Blog premiat

vineri, 8 aprilie 2011

Aventuri la Marea Neagra

    Nu stiu daca va amintiti filmul cu Amza Pelea si Nicu Constantin  cand se fura sau mai bine spus se inlocuieste o geanta diplomat care avea un suma imensa,parca un miliard,cu alta geanta care continea imbracaminte si  lenjerie feminina...
    Ei,bine ,la mine nu s-a inlocuit nimic...doar ca din cauza  oboselii am uitat in masina de taxi geanta in care aveam laptopul,un aparat foto digital si inca ceva de mare pret pentru mine care se constituia intr-un dar pentru persoana  cu care trebuia sa ma intalnesc....una peste alta valoarea gentii era pe undeva intre 35-40 miloane vechi.
    Dar s-o iau cu inceputul,soseste trenul in gara orasului unde trebuia sa ajung...eu aveam un troler cam greu,o poseta,o geanta cu laptopul si un alt bagaj care atarna ca o bomba....vorba fetei mele...care ma cam certase la plecare ca mi-am luat cam multe lucruri cu mine..dar asa sunt eu! ...cand plec undeva iau si" dulapul "cu mine!:))
     Asa....,si cobor eu din tren...incarcata ca si Mos Craciun cum va spuneam...se indreapta spre mine un domn care imi spune"Buna ziua!sunt sofer de taxi,pot sa va ajut?"imi zic..."ca sa vezi! ce noroc pe mine! ce de treaba soferii de taxi de aici..."si ma duc spre masina omului...vad ca nu-i galbena si nici nu are inscripie de taxi...dar,deh! dupa ce mi-a carat ditamai bagajele ce era sa-i zic??" pa,multumesc pentru  ca ai facut pe hamalul?"...mi-am zis,asta e! omul lucreaza clandestin si uite ca de data asta incurajez cu buna stiinta practica acestor persoane!
     Pe masina leg o discutie cu omu',care imi povesteste cat de  bine era pe vremea ceausista,toti aveau loc de munca si nu recurgeau la alte practici,nu se fura,...si cate si mai cate...ma rog...din vorba in vorba imi spune cu ce se ocupa,dar ca face si taximetrie sa-si rotunjeasca veniturile...ajung la hotel...acolo ii platesc cursa si el coboara sa-mi dea bagajele din portbagaj,le iau,urc in camera de hotel si observ sa nu am geanta cu laptopul...pfai!!! ma gandisem,e 1 aprilie,.dar chiar asa o farsa sa-mi traga destinul,e prea de tot...asta pentru ca eu glumisem cu colegul meu de radio de dimineata ,ii spusesem lui Alex Oprea ca din aceasta zi nu mai este moderator la Radio Enigma Romania,el realizase ca e o gluma,dar a mers cu gluma mai departe anuntand pe post acest lucru,cum ca de pe data de 1 aprilie nu mai are emisiuni  la radio...lumea ii scrie ca-l regreta,una dintre ascultatoare ii spune la un moment dat ca-i doreste sa fie sanatos si sa auda numai de bine,la care colegul meu spune "pai,sa auziti,veti putea doar daca lasati numarul de telefon,sa va sun...la radio nu mai am nicio sansa....:)) "
    Apoi, din tren o sun pe colega mea Mariana Stratulat si-i spun "draga mea,ma aflu in trenul de Focsani,peste doua ore putem bea o cafea sau un ceai impreuna la Panciu?"..ea era chiar in emisiune...imi spune "nu! ca am fost pacalita azi de toata lumea cu  venitul la Panciu" dar anunta pe post ca Olga va ajunge la Focsani ...cine doreste sa vina sa ma intalneasca,sa mearga la gara! :)
    Dar, sa povestesc mai departe  ...dezolata,ma indrept spre gara,acolo incerc sa aflu numele persoanei ,stiam doar ca are un Logan alb ,indicativul nu-l mai stiam...dar intreband si pe unul si pe altul aflu ca se cheama Nurciu Nicolae,cu aceasta informatie(ce-i drept cam mica...)ma duc la Politia TF,acolo povestesc ce mi s-a intamplat,lucratorul,foarte cooperant,imi spune:"urcati in masina...mergem la Politia Municipala,noi ne-am mutat de curand aici si nu avem calculatoare ,deci sa recunoastem acolo persoana,in baza de date..." recunosc persoana,ma duc apoi cu lucratorul de la TF la serviciul "Circulatie"acolo in speranta ca omul figureaza cu un numar de telefon...nici vorba! dar stiam deja sigur ca este el si are un Logan alb...deci era un pas inainte...ofiterului de serviciul de acolo ii vine in minte sa intrebe de numarul persoanei la toate companiile de telefonie...in final il gaseste la adresa respectiva ,numarul sotiei respectivului individ...sotia da politiei numarul  sotului,este sunata persoana in cauza,cerandu-i-se sa se prezinte la politie...omul intreaba daca e o farsa...politia spune "nu  e farsa...va prezentati acum la politie"...ei bine ,dragii mei,trece o ora si omul nostru nu mai vine...in minte imi facusem deja scenarii,imi inchipuisem ca a amanetat laptopul; si aparatul foto dar si celelalte lucruri din geanta,nu mai aveam stare...politia il suna din nou...de data asta nu raspunde individul...am spus "clar!nu mai pup eu lucrurile pierdute!".Insa lucratorul de la TF,nu se lasa...imi spune mergem acasa la el...ia adresa si cautam blocul respectiv,il gasim cu greutate,acasa numai sotia persoanei respective...ne spune ca omul a venit acasa,dar n-a p[omenit nimic de laptop...lucratorul de politie ii cere sa-l sune si sa-i spuna ca suntem acolo...
    In acel moment soferul a realizat ca suntem pe urmele lui si-i spune sotiei sa ne spuna ca este la hotel,ca s-a dus sa-mi duca geanta pierduta,uitata la el...
    Bucuroasa,ma duc cu masina politiei spre hotel...acolo intradevar era soferul nostru cu laptopul,imi spune "vedeti ,doamna ca ati avut noroc ca ati mers cu mine?"...mda...ma intreb daca nu l-as fi cautat prin  politie,eram oare la fel de norocoasa? pentru ca eu am ajuns in gara la 15 si cand mi-a dus el laptopul la hotel era 18...greu de spus....,cred totusi ca nu mai vedeam niciodata geanta daca lucratorul de la politia TF nu era asa de operativ....nu pot decat sa spun - felicitari domnule agent sef Radu  George Bebe!...ati actionat in mod exemplar!
  

12 comentarii:

  1. Interesanta patanie...insa s-a terminat cu bine,e norocul tau si felul tau de a gandi pozitiv!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca l-ai gasit!!! felicitari politistului!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca taximetristul a vrut sa te provoace.A reusit,dar tu l-ai eclipsat cu intuitia si rapiditatea de a actiona.E hazliu,dar era mai simplu daca erai un pic mai atenta.Ramane totusi o intamplare cu final fericit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca totul a avut un final fericit.
    Ceea ce ma surprinde este atitudinea politiei...Ori esti tu prea norocoasa ori sunt eu prea ghinionista sau poate traiesc in alt oras si nu stiam :)) Felicitari si domnului politist si cat mai multi sa-i urmeze exemplul.
    Imi pare nespus de rau ca nu ne-am putut intalni, nici nu ai idee cat vroiam sa stam la o cafea :)
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Numai tie ti se putea intampla si stii de ce ??pentru ca esti cu capul in nori !!!!!!Glumeam desigur si tu stii foarte bine .Emotiile si-au spus cuvantul .Vrem sau nu vrem sa recunoastem acesta este adevarul .Ajunsa atat de aproape de omul dorit , de persoana draga tie,sigur ca emotiile ti-au tulburat putin cursul normal al gandirii Ai dat dovada ca esti o persoana puternica ,o femeie care nu intra in panica si cu calm ai rezolvat problema .Cred ca te-a ajutat si divinitatea ,tu fiind o persoana curata la suflet si deschisa spre oameni pe care-i respecti si stimezi .M-as bucura sa ne spui ca acest incident n-a stricat scopul si durata vizitei tale la Constanta .Sa inteleg ca momentele de bucurie si implinire au adus un plus de dragoste relatie tale .Tot binele din lume .Sa va iubiti mult !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Ziua, doamnei Tasha !
    Întradevăr incredibil, în ZILELE noastre şi ... "oriunde" în România. Felicitări poliţistului. Desigur OMULUI care era îmbrăcat în uniformă şi NU uniformei care, uneori ... "dezbracă" Omul !
    ~
    Doamnă Tasha. Am o mare nedumerire, cu privire la Blogul nostru comun: 100 Ro. Nu ştiu ce s-a întâmplat ! Au FOARTE puţine postări per/ZI, scrise de obicei de aceeaşi persoană. EU ASTA VĂD ... la mine pe Monitor !
    Dacă aveţi "legături" mai DIRECTE, în special cu domnul Feri, poate aflaţi ... şi poate îmi spuneţi şi mie. V-am solicitat acest lucru, fiind [AUTOR 100 Ro], cu "state mai vechi" decât mine !
    ~
    Cornelius, :)
    PS: întru RAR cam peste tot, inclusiv ... la Radio ENIGMA România. Îmi cer Iertare ! Însă, nu am uitat pe nimeni.
    PS2: Ana Maria Ştefania a revenit acasă, încă din 7 Martie, însă ... tot de atunci, NU I-A MAI TRECUT ... "răceala" ! Am îndopat-o cu medicamente, la recomandarea medicului, dar ... NU MI-AM GĂSIT încă ... "Poliţistul ... BUN". Nu este foarte grav, merge la grădiniţă, însă ... nu i-a trecut !
    PS3: Multă Sănătate vă doresc, dumneavoastră şi cititorilor dvs. ! ~,

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca v-ati recuperat lucrurile, e mare lucru!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine ca ati recuperat lucrurile.

    Ce zodie sunteti? :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Criss,
    Asa e! sunt o femeie cu mult optimism!

    RăspundețiȘtergere
  10. Silvia,asa spun si eu...mare noroc am avut cu el!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Floarea,draga mea...sigur ca daca eram ataneta eram fericita,dar cine se amuza acum de patania mea? ia zi!>:D<

    RăspundețiȘtergere