Blog premiat

joi, 22 iulie 2010

Imagini si deja amintiri din Sibiu...

Am promis zilele trecute ca voi da imagini din Sibiu dar si de la nunta de sambata trecuta la care am participat ,azi mi-am propus sa ma tin de cuvant,mai ales ca mirii au fost deosebiti,doi tineri minunati ,doi tineri care se iubesc mult,doi tineri care au adus bucurie si fericire parintilor lor pentru ca mai rar se intampla sa  auzi spunand  despre viitoarea nora :"ne place mult,ne place totul,suntem tare multumiti de alegerea facuta de baiatul nostru",asa cum mi-au spus prietenii mei din Sibiu....imi doresc si eu sa ajung sa spun asa ceva referitor la fetele mele...hm! dar ele sunt tare selective si vad ca nu se grabesc deloc sa faca pasul cel mare.(in fine...sa nu dau din casa prea multe ca ma mai citesc si fetele mele si ma aleg cu apostrofari... :)  )
Pentru ca eu am ajuns inainte cu o saptamana de nunta,i-am cam insotit pe prietenii mei  in pregatirile de nunta,am fost sa rezervam camerele pentru cei veniti din tara la o pensiune de 4 margarete aproape de casa prietenilor mei,o pensiune dragutica cu patroni pe masura,ne-au servit un vin al casei,un vin rosu preparat de ei,grozav vin! :)
In imediata apropiere a pensiunii era si casa Boromir,arata ca un cozonac,ca in reclamele cu cozonacul Boromir,cam umflata si fara gust,deh! nu intotdeauna  banii fac totul...
Nu cadra cu arhitectura impresionanta a orasului Sibiu ,orasele medievale,au farmecul lor,te impresioneaza ,orasul vechi inconjurat de zidurile cetatii este superb,bastioanele vechii cetati te trimit cu gandul in trecut,iti dau fiori...in Piata Mare pe vremuri se intalneau  locuitorii orasului  spre a se sfatui in apararea orasului in vremuri grele,acum e un loc de manifestari culturale,am prins chiar un spectacol de opera,in aer liber,la care n-am participat din pacate pentru ca eram in febra pregatirilor,insa organizarea lui a fost grandioasa,am prins doar momente de repetitii...Muzeul Brukental este un obiectiv extrem de cautat,construit de un arhitect vienez in stil baroc cuprinde in galeria de arta a muzeului lucrari celebre,Nicolae Grigorescu (Cap de tiganca),Stefan Luchian(Garoafe),Nicolae Tonitza (Portret de fata),Theodor Aman,Ion Andreescu,Theodor Pallady,Iosif Iser.


Biserica ortodoxa,Biserica Evanghelica,Biserica Catolica dar si Mitropolia ortodoxa sunt cladiri care te fac sa te opresti in fata lor sa le admiri frumusetea.
Am participat si la o slujba de duminica la Catedrala Mitropoliei,minunat lacas al Domnului la care slujesc un  sobor de preoti(chiar numarul lor e impresionant,cand ies in fata altarului  si apuci sa-i numeri nu poti sa nu scapi in gand un - waw! :)  ...o adevarata armata...)
Starea civila a avut loc vineri ,dupa ce tinerii si-au dat consimtamantul ne-am dus la un restaurant rustic,sa sarbatorim momentul,restaurantul mie mi-a placut foarte tare,era ca un muzeu in miniatura,si cel mai bun lucru avea si clima...ah!!! ce fericita am fost cand am dat de aer  conditionat,nu-mi mai venea sa ies de acolo,la ce caldura era afara ,atmosfera din interior era o adevarata binecuvantare.Cununia religioasa a avut loc la Capela Institului Teologic din Sibiu,loc in care in urma cu treizeci si ceva de ani s-au casatorit si parintii mirelui,i-a cununat mitropolitul Laurentiu Streza ,cred ca acelasi preot i-a cununat si pe Liviu si Marcela  in urma cu cativa ani,parca asa prinsesem eu din discutia telefonica a Marcelei cu preotul.
Imaginile de la nunta propriu -zisa vor uma in articolul urmator,ce pot sa spun e ca mi-a placut foarte tare felul in care a fost decorata sala,florile alese au fost de floarea soarelui ,luminau parca cu galbenul lor totul si ca sa va convingeti  de aspectul deosebit dat de aceste flori voi da o imagine cu intrarea in sala mare de nunti a restaurantului Hilton.
Ei,nu-i asa ca am dreptate?florile aduceau farame de soare ,ne bucurau privirea inveselind atmosfera...

Si acum va spun :
pe maine cu noi imagini,sa aveti o zi spornica,o zi implinitoare!

12 comentarii:

  1. Pentru mine, Sibiul e special. Alături de Timişoara, ocupă o bună parte din viaţa mea, a părinţilor mei, o bună parte din adolescenţa mea. E un oraş special şi când locuiam în România, întotdeauna am spus că aş da oricând Bucureştiul pe Sibiu sau pe Timişoara, în ordinea asta. Am trăit luni întregi magice aici, printre actori şi echipele de filmare, dimineţile şi după-amiezile petrecându-mi-le prin satele din jur la filmări la "Ion", serile în Sibiu... Iar calitatea umană din Ardeal în general se regăseşte extrem de rar în Bucureşti, din păcate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam strâmt spaţiul la starea civilă...

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este Mona,calitatea umana a ardelenilor e binecunoscuta de tot restul tarii,la noi o slanina si o branza cu ceapa,gasesti la orice ora...suntem ospitalieri.
    Ma bucur ca ti-am trezit amintiri dragi cu filmarile la care ai participat,cred ca ai dori sa revezi Sibiul,nu-i asa? si daca o s-o faci...poate dai o fuga si pana la mine,te asigur ca o sa-ti placa mult si Tara Oasului!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia,pozele vor sosi in curand...te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cataline,ai dreptate,sala mi s-a parut cam mica,spre deosebire de a noastra de la Satu Mare...chiar am ramas surprinsa,asta e!ce sa zic?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sibiul mi se pare un oras rupt de Romania!

    Cat despre nunta, urez noii familii un drum cat mai lin de parcurs impreuna si iubire cat cuprinde!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulţumesc, Tasha. Sigur, tare mi-ar plăcea... De Oaş mă leagă secvenţe din studenţie iar de Satu-Mare, câteva peripluri ca bază de plecare în cercetarea de folclor. Universul românesc (cel real, bineînţeles, nu superficialitatea unora şi altora care pretind ceea ce nu sunt de multe ori)rămâne din fericire la locul lui. Nu doar Sibiul l-aş revedea cu plăcere, ci şi Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, evident... Cu aceeaşi plăcere cu care ori de câte ori revin în Bucureşti, caut spaţiul bucureştean real, cel care a scăpat de buldozere, de uniformizarea ceauşistă, chiar dacă găselniţa cu blocurile vine de la englezi. Încă mai există oaze şi în Bucureşti şi dacă mă bucur de ceva, e că fiţoşii, politicienii şi maimuţele contemporane în general şi-au trântit case fără gust gen Boromirul de care vorbeai la periferie, prin Băneasa sau zone adiacente. Încă mai supravieţuieşte, precar, spiritul românesc. Cât timp, asta nu ştiu. Oricum, când treci munţii, îţi dai seama că se ancorează încă în enclave cu personalitate. Cât or mai rezista, până nu vine vreun isteric cu idei de "catalanizare autonomică" sau vreun altul, cu naţionalismul înfipt în brişcă şi agitaţia în cap...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cora.multumesc pentru urare,sa dea D-zeu asa sa fie,sa aiba casa de piatra si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vocea -de-departe,
    ...pai vezi?numai bine o sa revezi totul,Satu Mare,Oasul,Oradea si Baia Mare,le vezi cu siguranta,te plimb prin imprejurimi,la Sibiu nu promit...in schimb te duc in Maramures la Sapanta si manastirile care merita vazute.Ei?te-am convins?

    RăspundețiȘtergere
  10. tasha, asa este ,ne sufocam de cald, dar de maine se racoreste ,abia astept,
    superbe imagini din sibiu, e frumos cand ai parte de astfel de evenimente
    imi place de tine ca ramai tanara :lol:

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit,am privit cu atentie si ma minunez cata putere si daruire pot fi in tine pentru a ne impartasi din bucuriile traite de prin calatoriile tale ..prin lume...ca stiu ca ai fost si peste granita si de pe acolo ne-ai incantat cu poze inedite.Multumim frumoaso!

    RăspundețiȘtergere