Blog premiat

marți, 24 ianuarie 2012

Avem barbatii pe care ii meritam?


           Pornind de la o discutie  purtata cu un amic, am ajuns la concluzia ca vremurile sunt intoarse rau pe dos.....mai sa fie! ne-am luptat atat timp  pentru drepturile noastre  dragelor,  si acum , acum ce facem? nu mai suntem cele de odinioara, aproape ca s-au inversat rolurile, preluam aproape tot de la ei...si atunci ma intreb cum sa le mai dam voie lor dragilor barbati sa mai fie galanti?...sa sara in ajutorul nostru, sa ne protejeze?...imi amintesc ce gresela am facut si eu, m-am inhamat la treburi  barbatesti , fara sa realizez, ca  facand odata  o treaba de  barbat, putea sa fie  "aplaudata", si chiar  mai mult socotita la o adica ca  mi se cuvine...hm!! dar...odata  creat un precedent greu  mai poti sa redresezi situatia...
          Apreciez femeile care stiu sa fie papusi, diafane, delicate, care beneficiaza din plin de gentiletea si comportamnetul galant al barbatilor, pai...astea d-le stiu ce vor de la viata! roiesc barbatii  umili in jurul lor, sunt tratate ca niste regine... eu , personal n-am avut parte de asa ceva..si nici nu stiu daca imi doresc  un astfel de barbat vreodata...barbatul demn, dar protector, da...asta da!
        A nu se intelege ca nu apreciez eleganta in maniere, departe gandul! sunt atenta la aceste  detalii, ba chiar contrariata cand vad ca unii barbati  sar calul, jignesc mult prea usor  si din prea multa barbatie, dovedesc lipsa de  politete, incercand sa consume relatia ca de la egal la egal si uite asa se pierde  sublimul gesturilor, farmecul relatiei, incarcatura emotionala, simtirea  adevarata  a ceea ce inseamna barbat si femeie.
       Barbatii de azi cred ca  au uitat ceva...au uitat de cuvintele care trebuiesc rostite  in momentele potrivite, au uitat ca noi femeile nu ne dorim lucruri mari, dimpotriva...simple,  care uneori fac mai mult decat toate bogatiile lumii, nu exagerari...nu cuvinte belicoase, ci caldura si apropierea unui suflet ce stie sa simta un alt suflet...rara avis! n-ai sa vezi asa ceva!
      Azi majoritatea alearga dupa sex,dupa o potentiala partenera pe care o pot avea cat  se poate de  discret, fara obligatii prea mari, ei nu inteleg un lucru, ca relatia sexuala nu este atat de importanta pentru noi femeile, sau daca este, este pe un plan secundar, indispensabile sunt alte lucruri, pretuirea pe care ei ne-o dau, umarul de urgenta pe care vrei sa-ti asezi capul atunci cand simti ca nu mai poti, protectia , mangaierea care poate fi un adevarat balsam pentru tine ca femeie atunci cand te simti vulnerabila.
     Poate am uitat si noi sa fim femei adevarate? abordam un ton mai agresiv incercand sa parem mai puternice in ochii lor (desi fizic suntem  delicate)  in loc sa fim suave si feminine?

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc Roscato!! ma bcuru ca ti-a placut, nu doream punct pe i, doream doar sa spun ca noi femeile suntem mai simple decat ne vad ei barbatii...si vrem uneori atat de putin, lucruri care nu costa, dar conteaza atat de mult! >:D<

      Ștergere
  2. Imi place articolul si sincer este atat de placut, sa te simti apreciata,respectata ..sa gasesti in acel barbat,acel sprijin,aceea protectie de care avem nevoie,noi femeile...si nu numai..au disparut barbatii galanti..insa de curand l-am descoperit..a venit la intalnire cu un frumos trandafir rosu,ambalatat f frumos...si nu-ti spun cat de tandru, imi saruta mainile..sincer m-am blocat !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Gya...te mai astept! frumos gestul celui cu trandafirul...imi plac si mie trandafirii!!

      Ștergere
  3. Mi-a placut textul dar nu ma pot pronunta, nu mi-am dorit si nici nu imi voi dori vreodata... un barbat!
    Asadar, ma retrag, subiectul este pentru voi!
    O zi minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te cred!! nici nu ma indoiam de acest lucru...multumesc oricum ca ai trecut!!!
      Nu sunt o misandrina, dimpotriva...nu am frustrari, stiu sa lupt! stiu sa aduc alaturi de mine omul pe care mi-l doresc, atunci cand evidentr mi-e dat sa-l gasesc...
      Fiecare are ideile sale, eu mi-o sustin pe a mea:Trebuie sa ai incredere in fortele proprii, sa ai incredere in tine...si asa cred ca orice femeie ar trece mult mai usor peste toate aceste tarre ale societatii in care traim.
      Esenta consta in pastrarea "coloanei vertebrale" a caracterului intr-o pozitie demna,indiferent daca te-ai nascut de gen feminin sau masculin....asta apropos.... de un comment care te leza direct pe tine...;)

      Ștergere
  4. Da...poate e bine pusa intrebarea ta, cred ca uitam si noi...uitam ce le place barbatilor, si uite asa...asteptam degeaba! pentru ca incercam sa parem altfel decat suntem!

    RăspundețiȘtergere
  5. Păcat că domnul acela se retrage din discuţie, ar fi fost bine să avem şi punctul de vedere al unui bărbat despre subiect. Eu te-aş contrazice, Olga. Fizic, nu suntem deloc delicate, suntem şi ştiinţific, şi real, şi cum vrei tu, mai rezistente decât bărbaţii. Construcţia lor fizică le permite o forţă mai mare, dar la capitolul rezistenţă, femeile sunt campioane, statistic şi biologic. E un fapt dovedit, nu mă gândesc doar la naşteri, ci şi la viteza de refacere a unei femei după boală, la rezistenţa ei în general. Ba char se vede şi în statistica tristă care arată că sunt mai multe văduve decât văduvi şi mai multe femei care ajung la vârste înaintate decât bărbaţi. Pe urmă, eu cred că da, avem bărbaţii pe care-i merităm, fiindcă, deşi nu pare, femeile aleg şi de multe ori aleg prost, lăsându-se înşelate sau ghidându-se după criterii proaste. Ce să mai vorbesc despre cele al căror criteriu e portofelul ? Nu ştiu dacă sunt neapărat de vină bărbaţii pentru asta. Oferta lor e relativ simplă, depinde de capacitatea femeii de a vedea sub poza cu muşchii bombaţi, zâmbet mai mult sau mai puţin seducător şi sandviciul cu nonşalanţă şi umor dacă individul mişcă şi din neuroni la fel de bine. :)

    RăspundețiȘtergere