Blog premiat

vineri, 28 iulie 2017

Un gand spre cer

     Cum e sa nu-l mai ai alaturi de tine pe cel care a fost jumatatea ta in toate sensurile? v-ati gandit  la asta? cum e sa te intelegi cu cineva  din priviri, cum e sa nu spui nimic si sa inteleaga totul din prima? cat de tare  poate sa zguduie pe cineva  disparitia jumatatii,  n-au cum sa stie si sa simta decat cei in cauza...
    Cert este ca anumite zile ale anului iti aduc aminte de tot, n-ai cum sa scapi de amintiri...  in seara asta daca nu m-ai fi parasit acum 11 ani ...casa ar fi fost plina de oaspeti asa cum se intampla de fiecare data cand te sarbatoream dragul meu Vasile, azi era ziua ta de nastere, ai fi implinit 62 de ani.....
    Nu-l mai cert pe Cel de  sus, ca mi te-a luat...am plans si am urlat destul cand nu m-a vazut nimeni, dar o data cu plecarea ta ai luat si o parte din mine, nu mi-am plans prea des durerea de vaduva pe acest jurnal, pentru ca oricum asa cum am scris mai sus, nimeni nu intelege asta...doar cei care au trecut prin asa ceva, am incercat sa scriu despre cu totul si cu totul altceva sa  pot uita si sa pot merge mai departe de dragul fetelor mele si asa cum mi-ai spus tu"sa nu ma plangi ... lacrimile tale nu ma lasa sa ma odihnesc..."...oricum faptul ca am strans in mine durerea s-a simtit  total acum 10 ani cand am luptat din rasputeri cu acea  boala crunta si pe care am invins-o, pentru ca TREBUIA!!trebuia de dragul fetelor sa merg mai departe....dar e cumplita maladia tristetii,  organismul uita sa se mai apere, trupul parca isi pierde busola si nu mai stie incotro s-o ia...sufletul se usuca de durere si mintea o ia razna....
    Am facut o reconciliere cu Papusarul Sef, i-am promis  Lui ca ma voi reinventa, ca-mi voi revarsa iubirea spre semenii mei, pana la regasirea cu tine,  omul vietii mele in vesnicie, asta mi-a adus cumva o pace si o seninatate in suflet, si ... astept  impacata cu destinul Legile Cerului, SUNTEM TRECATORI, mai devreme sau mai tarziu, se va intampla... acum insa nu ma grabesc sa te intalnesc, azi - maine se va naste prima noastra nepotica - Emma - Alexandra, Bianca va fi mamica..stiu ca ti-ai fi dorit sa ajungi momentul, dar...de acolo de sus vei fi ingerul lor....o sa le pazesti.
     Gandurile din seara asta au fost un omagiu adus tie nepretuitul meu drag,  alaturi de flori la cimitir si o rugaciune, o lumanare aprinsa, Dumnezeu sa-ti vegheze somnul de veci, n-am sa uit niciodata sufletul tau bun si mare,  fii ingerul nostru de acolo de sus, da-ne puterea sa mergem mai departe!

16 comentarii:

  1. Olguis, cei care nu au pierdut pe cineva așa cum ai pierdut tu, pot doar să își imagineze si sa încerce să te umple cu gânduri bune, citesc și se gandesc la tine cat de multa putere ți-a dat Păpușarul Sef, atât sa treci peste durerea și tristetea pierderii soțului, dar și peste lupta cu boala! Ești o învingătoare, ești un om care ai trecut prin încercări f grele și totuși împrăștii și repartizezi stare buna, buna dispoziție, zâmbete, iubire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Amelia Alexandra Giurgiu30 iulie 2017 la 07:18

    Doar cine iubește cu adevărat, poate scrie așa frumos, despre persoana dragă, plecată la cele veșnice... Într-adevăr este destul de greu, să-ți pierzi fiinta dragă, in cazul tău, soțul... Dar totodată gândește-te că EL va veghează atât pe tine, cât și pe fetele tale... Și totodată nu i-ar plăcea să te știe tristă...

    RăspundețiȘtergere

  3. Plang si scriu, plang! Dumnezeu sa-l ierte si pe tine sa te ocroteasca! V-ati iubit mult, v-ati distrat si v-ati crescut fetele frumos, ati trait plenar..si de aceea golul e imens. Dupa atatia ani ii mai simti lipsa! E firesc sa nu -ti gasesti linistea, daca el era jumatatea. Ramai mutilat sufleteste, chiar de zambesti, sufletul iti plange...Fetele ti-au fost alaturi si ti-au dat puterea de a merge mai departe, muzica ti-a alinat sufletul, prietenii te-au ajutat sa uiti, dar seara e pustie si grea fara cel drag. Iti sunt alaturi cu tot sufletul, te imbratisez cu toata dragostea si as vrea sa-ti pot da din energia mea pentru a te intari. Dar stii ca si eu sunt cu gandurile aiurea, nu am liniste si nu stiu cand va inceta zbuciumul. Sa fii macar tu , pentru puiul ce va veni pe lume. Vei vedea cata bucurie iti va aduce. Dumnezeu sa fie cu voi si sa va ocroteasca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Jenny-fely Constantinescu30 iulie 2017 la 07:20

    Ați răscolit multe ,dragi si triste amintiri...am vărsat lacrimi pe rândurile,atat de pline de dor ......si la mine au trecut peste 8ani,dar golul ,nu a fost umplut .......sa va bucurați din plin de copii si sa fie nepoțica sănătoasă si fericita......cum e viața asta .. ...cred ca va veghează de sus .....Dzeu sa-,l odihnească!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudorita Voineag30 iulie 2017 la 07:21

    Am citit....am rămas fara cuvinte,iubirea voastră a fost unică, mergi înainte suflet minunat,oamenii au nevoie de tine,tu,știi cel mai binecum să fii,Balsam pentru Suflete!!!! Te iubesc! Am citit....am rămas fara cuvinte,iubirea voastră a fost unică, mergi înainte suflet minunat,oamenii au nevoie de tine,tu,știi cel mai binecum să fii,Balsam pentru Suflete!!!! Te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un strigat de iubire in eter ! Ai fost fericita candva ..si .e mare lucruNu multe femei pot plange in felul acesta !!.Sa fii sanatoasa si sa ai parte de alte bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nori Eleonora Ion30 iulie 2017 la 07:24

    Cuvintele,nu au puterea, să ia durerea din sufletul tău! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Ție, să-ti dea puterea de a merge mai departe, alături de fetele și nepoțelele tale!🌹🌹 Cuvintele,nu au puterea, să ia durerea din sufletul tău! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Ție, să-ti dea puterea de a merge mai departe, alături de fetele și nepoțelele tale!🌹🌹

    RăspundețiȘtergere
  8. Bucuriile si „fericirea pamanteana”.... ne fac sa ramanem placuti, incercarile ne dau tarie, necazurile ne fac umani, iar cei dragi noua , trecuti pe taramul „vietii vesnice” ..... ne ajuta sa trecem mai departe ..... tocmai prin amintirile ce par aievea si uneori neintelese de noi , ca le-am stat alaturi candva si acum .....NU „??!!” 😔 ...... Un lucru este cert ...... Si noi .... la randul nostru .... fi-vom in amintirile celor ce vor ramane in urma noastra . Pana atunci .... trebuie sa stim .... SA TRAIM FRUMOS !
    ........ ODIHNEASCA-SE IN PACE ! ........

    RăspundețiȘtergere
  9. D-ZEU sa-ti lumineze calea in Raiul Imparatiei SALE. , Odihna vesnica printre Ingeri !!! Pe VECINELELE MELE , sa le conduci DOAMNE pe caile tale divine unde vor gasi puterea si intelepciunea de-a se invata sa traiasca cu durerea !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Privesc poza ta Vasile ,nu mi vine sa cred ca esti printe stele si nu alaturi de familia ta , Doamne cand ma gandesc ce mare dragoste a fost inter voi ,cat de mare poate fi durerea despartirii !
    Si at fi dorit sa si vada printesele lui mirese
    Te pup olguta esti o luptatoare !

    RăspundețiȘtergere

  11. Trist!Nici nu poti gasi cuvinte .Pentru mine, un cuplu care se iubeste este asemeni unui inger,Dispare o aripa.... Nu se mai poate inalta !· Prieten(ă) cu Olga Ioan şi încă cineva
    Trist!Nici nu poti gasi cuvinte .Pentru mine, un cuplu care se iubeste este asemeni unui inger,Dispare o aripa.... Nu se mai poate inalta !

    RăspundețiȘtergere
  12. Sarut mana, d-na Olga! Doamne cate amintiri din copilarie mi-a rascolit fotografia! A fost un om deosebit.😔

    RăspundețiȘtergere

  13. Cata IUBIRE, tot atata tristete...
    Cata durere , tot atata optimism!
    Cata melancolie, tot atata bucurie pentru viata ce va sa vie...
    Dumnezeu sa-l odihneasca in lumina Lui pe "nepretuitul" care a fost Omul tau pe pamant si este perechea sufletului tau in vesnicie!
    Dumnezeu s-o ajute pe Bianca ta , sa aduca pe lume mica minune, ce va duce mai departe IUBIREA voastra!
    M-ai impresionat pana la lacrimi, Olguța!💖

    RăspundețiȘtergere
  14. Dumnezeu sa il ierte și sa l odihneasca pe nasu ! A fost un om deosebit !

    RăspundețiȘtergere
  15. Marioara Berinde30 iulie 2017 la 07:33

    arioara Berinde D zeu sa l ierte pe domnul comandant!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga mea, ei continua sa existe .dincolo de aparente , de putinta umana de a intelege ceea ce uneori pare de neinteles, sunt la fel de atasati si grijulii cu cei dragi lasati in urma, le lipseste doar intruparea fizica atat de necesara derularii existentei pamantesti...sunt ingerii nostri pazitori , ne vegheaza , ne indruma , ne ajuta , ne apara...atata timp cat avem ata pe mosor si atat cat le este permis de la "stapanire", fii sigura! Oare cum crezi tu ca ai trecut cu bine de toate incercarile vietii tale de pana acum? parte din reusita ta se datoreaza si jumatatii tale plecata in lumea de dincolo! Papusarul sef dispune, cei dragi plecati..executa!:)) Gandind astfel? pierderea devine un pic mai suportabila, ce zici? te pupa fina ta, Fantezia!

    RăspundețiȘtergere