Blog premiat

joi, 1 iulie 2010

Remember me...

Remember me...Cam asa spun pozele pe care i le-am facut Cameliei...le privesc si ma apuca dorul de ea din nou,mi-a fost greu  sa ma desprind dupa o luna de sedere acolo ,m-am legat foarte tare de ea,rezonam perfect si ce poti sa-ti doresti mai mult de la o prietena decat intelegere?
Am facut pozele in ultima duminica cand ea m-a invitat la o pensiune turistica undeva pe un varf de deal,un loc superb,nu-mi functiona aparatul foto,va povestisem ca s-a defectat la Venetia,am facut cu celularul meu pozele,rezolutia e slaba...dar importante sunt in final imaginile in sine,zic eu...:)Ea isi comandase friptura de vita,deh! ei sunt obisnuiti cu ea...eu am preferat de pasare,desi, mai ca-mi venea sa cer de porc,ca asta e! noi ardelenii stiti cum spuneam"nu-i pasare ca porcu'....:))   ",dar stiind ca e mai sanatoasa cea de pasare,am mancat rata si pui la cuptor...cu o garnitura de cartofi crocanti...
Am admirat de sus peisajul....era superb! drumul care ducea intr-acolo era insa cam ingust si desi ,deja fusesem a doua oara in acea locatie ne intrebam ce s-ar intampla daca ne-am intalni cu o masina care ar veni din sens opus....si  ce credeti?hmmm!!!!stiti cum se spune..."ai grija la ce te gandesti ca s-ar putea sa se intample"...si tocmai s-a intamplat...cand eram in varf de deal...ups!!!! o masina din sens opus...noroc! mare noroc ca a existat totusi o posibilitate de refugiu pe dreapta a celui care cobora...s-a retras si noi am putut in final sa urcam...desi panta era cu o inclinatie foarte ,foarte mare...mi se facuse inima cat un purice...Am preferat sa luam masa pe terasa,unde adia vantul si natura era sub ochii nostri,simteam mirosul arborilor din preajma dar si al florilor care se catarau pe  pergola,era minunat!Panorama era grozava,n-am reusit sa incadrez in aparatul meu bine lacul sub forma de inima care se vedea putin mai jos,viile cu soiuri alese....sa nu uitam ca Emilia Romagna este o zona viticola,chiar si  stapanul pensiunii avea o instalatie moderna in care isi prepara vinul casei...in partea de sus a pensiunii vedeai numai vie cat cuprinde cu ochii...De o parte si alta a drumului era plin de flori,o combinatie de levantica cu trandafiri galbeni,arata superb,nu m-am putut abtine sa nu le fotografiez,pacat insa ca nu se vede ca lumea...dar Camelia mi-a promis ca nu e ultima oara cand voi fii acolo,la acea pensiune,astfel incat promit data viitoare sa fac poze ca lumea,cu aparatul foto nu cu telefonul mobil....careia colac peste pupaza  ii lipsea si cardul de memorie,fiica-mea il  bagase in telefonul ei,cine s-a gandit ca o sa mi se strice aparatul foto tocmai acolo?Hm!!! dar deja am pus ochii pe un aparat  mai performant,zilele care vin il voi cumpara cu siguranta! si stiti ce m-a determinat sa fac asta?Am vrut sa-l repar pe cel vechi...am gasit o reprezentanta,il dau celor de acolo,se uita pret de un minut in camera alaturata din atelier,revine in oficiu si eu il intreb:
-ce defectiune are?....la care tipul de acolo imi raspunde:
-nu stiu inca....trebuie sa-l lasati aici....aveti sa-mi dati acum 20 lei?
-20 lei...?dar pentru ce?...intreb eu?
-pentru verificare...imi raspunde lucratorul de acolo...
-care verificare domnule ,ca dv.nu stiti sa-mi spuneti ce are...? ma vedeti cumva fraiera ?as fi inteles sa va dau aceasta taxa,daca mi-ati fi spus ce are aparatul si cat ma costa daca il las aici spre reparat,dar asa? asa poate nu-mi convine pretul pe care l-as da la reparat si optez  pentru alta varianta,sau poate imi cumpar unul nou,decat sa dau pe reparat cat nu merita...imi vreau aparatul inapoi...!
Mi-am luat aparatul,indignata de maniera cu care se trateaza clientii in acest atelier,mai ales ca auzisem de la o prietena ca a patit-o cam nasol cu ei...le-a platit taxa,dupa care la o saptamana cand i-a spus ca va fi gata...i-a spus"stiti,nu se poate repara..ne pare rau..." :))



7 comentarii:

  1. Tare bine arata Camelia si locul vizitat e superb...Succes la cumparat aparat foto bun...si sa ne arati poze facute cu el...
    Te pup , Olga si iti doresc o zi cat mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tasha este extraordinar sa stii ca undeva exista un astfel de suflet care , desi departe, iti este foarte aproape.
    Si eu am o astfel de prietena si-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat-o.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e,Camelia e o fiinta deosebita,o sa aveti parte de imagini facute cu noul aparat de buna seama...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Miki,ne ducem dorul deja...ne lasam mesaje offline,sau ne sunam cand nu reusim sa ne sincronizam pe net in care si una si alta spune la fel - ne este dor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Drumoase imagini... frumoasa prietenie... un suflet frumos ai si tu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Denisia,sufletele noastre rezoneaza perfect! este sora pe care D-zeu mi-a dat-o acum ,dar pe care am dorit-o toata viata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena,am avut un comentariu de la tine,nu stiu ce s-a intamplat cu el,eu i-am dat aprobare,dar vad ca nu apare....:(

    RăspundețiȘtergere