Blog premiat

marți, 18 octombrie 2011

Tu si eu..


    De ce uneori drumurile oamenilor  care se bucura atunci cand se gasesc, ajung mult prea repede sa se desparta?...O intrebare pe care o pune si Olga Ciolacu in melodia din acest colaj...intrebare retorica...si totusi, poate cineva imi  da un raspuns!...stiu , majoritatea imi veti spune ca fiecare inceput are si un sfarsit....de acord, dar repet, de ce asa curand??...mai ales ca unii  ajung sa simta ca au gasit sufletul pereche?...sa fie oare  faptul ca inceputurile sunt atat de frumoase? atat de pline de sperante, bucurii, iluzii, sentimente curate, se satura lumea de bine?..apare neincrederea mult prea repede? duce ea oare la esec?
   Am intalnit persoane care au iubit o singura data in viata...s-au hranit cu amintirea acelei relatii o viata.. si au refuzat un nou inceput, ma gandesc cat de intensa o fi fost trairea? cat de traumatizanta a fost despartirea?
   Ma mai gandesc la o varianta, uneori  relatia este prea dinamica, cunoasterea se face mult prea repede, se trece peste toate barierele, se consuma focul iubirii la cote maxime, pui  prea mult pe altarul iubirii la inceput si te simti saracit dintr-o data?...te lasi pe tanjeala? ...iti redoresti apoi acel apogeu al iubirii, el nu mai poate fi atins, si de aici dezamagirea?
   Care o fi secretul? ce e de facut?e necesara mai multa toleranta, rabdare, concesii, compromisuri?
   Cu ce ramanem in urma unei relatii?...e bine sa lasam loc de buna ziua??????
    Vin cu pasi repezi sarbatorile de iarna...se prefera relatiile de sezon?sunteti de acord cu ele?am intalnit pareri la radio, venite de la ascultatori, oameni singuri care se  intalnesc spre a-si alunga singuratatea, e singurul lucru care-i leaga, in rest bucurii false, pe care nu le impartasesc pe termen lung...
     Ma opresc cu sirul intrebarilor aici...poate voi primi  cateva raspunsuri, poate unii aveti chiar retete, le-as impartasi si ascultatorilor mei de la Radio ProDiaspora...

11 comentarii:

  1. Să presupunem că sunt doi oameni care se iubesc şi sunt sinceri unul cu altul. Oamenii ca ei se despart din prea multe analize. Atunci când nu ai probleme nu ai nici răspunsuri. Răspunsurile despart doi oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca o persoana nu se intelege bine cu ea insasi, are conflicte interioare si mai rau, se minte pe sine intr-o masura mare, lumea sa interioara se va manifesta in exterior, inclusiv in relatii. Isi va atrage raul.

    Cred ca am primit prin educatie un model ideal, asa-zis “rational” de conduita fata de sine si fata de altii. Sa tindem spre un fel de perfectiune si sa ne ascundem partile din noi care nu corespund modelului. Noi sa ne construim un sine care sa dea bine la exterior, persoana cealalta procedeaza la fel, adevarul iese la iveala, lumea e suparata si pleaca.

    Mai ales daca persoana cealalta ne seamana, e foarte probabil sa gasim in ea pana la urma “umbra” noastra, de care fugim, pe care o reprimam. Si persoana cealalta isi poate regasi propria “umbra” in noi.
    Apoi ramane de vazut — ne despartim pentru ca nu ne putem accepta pe noi insine asa cum suntem sau incepem o experienta de autocunoastere?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda , multi dintre noi ne-am despartiti la un moment dat ...
    Eu , tu , voi , restul de persoane .Ne-am despartit de acele persoane din anumite motive (inselat/a) de cele mai multe ori , cel putin eu asa am patit (recunosc, a fost si greseala mea) dar acest lucru nu pot sa-l uit oricat as incerca. Si totusi ce ii face pe oameni sa se desparta? Poate simplul fapt caci , cum s-a spus mai sus , nu se iubesc indeajuns . Da pentru ca o relatie sa mearga cat mai bine e nevoie de ARMONIE , INCREDERE ,DISCUTII LIBERE, fara MINCIUNA.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic asa: toata lumea este singura. Si asa va fi mereu, cu partener sau fara. Nimeni nu mai depune mari eforturi pentru a construi ceva de durata pentru ca este evident faptul ca orice se prabuseste la un moment dat. Singurul lucru care va conta in fata unei mari dezamagiri va fi cantitatea de sentimente si de timp investite in relatia respectiva. Oricat de nefericit ai fi, alegi sa te lupti in continuare cu morile de vant. De ce? Pentru ca ai investit deja mult prea mult pentru a renunta. Asa ca mergi in continuare pe aceeasi linie. Nefericit si singur, iti distrugi singur viata. De asemenea, rapesti si altora dreptul la fericire.
    Asta e secretul unei relatii de lunga durata: multa investitie. Si subliniez faptul ca asta nu va face relatie mai fructuoasa, ci pur si simplu te va lega mai mult de ea… mai ales atunci cand ar trebui sa let go, atunci cand dezamagirea este peste limitele normale.
    Si in final, tot tu cu tine ramai… caci pana la urma, mai devreme sau mai tarziu, tot realizezi ca nimic nu mai poate fi salvat. Si uite asa mai pierzi niste timp aiurea… tot sperand…

    RăspundețiȘtergere
  5. Se despart pentru ca asa trebuie sa fie, unii oameni vin in viata ta, si pleaca lasandu-ti un gol amar. Unde se duc? Isi vad mai departe de drumul lor, daca ar fi ramas langa tine ar fi avut acelasi drum ca si tine, dar din moment ce pleaca la un moment dat inseamna ca drumurile sunt in sensuri diferite.

    Eu cred insa ca fiecare persoana pe care o intalnesti in viata iti lasa ceva, o lectie, o amintire, ceva care te schimba. Deci, fie ca pleaca sau raman persoanele din viata noastra vin cu un scop.

    In loc sa ne punem atatea intrebari fara raspunsuri, ar trebui sa le pretuim pe cele care inca sunt langa noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Despartirea de cineva drag, cu care ai fi dorit sa faci ceva in viata este cea mai dureroasa...

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar daca drumurile a doua persoane o iau pe carari diferite, asa cum spune si salvador dali "odata cu despartirea se naste amintirea" ....

    RăspundețiȘtergere
  8. detergentul de vase lichid20 octombrie 2011 la 23:30

    oamnenii sunt rai si ipocriti.
    homo homini lupus

    RăspundețiȘtergere
  9. oamenii sunt rai si ipocriti,incalca juraminte si legi...homo homini lupus...dar daca ciorba iti face rau si versi...o eviti...sanatatea e pe primul loc

    cand are michael emisiune,vreau sa sponsorizez michael show,sa il invit in africa de sud ,ori sa vin eu in spania,m-am indragostit de baiatul asta,e hazliu rau alegria1980@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  10. orice inceput are si un sfarsit , mai ales in dragoste

    RăspundețiȘtergere