Blog premiat

luni, 2 aprilie 2018

Porunca de fericire

   
    Nu mi-am creat blogul spre a fi vizitat de foarte multa lume, nici sa impresionez pe cineva...ci pur si simplu pentru ca asa ma simt eliberata de tot ce-mi trece prin cap, ma simt mai usoara daca tastez, daca-mi adun gandurile intr-un singur loc, nu aiurea , pe forumuri, unde de ce sa nu recunosc imi pierdeam destul de multa vreme...aici insa este un spatiu al meu...e ca si cum as proteja totul, as inchide intr-un glob nevazut totul...si am acces doar eu si poate intamplator oameni dragi mie...si,  carevasazica nu pentru ca as vrea sa devin o mica vedeta internautica-intergalactica(si alte cuvinte din aceiasi categorie)....ci pentru ca asa e bine pentru mine.
    Uneori am bucurii care ma apasa sau suparari care ma stanjenesc, suspina gandurile daca nu le pun pe blog, cineva spunea ca ele, cuvintele, au puterea sa iubeasca, dar pe de alta parte sunt si samburele tristetii sau a bucuriei ...de la ele pornesc multe...
      Cand ma cuprinde vrejul tristetii simt ca ma uratesc pe dat' pentru ca nu pot sa ard complet in sufletul meu tot raul care cumva imi da tarcoale din cand in cand...aleg atunci  porunca fericii, imi spun - Gata!! relax! nu baga in  seama  toate cuvintele care vine spre tine, unele sunt vorbe in vant si nu te chinui sa le rastalmacesti! asadar, muncesc, creez, iert ...ajut oameni ( pe unii ii torturez cu calmul meu...mai ales pe colegii de la radio care m-au botezat "Maica Tereza") tac si rabd si daruiesc zilnic in emisiunile mele de radio din iluziile, sperantele si  visele mele celor care vor sa se infrupte din ele.  
     Oricat as suferi, nu mi se pare niciodata mult prea greu in imparatia asta a radioului sau poate inca nu m-am plictisit de rolul  de pasare Pheonix, ma refac mereu...creierul meu e functionabil chiar si cu sfertul acela de neuron cu care ma tot laud! 
      Uneori ma simt suspendata in univers, atunci ma simt prea incarcata de sensibilitate, de romantism  si taur fiind, musai sa-mi impun o coborire rapida pe pamant....imi rasucesc pe moatze gandurile  si le spun sa fie cuminti, surprinzator, chiar se conformeaza, acum insa sufletul meu "baleste" la tihna si  armonie iar inima nu-mi mai este infomentata de fantasme mai ales acum cand  simt mai tare ca niciodata ca spoiala face omul ...in pofida acestui lucru, n-am sa permit falimentarea sufletului, orice criza sentimentala m-ar lovi, e prea multa bogatie acolo sa o pot pierde....asadar cod verde  primaverii dar si viselor, trairilor ce vor veni odata cu ea!



4 comentarii:

  1. Hmmm, bun regasit Drogule! Marijuana vietii de zi cu zi...gura de aer proaspat intr-o zi/noapte/viata aglomerata, sufocanta, care nu ne lasa sa respiram bine...asta esti TU pentru mine, si cred ca pentru toti cei din jurul tau, fie ca vor sa recunoasca fie ca nu vor face asta....uneori e greu sa recunosti ceva ce poate te face pe tine mai vulnerabil in fata cuiva, insa niciodata nu mi-a fost teama sa recunosc ca da, poate sunt mai sensibila si mai fragila decat restul din jurul meu, recunosc insa cand vad, simt si am in preajma mea un OM PUTERNIC ...tu esti pasarea PHOENIX, renasti dupa fiecare aparenta lovitura, dupa fiecare piatra asezata de cineva in calea ta....nu intamplator ai aparut in viata mea, eu cred ca nimic nu e intamplator, asa cum nici faptul ca te cunosc, deocamdata, doar asa....nu e intamplator...asa ca nici cand visezi, fantasmezi, si nici atunci cand esti Olguis cea cu picioarele pe pamant, nu esti alta, esti mereu tu, o fiinta deosebita cu un suflet mare care niciodata, dar niciodata nu s-a dat batuta in fata greutatilor, loviturilor si ranilor ce le traieste! ma bucur mult ca ai aceasta bula, acest balon plutitor unde ajungi atunci cand simti ca nu mai poti si vrei sa reveersi din bucurii, din zambete sau din offuri...pentru ca vin tiptil si mai citesc ceva ce imi oblojeste sufletul, sau vin si imi pun sperantele si viesele aici printre randurile tale! Multumesc pentru tot ceea ce esti si pentru tot ceea ce oferi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu iti multumesc tie ca ma citesti si ca ai mereu vorbe de alint pentru mine! te iubesc!

    RăspundețiȘtergere