pe care le am cu soțul meu, iar el promite să-l aducă înapoi acasă în 3 zile. într-adevăr, este minunat, el mă ajută să-mi revin soțul în 3 zile pe care le promite și soțul meu se întoarce la mine și promite să mă iubească pentru totdeauna și să mă roage pentru durerea pe care mi-a provocat-o. Vă voi fi veșnic recunoscător Dr. ODION și nu mă voi opri să-ți public numele pe Internet pentru ca oamenii să vadă cât de veritabil ești. Și vreau să spun și tuturor celor de aici că voi rămâne mereu recunoscător acestui om DR ODION pentru tot ce a făcut pentru mine, soțul meu este din nou cu dragoste, grijuliu, veridic și promite să mă iubească pentru totdeauna, am făcut o promisiune că toată lumea pe care o cunosc nu va avea niciodată o problemă de relație, să-l contacteze prin e-mail; (drodion60@yandex.com) sau puteți să-l aplicați pe +2349060503921.

    RăspundețiȘtergere